- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
Sage83 #29563 üzenetére
A ház teljesen egyéni ízlés kérdése.
Tomacko!
Sejtettem én hogy valami nem kerek.Flowtation!
Amennyire tudom itt senki nem használ ilyen kütyüt, javaslom inkább a Raspberry Pi topikban tedd fel a kérdést. -
canniball
nagyúr
válasz
windlord #29524 üzenetére
Az én tapasztalatom az, hogy a (HT)PC-n sokkal egyszerűbb az esetleges problémák kiküszöbölése vagy a felmerülő igények kielégítése; és ahogy írod is sokkal többrétűbb eszköz.
És manapság egy egyszerűbb gép összerakása valóban nem olyan nagyon nagy tétel mint korábban, pláne ha van otthon néhány felhasználható alkatrész vagy ha az ember nem zárkózik el a használt összetevőktől.bigdee888!
Jó ezt tudni, neked is köszi! Akkor a 3D-s példámat ezennel vegyétek le nem írtnak! -
canniball
nagyúr
válasz
windlord #29516 üzenetére
Nem kell plusz VGA, pont az a szépsége hogy az integrált is viszi.
Viszont (ha újban gondokodsz) most inkább az AM1 vagy a BayTrail fronton nézegess; előbbi (nagyrészt) cserélhető APU-s erősebb, utóbbi integrált némileg kevesebbet fogyasztó vonal.
DE! 3D-hez nem tudom ezek jók-e (ha ezen még továbbra is gondolkodsz), illetve fogalmam sincs a DLNA-nak milyen/van-e hw igénye (én speciel az egész DLNA őrületet nem értem PC-n).
RAM-ból én Windows esetén inkább 4GB-t ajánlanék.
A ház valóban egyéni ízlés kérdése.
A táp meg szinte teljesen mindegy, lévén 1 HDD-vel is bőven elvan egy ilyen konfig max. 40W-ból. Ha számít a fogyasztás és a csend akkor picoPSU vagy paneltáp, utóbbit kisebb házakban is megtalálod ha esetleg ilyenben (is) gondolkodsz.Melorin!
Ahogy a többiek is írják: ha valakinek nagyobb igényei vannak (3D, spec. képjavítók stb.) vagy másra is használja a gépet annak szüksége lehet erősebb konfigra. -
canniball
nagyúr
válasz
windlord #29504 üzenetére
A hang jó kérdés, szerintem az integráltak között nem igazán lehet eltérés. Próbáld ki aztán ha esetleg nem tetszik akkor ráérsz cserén gondolkodni.
A 3D halott!
Ha eddig nem érdekelt szerintem a továbbiak során se foglalkozz vele.
Nem igazán van olyan hogy HTPC "komponens" (egy-két dologtól eltekintve), mint írtam a házimoziPC is csak egy PC, ami desktop gépként viszi pl. a fHD-t az HTPC-ként is vinni fogja.
Nekem pl. full integrált lapom van e célra (Asrock E350M1), mivel a fHD a legnagyobb igényem azt meg viszi ez is felesleges lett volna "nagyobb", rá w7+XBMC és kész a HTPC. Háttértár igény szerint, táp pedig a hw komponensek ismeretében.Melorin!
A J1900 valóban elmarad a többitől, de egyszerű filmezéshez az is elég...sőt manapság már ugye egy telefon is.Kiskopika!
Ez valami egyedi hiba lesz, elvileg ahogy írod is csak beteszed az indítópultba és működnie kell/kéne, nekem ezzel még sosem volt gondom. -
canniball
nagyúr
válasz
BullZeye #29476 üzenetére
Attól függ honnan nézzük hogy "mezei"-e.
Infra jelet szór hiszen azzal irányítja a készülékeket, de a parancsokat okos eszközökről (is) fogadja.
Úgy emlékszem talán a 3xx-ben (ami egy egyszerű univerzális táv) nincs, de a "nagyobbakban" van, tehát az 5xx szériában is volt már.
-
canniball
nagyúr
válasz
Celtis #29473 üzenetére
"Amennyiben?"
Amennyiben ceces készüléke(ek) kell(enek) hozzá."Nincs n+1. távirányító."
Pont ez a lényege a Harmonynak (írta is hogy azzal akarja irányítani a PC-t (is))."Én imádom."
Ugyanezt tudom elmondani a Harmonyról: TV, erősítő, PC - mindent vezénylek egyetlen gombnyomással; és (szinte) bármilyen eszközzel összelőhető, zseniális találmány. -
canniball
nagyúr
Ha van hozzá adapter (ehhez természetesen nem jár) akkor mindegy hogy külső vagy belső usb. De jól meggondoltad, el tudod a ház elejében helyezni a vevőt? Illetve személyes tapasztalatom az hogy jobb ha a TV környékére van biggyesztve, az ember reflexből arrafelé mutogat távirányítóval.
Létezik egy-két olyan vevő is amelyik kikapcsolt gépet is felkelt, de úgy egyrészt lassabb, másrészt legjobb tudomásom szerint macerásabb is a történet. Szvsz ennél egyszerűbb megoldás nem nagyon van.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
jayjay #29393 üzenetére
Zenével ugyan nem próbáltam, de filmmel működik: beállítottam az MPC-BE-t külső lejátszónak, így amikor filmet indítok az XBMC-ben az a külső lejátszóval indul, majd ha leáll a film (akár mert leállítom, akár mert vége) visszajön az XBMC. Hogy zenével ez mennyire megvalósítható azt nem tudom.
Fail3D!
Mazsolázz! -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Nálam is ilyen (és ha jól emlékszem más is volt így ezzel), így én jobb híján beállítottam az MPC-BE-t külső lejátszónak. Azért nem az MPC-HC-t mert (bár nem annyira mint az XBMC de) az is akadozott. Ebből arra a következtetésre jutottam hogy a több éve telepített rendszerben kefélődött el valami és nem az XBMC-vel van a gond. A tiéd friss telepítés?
-
canniball
nagyúr
válasz
jacekLFS #29170 üzenetére
A 3D-t nem tudom, a többire jó.
Borisz76!
A HTPC nem azt jelenti hogy kis méretű, hanem azt hogy házimozi gép; a kérdéshez ajánlom a milyen gépet vegyek? topikot. -
canniball
nagyúr
válasz
festina10 #28917 üzenetére
A kisméretű házakat nem nagyon ismerem így javasolni sem tudok csak annyit, hogy olyat keress amiben paneltáp van.
Nekem ilyen távirányítóm van, ~1k az ebayen (régebben valamivel drágábban itt az aprón is volt), de ha jobban tetszik boltban is kapni ilyesmit.
-
canniball
nagyúr
válasz
festina10 #28911 üzenetére
Felejtsd el a távirányítós házakat, keress egy távirányítómenteset és hozzá usb-s távirányítót, mindjárt sokkal könnyebb lesz a dolgod (és kevésbé könnyebb a pénztárcád).
mpierre!
Beállítások->Belső szűrők - Dekódoló szűrők, itt duplaklatty arra a formátumra amit piszkálni akarsz. -
canniball
nagyúr
válasz
AxBattler #28867 üzenetére
Meg nem mondom pontosan mennyiért vettem. 24k-ért vinném az említett párosítást, de 30k-ért gondolkozós.
Asztalin két integrált rendszer után használok építettet, de semmivel sem jártam jobban vele mintha ez is egybecucc lenne, nem vagyok az a bővítgetős típus és úgyis egyben adom el.
Na de majd még alszok rá párat.
Ciripke!
Szerintem is elég a 4GB, nekem is annyi van és letiltott lapozófájllal sem reklamált még soha a w7. -
canniball
nagyúr
válasz
AxBattler #28860 üzenetére
"Egyébként alsó szegmensben nem hiszem, hogy lett volna korábban minden igényt kielégítő lap."
Most egy Asrock E350M1/USB3 dolgozik a HTPC-ben, alsó szegmens és minden igényt kielégít (HDMI, toslink, usb3, 4x sata3+esata).Ezt viszont lassacskán cserélném, de sajnos úgy áll a helyzet hogy az újabb platformoknál egyet léptek előre, egyet meg hátra.
Durranthatna most már valaki egy akkorát mint amekkorát pár éve a Brazos szólt. -
canniball
nagyúr
válasz
AxBattler #28848 üzenetére
"Ja, hogy neked nem jó döntés egyik sem."
Igen, azt írtam hogy nekem. És nyilván nem csak nekem, hanem bárkinek aki egy HDMI-nél többre vágyik. Persze akinek HDMI-s erősítője van és csak egy HDD-t/SSD-t akar a lapra lógatni annak könnyebb dolga van."Mert visszaolvastam, és sehol nem írtad, hogy mik lennének az igényeid..."
Az imént írtam: optikai kimenet és kettőnél több sata; optimális esetben 4db+esata, de utóbbiról már letettem mert úgy látom manapság ez már nem divat az alsó szegmensben. Meg persze HDMI, de szerencsére ez (majdnem) minden lapon van.PuMbA!
Eddig eléggé határozott voltam abban hogy BT kell nekem, ne bizonytalaníts el!
Komolyra fordítva: nem tudom ezeket figyelembe vegyem-e, a jelenlegi HTPC-m is nagyjából annyi "törődést" kapott hogy telepítettem aztán bedugtam a TV alá, csak egyszer-kétszer piszkáltam meg amikor kellett valami plusz fícsör. -
canniball
nagyúr
válasz
AxBattler #28841 üzenetére
De egyrészt nem hiszem hogy ezek olyan különleges igények lennének, a Brazos lapomon is megvan minden. Másrészt valójában számomra egyik sem tuti vétel: az AM1 eleve drágább, a J1900-hoz pedig a memóriákat kell cserélnem (asztali van). Nem számoltam még pontosan össze, de azt hiszem anyagilag a BayTrail-lel jobban járok, plusz az passzív, úgyhogy egyelőre nálam az áll nyerésre.
-
canniball
nagyúr
válasz
banderasz77 #28792 üzenetére
Ahogy MasterMark kolléga mondja. De itt a telepítési howto.
-
canniball
nagyúr
válasz
banderasz77 #28789 üzenetére
Nem: w7 alatt megcsinálod a telepítő-pendriveot, ezt rádugod a HTPC-re és erről bootolva telepítesz a második pendrive-ra (mint más esetben HDD-re, csak itt pendrive a célmeghajtó). Aztán reboot közben kihúzod a telepítőt és a 2. pendrive-ról bootolsz. Közben a HDD(-ke)t le lehet húzni, így problémamentesen lehet tesztelgetni. Ha megtetszik merevlemezre is lehet telepíteni, de mivel elfér a pendriveon szvsz felesleges. Valahol volt a telepítésről (pen-pen) egy pontos leírás, de most hirtelen nem találom.
Amúgy ez amolyan linux alapú XBMC-OS, teljes értékű linuxot nem kapsz alá, csak magát az XBMC felületet, amit aztán kiegészítőkkel lehet okosítani (csakúgy mint a windózos XBMC-t). -
canniball
nagyúr
válasz
banderasz77 #28786 üzenetére
Nem tudom úgy megy-e, de pendrive-ra telepíthető, úgy mint merevlemezre (ekkor két pendrive kell: egy a telepítőnek, egy pedig amire telepítesz).
-
canniball
nagyúr
válasz
Goose-T #28772 üzenetére
A Bay-trail tud dual channelt, csak a Kabini nem.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
GhanBuri Ghan #28747 üzenetére
Akkor nem szóltam, azt hittem erősítő+hangfal szett.
-
canniball
nagyúr
Ki kell menjen ott az 5.1, túrd a beállításokat, olyasmit keress hogy passthrough.
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball #28730 üzenetére
Úgy tűnik elég régen letettek az eladásról, csak nekem valahogy ez kimaradt...
-
canniball
nagyúr
Úgy tűnik mégsem halt meg a Harmony (pedig azt hittem már rég eladták az üzletágat), örvenezzünk hát vala!
-
canniball
nagyúr
XBMC-ben a gyűjtemény-borítót hogy lehet megváltoztatni? Fájl nézetben ha film mappájánál hívom elő a menüt az info alatt lehet mindenfélét bűvészkedni, többek között ezt is, de gyűjteménynél erre a menüpontra azt írja nincs file.
-
canniball
nagyúr
válasz
tegze90 #28647 üzenetére
Szigorúan személyes vélemény!
Egyrészt én ilyen "tételt" kizárólag itthon, boltból vennék. Másrészt itthon is csak letesztelt típust, hogy tényleg tudjam megfelel-e; enélkül többek között tartanék attól, hogy aktív hűtés esetén hangos, passzív esetén pedig túlmelegedős lesz. -
canniball
nagyúr
válasz
banderasz77 #28618 üzenetére
Valaki írta itt, hogy (ha jól emlékszem) az Asrock Q1900-ITX lapon sem mennek ki (Win alatt), mert a zintel elkefélte a drivereket; nem lehet hogy nálad is ez a gond?
-
canniball
nagyúr
NAS nem kell, a géped lehet a forrás. Mivel én sosem használtam sajnos tapasztalattal nem szolgálhatok.
skoos!
Azért nem látod a bekapcs gombot mert nem keresed. De ébresztheted wol-nal is.
A kodekeket felejtsd el, az XBMC anélkül is visz mindent. -
canniball
nagyúr
válasz
mpierre #28383 üzenetére
Hogyne tolná ki az MPCHC az 5.1-t, csak be kell állítani.
-
canniball
nagyúr
válasz
mpierre #28381 üzenetére
Ha csak bizonyos fájlokkal van probléma akkor gondolom azokkal lesz a probléma.
A távirányítód leánykori neve iMon VFD, valahogy össze lehet lőni az XBMC-vel, ha jól emlékszem korábban cekkk kolléga küzdött ezzel de már nem emlékszem milyen sikerrel oldotta meg a dolgot. -
canniball
nagyúr
válasz
Ekkosh #28368 üzenetére
FullHD-t, 24p-t és egyebeket már a Brazos is tudja, a Kabini meg annál erősebb.
Táp ügyileg egy külső kockára lesz szükséged, a Kabini topikban többen nyomulnak ilyen lappal, biztos tudnak ajánlani konkrét darabot. OS és PCI-adapter kérdésében sajnos nem tudok segíteni.
-
canniball
nagyúr
válasz
Gabesz26 #28341 üzenetére
Nem tudom mi lehet a probléma, én ugyanezt használom csak filmekhez MPC-BE-vel, ami úgy van beállítva hogy a film végén vagy megállításkor bezárul, nekem ilyenkor gond nélkül visszajön az XBMC a tálcáról.
Esetleg próbáld meg a Foobar helyett más lejátszóval, hátha...djg!
Ha tudja a TV-d akkor DLNA-t szoktak erre használni. -
canniball
nagyúr
válasz
Gabesz26 #28286 üzenetére
<playercorefactory>
<players>
<player name="foobar2000" type="ExternalPlayer" audio="true" video="false">
<filename>C:\Program Files (x86)\foobar2000\foobar2000.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="mp3" player="foobar2000"/>
</rules>
</playercorefactory> -
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #28279 üzenetére
Ha zökkenőmentes lesz a névváltoztatás felőlem hívhatják Bélának is.
Viszont mivel nem erősségem az angol nem teljesen értettem meg: az átkeresztelés oka csupán annyi hogy szerintük az XBMC már nem fedi a valóságot? És hogy kerül a képbe a Mozilla Foundation? Illetve tényleg nincs feltüntetve mikor jön a 14 vagy csak én nem láttam?
Gabesz26!
Én ezt a minta xml-t kimásoltam, átírtam amit kellett és egyből működött a dolog. -
canniball
nagyúr
válasz
Szomj4s #28262 üzenetére
Ezek szerint használt lesz.
A Brazost illetően: van neki topikja, keress rá a torrent szóra, biztos megtalálod mennyit tud ezügyben (úgy rémlik azt írták csak a sok szál mellett nem bírja a filmeket).
Az Ion még a Brazosnál is öregebb, úgy tudom a fHD-t viszi az is, de hogy amellett még (bár)mit tudsz(-e) vele csinálni azt nem tudom. -
canniball
nagyúr
válasz
CactuS #28232 üzenetére
Nfo-kal tuti megtalálná őket, de ha így is jó akkor mindegy.
Távirányítót én ilyet használok; egész pontosan ennek a vevőjét egy Logitech Harmonyval.
-----------------
Erről jut eszembe: tudunk valamit a termékcsalád sorsáról? A legutolsó info amire emlékszem hogy a Logitech eladja/eladta, de hogy utána?
Szomj4s!
A torrentet nem tudom (a topikjában meg tudják mondani), de a többire bőven jó egy AM1 konfig. -
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #28110 üzenetére
Jól emlékszel, Frodo van fent. Az újra többen panaszkodta(to)k itt amikor kijött és elkezdődött a próbálgatás (arra már sajna nem emlékszem mi volt a panaszok tárgya).
De betyarr a legújabbat tette fel és ugyanazzal a problémával küzd mint én; úgy tűnik zsozso1 szintén zenész. Ha már többünknél előfordul próbáltam rákeresni mifene lehet ez, de választ sajna nem találtam. -
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #28108 üzenetére
A freki váltás működik. Viszont a HC a film végéig folyamatosan szép számban gyűjti az eldobált képkockákat, a BE csak indításkor (és megállítás utáni indításkor), aztán beáll és OK. A legtutibb ilyen szempontból az XBMC beépítettje, de azt ugye újabban nem tudom használni fHD-hoz.
-
canniball
nagyúr
válasz
zsozso1 #28036 üzenetére
No az MPC-HC tényleg nagyon nem működik, fel kellett nekem is tenni az MPC-BE-t, köszi a tippet!
betyarr!
Nem 19 percenként hanem teljesen random időközönként (néha pár perc, néha egy óra után) és csak fHD filmeknél de igen, én is ezzel szenvedek. Az okát (és a megoldást) sajnos nem tudom. -
canniball
nagyúr
válasz
slashing #28026 üzenetére
A jobb oldali oszlopokat észre sem vettem.
A leállításhoz hozzárendeltem a kilépést és úgy tűnik így működik, nem kell plusz gombot nyomni, ha leállítom bezárja az MPCHC-t is, köszi.
Akkor folytatnám a problémáim:
1. Beállítottam a 24p-t, de pár perc után 4000 képkockánál már 100 elejtettet produkál, jól láthatóan receg is a kép (egy 23.976fps-s filmet indítottam, a beállítások - teljes képernyőnél a "01"-t 24-re állítottam); hogy lehet ezt lenullázni?
2. Beállítottam hogy jegyezze meg a pozíciót, így onnan folytatja a filmet ahol leállítottam. De nem bánnám ha inkább kérdezne mint az XBMC, van erre lehetőség?elmouse!
Akkor jó hogy még nem volt időm kipróbálni. -
canniball
nagyúr
válasz
slashing #28020 üzenetére
Ez nem jó hír...
Találtam az MPCHC-ben olyan opciót hogy a film végén kilép. De ez sajna csak a végén működik, stop után nem.
Gondoltam akkor nézzük a gyorsgombokat, a kilépést jelentő "Alt+X"-et átállítottam a leállítást jelentő "."-ra; ez billentyűzeten be is jött, a "." gombot megnyomva kilép...de távirányítóról sajna nem működik. -
canniball
nagyúr
Kérnék egy kis XBMC-s segítséget. Írtam korábban hogy gondjaim vannak a fHD filmek lejátszásával, gondoltam rábízom őket az MPCHC-re. Létrehoztam hát a playercorefactory.xml-t, benne ezzel:
<playercorefactory>
<players>
<player name="MPC-HC" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\MPC-HC.1.6.2.4902.x64\mpc-hc64.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="mkv" filename=".*1080.*" player="MPC-HC"/>
</rules>
</playercorefactory>
Elindításnál működik ahogy kell, a fHD-kat (és csak azokat) megnyitja az MPCHC-val, de leállításnál van a gond: a stop gomb megnyomása után ott marad az MPCHC "feketében", nem kapom vissza az XBMC-t.
Mi hiányzik ahhoz hogy a végén az MPCHC-t bezárja és az XBMC-t dobja vissza?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest