- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Fotók, videók mobillal
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
tojasleves #22236 üzenetére
Ja hogy szükséged van rá! Akkor nem szóltam...
-
canniball
nagyúr
válasz
tojasleves #22226 üzenetére
A kiegészítők között nem lehet letiltani?
-
canniball
nagyúr
válasz
tojasleves #22219 üzenetére
Gugli koma azt mondja egy addon áll a háttérben, azzal kéne kezdened valamit.
-
canniball
nagyúr
válasz
opeter70 #22146 üzenetére
Ha elégedett vagy a WD TV-vel akkor nincs értelme cserélni.
Viszont ha már adottak az alkatrészek és kísérletezni támadt kedved semmibe nem kerül összedobni a konfigot és kipróbálni pl. az XBMC-t; aztán majd eldöntöd van-e olyan jó/jobb mint a médialejátszó, kell-e fejleszteni stb. -
canniball
nagyúr
Pedig össze-vissza szerkesztettem hogy megjelenjen, nem tudom miért nem hajlandó. Aki tehet róla monnyon le!
És dehogynem motorozzál! Pont arra reagáltam hogy az se nem "felesleges" se nem "hülyeség", így nem is értem miként jutott eszedbe a sznobsággal kapcsolatban...
-
canniball
nagyúr
válasz
McSzaby #21425 üzenetére
"...de úgy érzem itt jobb helyen van a kérdés."
Ááá, leginkább a mITX topikban lenne igazán jó helyen. -
canniball
nagyúr
válasz
sirarcheer #21417 üzenetére
Wasapit próbáltad már?
-
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #21212 üzenetére
Különösebb problémát nem jelent az életben tartása mivel a gép indításakor bejelentkezik a kliens, egyéb teendő nincs vele.
Amúgy baromi kényelmes a használata: berakod az illetékes mappába a közzétenni kívánt fájlt, majd a jobbklikkes menüből kiszeded a linket és már oszthatod is. -
canniball
nagyúr
válasz
tom_tol #21186 üzenetére
De hiszen már "végig jártad az utat".
Hogy valamiért nálad nem működik az más kérdés. Nálam ugyanúgy beállítva működik, ezért írtam hogy próbáld meg törölni, majd újra létrehozni az activityt. Illetve még annyi jutott eszembe hogy próbáld meg magának a HTPC eszköznek a kiosztását az igények szerint módosítani és azt próbálni, hogy működik-e.
-
canniball
nagyúr
válasz
korcsi #21179 üzenetére
Meglehetősen ritkán esik ez meg, kellőképp nagy a szórása a vevőhöz kapott gyári távrángatóhoz képest; azzal rá kellett célozni a vevőre ezzel meg csak kb. arra kell figyelni hogy ne legyen semmi útban.
Ha mégis megesne az eset akkor sincs tragédia: a kijelző körüli gombokkal ki lehet keresni az egyes eszközöket és kiadni a hozzájuk tartozó parancsokat. Ez ugyan elég macerás lehet, de egyrészt ezeket is lehet rendezni, másrészt tényleg nem sűrűn van erre szükség. -
canniball
nagyúr
válasz
korcsi #21172 üzenetére
"Tehát neked az activity-vel kell kiválasztani melyik eszközt kívánod vezérelni?"
Nem, az acitivty indításával én azt választom ki melyik eszköz-csoportot akarom kezelni. Mint írtam egy gombnyomásra indul minden aminek indulni kell, átvált arra a bemenetre ahová át kell váltani, működés közben tudja ha lenyomok egy gombot akkor melyik eszközhöz küldje a jelet (a playt a gépnek küldi, a hangerőt az erősítőnek stb.), majd a végén egy gombnyomásra leállít mindent. -
canniball
nagyúr
válasz
korcsi #21169 üzenetére
Mert a 300-as nem tud activityket (illetve talán egyet tud, a TV activityt).
Nekem 600-as van azon a következőképp néz ki a dolog: amikor megnyomom a Watch a movie gombot akkor elindul a HTPC activity, erre az egy gomnyomásra bekapcsolja a TV-t, átvált arra a HDMI-bemenetre amin a gép lóg, bekapcsolja a HTPC-t, illetve bekapcsolja az erősítőt és ezen is átvált a megfelelő forrásra. Ezek után egy gomb-egy parancs: nyilván ha megnyomom a playt akkor csak annyit akarok hogy elindítsa az adott fájlt, stop esetén leállítsa etc. A trükk itt csak annyi hogy a gombokra programozott parancsokat eszközökhöz lehet rendelni: ha az imént említett gombokat nyomom akkor a gépnek küldi a jelet, ha a hangerő-gombot nyomom akkor az erősítőnek. Ha meguntam a mozizást megnyomom a kikapcs. gombot, ekkor erre az egy gombnyomásra mindent kikapcsol. Vagy ha nem kikapcsolni akarok hanem tévézni, akkor a kikapcs. helyett a Watch TV gombra tenyerelve átvált a TV activityre: az ennél nem használt de korábban bekapcsolt eszözöket (jelen edetben HTPC, erősítő) kikapcsolja, a TV-bemenetet pedig átkapcsolja kábelre.
Ezek persze az én preferenciáim szerint való beállítások, kinek hogy tetszik úgy állítja be.
Tehát míg a 300 ugyan több eszközt tud kezelni, de egymástól függetlenül (mindig nyomod a gombot hogy melyiket akarod irányítani), addig a "nagyobbak" egy eszköz-csoportot kezelnek egy egységként.
Így már érthető? -
canniball
nagyúr
válasz
Bobolit #21151 üzenetére
A feliratos témába nem futottam bele, de a pár napig működik majd szaggat, ha újraindítom jó probléma nálam is adott volt, sőt nem csak a filmeknél hanem a menüben lépkedve is rendetlenkedett. A felállás: Brazos, W7x64, Frodo és kikapcsoláskor készenlét; korábban hasonló felállásban de egy másik Brazos lappal, valamint Edennel is ugyanezt játszotta. Neked ugyan nem vígasz, de én úgy oldottam meg hogy feltettem az XBMC Launcert amiben beállítottam hogy minden bekapcsolásnál indítsa újra az XBMC-t.
Amúgy eddig erre még senki más nem panaszkodott, úgy tűnik ez valami spéci ügy lehet... -
canniball
nagyúr
Úgy emlékszem a brazos korábban sem volt (sokkal) olcsóbb mint jelenleg.
Másrészt nem tudom mennyire teljesítené amit elvársz tőle. A filmeket GPU-ból viszi, de hogy ezzel egyidőben elbírna-e a kameráiddal is azt nem tudom. CPU-ban pedig semmivel sem erősebb mint az atom lapod.
Ha semmiképp nem akarsz várni a Kabinire és/vagy nem akarsz túl nagy kockázatot vállalni szvsz vegyél egy használt lapot. -
canniball
nagyúr
A Brazos már kifutó platformnak számít, nem tudom melyik lapok kaphatók még boltban. Amúgy nagyjából ugyanolyan lapokról van szó, pár W eltérésnél több nem nagyon lehet köztük. Ha pontosabban érdekel a Brazos topikban linkeltem korábban egy grafikont, azt keresd meg.
De mennyire sürgős a dolog? -
canniball
nagyúr
válasz
mandras81 #20984 üzenetére
Mielőtt egy az egyben lemásolnád olvasd el a frissítést is.
A DLNA-t nem értem: minek ezzel vesződni amikor ott a TV alatt a gép?
Amúgy igen, lehet wol ébreszteni androidról a gépet, van rá több app is és az XBMC app is tudja ezt. -
canniball
nagyúr
válasz
mandras81 #20981 üzenetére
A minőség kérdéskör szvsz jelen esetben nem mérvadó.
Ha nem lesz más a házban és slimline ODD is játszik akkor nézd meg ezt a bejegyzést, ha tetszik ez a ház akkor neked is jó lehet.
-
canniball
nagyúr
válasz
mandras81 #20976 üzenetére
Mi a baj az átalakítóval? Ugyanaz mint az RCA-RCA kábel csak az egyik végén más csati van...
A ház nem tűnik rossznak, de személyes tapasztalatom sajna nincs vele.
A proci hűtőt szerintem halaszd el, először próbáld ki a gyárit aztán ha nem tetszik akkor majd ráérsz ezen gondolkozni.
-
canniball
nagyúr
válasz
mandras81 #20969 üzenetére
Vegyél egy jack->RCA kábelt és a hangos problémád letudva.
Az Asrock A85-ös lapja jó, csak az A75 kerülendő (illetve abból is van már rev.2, de nálunk szerintem még nem azt árulják). És a világért sem akarok üzletrontó lenni de miért buli 25k-ért az apróról, amikor 26,5k a boltban?
-
canniball
nagyúr
válasz
mandras81 #20958 üzenetére
A hangkártyához miért ragaszkodsz?
120W-os paneltáp van 7k-ért is, de egyrészt ehhez még kell a külső kocka, másrészt ezeknek gyenge a 12V-os ága, ezen a linkelt példány is csak 48W-ot tud az meg neked kevés.
A lap a foglalattól függ. Llano-t újonnan én már nem vennék, ha használtan veszed akkor meg ugye azt tudod venni amit hirdetnek. Trinityből csupán 3 mITX lap van, ezekből az Asrock A75-ös lapja nem ajánlott, az MSI lapon csak egy digit. videó kimenet van, így marad az Asrock FM2A85X-ITX.
De egy A10 proci+egy mITX lap hozzá szinte teljesen kimeríti a keretedet... -
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #20909 üzenetére
"...az ASRock FM2A75M-ITX pedig egy ipari hulladék..."
Már van belőle R2.0 verzió, gondolom kijavították a korábbi problémát. -
canniball
nagyúr
válasz
tom_tol #20889 üzenetére
"...az összes gombocskát szeretném használni."
Ugyan én csak az alap gombokat használtam (play, stop etc.) de szerintem eleve működik az összes, nem?"Valójában majd egy harmony 600 lenne a végleges megoldás, de el sem tudom képzelni azon hogy működik pl. az egér."
Pl. a négy állású gomb négy irányára rá lehet programozni az egér mozgását, de ez elég macerás lenne így, egerészésre inkább más megoldást javasolnék."Ha van egy szájbarágós leírás azt igen megköszönném."
XBMC irányítása Logitech Harmony-val à la zsigus -
canniball
nagyúr
válasz
Enszuke #20871 üzenetére
"A hdmi-n digitalisan megy ki a kep es a hang is"
Ahogy mondod. De sokra megyek vele ha az erősítőn nincs HDMI, csak digit. hang..."A tobb sata 3-nak..."
Nem a többön van a hangsúly, hanem hogy egyáltalán legyen. Az olcsó Intel deszkák között akad olyan amelyiken egy sincs.
És végig lehet nézni egyesével a csatikat de hót felesleges, valakinek ez kell valakinek az. Lényeg hogy az FM2 mITX lapok az igények 99 százalékát kielégítik és ha ugyanilyet akar az ember Intel fronton akkor az sem lesz olcsóbb.
Abban igazad van hogy csak HTPC felhasználás esetén nem feltétlenül van mindegyikre szükség. -
canniball
nagyúr
válasz
Enszuke #20864 üzenetére
"Az intelen a minimum (hdmi) rajta van."
Olyat láttam 12k körül is. De nálam (ha már HTPC) a minimum a digitális kép- és hangkimenet."A kovetkezo amd-nel (22556ft) olcsobban pedig 7 fele intel itx lap kozul lehet valasztani."
Már korábban is írtam hogy ne csak az árat nézd! Az AMD lapon ~23k-ért van gigabites lan, több sata3 (sajnos némelyik intelen még ez sem alap), usb3, esata, meg persze az említett digit. hang és képkimenet. Az integrált BT-t és wifi-t már nem is említem, mert az tényleg elég ritka extra.
Abban igazad van hogy az FM2 ITX lapokból szegényes a kínálat és elég magas az áruk, viszont cserébe rendesen fel vannak szerelve. Intel fronton lehet válogatni az alacsonyabb árú lapok között, de némelyiken csak pislogtam hogy manapság egyáltalán még gyártanak ilyet. Amelyik pedig megfelelt az elvárásaimnak az nem volt olcsóbb mint az AMD.
Félreértések elkerülése végett: egyáltalán nem azt mondom hogy az Intel rosszabb (nekem tök mindegy hogy kék vagy piros), csak azt hogy nem elég az árakkal dobálózni, azt is meg kell nézni hogy mit kapunk érte. -
-
canniball
nagyúr
Nálatok működik a YT? Nekem egész délután azt dobálja hogy nem találja a video url-t.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Egyelőre még nem reklamált...de egy darabig az előző sem tette, szóval majd az idő eldönti. De ha ennyi sem elég akkor nem tudom mit teszek...
Ami a szuperálást illeti:
+ feltéve a Transparency skint szépen megugrott a vizuális élmény
+ ráakadtam a Watchdog addonra ami szépen frissítgeti a kijelölt elemeket, így nem csak újraindítás után kerülnek be az új dolgok a médiatárba hanem "menet közben" is
- az utóbbi időben 2-3 alkalommal elszállt az XBMC, ilyen korábban sosem volt
- megvettem TCr kollégától a HP infra-vevőt de nem úgy alakult a bemutatkozás ahogy szerettem volna: a Chinavasion csodát rádugtam és pöpecül működött, ez viszont rakoncátlankodik:
1. nem ébreszti a (készenlétben lévő) gépet. Veszi a jelet mert villan, de a PC-t nem kelti.
2. kb. minden 3. gombnyomás defektes: vagy nem csinál rá semmit vagy leginkább duplán hajtja végre.
Használ esetleg még valaki ilyet, és ha igen nem tapasztalta ezt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest