- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Yettel topik
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Felraktam a Trasparency-t és mindjárt lettek fanartok, köszönöm mindenkinek a segítséget!
Maga a felszín viszont így elsőre kicsit átláthatatlan számomra, lenne néhány kérdésem:
1. A főképernyőn elhelyezhető egyéni menüpontokkal nem boldogulok: hogy tudom odavarázsolni pl. a YT addont? Vagy egy tetszőleges mappát?
2. A főmenüben a beállításokra lapozva mutatja a rendszerinfót, de jobb lenne ha az amúgy is ismert dolgok helyett (GPU, IP cím) a CPU-terheltséget mutatná - megoldható?
3. A filmek, zenék stb. esetén mit takar a Hide cases opció?
4. A filmeknél csúszka nézetben megoldható hogy a tartalmat ne késleltve dobja be?
5. A zenéknél a középső, "érdemi" rész méretét meg lehet növelni? -
canniball
nagyúr
válasz
slashing #20375 üzenetére
"a fanart in file mód az szerintem a nem screppelt dolgokra vonatkozik."
Iiiigen, ez kéne nekem."Pl. nincs scrappelve a videó de mellette egy fanart megfelelően elnevezve akkor látszik a sima flie nézetben a kép..."
Pontosan (bár részemről mint írtam zene, de ez tök mindegy). Szóval mi lenne az a megfelelő elnevezés amivel ezt el tudom érni? -
canniball
nagyúr
válasz
lord_devil #20372 üzenetére
Előre bocsátom, hogy zenékről van szó melyeket így tárolok: zene\előadó\év album\CD1, utóbbi mappa természetesen csak akkor van ha több lemezes album.
Confluence-nél ilyenkor következőképp működnek a dolgok:
1. fájl módban nincs fanart
2. ha egy album már bekerült a médiatárba akkor van fanart fájl módban is, de csak "az album szinten".
Én pedig azt szeretném elérni hogy ha belépek az előadó mappába akkor már ott is legyen, és persze anélkül hogy médiatárazni kelljen.A backup triviális dolog mégsem jutott eszembe.
Köszi! Jól gondolom hogy a users mappában lévő dolgokat elég menteni vagy más is kell?
-
canniball
nagyúr
válasz
lord_devil #20367 üzenetére
Hmm, érdekesen hangzik.
Ha felteszem akkor
1. az eddig feltett/belőtt dolgaim (pl. scarperek stb.) "tovább élnek" vagy "elvesznek"?
2. összekuszálja a jelenlegi Confluence-t vagy azt hagyja? Azaz ha úgy döntök valamiért mégsem begyere és visszaváltanék akkor a jelenlegi állapotot kapom vissza? -
canniball
nagyúr
válasz
lord_devil #20364 üzenetére
Azt írják tud ilyet: Fanart in Filemode - meg tudod mondani ez hogy működik? Scarperrel vagy anélkül is megoldható?
-
canniball
nagyúr
válasz
Black Gobbo #20363 üzenetére
"...codec nélkül meg nincs videó es zene lejátszás nincs cuda támogatás."
XBMC, VLC, MPCHC - egyik sem igényel külön codec-eket, így felesleges ezzel szórakozni, csak növeli a lehetséges hibák/problémák lehetőségét. -
canniball
nagyúr
válasz
Black Gobbo #20361 üzenetére
A drivereket felteszi a win, codec meg minek?
-
canniball
nagyúr
Akad itt olyan aki Transparency! skint használ az XBMC-hez?
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball #20301 üzenetére
Where are the multiple backgrounds for Confluence (default skin)?
The default skin in XBMC, Confluence, now only supports one background for the home screen instead of different background for reach selected home option (movies, TV, pictures, etc).
Forrás: XBMC v12 FAQ
Még egy mínusz neki... -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Hja.
Probléma 2: ha elindítok egy zenét a [space] billentyűre szünetelnie kéne a lejátszásnak de cseszik így tenni. Érdekes módon ha a főmenüben vagyok ott működik, de ha abban a mappában ahonnan indítottam a muzsikát akkor nem működik, ugrik egyet a kép és ennyi. Nálatok jó?
-
canniball
nagyúr
"De egyébként megtalálta..."
Akkor qrva nagy szerencséd volt, nekem sehogy nem találta meg akármit csináltam vele. Kézi keresésnél is feldobott 7x találatot, egyik sem volt az. Az említett módszerrel egyből meglett."Mi az..."
Nekem meg nem kell könyvtárat/fájlt átnevezgetni és mivel közvetlen linket kap keresgetni sem kell neki így gyorsabban talál. 2:1 -
canniball
nagyúr
válasz
lord_devil #20273 üzenetére
Azt esetleg nem tudod melyik az adatbázis-fájl?
-
canniball
nagyúr
válasz
lord_devil #20265 üzenetére
"A Frodo-nak változott az adatbázisa, először fel is kínálja a konvertálást."
Nálam tiszta telepítés volt, nem kellett semmit konvertálni."Próbáltad frissíteni a sorozatot..."
Többször is kerestettem vele. Első körben a hatból csak az egyik sorozat két évadát mutatta, meg egy másikéból talán szintén kettőt. Jobb-klikk - frissítés: semmi.
Eltávolítottam a forrást, ekkor rákérdezett tisztítsa-e a médiatárat, igen, majd felvettem újra, ez után az előbbiből mutatja mind a nyolcat, utóbbiból meg a másik négyből pedig semmit. Jobb-klikk - frissítés: semmi.
Nem tudom mifene van vele, Eden alatt pikk-pakk működött.
Ami szintén fura: arra is gondoltam hogy a scarpert szedem le - teszem fel újra, de azzal meg semmit nem lehet csinálni. No meg az auto frissítés menüpont is eltűnt belőle, mondjuk ettől függetlenül csinálja. -
canniball
nagyúr
Újrahúztam a HTPC-t, a 12-es XBMC felkerült, de pár dolog nem kerek.
Probléma 1: bizonyos sorozatokról eldöntötte hogy azok megnézettek és a sorozatok menüpontban nem mutatja őket. TheTVDB scarper (eleve fent volt, de amúgy is ezt használom), a látottak rejtve opció nincs kijelölve (ha kijelölöm akkor a posztereket is elrejti amúgy "csak" az évadokat és persze az epizódokat). A fájlokat látja, mert ha a videók menüpontból közelítek akkor megvannak, de a sorozatok jó részét itt megtekintettnek jelöli. A jobbklikk-> "nem látottként megjelöl" semmit sem csinál. WTF? -
canniball
nagyúr
válasz
szabi__memo #20226 üzenetére
Hja, akkor félreértettem... És köszi az infót!
-
canniball
nagyúr
válasz
szabi__memo #20224 üzenetére
-
canniball
nagyúr
válasz
kisfer #20214 üzenetére
"Hát ott nem nagyon látok sajna."
Ki kell várni; ha egy héttel korábban jössz pont lett volna."Gondolom Brazos lenne a legolcsóbb. Úgy kérdezném h mik lennének azok az alkatrészek amikkel ki lehetne hozni egyet?"
Asrock E350M1 ~18k, 4GB RAM ~5k, HDD/SSD, ház+táp ízlés szerint.
De nemsokára jön a Brazos utódja, ha nem fontos most megvenni a helyedben várnék kicsit.Jut eszembe: 3D, játék, egyéb extra igény ugye nincs az étlapon?
-
canniball
nagyúr
-
-
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #20171 üzenetére
"Igen, ez alapján fog működni."
Remek!"Kipróbálom..."
Vezérlőpult-> Energiagazdálkodási lehetőségek-> Séma beállításainak módosítása-> Speciális energiaellátási beállítások módosítása-> Főkapcsolók és fedél-> Főkapcsolók megnyomásakor - Beállítás: Nincs művelet."Én nem biztos, hogy bele mernék mászni egy rendszerlemezbe ilyen progikkal."
Csak úgy jött elő hogy az első gondolatom az volt hogy a legegyszerűbb ha lehúzom az OE-s pendrive-ot a HTPC-ről, rádugom a PC-re és akkor nem kell hálózaton keresztül bíbelődni vele. De persze a W7 nem ismerte fel. -
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #20167 üzenetére
"Vagy letöltesz hozzá egy eredeti fájlt innen"
A win-os XBMC alatt amit szerkesztettem az megvan, az is jó?"Ezt másold be az userdata/keymaps mappába, és indítsd újra a gépet."
És ez akkor "felülírja" a gyárit? Mármint persze nem úgy hogy átírja azt, hanem ez alapján fog működni? (Win alatt én az eredetit cseréltem le.)"Ha Win alatt megnyomom a kikapcs. gombot rögtön kikapcsol..."
Ez nem jutott eszembe...
Amúgy lehet hogy úgy meg tudod nézni hogy a win-ban az amikor megnyomom a kikapcsolás gombot ezt tegye beállítást átállítod arra hogy ne csináljon semmit, gondolom a jelet így fogadja csak nem csinál semmit, tehát ki sem kapcsol."EXT4-re particionál az OE..."
Még mindig gyenge az angolom, de ha jól értem itt azt írják az Ext2Fsd tudja írni/olvasni az Ext4-t is; jól értem?"De ahogy írtam az előzőben, nem azért nem látszik az xml..."
A nem látszik az xml probléma SMB-n jött elő. -
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #20159 üzenetére
No de mivel win alatt működik és mivel az ébresztés megy vele tuti hogy más rendszer(ek) alatt is küld jelet az a gomb, a vevő pedig veszi azt...
"Ha kell át tudom küldeni a keyboard.xml-t."
Ha nagyon nem boldogulok vele lehet majd élek a felajánlással.
Bár ha begorombulok lehet visszatérek a win-hoz... -
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #20149 üzenetére
"ha neked is a kis távirányító van"
Jól emlékszel, a "kis távirányítóm" van. Egész pontosan ugye annak a vevője egy Harmonyval."most írta valaki, hogy nem megy OE alatt a felkeltés"
Az más téma, egy másik eszközzel szeretnék a cold boot-ot elérni."Nem egészen értem a problémát."
Az alvó módból ébresztés működik. A standby-ba küldés a ki/bekapcs. gombbal, az nem megy, semmit nem csinál ha a gombot nyomkodom. -
canniball
nagyúr
A mappát látom (Win gépről, SMB-n), de az üres.
Mod. Amúgy a legegyszerűbb nekem az lenne ha a pendrive-ot amire telepítettem rádugom a Win gépre és ott bütykölök rajta, de a W7 nem ismeri az OE által használt fájlrendszert.
Ezt nem lehet valahogy láthatóvá/kezelhetővé tenni?
-
canniball
nagyúr
válasz
Enszuke #20045 üzenetére
Egy valamit érő lap Intel alá sem olcsóbb.
Egy olcsóbb AMD IGP-ben erősebb mint az ugyanannyiba kerülő Intel, CPU-ban lehet utóbbi fel tud mutatni némi előnyt (a tesztekben); mindenki döntse el melyik utat járja.
Ugyanazt a memóriát ugyanannyiért adják mindkét platformhoz.
Az A4-5300 nálam 2300MHz-re visszavéve idle 20W körül kér, ha jól emlékszem te sem írtál jelentősen kebesebbet az Intelre. -
canniball
nagyúr
Én nem használom, de gugli azt mondja van.
-
canniball
nagyúr
"Hát nekem a " Kilépés " re egy szép fekete képernyő fogad..."
Lehet nálad is ez van."... ha bevan állítva egy automatikusan futó alkalmazás hogy ami együtt indul a WIN el hogy az be is töltődik így Shell boot funkciónál is?"
Lehet progi függő de nálam a Remote Trackpad szerviz szolgáltatása alapból nem indult el. De be lehet állítani a Laucherben hogy milyen programokat indítson önmagával együtt. Hátulütője hogy így amikor betölt a win nálam akkor hibát kiabál, mert az említett szolgáltatás ismét elindul. -
canniball
nagyúr
Ha tényleg csak net és avi/DVD az igény akkor amit linkeltél korábban az is jó lesz. Relatíve olcsó és ha használt is lehet akkor még olcsóbb. De szvsz még így felesleges pénzkidobás...
Illetve amennyiben ragaszkodtok hozzá és nem sürgős akkor lassan jön a brazos és a trinity utódja is, lehet érdemes lenne kivárni. -
canniball
nagyúr
"... ez átlagosnak mondható vagy soknak számít?"
"Átlagosnak mondható"."A vinyó viszont rettentő sokat dolgozik..."
És nem dolgozik valami rajta (auto töredezettségmentesítés stb.)?"hogyan lehet beállítani a XBMC t hogy betöltésnél ne lássam a Desktopot hanem rögtön XBMC inditóképét lássam?"
XBMC launcher -
canniball
nagyúr
cekkk!
Ne szerkesszél már ennyit! -
canniball
nagyúr
"...amikor írtam még nem volt elég infó..."
Bezony, épp ezért nem tudtam elfogadni a javaslatodat, mivel az az addigiak tükrében kb. így volt értelmezhető: a brazos semmire nem jó."...lehet jobb lenne egy egy asztali dvd lejátszó..."
No ez eszembe sem jutott...pedig milyen igaz!"De brazost, tényleg csak akkor, ha az igények megállnak. ... Ugye evés közben jön meg az étvágy..."
Nyilván mindenkinek előre kell mérlegelnie hogy mit akar és hogy tényleg csak ennyi kell-e. Mi meg nyilván ennek függvényében teszünk majd javaslatot. Én pl. kb. csak annyit vártam el hogy tudjak filmet nézni (2D) és zenét hallgatni, erre bőven jó a brazos; más feladatot pedig az a gép nem lát el.
A játékok meg amúgy is hidegen hagynak. -
canniball
nagyúr
"Pl. TCr küzdelmeit olvasva..."
Csak halványan rémlik, de ott szerintem az igényekhez mérten rosszul lett kiválasztva a hw."... előtte is volt vkinek vmi driver problémája..."
Erre nem emlékszem. Viszont kétféle brazos lappal is van tapasztalatom, egyikkel sem volt ilyen gond. Amit nem ismert fel alapból a w7 (a két lapon 2 vagy 3 ilyen eszköz volt) ahhoz letöltöttem a gyártó oldaláról a drivert és meg volt oldva a gond."Neki netezés is kell..."
Most épp brazosról netezek (cca. 1,5 éve). Összeraktam a helyére egy Trinity konfigot, a finomhangolása még folyamatban van így teljes mértékben kitapasztalni nem volt lehetőségem, de az eddigiek alapján ezen a területen alig van különbség van a kettő között."De igény kérdése..."
Erről van szó. Márpedig avi-khoz a brazos is bőven jó (sőt még sok is).
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest