- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mit tartotok kényelmesebbnek irányítás szempontjából, a Rapoo 2700-hez hasonló, mini bill+tapipad megoldást, aka Rii mini, vagy amit Ed linkelt nemrégiben, vagy a measy rc11-hez hasonló (video) air mouse hadonászós megoldást? Utóbbi megtetszett, de nem tudom mennyire OK a való életben.
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #18466 üzenetére
Cameron szerint vásári mutatvány a képből kijövő elemek sokasága, szándékosan nincsenek eltúlozva az Avatar-ban, inkább mellőzve. Lényeg a mélységérzet volt. Szerintem az egyetlen nézhető 3D alkotás a mai napig, 1-2 animációs film és demó anyag mellett. Egyetértek azokkal akik feleslegesnek tartják az egész 3D kérdést, igazából vásznon van némi létjogosultsága.
-
törölt tag
brazostweaker-rel, máshogy nem hinném, hogy lehet. Hogy mennyit jelent ez fogyiban vagy hőtermelésben, jó kérdés.
Alapértékek, mellyel biztosan működik, ezután lehet még játszani a további beállításokkal:
P0 - 1.225V
P1 - 1.05V
P2 - 0.85V
NB P0 - 0.85V
NB P1 - 0.8V -
törölt tag
válasz
#75912448 #18151 üzenetére
ja, ha valaki nem tudná miről beszélünk: XBMC Launcher
-
törölt tag
válasz
canniball #18148 üzenetére
Duplája, viszont úgy emlékszem az 1.6-os uefi-ben nem volt fast boot (vagy nem láttam és kapcsoltam be), super fast boot végképp nem. Vicces volt, hogy pendrive-ról nem tudtam installálni. Instant Flash módszerrel akartam, de hiába. Boot után látta az 1.80-at, kijelölhető is volt, de nem csinált semmit. Katt után gondolkodott 2 mp-et, majd visszadobott, ugyanezt csinálta az 1.70-nel is.
Ezután leszedtem a Windows alatti frissítőt, imádkoztam egyet
és végül így már sikerült.
"...feltettem a múltkoriban ajánlott kis progit..."
Kellett szórakozni is vele vagy csak egyszerűen telepíteni kell?Semmi bonyolult, 1-2 pipa bejelölés és kész is.
-
törölt tag
válasz
csupahatos #18138 üzenetére
Szerintem tökéletes. Sokat gondolkodtam, hogy A10 + Asrock/MSI FM2 összeállítás legyen, vagy i3 3225 HD4000 + Asrock H77M-ITX, hiszen ugyanannyiba kerülnének. Végül azért döntöttem előbbi mellett, mert a Brazos-szból kifolyólag ismerem az AMD képminőségét, szoftveresen már nem okoz meglepetést, további szenvedést. Ellenben az Intel konfiggal kezdhettem volna elölről
Szóval nekem tetszik az összeállításod, talán lehetne 1600-as RAM-okkal etetni.
Feltettem a kis Braz-ra az 1.80-as bios-t. SSD-vel 23mp lett a boot-idő (fast boot on), ha egyből indítom explorer helyett az XBMC-t (feltettem a múltkoriban ajánlott kis progit, ami boot után win felület helyett egyből az XBMC-t indítja), akkor bekapcsolás után 25-30mp múlva rajtra kész. Újabb koporsószeg szegény media playeknek
-
törölt tag
Távol áll tőlem a pc-s (minőségi) zenehallgatás, főleg optikai kimeneten, de mi van abban az esetben, ha nem az alaplapi Realtek csodával zenéztek, hanem vesztek hangkártyát. Mióta az eszemet tudom hangkártyát használok. Kb 6-8 éve vettem csillagászati összegért egy PC-t, minden félretett pénzem ráköltve
, nem is maradt hangkarira, gondoltam fejlődik a technika, jó lesz az alaplapi. Másnap a boltban voltam kenyérpénzen rendelve egy Audigy 2ZS-t
. Ég és föld volt a kettő, leírhatatlan a minőségbeli különbség, feltételezem ez ma sincs másképp.
De mondom, mára már nem követem a pc-s zenehallgatói vonalat, így ha pci és egyéb csatolók miatt elképzelhetetlen amit mondok, teszem azt minőségromlás és egyebek miatt, akkor nem szóltam
. A HDMI kimeneten történő hangminőségével én elégedett vagyok, nálam hangyányit jobb a Dune-nél (legalábbis otthoni körülményeim között, az én ízlésemnek), és az Oppo család kivételével mindegyik MP-nél, amit hallottam. Továbbra is csak a felskálázásba tudnék belekötni, ha valakinek ez fontos.
-
törölt tag
válasz
Toobee #18046 üzenetére
Nem, működik nálam faszám.
Eredetileg Rapoo volt tervben, de egy ilyet rendelek: Measy Air mouse
-
törölt tag
válasz
Toobee #18040 üzenetére
Szerintem nem piszkál bele. Ellenben ahogy észrevettem az Aero felület hozzányúlt, ezért inkább beállítottam az ikonján, hogy tiltsa az Aero felületet lejátszáskor. XBMC/tulajdonságok/kompatibilitás/asztal összeállítás letiltása. Lehet, hogy nem ér semmit, de eleinte feltűnően rosszabb volt bekapcsolt állapotban, de akkor még én voltam béta állapotban szoftveresen
Az A10-hez pedig elfelejtettem a paneltápot, egyelőre marad a Chieftec 200 wattos sfx. Minőségi paneltápot külföldről kéne rendelnem, nincs kedvem megint 1 hónapot várni
-
törölt tag
válasz
canniball #18012 üzenetére
Közben benéztem a m-itx topikba. Kevés lesz az említett paneltáp, már többször felmerült hasonló kérdés.
A linkelt házhoz járó paneltáp nem bírná el a konfigurációd. Nem azt kell nézni, hogy 120W-os, hanem, hogy a 12V-os ága hány amperes, mert ezeknél az a szűk keresztmetszet. Jelen esetben csak 4A-es. Tehát 48W-ba kellene beleférnie a processzorodnak,
Annak a paneltápnak ezek a speckói:
Kimeneti feszültségek és áramok:
3,3 V // 6 A, 8 A csúcs
5 V // 6 A, 8 A csúcs
5 VSB // 1,6 A, 2 A csúcs
12 V // 4 A, 4,5 A csúcs
-12 V // 0,05 A, 0,1 A csúcs
Tehát ha jól értem, akkor 150-180W körülit kéne keresnem 12V // 6A-rel. Ez a 120-as a Brazos-szal vígan ellenne.
-
törölt tag
Srácok, hülye vagyok ezekhez a paneltápokhoz. Passzív táp helyett találtam egy ilyet:
EPCA3 mini-ITX Az ehhez tartozó 120 wattos példány (ehhez még szükségem van valamiféle adapterhez?) kiszolgálná az alábbi konfigot?
Asrock FM2A75M-ITX
AMD A10-5700 65W (alulfeszelve)
Samsung 830 64GB SSD
2x4GB CORSAIR Vengeance DDR-3 8GB/1866 KIT (CMZ8GX3M2A1866C9)HDD nincs benne, csak az oprendszert tartalmazó SSD, úgy alakult, hogy külső vinyókat használok. Ehhez egyébként megjött a kis kedvenc alkatrészem: (elosztó), ezzel külön-külön és egyszerre is tetszés szerint használhatók a merevlemezek. Bedugva az alaplap seggébe az összes, a kapcsolókkal pedig igény szerint használva. Persze kell még egy, mert 6 helyre csak 3 fér
-
törölt tag
-
törölt tag
Itt egyébként teljes részletességgel le írva van maga a rendszer és a pontozás is. Itt pedig (setup - conclusion) világosan látszik, hogy a 200 pont körüli értékeket, magyarul a "tökéletes" képminőséget a csúszkák feltolásával lehet elérni, ami az én tetszésemet egyáltalán nem nyerte el. Ha a BD tartalomra koncepcióval került szemcse, azt pl nem akarnám eltüntetni. Ha valamit korrigálni szeretnék, megteszem a tévével. Ha lesz időm, egyszer még visszatérek a Catalyst beállításokra is.
-
törölt tag
Túlontúl szubjektív az a teszt, sosem tudtam eldönteni mennyire vegyem komolyan. Emlékszem az Anand T. oldalán volt egy HQV B ahol a WDTV Live 40 pont körül ért el a Sigma procijával, a M Remote-nál pedig a 6310 is túlszárnyalta a Dune H1/Prime-ot. Többnyire Brazos 180, Trinity 196, HD4000 200pont. Kérdés mennyit látunk ebből a valóságban 2-3 méterre a 42-55 colos tévéktől. Aki ebből a 3-4 proci családból vásárol, túl nagyot nem tévedhet. Annyi hogy a Brazos-szal esélytelen a madVR, tehát aki a maximumot akarja kihozni képminőségben, annak Trinity vagy HD4000 kell. Nálam nem csak a kép, hangminőség is pozitív csalódás.
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #17222 üzenetére
Toobee tekintetében a hang lehet erősen kérdéses. Tőle idéznék : Kép és hangminőség mindenek felett.
Szóval OK, hogy nálam, nálunk nincs baj, sőt, előrelépést tapasztaltunk. Nálam Dune volt és 1186, nálad Popi, de mindketten HDMI-n hallgatunk zenét, BD koncerteket. Nálam még a Realtek audio sincs telepítve,
AMD bitsream-et használok, XBMC alatt WASAPI-t, MPC+madvr LAV filter LAV audio dekódert bitstream-mel. Toobee viszont a Realtek audio-t fogja használni, az alaplapra integrált optikai kimenettel. Elméletben el tudom képzelni, hogy rosszabb hangja legyen a win és driverei miatt, mint a Duo-n. Saját tapasztalatom nincs.
-
törölt tag
8e forintért linkelt 2x2 gigát, ezért írtam, hogy 10k-ért van már 8 is. Persze igaz, alapesetben elég a 4 is.
(#17159) cekkk
Nem volt időm kipróbálni, külön-külön használtam xbmc-t és mpchc-t. Előbbi annyira kényelmes, hogy elkényelmesít
Lehet, hogy placebó, de az RC1 képe jobbnak tűnik az összes többinél.
Ja, és kipróbáltam az xbmc remote android alkalmazást. miről maradtam én le eddig, barlangban éltem, vagy hol?
-
törölt tag
válasz
canniball #17108 üzenetére
Bizton állíthatom 2D-s HTPC felhasználásra bőven elegendő a Brazos. Engem is meglepett, hogy megfelelő szoftveres környezetben mennyire könnyedén elvégzi azt a feladatot, melyre a médialejátszók többsége képtelen. Igaz én egyből SSD-vel estem neki, HDD-s Brazos-hoz nem volt szerencsém. De nem is neked kell bizonygatnom
-
törölt tag
válasz
zsola32 #17104 üzenetére
A10 volt eredetileg a terv, aztán A8, de meggyőztek a srácok, hogy HTPC-be totál felesleges, bőven elég az A6-5400. Még meggondolatlanom magam, mivel képminőség különbség nem lesz, valóban nem sok értelme volna 4 magnak. Akkor használnám ki, ha megpróbálnék interpolálni az LCD helyett 24p mellett, ez egy érdekes kísérlet lenne, ehhez már kellene 4 mag. Másképp nem, mert 3D-hez is bőven elég az A6.
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #17087 üzenetére
Nekem is jó, ezt a verziót találtam eddig a legjobbnak. Érdekes, hogy mindegyiküknél máshogy működnek, ebből azt a következtetést vonom le, hogy nagyon nem mindegy a további szoftveres környezet.
Most, hogy lassan úton a Trinity, megjött a Brazosra szánt ventim
Lecseréltem a gyárit Coolink Swif2 920-ra, 1100 RPM 11dba. Van némi hangja, de a HDD-k elnyomják.
Gyári 4 centissel Aida szerint full és mozis terhelés alatt egyaránt: alaplap 50 fok, CPU 55 fok, GPU 74 fok.
A Coolink full terhelés alatt levitte 35/43/68-ra, mozi alatt 34/39/52-re, szóval elégedett vagyok vele. Egyelőre nem állítgattam Level 1-9-et, ráküldtem fullon.
99%-os vagyok, összehoztam a htpc-pc-ltop-mobil megosztást, már csak távoli kapcsolattal szeretném elérni a htpc-t az asztaliról, teljes irányítással.
-
törölt tag
Jobban szeretem magamra bízni a döntéseket
Defense+/biztosnásgos mód, Antivírus/valós idő. Átlag usernek bőven jó, ahogy írod. Ha nem merészkedik a sötét oldalra, akkor a beépített tűzfal is elég free Avira, Avast vagy AVG mellé.
Most már eltelt 1-2 hét, meg vagy elégedve a váltással?
-
törölt tag
Nálam az RC1 olyan stabil mint a beton, plusz talán a leggyorsabb az összes közül. Lehet nálatok valami szoftver, amivel összeakad.
-
törölt tag
Kipróbáltam a frekiváltást (mpchc/madvr/lav) és első ránézésre minden OK. MPC-HC beállítások/Teljes Képernyő/Use autochange fullscreen monitor mode/
23,976Hz-hez: 23,500 - 23,981: 23Hz 1920x1080 (gondolom AMD miatt 23Hz a jó beállítás 23,976Hz-hez, nem pedig 24Hz)
24Hz-hez: 23,982 - 24,499: 24Hz 1920x1080 és tovább a többit Hz-nek megfelelően, de lehet készíteni sajátot is.
Úgy állítottam be, hogy a tévé 60Hz-es felbontását teljes képernyőnél a filmeknek megfelelően bírálja felül, és a programból kilépéskor adja vissza. 23,976, 24, 50 és 60Hz-es anyagot váltogatva elsőre jónak tűnt.
Feltételezem ha integrálnám az MPC-HC-t külső lejátszóként XBMC-be, akkor is váltana. Tudtok egy naprakész leírást hozzá?
-
-
törölt tag
Nem számít, csak viccelek. Én is a "látók" közé tartozom, de egyáltalán nem zavar ha valaki nem. Nem akarom semmiről meggyőzni. Az nem szimpatikus, mikor összehasonlítás, személyes próba nélkül egyesnulláznak, de azokra nem is reagálok. Kipróbáltad, nem látsz semmit, ennyi, nincs ezen mit bonyolítani. Engem a miértje sem izgat, megtanultam, hogy mások vagyunk, másképp érzékelünk.
-
törölt tag
Igen, ezt olvastam. Szerencsére 99%-ban 24p-s anyagot nézek, s nálam elenyésző a PC-s alkalmazás, tehát akár állíthatom 23Hz-re is. Ha kicsit windózozom, akkor addig elviselem a hülye egérkezelést 23Hz-en. (Persze ahogy ismerem magam 2 hét után győz a kényelem, és használom tovább az XBMC beépített cuccát
)
Ebbe viszont fülig beleszerettem : Rapoo 2700 , ezt készülök a tapipaddal távirányítónak is használni. Még meg sem jött a HTPC, amikor rendeltem egy ilyet 5 dollárért, valahol még kering az éterben.
HDMI kábel ügyben placebohatás sem dolgozik? Pedig az szokott működni
-
-
törölt tag
Megcsináltam az MPC-HC + madVR + LAV filters tesztet kiegészítve a dtsdecoderdll.dll beszerzésével.
Az XBMC+Brazos egy szinte tökéletes médialejátszó (vagyis tökéletes, mert csípőből játssza a BD50-et is bármilyen hanggal), de a kicsi lap ettől a négyestől rendesen hasra esett
Maximum 720p-t bírt, azt is 80% körüli procihasználattal. 1080p már 100% és diavetítés (XBMC elvan 20-30%-kal).
A madVR képminősége nem piti, élesebb, mint a normál lejátszók, de a legnagyobb változás bőrszínnél tapasztalható. Zavarbajejtően természetes képet sikerült vele kihoznom. Asztali gépen is 60-70% terhelés lehet 4 maggal Full HD alatt. Win 23Hz beállítással 23,976Hz problémát sem tapasztaltam, de erre még nem volt időm, majd megnézem.
A képet normál nézési távolságon belül néztem, kérdés, hogy a pozitív változásokból mennyit látni távolabbról. Képátló függvénye is lehet, gondolom minél nagyobb, annál látványosabb lehet. Ha jól tudom az MPC-HC ráadásul valahogy integrálható az XBMC-be.
Az A6 5400 elég lesz madVR alá, van tapasztalatotok? Vagy erősebbet rendeljek, az eredetileg is kinézett A10-et?
Bár vagyok annyira kényelmes, hogy továbbra is az XBMC-t használjam, mert jó.
-
törölt tag
Win reinstalll előtt edd fel a 12-es xbmc-t, ezt: xbmc-12.0-Frodo_beta1-repack, hátha elbarmoltál valamit a beállításokban. Nekem a friss XBMC beta nem vált be, bizonyos m2ts fájloknál visszatekerésnél is előre teker
Amit ajánlottam nálam az működött a legjobban, igaz mindkét kiment HDMI plusz WASAPI
-
törölt tag
Nálam HDMI-n megy a hang, egyelőre nem volt ilyen gond. A kezdetektől fogva ügyeltem rá, hogy a legkevesebb szemetet telepítsem. Kihagytam egy rakat felesleges drivert. Az AMD oldaláról leszedtem az általános chipset drivert, catalyst drivert, előbbi felrakta az AHCI-t stb-t a S3 SSD-nek, utóbbi a HDMI-t és minden megy. Az Asrock oldaláról egyedül a LAN driver ment fel. Persze az optikai átvitelhez tuti kell Realtek driver is, én igyekeztem kihagyni.
Egyébként milyen a rendszer hangja (legalábbis amikor megy
), volt lehetőséged a Popi ellenében vizsgálni? Gondolok itt zenére, pl sztereó.
-
törölt tag
-
törölt tag
Zaj szempontjából 2,5 méterre szerintetek van lényegi különbség a kettő között, vagy a 16dB/A még belefér?
A nagyobbik légszállítású meggyőzőbb, ezt venném a proci fölé.SWIF2-920:
Méret (mm) 92x92x25
Fordulatszám (RPM +/-10%) 1100
Légszállítás (mł/h) 39.2 /CFM 23/
Zajszint (dB/A) 11.5vagy SWIF2-921:
Méret (mm) 92x92x25
Fordulatszám(RPM +/-10%) 1500
Légszállítás (mł/h) 55.8 /CFM33/
Zajszint (dB/A) 16.2 -
törölt tag
Most 21 fokos a szoba, igaz, hogy a cpu 53 fokos, de a magok 70, a vga 75 körül. Ha melegebb lesz, akkor az 53 fok tartásával a gyári felmenne 4000-ig Nekem már a vga 73-75 fok is nagyon soknak tűnik hosszútávon. Ezért a 45 fok körüli célhőmérsékletet látnám indokoltnak, azt kéne valahogy tartani, max 50. ezzel valószínűleg csökkenne a többi érték is, de ez gyárival lehetetlen. A borda újrapasztázása még sokat javíthatna, de azt kihagyom, mert szerelésnél 3x3 centis darabokra törnék mindent, ahogy ismerem magam.
-
törölt tag
Első körben kipróbálom, hogy hagyom a gyári ventit (2500-on tartja 50 fok körül, így még nincs hangja), és a ház tetejére, ahol egy szellőzőrács található, ráerősítek egy 12-est befelé fújással, esetleg kifelé. Lehet, hogy baromság, de megpróbálom. Abban reménykedem ,hogy így nem kell terhelés hatására feljebb pörögnie a 4 centisnek, azaz rásegítek a nagyobbal.
Ha nem válik be, akkor keresek egy 8-ast a bordára, és valahogy ráteszem.
-
törölt tag
Miután megvettem, olvasgattam itt-ott a házról, és akkor már láttam, hogy neked is ilyen van. Ha előtte tudtam volna, hogy ilyened van, akkor rákérdezek a tápventire, szerencsére látatlanban bejött
A Thermaltake-t mindenki szidja, h hangos, a csifi teljesen OK nálam.
Szép nagydarab ventid van, tetszik
-
törölt tag
válasz
canniball #16270 üzenetére
Most OK, 2400 ford, level 2. Így nem vészes, de cpu 55 fok, magok lejátszásnál 70 körül, vga 75 körül. Utóbbi elég húzós, főleg ha nem 21 fok lesz a szobában
Ha 3000 fölé megy a kicsi 4cm venti (próváltam), onnantól elviselhetetlen.
Ilyen házam van, gondolkodtam rajta, hogy a szellőzőrácsra biggyesztenék egy ventit, ami be vagy kifelé fúj. Az eredmények függvényében pedig megy vagy marad az eredeti venti.. A rács pont a lapka felett van, sőt még oldalt is van a házon két hely. Azt is olvastam, hogy a gyári helyére valahogy fel lehet tenni 8cm-es ventit 1 csavarral-furattal a lamellák közé.
-
törölt tag
Köszi srácok, örömmel csatlakoztam. Pár hete még elképzelhetetlen lett volna, de annyira nyomtátok a témát, hogy meg kellett néznem mi a helyzet, oszt most ide jutottunk
Igen Brazos, de úgy lett kialakítva az egész HTPC, hogy ha tetszik, akkor egy mozdulattal cserélhető a lap+proci, többi hardver már Trinity-re lett felkészítve.
Ráadásul örülök, hogy nem a Thermaltake házat vettem, hanem egy mITX 200w-os Chieftec-et, mert jó a tápventije, nem zavaró a hangja. Ezt majd egy passzív tápra cserélem, ha megkapom a kinézett házam.
Egyedül az E350 hűtésével vagyok gondban, arra kell kitalálni valamit mert zajos és nem hűt, több baja nincs
madvr természetesen majd jön, de erre már nem maradt időm.
-
törölt tag
No, nem kellett volna biztonságra játszani a Brazos-szal, jöhetett volna egyből a Trinity. Ugyanis nagyon tetszik amit kaptam.
Sebaj, lesz normális áron és minőségben mITX FM2 Trinity lap, akkor jöhet a csere. Azt hozzá kell tegyem, HTPC feladatokra a Brazos is bőven elég.
Először megijedtem a képminőséget illetően, aztán az Aero felület kikapcsolása után helyreállt a rend. A múltkor tárgyaltak szerint belőttem az XBMC-t, a Catalyst összes képjavítóját kilőttem, egyedül az auto deinterlacing és a pull down maradt. A tévén HDMI bemenetén kellett korrigálni a képet ( ez a DUNE-re volt kalibrálva), kapott némi élesítést, meleg tónust, kontrasztot. Nagyon szépre be lehetett lőni, és ez csak a kezdet. Ott vannak a Trinity-ben rejlő plusz lehetőségek, madvr és egyebek... Ennél még csak jobb lehet, de már ez is OK.
Freki váltás minden esetben OK, hangok is jók, passthrough is. 1-2 filmet nem tud lejátszani csak dadogva, de ezeket a többszörösen erősebb asztali sem tudja, pont XBMC-vel. Tehát itt a progival van gond, mással megy, médialejátszókkal is mentek. Érdekes, hogy pont dts hd hra-s BD25-ök. A filmek 99%-val semmi gond. 1-2 kellemetlenség van XBMC-nél is, de jelentősen kevesebb, mint bármelyik MP-nél.
Nagyon megérte váltani, az MP-k eladó sorba kerültek, otthoni saját felhasználásra kiváltom. Ráadásul látom a HTPC-ben a további fejlődési lehetőséget. Az említett kiegészítőkkel, hardverrel simán elérhető/túlléphető a media playerek képminősége, ahogy ezt szoftveres mérésekkel már taglalták és ahogy ti is bátorítottatok vele.
Lényeg a lényeg: Fasza. Köszi mindenkinek a hozzájárulást.
-
törölt tag
Kb mire számíthatok másolásnál, mekkora sebességem lesz?
Asztali win7x64 HDD >> TP-Link 1043ND >> HTPC belső/kölső HDD cat6 kábel.
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #16194 üzenetére
Ha minden szép és jó, de valamiért gyengus lesz, akkor jöhet az AMD A6 5400K plusz Asrock FM2A75M-ITX. Az A10-ről letettem. Olvastam teszteket, főleg olyanokat, melyekben HQV Benchmark 2.0-val nézik a képminőséget. Tulajképpen nincs különbség egy 6310/20 Braz, LLano, Trinity és egy dedikált 7970 között. Ugyan ezek szubjektív, egyénenként máshogy értelmezhető tesztek, de ebből a szemszögből bármelyik említett AMD nincs elmaradva a Sigma prociktól, sőt.
-
törölt tag
Én pedig életemben először megpróbálok tudatosan vásárolni
Megrendeltem az eredetéig tervezett HTPC-re valót, de egy kis csavarral. Nem találtam normális (nekem szép) )Mini ITX házat itthon, ez későbbre marad, külföldi rendeléssel pótolom. Lett belőle egy Mini ITX 200w-os Chieftec. Maradt a 2x4GB RAM, 64GB SSD és 2TB HDD.
No és itt elgondolkodtam. Jöttek pozitív vélemények, olvastam teszteket, elvben nem nagyon van különbség az IGP-k között. Az eredetileg tervezett Trinity Mini ITX lap és A10 helyett belerakok a gépbe egy Asrock Brazost. Ezzel sok tízezret spórolok, és ha nem leszek elégedett a HTPC bulival, jóval kevesebbet bukok az egész kóceráj eladásnál.
Ha viszont elégedett leszek, akkor maradhat és jól jártam. Ha elégedett leszek, de gyenge a Brazos, akkor pedig a 18k-s lapott 2-3e forint bukással eladom, és jöhet a Trinity cucc a házba, minden fel van készítve rá.
Szerintem ez így logikusan hangzik, kivételesen gondolkodtam mielőtt cselekszem
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #16050 üzenetére
Nekem is 12-es Frodo, a 11-es bénázott lejátszáskor. A külső HDD-k nálam már adottak, ezért kerültek szóba a piciny házak.
..Úgysem mered kidobni
...
Dehogynem, 2 nap elég volt, hogy beleszeressek a hátépécézésbe
. Már csak élőben kéne látnom egy brazost vagy Trinity-t. OK, hogy dedikált VGA-val sikerült szinte azonos képet kihoznom, de az integrált cuccokkal még nincs tapasztalatom. Bár elég nyomós érv, hogy hajítottad VT50 mellett az A300-at.
-
törölt tag
Thermaltake/Spire házba is kicsi vagy nagyon szűkös lenne egy Trinity rendszer?
Egy dolog eléggé izgat. Van-e képminőség különbség egy Brazos vs Trinity tekintetében ha csak filmezési szempontokat nézünk. Mondjuk látható-e 55" LCD-n, biztos sokan cseréltek, fejlesztettek egyikről a másikra.
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #16034 üzenetére
Lejátszásnál tapasztaltál változást? Nekem picit másképp viselkedik fejezet ugrásnál ill tekereésnél, néha "meg kell találnia önmagát". Nem igazán zavaró, csak felfigyeltem rá. Bár mindössze ennyi gondom lenne a mediaplayerekkel, kukába velük
(#16044) Ed Parker
Igen, horror ár a mini alaplap. Viszont micro atx ház nem nagyon van, vagy csak ultra drágán.
Egyébként nem nagyon pakolnék bele, 1 SSD, és később max 1 HDD
-
törölt tag
Ez jó kérdés
A ModeCom is simán elbír egy 350-essel, elvben felesleges a 200w. Talán a Thermaltake név miatt figyeltem fel rá. Ha mégis mini itx-es konfigot csinálok, lehet, hogy bevállalom. Ráadásul ha Brazos mellett döntenél, a nagyobb táp kibírna egy későbbi Trinity vagy egyéb fejlesztést, a ModeCom nem biztos.
Az ASRock E350M1 + 4gb ram + Thermaltake 200w + SSD + venti kijön 55-ből 2 ill 3 év garral.
Nem tudom, hogy valóban mindenre elég-e a kis Brazos, a többiek biztos meg tudják erősíteni, hogy beleértve a BD50-et is mindenre elég.
(#16033) canniball
Tényleg, ráadásul 11k. Bár ebben 300w-os táp van, nem sok az már? Lehet, hogy gyengébb minőségű is, kár, hogy semmit nem tudni a róluk.
-
törölt tag
Szinte 99,9% h tud. Itt van az E350-hez egy ház+táp kombó. Korrektül néz ki, nem csúnya, nem szép, elfogadható az ára, főleg 3 év garival. Szerintem meggondolandó, ha nem, többiek kijavítanak
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #16026 üzenetére
sb-nek köszönd
Egyébként majd ha kipróbálod, jelezz vissza, hogy nálad is OK-e. Elképzelhető, hogy htpc ill tévénként eltérhet a lejátszás. Gondolom ezt abból, hogy nálad win7:23Hz beállítással sima volt a kép, nálam viszont folyamatos akadások voltak.
Érdekes ez az ablak mód is. Amíg így volt beállítva, fejezet ugrásnál ill tekerésnél azonnal volt kép, kép-hang szinkron OK. Full sreenben néha "utánigazit" egy gyors mozgás keretében, de ez nem annyira zavaró, néha kell 1-2mp mire tökéletes szinkronba kerül a kép-hang.
-
törölt tag
Minden akadásom megoldódott, azért ennek a szoftvernek a lelkivilága sem egyszerű.
Alap beállítások mellett (ablak mód) nem váltott frekit, ahhoz, hogy működjön a 60Hz>23,976Hz, 24p stb váltás, át kellett raknom Maximált ablak helyett Teljes képernyős módba, tehát kinyomtam az alapértelmezett beállítást. Ezután viszont középen szétesett a kép. Miután mindig-re állítottam a Föggőleges Szinkront megjavult a kép, nincs szétesés, nincs akadás.
Magyarul 60Hz a win, xbmc pedig képfreki igazítás/full képernyő/fögg szinkron beállítással megy. Az én konfigomban jelenleg így van 23,976Hz és a zavaró random akadások, reccenések eltűntek.
Ablak módban nem áll át 24p-re, csak akkor volt 24p, ha a wint állítom 23Hz-re, viszont ilyenkor akadozott a kép. Elképzelhető, hogy másnál, eltérő konfiggal így is simán megy a lejátszás.
Azért írtam ilyen ovis érthetően, hátha másnál is beválik.
-
törölt tag
...Pont azért kell áttenni, mert csak 24Hzre kapcsolát és nem 23Hzre
Ez a kérdés már bennem is felmerült, tehát ha auto-n van xbmc és win 60Hz, akkor a váltás xbmc-n belül 24 vagy 23,976 lesz.
(#15997) sb
...fullscreen használata maximális ablak helyett. Sajnos a maximális ablak az alapbeállítás, ami okozhat akadást, nálam volt ilyen. XBMC/hw beállítások/képkimenet menü alatt van, ha jól emlékszem.Ezt még kipróbálom, ugyanis:
Szinte mindent be tudtam állítani. Immár fasza a kép és hangminőség egyaránt. Azonban az xbmc saját lejátszójának döcögés és random akadásait nem tudom megszüntetni. Más lejátszó progik jók, de az xbmc beépített sajna nem. Próbáltam 11-es, 12-es verziót, utóbbi egyébként nálam jobban bevált. A létező összes beállítást csűrtem-csavartam, de minimális akadások vannak. Szórakoztam a deinterlacing beállításokkal, azzal is hol jó, hol nem. Szóval majdnem nagyon elégedett vagyok, a lehetőség megvan rá...
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #15933 üzenetére
...Ez a diavetítés új, nem tudom mire gondolsz....
Megy minden tökéletesen, egyszer csak gondol egyet az XBMC, majd többé semmit nem hajlandó lejátszani. Azaz hajlandó, de szinte kockánként rakosgatja a képet, diavetítés szintű akadással. (talán energiagazdálkodási beállítás miatt)
XBMC-n belül:
renderelés: auto
dxva2: engedélyezve
képfrissítés frek ig. : engedélyezve
deinterlace: auto
mentesítés: auto
képskálázás: dxva(#15934) cekkk
xbmc-12.0-Frodo_beta1-repack.exe 16-Nov-2012 + win7 x64
...Winbe rakd a 23Hz ne CCCbe...
Most nincs előttem, hamarosan megnézem. Képernyőfelbontás/speciálisnál lesz valahol?
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #15912 üzenetére
Ráment az egész napom, de XBMC-vel sikerült, nagyjából...
Szóval, AMD Control Center: a létező összes pipát kivettem mindenhonnan, azaz a képjavító funkciók száma nulla. YCbCr 4:4:4. Arra nem jöttem rá, hogy miért ugrik vissza mindig a 23Hz beállítás 24Hz-re a szoftverben, ez vajon így természetes?
Másik HDMI bementet kellett választanom a tévén, és ezzel lehet szórakozni tovább, hiszen már tudom PC és "normál" módban is küldeni a tévé felé a jelet, ugye a tévé képjavító funkciói miatt ez sem mindegy.
Gyakorlatilag sikerült egy médialejátszóhoz viszonyítva 90%-os képet elérnem. Utolérni, túlszárnyalni most már csak szoftveres baxakodás, ill a tévé beállításán múlik, ehhez több idő szükségeltetik. Hang kezdetektől fogva OK, HD audio is megy tökéletesen. Be kell valljam sokkal kényelmesebb kezelni, mint egy médialejátszót. Rengeteget csapongok filmek között, nekem ez kánaán
Egy dolog zavar, bizonyos ideig tökéletes a lejátszás, majd el szeretnék indítani egy filmet és diavetítés lesz belőle. Akármit csinálok úgy marad, restartolnom kell, hogy megjavuljon.
Az XBMC testreszabhatósága kiváló, nagyon bejön. A függőleges szinkronizálás menüpontra még nem jöttem rá mire jó.
Köszönöm a tippeket, privi segítségeket. Eddig nem igazán hittem, de világos, hogy van létjogosultsága a htpc-nek, még a legkiválóbb media és BD playerek mellett, vagy helyett is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Diablo IV
- Magisk
- World of Tanks - MMO
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged