-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Pontosítsunk, hátha valakinek számít, mert nem mindegy, hogy a 24p 23,9xx vagy 23,976Hz. Intelnél Ivy Bridge H7x lapban 23,973Hz-re képes, ami sokkal jobb, mintha H6x lapban futna, fogjuk rá, hogy HTPC képes
YCbCr támogatás Ivy és felette, Sandy Bridge csak RGB módot támogat. Haswell pedig tökéletesen tudja a 23,976Hz-et, erre érdemes HTPC-t építeni.
-
törölt tag
-
törölt tag
Igen, szerencsére ma már tévék 90%-a OK gyárilag, vagy nagyon minimális 1-2 egységnyi állítást igényel. SD anyagnál lehet feljebb tolni ízlés szerint.
Cekkk
Felmerült bennem egy elméleti kérdés a felett tárgyaltak miatt. Mi van ha régi procid van, mint pl Q6600, de lehet régi AMD is, ami tuti nem támogat 23,976Hz-et, ellenben a VGA mai modern és GPU számol.
Feltételezem ennek ellenére a proci miatt 24p-s lejátszás közben frame dobás-duplázás történik (attól függően .976 alatti vagy feletti a proci), emiatt a szokásos ismétlődő piciny akadások láthatók lesznek.
-
törölt tag
-
törölt tag
Neked melyik jött be? Feltételezem full RGB, PC-n alapesetben ezt lenne ildomos küldeni a megjelenítő felé. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ezt különböző tévék milyen módon konvertálják oda-vissza, miként képesek megjeleníteni. 2-3 eszköz plusz erősítő 1 HDMI out esetén a kényelem is beleszól, főleg ha a tévé nem képes automata módban feketét állítani, hiszen BD-n kötelező YC-t küldeni, míg PC estén előfordulhat, hogy csak RGB OK.
Egyébként szép munka
Egy biztos, limited mód nekem sehogy sem tetszik, megjelenítőtől függően YC 4:4:4 vagy full RGB kimenet lesz helyes.
-
törölt tag
Láttátok már ezt a Kabini finomságot? ZOTAC ZBOX nano AQ01 Plus Kép1, Kép2
HD8330 és ami figyelemreméltó: Graphics Output: 1 DisplayPort / 1 HDMI
Amazon Lustábbaknak, kész megoldásokat kedvelőknek jó áron ez egy MP gyilkos kis eszköz lehet.
-
törölt tag
válasz
bigdady #24731 üzenetére
Néhány napja raktam össze havernak E350-es gépet, 4 giga ram, V300-as SSD és 8.1. A 13.12-es Catalyst és Realtek hálókari driveren kívül semmit nem igényel (erősítő van a rendszerben, hangkari nem kell). Médialejátszóként, mint a villám, minden probléma nélkül. Ha semmi mást nem használhatnék csak azt a Brazost, akkor is jól érezném magam, még vetítő mellett sem muzsikált rosszul.
-
törölt tag
válasz
bigdady #24729 üzenetére
Jaaaa, sajáttal, szerk előtt félreértettem. Egyébként ha végképp elcsesztél mindent, próbálkoznék win 8,1-gyel, mert tisztább, biztonságosabb érzés, hangminőség is jelentősen javul. Kisebb erőforrásigény, Brazosnak jól jöhet. Sajna nincs jobb ötletem, mint a régi, működő driver felpakolása.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Celtis #24714 üzenetére
Engem hitegettek, hogy az FM2A85X-ITX-nél sem látszik HDMI-n keresztül a BIOS, mégis látom, ahogy az összes lapnál amivel eddig dolgom volt kaptam BIOS-t, UEFI-t. Bekötés erősítőn keresztül, talán itt lehet egyeseknél gond, bizonyos típusoknál nem megfelelően megy át a jel.
-
törölt tag
Karácsonyi ajándék: XBMC 12.3 – Frodo fixes!
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24567 üzenetére
Ha minden ikszes, akkor megőrült a progi, nem szabadna csinálnia, nálam nem volt rá példa. Kb egy éve kipróbáltam, hogy szól jobban, van-e különbség ha az erősítő vagy XBMC dekódol.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24565 üzenetére
Melyik program? Az XBMC pl tud dekódolni, ilyenkor multichannel módban dekódolja akár a HD hangokat is. Ehhez a beállításokon belül úgy kell bepipálni a Többcsatornás-LPCM képes erősítő fület, hogy a DTS, TrueHD stb nincs bejelölve, ebben a formában az XBMC dekódol az erősítő helyett. Nézd meg az audio menüben nem kavarodott-e el valami, XBMC függetlenül, más lejátszó is képes erre.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #24467 üzenetére
Nem tudom ebből mennyi lesz végül igaz (forrás):
Valamikor az év közepe tájékára várható a belépőszintű Beema APU (SoC), ami a Kabini leváltására hivatott. Az előzetes eredmények alapján az újdonság meglehetősen nagy előrelépést fog jelentetni a teljesítmény/fogyasztás mutató tekintetében, ugyanis a 25 wattos Kabini kódnevű A6-5200-hoz mérten a 15 wattos Beema 24%-kal magasabb eredményt mutatott fel PCMark-ban, míg 3DMark alatti pontszáma 20%-kal volt erősebb.
De ha valós, akkor az egy éve várt Kabinit átugrom. Vagy a Beema is ígéret marad, talán látjuk 2015-ben.
-
törölt tag
Brazos nem tud BD3D-t, csak felezetteket, így kiesik.
-
törölt tag
Erre mondhatnám, hogy küldj a HTPC-ből YCbCr 4:4:4-et alacsony fekete mellett, és akkor BD YCbCr, ahogy STB is. Viszont elfelejtettem, hogy nálad valami nem OK, ha HTPC-ből YCbCr a kimenet? Az szívás lenne. Az automata fekete szint valóban létezik, csak épp koax bemeneten (vagyis szürke a menüben), ami ugye totál felesleges,
HDMI bemeneten lenne ildomos.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #24346 üzenetére
Fő mozidögön ma raktam újra az egész kócerájt, 7 után nagyon elégedett vagyok a Serverrel, ahogy 8.1 sem szégyenkezhet W7 után. Sztereó nem erről megy jelenleg, az a jövő zenéje lesz, tény, hogy mozinál és koncerteknél olyasfajta előrelépés, mintha kábelcserén ment volna át a rendszer, kb ahhoz hasonlítható vérfrissítés.
-
törölt tag
Srácok, honnan tudok letölteni gyári érintetlen advancedsettings.xml-t? friss installál nincs a C:\Users\[username]\AppData\Roaming\XBMC\userdata mappában. Jól el lehet rejtve mert a C:\Program Files (x86)\XBMC alatt sem találom
-
törölt tag
- ....Videónál lejátszásnál, kiszedni minden pipát, egyedül az "egyenletes lejátszás kényszerítését" bekapcsolni...
Szerintem ezt is ki kell kapcsolni. Ma már ez hardverből megy, úgy tudom régen volt értelme amikor szoftverrel korrigálni kellett az erőtlen hardvert. Cáfoljatok, ha nem így van.
-
törölt tag
válasz
canniball #24323 üzenetére
Igen, de a szoftveres rész taglalásával sokszor elzavarnának
Ráadásul ez a topik is rossz helyen van, sosem értettem mit keres itt, szvsz, nem a modding és 2 ventilátor között kéne lennie
. Nagy HTPC topik néven mehetne a házimozis szektorba, és beleférne minden, hardvertől a szoftverig, azok finomhangolásával.
-
törölt tag
Ja, ellenben használt SCS 5.1 40 körül jó vétel, amihez kell keresnie szintén használt Onkyo 307,308,309, Denon 1311, 1312, Pio 421, 422, 423, 521, 522, 523 stb szintű erősítőt, ami már HDMI és egyéb felszereltséggel rendelkezik, plusz kábelek. Ez így kijön 100-ból és a Genius-nál 100x jobb lesz, kisebb helyiségben mozira korrekt lehet.
-
törölt tag
Amikor az erősítőn küldök át mindent és hasonló tévé az alany, akkor váltogatást elkerülendő a HTPC-ből YC 4:4:4 megy ki, ami egy az egyben ua, mint full RGB. De ez eltérhet HTPC és különféle tíévé típusok esetén. Az tuti, hogy A10 AMD és 55LM765 tök egyforma volt YC és RGB.
-
törölt tag
Miért kéne kapcsolgatni? Bemenetenként változtathatod, nálam is úgy van: BD palyer/YC kimenettel alacsony HDMI fekete, HTPC/RGB full és HDMI magas fekete. LG és Samsungnál sajna (vagy szerencsére?) nem automata. Ahogy a színprofilok is külön-külön állíthatók bemenetenként, ugyanúgy a HDMI fekete is. Feltételezem az STB és HTPC 2 külön HDMI bemeneten megy a tévébe és nem splitteren osztoznak.
-
törölt tag
Arra lennék még kíváncsi, hogy RGB alacsony fekete mellett mekkora az LW fényereje 100-as skálán? Tudniillik, ha rosszul használod, akkor a fekete részletek megjelenítéséhez a fényerőt 55-60 köré kéne vinni, míg a helyes HDMI fekete/magas mellett 50 +-1-2 egység. A kalibrálás is helyes színtér mellett történik, pl sosem láttam még LG esetén az említettnél magasabb fényerőt. Az egyik legkényesebb beállítás (elég 2-3 egységet növelni), amivel sokat lehet rontani, homályosítani a képen.
Mi van ha Cata YCbCr 4:4:4-et küldesz ki? (HDMI fekete alacsony, LG fényerő 50) Kipróbáltam tévén, nálam YCbCr 4:4:4 és Full RGB egyforma képet ad. RGB limited viszont elveszik rengeteg fekete, szóval nálam nem lenne OK.
-
törölt tag
Pedig a tévé beállításainál RGB mellett tuti magasan kell lennie a feketének. Csak hülyeségeket írok, nem fordítva lesz szürkébb, hanem RGB és alacsony HDMI feketénál a sötét részek tűnnek el. Ahogy YC kimenetnél a tévén alacsony fekete szükségeltetik.
Azért látod fakóbbnak /de több részlettel sötét jeleneteknél/, mert az alacsony álláshoz van belőve a tévé, miközben a magashoz kellenne, persze egész biztosan kevesebb fényerővel.
-
törölt tag
Alkati kérdés is, de pont ezért (sem) bírom az aktív LCD-k 3D megjelenítését, érdekes, hogy még a plazmák 3D-je is kényelmesebb számomra. Viszont a 144Hz-es szemüveggel és vetítővel sokkal jobban elvagyok, teljesen korrekt. Persze az ilyen vibrálásra érzékeny szerencsétlenek mint én, teljes nyugalom csak passzív LCD-n létezik.
-
törölt tag
Azt ugye tudod, hogy LG és Samsung tévén manuálisan kell (bizonyos színprofilok mellett) HDMI fekete szintet állítani, ami megtalálható a tévé menüjében. Tehát pl BD player YC esetén: HDMI fekete/alacsony, HTPC esetén: RGB full HDMI/magas, vagy néhány típusnál normál.
Ha bármelyiknél fordított állásban van, szürke lesz a fekete. Egyébként a mai tévék többségére mehet AMD 0-255 RGB.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
BullZeye #24116 üzenetére
Asszem másik topikban mondtam, hogy BD3D esetében - főleg ha több méter szükségeltetik - , költened kell kábelre, nem úszod meg 1-2e forintból. Amit pl ajánlottam, 1,5-2 méterre tökéletes, távolabbra már nem kockáztatnék vele. Persze lehet, h nem ez a hiba, érdekes, hogy egyik lejátszóval csinálja, másikkal nem.
-
-
törölt tag
válasz
xerobyte #24085 üzenetére
Ebben a hozzászólásban találsz egy képet Catalyst és XBMC-ről. Maga a hozzászólás nem lényeg, de amit a képen látsz, aszerint állítsd be és menni fog. Semmilyen fos kodek pakk nem kell, és igen, összes Catalyst képjavítót lődd ki (első körben). A udio menüben lejátszás és hangtovábbítás is WASAPI AMD legyen, ne direct. Ezután minden szép és jó lesz
-
törölt tag
Nálam sem, el sem tudnám képzelni, hogy az asztalin mozizzak, de megértem akik nem akarnak (feleslegesen) médialejátszóra vagy HTPC-re költeni. Gondolom sokaknál a szoba adott, és így egyszerű megoldani a filmnézést, ha már ott van a pécé is. Lehet egyébként klónozott módot is használni, ilyenkor nem huzigálod az egeret. Mindkét megjelenítőn azonos a tartalom, tán ez a legegyszerűbb megoldás.
-
törölt tag
XBMC-n belül teljes képernyő szükségeltetik, nem pedig maximalizált ablak, tehát ha ki van pipálva a max ablak, akkor kapcsold ki. Második pedig a képfrissítési frekvencia igazítása a filmhez, ez legyen bekapcsolva.
(#24076) >Deego..
E350 a BD50-et is kisujjból rázza, nemhogy 720p-t. Elég neki 2gb, ahogy pico is a felsoroltakhoz.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
mandju #23674 üzenetére
Elírás igen, 12.2 akart lenni. Win7 64bit alatt, egyszerűen felnyomtam a 12.2-re. Rengeteg beállítás hiányzik, még nem ajánlom napi használatra, számos bugot is találtam. Ment is vissza a 12-es.
(#23677) cekkk
Olvastam, hogy a hallgatózás is ment ezerrel, felmerült az 5.1 downgrade is
-
törölt tag
válasz
canniball #23671 üzenetére
Nálam működik.
Eddig így volt: Függőleges főmenüben hozzáadtam meghajtókat, ezek elérhetők innen és a kedvencekből is. Most hozzáadtam a kedvencekhez a HDD4 BD koncertek mappát, majd a Transparency beállítások között felvettem (felszín beállítás/menü/egyedi) a főoldalra is. Tehát rákattintok főmenüben a koncertek mappára, behozza a fanart nézetet, ahogy a kedvencek között is.
-
törölt tag
Szerintem erre sokan vártatok:
....Add bitstream audio patch for AMD hdmi (makes dts-hd, truehd, etc.)...
-
törölt tag
válasz
dabadab #23384 üzenetére
XBMC 12.2 nálatok is néma DTS-HD HRA anyagnál? Talán nincs hivatalos támogatás? Régen mintha lett volna HRA bitstream is. Persze lejátszás alatt menüben át lehet állítani az audio kimenetet HDMI-ről optikaira (névleges váltás, nem kell fizikailag optikai kábel) és kiadja a DTS core-t, szóval igazából nem maradunk némán, csak érdekes.
szerk: közösbe akartam, csak véletlenül válaszra nyomtam
-
törölt tag
Létezik már Giga BRIX Richland alapon is: GB-BXA8-5545. A8-5545M 1.7G/ 2.7GHz, Radeon HD 8510G.
-
törölt tag
Nekem ASRock FM2A85X-ITX van, melynek első darabja terhelés alatt brutál mód ciripelt, alkalmatlan volt HTPC-nek, míg a rev1-es 75M-ITX melegedős volt, az R2.0 már OK. Várd meg a Kabinit, elvagy addig az Intellel.
Kis érdekesség:
A HD graphics 5000 (Intel Core i5-4250U) még mindig kevés a madVR Jinc3 plusz Anti Ringig mellé, viszont a 23,976 szinte tökéletes, fogyi 30w alatt.
-
törölt tag
Akkor foglaljuk össze: Android Yatse, Google Play
-
törölt tag
Ha valakinek számít és esetleg a magyar nyelv hiánya miatt nem használt Yatse-t, akkor mától távirányíthat ezzel a fasza progival, tudniillik kapott magyar nyelvű felületet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- Medence topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest