- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Nekem ez változóan szokott működni, és úgy vélem csak akkor kérdez vissza egy újraindításkor, ha korábban már huzamosabb ideig néztem a filmet. Ha csak épphogy elindítottam vagy beletekertem, majd le is állítottam, akkor legközelebb elölről kezdi kérdés nélkül.
De azt hiszem, meg is találtam a vonatkozó fórum bejegyzést, és ha jól látom igazam is volt: 3 percet nézni kell, hogy legközelebb visszakérdezzen.
-
cinemazealot
addikt
válasz
robi222 #46896 üzenetére
Elég gány megoldás, de én azt csinálnám ilyen esetben, hogy tennék valamelyik kapcsolt tápvonalra (pl. 12 V-osra?) egy kisfogyasztású relét, és azon keresztül (vagy akár közvetlenül onnan) tápolnám a ventilátort. Ha a gépet lelövöd, azaz megszűnik azon az ágon a betáp, akkor a venti sem fog kapni tápot.
Az eredeti kérdésedre egyébként a válasz: mérd meg, mennyit fogyaszt bekapcsolva!
Ezt már csak azért sem egyértelmű megmondani, mert egyedi tápod van. Már néhány ezresért lehet kapni kis házi fogyasztásmérőt. Az amúgy is hasznos a ház körül.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Palika71 #46833 üzenetére
Írtad, hogy a problémás TV-n minden más működik HDMI-n kifogástalanul. Azokról a "minden más" eszközökről ugyanolyan tartalmat tolsz, mint a PC-kről? Mert ha más eszközről kisebb sávszélességű a tartalom (pl. 720p vagy 1080p24), mint a PC-ről (pl. 1080p60), akkor lehet, hogy az a tévé vagy annak HDMI kábele (!) kevés hozzá.
Esetleg érdemes kipróbálni a kábelek felcserélését is, hátha az a bűnös.
-
cinemazealot
addikt
válasz
devil-k #46829 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a szerver verzió nagyon le van kopasztva, hogy a rendszergazda kizárólag azt tehesse fel rá, amit akar. A desktop verzió pedig nemcsak a GUI-t, de azon kívül sok más egyéb szolgáltatást is tartalmaz. Utóbbi épp ezért összkomfortosabb ugyan, de nagyobb terhelést is mérhet a vasra, illetve a sok előtelepített cucc miatt jóval kevésbé biztonságos is.
-
cinemazealot
addikt
válasz
dhcodoki #46731 üzenetére
és (#46730) sugarforce
Szerintetek létezhet olyan, hogy egy gyártó egy korábban 6 SATA foglalattal ellátott lapot később kevesebb foglalattal ugyanolyan néven dobna piacra?
Az összehasonlító táblázatuk szerint egyik ASRock QC5000* lap sem rendelkezik 6 SATA foglalattal, legfeljebb 4-gyel. Vagy sugarforce-nak olyan 6 SATÁs lapja van, ami nincs ebben a felsorolásban.
-
cinemazealot
addikt
válasz
dhcodoki #46725 üzenetére
A nem integrált lapok nem játszanak? Mondjuk azok, procival, halk (néma) hűtővel nyilván drágábbak, de esetleg érdemes lehetne azok között is körülnézni, és bár nem sokat számít, de esetleg a RAM-ot is megtarthatod.
eBay-ről én ilyen cuccokat csak akkor rendelnék, ha tuti hosszabb távú garancia. Van olyan eBay-es eladó, aki ezt képes biztosítani?(#46727) dhcodoki
Never mind. -
cinemazealot
addikt
válasz
dhcodoki #46719 üzenetére
Milyen OS-t telepítenél rá? Mert ha nem túl sokat karmolósat, akkor egy USB3-as pendrive-ról is bootolhatna. Vagy marad az SSD az egyik SATÁn, a HDD-t meg ráteheted egy ilyen USB3-SATA átalakítós "házzal" (bugyival). Gyártói oldal
Még egy nullával több?
-
cinemazealot
addikt
válasz
funkmester #46708 üzenetére
Celtis és Ispy csak húznak Téged, nehogy komolyan vedd őket.
Írásodból viszont nem derül ki egyértelműen, hogy (1) maga a NAS lenne a lejátszó eszköz (ami ezek szerint rendelkezik valamilyen analóg vagy digitális audio kimenettel, ez esetben Celtis első két mondatában mégis van valami), vagy (2) a NAS csak a stream-et szolgáltatja, míg a lejátszó eszköz egy a hálózat egy másik pontján lévő másik eszköz? Illetve nem értem azt sem, hogy "fogadja a jelet a forrás". A forrás általában szolgáltatja a jelet, ami fogadja, az meg már a lejátszó eszköz.
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
Victoryus #46684 üzenetére
Csinos kuckó!
Az a 40~46° talán nem a legideálisabb egy vinyónak, de ahogy elnézem, ez a pici ház nem is nagyon bővelkedik szellőző nyílásokban. Az a két kicsi ventilátor kifelé fúj vagy befelé?
A Linux miatt ne csüggedj, az egy jó dolog. Ha sikerül beállítanod, imádni fogod.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Yodafon #46676 üzenetére
Óóóó, de gyönyörű!
Első körben a lapos helyeken jobban teljesítő blow fan-okra keresnék rá, de lehet megpróbálkoznék egy olyan megoldással, hogy a CPU bordát a gépházban, a borda mögül fújnám meg az ajtó irányába. A (#46670) radi8tor által javasolt ventilátor topicot vagy a CPU hűtős topicot nézném meg, hátha van valamilyen bevált módszer az ilyen "szűkös" helyzetekre.
-
cinemazealot
addikt
Azért az durva, hogy az i3-6100-hoz képest épphogy csak le van maradva teljesítményben, de árban majdnem a fele.
Mindegy, nem bánom, hogy a nyáron kezdtem új gép építésébe (igaz, nem HTPC-nek), mert most pl. a RAM-okkal jól megszívtam volna.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Victoryus #46631 üzenetére
Nem releváns válasz következik: Ubuntu 14.04 LTS-sel használok ilyet (hű, de megdrágult ez is
) egy alkalmanként (főként archiválásra) használt HP Proliant N36L Microserver belső 2.0-ás USB-jéről, ezáltal nincs kihajtva, és kb. 1 perc, mire bekapcsolás után be tudok SSH-zni rá. Hogy meddig fogja bírni, nem tudom, de nem is scratch-elek vele túl sűrűn.
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #46584 üzenetére
Mert ha igen, akkor ki kell ábrándítsalak, az ilyen egérgombokat a Kodi nem kezeli (legalábbis a doksiban nem találtam róla infót). Viszont kitaláltam valami mást helyette, ami nálam már működik:
<keymap>
<global>
<mouse>
<leftclick>PlayPause</leftclick>
<wheelup>VolumeUp</wheelup>
<wheeldown>VolumeDown</wheeldown>
<middleclick>StepBack</middleclick>
<rightclick>StepForward</rightclick>
</mouse>
</global>
</keymap>- bal klikk: play/pause
- görgő fel/le: hangerő fel/le
- görgő (avagy középső gomb) klikk: vissza 10 másodpercet
- jobb klikk: tovább 10 másodpercetHa 10 másodpercnél nagyobb ugrást szeretnél, akkor
StepBack
ésStepForward
helyettBigStepBack
ésBigStepForward
.Mindennek persze megvan az árnyoldala is: ezzel most a menüben nem működik a bal klikk (legalábbis nálam Ubuntu alatt). Szóval vagy lemondasz a bal klikk programozásáról, vagy a menüben valami mással (pl. billentyűzettel) navigálsz.
-
cinemazealot
addikt
válasz
robi222 #46575 üzenetére
Mármint... megnyomni a hangerő szabályozásához a
+
vagy-
, esetleg aF9
ésF10
gombokat, vagy ...kodi/userdata/keymaps/ könyvtárban létrehozni / módosítani egy keyboard.xml nevű fájlt, majd feltölteni egy részletesen specifikált tartalommal?Előbbi szerintem rutinszerű művelet, utóbbi valóban idegen lehet. De mondd, milyen billentyű kombinációra szeretnéd megtanítani a Kodit, megpróbálok benne segíteni. Ennek az XML-nek a módosítását én is most csinálom először, de nekem is tervben volt már egy ideje, hogy kipróbálom.
-
cinemazealot
addikt
-
cinemazealot
addikt
válasz
Victoryus #46567 üzenetére
Alapvetően nincs, de pl. Ubuntun a fájlkezelőben jobb-klikk egy mappán, majd a Tulajdonságok panel valamelyik utolsó fülén van lehetőséged a mappa tartalmát megosztani a hálózaton. Ekkor a rendszer kérni fog, hogy telepítsd a "Windows hálózatmegosztási szolgáltatást", ami igazából a "Szolgáltatás telepítése" gombra kattintva pár másodpercen belül meg is történik. Én ezt a módszert ugyan nagyon régen nem használtam, de gondolom, hasonló lesz az eredmény ahhoz, mint ha parancssorban konfigurálnál.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Victoryus #46547 üzenetére
Én gond nélkül használom pendrive-ról az Ubuntut (igaz, szerver célokra, de az asztali verziót telepítettem) és remekül elvan. Ha a pendrive-od USB3-as, még a sebességgel se nagyon lesz gondod. A 16 GB-ossal tennék egy próbát.
Normál asztali verzió, amire felhúzhatod a Kodit is, Chromiumot is, meg még a Delugét/Transmissiont is (én előbbit használom torrentezésre). Kodit több Ubuntura is feltelepítettem már (14.04, 16.04, video- és hangkártyával, meg ezeket nélkülöző gépen is) és mindegyik gond és akadás nélkül visz mindenféle filmet/zenét.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Victoryus #46544 üzenetére
Nem a Linux-szal lesz gondod, hanem azzal a ténnyel, hogy a LibreELEC egy olyan lekopasztott Linux disztribúció, ami semmi más alkalmazást nem futtat, csak a Kodit. Ha valamilyen egyéb szolgáltatást szeretnél telepíteni, az nem egy másik alkalmazás lesz (hiszen ez a disztró továbbra is kizárólag a Kodi futtatására alkalmas), hanem a Kodinak valamelyik kiegészítője. Ez a kiegészítő aztán lehet háttérfolyamat (szolgáltatás) is, mint amilyen pl. a transmission is, ami így a háttérben foglalkozik a torrentek letöltésével, és lehet valamilyen felületen is megjelenő funkció, mint pl. a YouTube videók megnézésére kihegyezett addon.
Tehát -- bár vannak böngészésre is alkalmas addon-ok Kodi alá (amik gyakorlatilag használhatatlanul fapadosak) -- teljes értékű böngésző alkalmazásod nem lesz LibreELEC-en soha.
A Linux-szal egyébként érdemes megbarátkozni, mert nagyon sok benne a potenciál. Talán nem olyan magától értetődő a működése, mint egy Windows (bár az asztali kiadások legalább olyan könnyen használhatóak irodai célokra), de pont ebben van az ereje, ami sok esetben nem is felületen keresendő, hanem a felület alatt, a parancssorban és a háttérszolgáltatásokban... ami pl. egy Windows esetében már nem feltétlenül nyújt olyan sok lehetőséget. Alma vs. körte, mindkettő gyümölcs, de az egyik így jó, a másik inkább úgy. De ez már OFF, és flame-elni sem szeretnék.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Sholom #46472 üzenetére
Ha megnézed az alaplap hátlapi képét, láthatod, hogy nincs rajta DC aljzat. Ha megnézed az alaplap felülnézeti képét, láthatod, hogy ott van a 24 tűs ATX-táp aljzat. Tehát nem, ez az alaplap önmagában nem működtethető laptop táppal, kizárólag ha beledugsz egy DC-DC konvertert, mint amilyenek a picoPSU-k, azok klónjai vagy a paneltápok. Egyébként ha a típusa alapján megnézed a gyári termékoldalt, ott is olvashatod, hogy 24 pin ATX Power Connector van rajta, nem DC aljzat.
-
cinemazealot
addikt
válasz
vatomi #46450 üzenetére
Ha tényleg csak Kodit használnál és max. Full HD felbontásig MKV-kkal etetnéd, akkor Neked egy Raspberry Pi 2 vagy 3 kell, ami a legolcsóbb BRIX-ed feléből kijön tokkal-vonóval.
LibreELEC operációs rendszerrel célszerű üzemeltetni, azon célzottan (és kizárólag) a Kodi fut. Van YouTube addon, fogyasztása észrevehetetlen, saját médiával pedig hálózati meghajtóról vagy rácsatolt (de saját tápos) HDD-ről etetheted.
-
cinemazealot
addikt
-
cinemazealot
addikt
válasz
Nerazim #46394 üzenetére
No, a tévédnek töménytelen mennyiségű hang kimenete van: Bluetooth, optikai (Toslink), analóg füles (3,5 mm jack). Első valószínűleg csak sztereó kimenetet képes meghajtani, második 5.1-ig bármit, utsó szintén csak sztereó. BT hangszórót és a fülest szerintem a tévé távirányítójával is fogod tudni hangosítani, de a tévé hangszórói nem fognak szólni. Optika esetén lehet, hogy a tévé is szól majd, így azt egyszerűen lehalkítod.
Ha nem a tévére akarod kötni a hangszórót, hanem már a PC-re, akkor a tévét szintén érdemes lehalkítani.
-
cinemazealot
addikt
válasz
scabi78 #46372 üzenetére
Nálam is produkál ilyet (nem mindig), de csak amikor sleep-ből próbálom visszakapcsolni. Mértem a teljesítmény felvételét, hogy talán az 55 W-os kockatápot terheli-e túl, de max. 30 W-ot láttam a fogyasztás mérőm kijelzőjén. A gépben pedig egy 100 W-os picoUPS és egy 120 W-os picoPSU megy, nem hinném, hogy azok okoznák.
(#46373) zsolt501
Ismerősöd milyen tápot használ? -
cinemazealot
addikt
válasz
Victoryus #46357 üzenetére
Én Ubuntut (kb. egy éve 14.04 LTS-t) telepítettem pendrive-ra, arról megy a gép, a HDD-k meg ott sorakoznak mellette. Némelyek RAID-ben (amik fontosabb adatokat visznek), valamelyik magában (a kevésbé fontos adatokkal). Teljesen jól megy, igaz, én archiváló szervernek használom és csak akkor kapcsolom be, amikor a többi gépről másolom át rá a mentéseket.
-
cinemazealot
addikt
válasz
dave118 #46352 üzenetére
_Smooth már megírta, de engedd meg, hogy én is illusztráljam a 6.1-et.
RPi-t szerintem a használtan is megéri beszerezni. Pont novemberben vettem egy RPi2B-t házzal együtt 8500-ért.
Egyébként én is szoktam i3-6100 + 8 GB DDR4 RAM-mal Kodiban filmet nézni (igaz, Ubuntu 16.04 LTS alatt), de csak a nagyon extrém 4K filmek és társai voltak képesek eddig megfogni. Egyébként nagyjából mindent visz. Szerintem driver hiba lesz ott a baj. Ha gondolod, privátban írd meg, mely kópiákkal van gondod, hátha ki tudom kölcsönözni őket én is.
-
cinemazealot
addikt
válasz
gilfoyle #46293 üzenetére
Szerintem menj biztosra és mérd meg, hogy pontosan mennyi idő telik el, mielőtt elmegy a kép. Ha ez minden alkalommal pont annyi, akkor tényleg lehet, hogy valami energia takarékossági szolgáltatás kapcsol be, amit akár ki is kapcsolhatsz és akkor egy darabig megúszod az újrarakást.
-
cinemazealot
addikt
válasz
scabi78 #46249 üzenetére
Nálam a DC tápcsati kontakt hibája miatt volt olyan, hogy tök véletlenszerűen újraindult a gép, hangosabban ciripelt az alaplap, majd bekapcsoláskor rendre a boot menü jelent meg, ahelyett, hogy az OS normálisan betöltött volna, továbblépéskor meg újraindult. Tök ideges lettem, ripityomra kaptam a gépet, és csak akkor vettem észre, hogy ha nyomorgatom a tápcsatit, akkor elhallgat a ciripelés és stabilizálódik a rendszer. Egy ellenőrzést esetleg megérhet.
Esetleg megpróbálhatnád HDD nélkül bekapcsolni a gépet (bootoljon pl. pendrive-ról), hátha csak az vesz fel túl nagy teljesítményt induláskor és húzza le túlságosan a tápot.
-
cinemazealot
addikt
Azért azt ne felejtsd el, hogy bármilyen gépet is szemelsz ki letöltésre, ha HDD az adattároló, akkor lesz hangja (minimális, de lesz). Szóval azt kéne kitalálnod, hogy (1) elegendő-e egy néma, full passzív hűtésű gép mindenre (letöltés, megosztás, netezés, filmnézés), amibe így viszont vagy csak 1 db 2,5"-es noti HDD és/vagy több SSD kerülhet (hogy csöndben maradjon, de legyen tárhelye), vagy (2) ahogy Celtis említette, dedikálsz egy NAS-t a letöltésre és megosztásra (ami a lakásban elrejtve akár búghat is tele HDD-kkel), és csinálsz egy full passzív néma gépet 1 db SSD-vel (vagy egy USB3-as pendrive-val) netezésre és filmnézésre.
Az integrált procis lapok tényleg jópofák, bár személyes tapasztalatom még nincs velük, megfelelő mennyiségű RAM-mal a Te céljaidra valóban megoldást nyújthatnak. Viszont az LC-Power LC-1520mi házzal nagyon jó tapasztalatom van. Egy megfelelő teljesítményű 12 V-os kockatáp kell neki és 100 W alatt némán elvisz minden iGP-s konfigurációt, mert hogy van benne gyárilag egy picoPSU-klón.
-
cinemazealot
addikt
Minél kisebb átmérőjű egy ventilátor és minél nagyobb fordulatszámon pörög, annál hangosabb. Ezt egy HTPC-nél különösen érdemes megfontolni.
Ha a kiszemelt alaplap passzív hűtésű, akkor csak az a fontos, hogy a borda lehetőség szerint függőlegesen álljon és ne legyen semmi, ami akadályozza a légáramlást.
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #46131 üzenetére
No, az ALSA fent volt, de ott semmit nem tudtam érdemben állítani. Végül egy pavucontrol nevű beállító felületen kellett belőni azt, hogy a HDMI kimenetre engedje ki az AC3 és DTS hangsávokat is, illetve hogy ugyanez a kimeneten engedélyezve legyen a passthrough (forrás). Innentől kezdve a Kodiban is megjelent a passthrough menüpont, az erősítő pedig annak rendje s módja szerint dekódolta az AC3/DTS hangokat.
(#46127) _Smooth
Valószínű, hogy szoftveres (driver) beállítás kérdése Windows alatt is, hogy a Kodiban megjelenhessen és kiválaszthatóvá váljon a passthrough. -
cinemazealot
addikt
válasz
_Smooth #46127 üzenetére
Ami azt illeti, ilyen beállítást én sem találok Ubuntura (16.04 LTS) telepített Kodiban. Ennek a menüpontnak a megléte szerintem függ attól is, hogy milyen HW-rel van szerelve a vas (ASRock H110M-ITX/ac + i3-6100, nincs dVGA) és azon milyen illesztő program fut. Míg a Raspberry Pi-n ez a menüpont megjelenik (sőt még az is, hogy DD meg DTS képes a hangeszköz), addig ezen a PC-n még akkor sem, ha a HDMI kimenetére dugom ugyanazt az erősítőt + tévét, ami korábban a Pi-ről ment. Mindezen az sem segít, ha a rendszer hangbeállításaiban beállítom a többcsatornás (pl. 5.1) kimenetet.
Viszont most jut eszembe, hogy még nem állítottam át a default Pulseaudio-t ALSA-ra (pedig egy másik gépemen ezzel már játszottam egy sort). Na, mindjárt kipróbálom, hátha akkor megjelenik a Kodiban is ez a passthrough menüpont.
-
cinemazealot
addikt
válasz
mdav88 #46066 üzenetére
Nekem volt már olyan, hogy egy frissen a hálózatra rakott gépet nem sikerült elsőre felébresztenem. Csak az első használat és kikapcsolás után (miután már folytatott némi hálózati kommunikációt) kezdett el működni a WOL. De a gép kikapcsolt állapotában (természetesen feszültség alatt, tehát a hálókártya LED-jei világítanak/villognak), nem alvóban.
Mondjuk, én Linuxos gépekről szoktam ébresztgetni, Androidról és Windowsról még nem próbáltam.
-
cinemazealot
addikt
válasz
CirrMee #45898 üzenetére
Találtam egy rokon tévé topicot, talán itt tudnak mondani valami okosat a készülék képességeiről. Ha képes az SBS/OU tartalmak megjelenítésére, szerintem jó vagy még egy darabig a J1800-zal.
Amúgy ha rám hallgatsz, nem a 3D alapján választasz tévét. Én projektorral szoktam néha 3D-zni, ami ráadásul minden sort kitölt, nem úgy, mint ez az LG (ez ugyanis szemenként csak minden második sort használja, ezáltal függőlegesen csökken a felbontásod), és érdemi tartalom és megfelelő méretű kép híján nem olyan nagy durranás. Érdemi tartalom a BD3D lenne, de arra nem akarok költeni. A méret már megvolna, de épp mostanában gondolkozom azon, hogy a 2 méter széles vászon elé kb. 2 méterrel kellene ülnöm ahhoz, hogy kényelmesen elmerülhessek a 3D-ben. Ha már 3-4 méterre vagyok tőle, nem tökéletes. Tévével nem tudom, mi a helyzet, de a méret/távolság értékekre/arányokra ott is nagyon oda kell figyelni ahhoz, hogy jó legyen. De jelen készülékkel így is úgy is csak "csíkos" 3D tartalmat fogsz látni.
-
cinemazealot
addikt
válasz
CirrMee #45896 üzenetére
Legelső sorban szükséged van egy 3D-képes megjelenítőre, aztán annak (és a minőségi elvárásaid) függvényében el lehet gondolkozni, hogy elég-e a jelenlegi HTPC-d vagy sem.
Ha ugyanis a megjelenítő (tévé vagy projektor) képes magától feldolgozni a H-SBS/H-OU tartalmakat (amik általában Full HD vagy 2 x Full HD felbontású képanyagot képviselnek), akkor ha a jelenlegi gépeddel már játszottál ilyen videókat, továbbra is megteheted, a 3D-vé alakítást a megjelenítő fogja elvégezni. Ha azonban a megjelenítő "buta" és pl. csak a BD 3D tartalmakat hajlandó befogadni HDMI-n, akkor az a kérdés, hogy a géped képes-e ezt előállítani számára.
-
cinemazealot
addikt
válasz
tamasgal #45784 üzenetére
Zenehallgatáshoz Win? Én még OpenELEC-en (valószínűleg váltani fogok LibreELEC-re) hallgatok netrádió stream-eket is és MP3-akat is. Egyszerűen bevágom őket egy-egy M3U-ba, oszt jóccakát. A netrádió ráadásul automatikusan is indul bekapcsoláskor (Raspberry Pi-ről fut a cucc).
-
cinemazealot
addikt
válasz
#46129152 #45631 üzenetére
Mit értesz "mindenféle formátum" alatt? Ha max. Full HD felbontású H.264/MPEG4 videókat és pl. nem BD50 3D vagy 4K HEVC tartalmakat játszanál le rajta, akkor erre elég egy Raspberry Pi is, amit később finomhangolhatsz, vagy bővíthetsz szoftveresen, vagy ha ilyen terved nincs, akkor többen javasolják az S905 SoC-s médialejátszókat. Laptopot erre a célra szerintem teljesen fölösleges venni.
-
cinemazealot
addikt
válasz
stigma #45626 üzenetére
Én 16.04 LTS-sel azt tapasztalom, hogy a Chrome-nak egyes téglalap alakú felületelemei időközönként villogva rajzolódnak újra (könyvjelző sor, oldalakon lévő animációk stb.), amit csak úgy tudtam eltüntetni, hogy kikapcsoltam a hardveres gyorsítás, ekkor persze minden nagyon lelassult (i3-6100). Ez persze nem a Kodi (ott eddig ilyen nem vettem észre), de lehet, hogy a háttérben ugyanez a jelenség bújik meg.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Kovaratis #45614 üzenetére
Ha jól látom, akkor a Yamahának csak optikai és koaxiális digitális audio bemenete van, a NUC viszont csak a HDMI/DP kimenetén tud kiadni digitális többcsatornás hangot. Használati útmutató 4. oldal:
- Intel® HD Audio8 via Mini HDMI 1.4a and Mini DisplayPort 1.2 output supporting 8 channel (7.1) digital audio
- Intel® HD Audio via stereo analog audio jack (microphone in/headphone out/speaker out)Esetleg egy HDMI audio extractorral ki tudsz nyerni optikai hangot a HDMI-ből.
-
cinemazealot
addikt
-
cinemazealot
addikt
válasz
mdav88 #45408 üzenetére
Milyen jellegű tevékenységet látott el eddig a régi Dell, amit most az új vasnak kellene végeznie? Értem ez alatt, mennyire és mivel lenne terhelve? Mert ha pl. nem render farmot vagy bitcoin bányát akarsz belőle építeni, akkor érdemes megnézni olyan integrált CPU-s lapokat is, amiken már gyárilag ott az optikai kimenet, így a hangkártyára nem is lesz gondod.
-
cinemazealot
addikt
válasz
morfondőr #45351 üzenetére
Azt azért tudd, hogy a 10 méteres távolság még a HDMI-nek is okozhat problémákat. Gyakori ugyanis, hogy a nem túl jó minőségű kábelek már a 10 méterhez közeli távot is jeleldobással "honorálják". Szóval szerintem első körben kérj kölcsön valakitől egy 10 méteres HDMI kábelt (és egy DVI-HDMI átalakítót, ami akár eBay-ről is viszonylag olcsón beszerezhető) és próbáld ki, egyáltalán működne-e a rendszered vele. A DVI-HDMI kábelt azért nem javaslom, mert ha idővel eszközparkot váltasz, egy gyári HDMI kábellel nagyobb eséllyel fogod tudni összekötni az eszközeidet (a DVI végnek csak akkor veszed majd hasznát, ha az egyik eszközöd rendelkezik DVI aljzattal), ráadásul a HDMI (ha pl. később a géped kimenete is az lesz) a digitális hangot is átviheti.
(#45352) hm15
Na, ez nekem új. DVI-on hangátvitel? -
cinemazealot
addikt
válasz
morfondőr #45349 üzenetére
Ez az átalakító csak abban az esetben lenne működőképes, ha a DVI kimeneted szolgáltat analóg jelet is, tehát a kimeneted pontos neve DVI-I vagy DVI-A (irodalom). A termék leírásában ugyanis ez áll: "Convert your ANALOG DVI signal to RCA component video with this compact ANALOG DVI to component adapter" ... "This adapter is not compatible with PC or Mac video card outputs unless specifically stated in your video card. Both devices MUST support Y, Pb, Pr (sync-on-green) signals"
Bő 10 méteren egyébként esélyes, hogy az analóg jelnek, komoly mértékben romlik a minősége, ezért én megpróbálnám vagy egy minőségibb HDMI kábellel (a DVI ugyanis kompatibilis lehet a HDMI-vel), vagy egy HDMI-UTP => UTP-HDMI átalakító párossal, amiből van aktív is, passzív is. Persze az aktív átalakító nem olcsó, a passzív meg lehet, hogy nem visz át ekkora távolságot. Ugyanakkor a megoldás előnye, hogy a nagyobb távolságot CAT.5E kábelekkel tudod áthidalni, ami jóval olcsóbb és könnyebben csatornázható/behúzható, mint a HDMI.
-
cinemazealot
addikt
válasz
shouryuken #45218 üzenetére
-
cinemazealot
addikt
Ahogy mondod.
Igaz, nincs csúcsminőségű hangrendszerem, de a fülem sem sz@r, azonban azt a rajongást, ami manapság a HD-audiót övezi otthoni környezetben, nem nagyon tudom megérteni. Ugyanakkor szkeptikusnak sem akarok tűnni, ezért egyszer majd szeretnék olyan környezetet teremteni otthonra, ahol mindez megmutatkozik.
-
cinemazealot
addikt
A hang digitalizálás bitmélységét jelenti: 16 bitnél a legkisebb hangerő a maximálisnak 1/65536-od része, 24 bitnél 1/16777216-od része lesz. Utóbbinál tehát jóval pontosabb mintavételezést lehet végezni, így a leghalkabb neszek is zajmentes(ebb)en hallhatóvá tehetők. De a 16 bit is "már" CD minőség (tehát nem olyan rossz az), a 24 bit azonban már a HD-audio.
-
-
cinemazealot
addikt
Srácok, nem értem, mi bajotok a HTTPC (Home Theater & Torrent PC) kategória megteremtésével.
-
cinemazealot
addikt
válasz
#39445248 #44372 üzenetére
Szerintem a dolog nem annyira bonyolult.
1. Találd ki, milyen erőforrás igényes gépet akarsz építeni. Ennek függvénye, hogy kell dedikált VGA vagy elég az iGP is.
2. Ha elég az iGP, akkor keress olyan chipset-et, ami biztosan támogatja a HD hangot. A chipset-nél feltüntetik a támogatott CPU-kat is, illetve az alapján választhatsz alaplapot is.
2.a) Győződj meg róla, hogy az alaplap rendelkezik-e a kívánt multimédiás kimenetekkel (pl. HDMI, DVI, Toshlink, coax).
2.b) Keress olyan OS-t és hozzá lejátszó programot, ami képes kihozni a fenti vasból a HD hangot a kívánt kimeneten. E téren hivatkoznék (#44363) Patice hozzászólására.
3. Ha nem elég az iGP, akkor majdnem ugyanezeket a lépéseket kell végigjárnod, csak dVGA-val és annak driver-eivel.Vannak itt mélyvízhez szokott kollégák, szerintem rövidesen ők is felbukkannak ... ööö... regger törölte magát?
-
cinemazealot
addikt
válasz
dunkel #44369 üzenetére
Tökéletesen egyetértünk.
A videokártyát már csak azért nem írtam oda, mert nem akartam nagyon bonyolítani és ki is futottam a szerkesztési időből. A hangkártyát viszont azért tartottam érdemesnek megemlíteni, mert ha az alaplap esetleg már becsúszott úgy, hogy nem támogatja a HD hangokat, akkor még egy viszonylag olcsóbb hangkártya is lehet megoldás. Legfeljebb a kép és a hang nem egy kábelen jön ki a gépből.
-
cinemazealot
addikt
válasz
#39445248 #44364 üzenetére
Annyira nem vagyok benne a témában, de szerintem a HD hangok támogatása a hangkártyától (és azok meghatározott OS-re írt driver-eitől) vagy alaplapi hangkártya esetén az alaplapi chipset-től függ. A chipset aztán behatárolja az alkalmazható processzorok körét és az azok által elérhető alaplapi kimeneteket (pl. alaplapi HDMI csak akkor használható, ha a processzor rendelkezik iGP-vel), végül szoftvere (operációs rendszere ÉS lejátszó alkalmazása) válogatja, képes leszel-e ezt megszólaltatni a kívánt formában, a kívánt kimeneten... pontosabban kiküldeni, a megszólaltatás már az erősítő feladata, aminek szintén tudnia kell a HD-ül.
A Linux telepítés nem meredek, egyik-másik egyszerűbben telepíthető, mint egy Windows. Viszont ne keverd össze az OS-t és a lejátszó programot. A KODI egy lejátszó program, az OpenELEC/LibreELEC pedig egy KODI alá írt cél-OS. Ha már feltelepítettél egy ezektől eltérő Linuxot, azokra már csak virtualizációval tudsz ...ELEC-et feltelepíteni, de gondolom, ez nem feltétlenül célod.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Villanyász #44220 üzenetére
Másik képernyővel is próbáltad már? Mert nekem is egy ASRock H110M-ITX/ac lapom van aminek a HDMI kimenetét még csak egy 5"-es 800x480-as (Raspberry Pi-re szánt) LCD-n próbáltam, azon tök jól működik.
-
cinemazealot
addikt
Hivatalosan valóban az az ajánlás, hogy a HDMI kábelt csak kikapcsolt készülékekbe/ből lehet bedugni/kihúzni, a gyakorlat azonban sokszor ezt nem teszi lehetővé. Reménytelen viszont egyáltalán nem vagy, csak óvatos, ami erény, mint hátrány.
A továbbiakhoz javaslom, hogy a laptopot feltöltött állapotban akaszd le a töltőjéről és minden más csatlakozót (pl. hálózati kábelt) távolíts el belőle, hogy a gép független legyen az elektromos hálózattól (és ha bármi statikus feltöltődés akarna kisülni a működés közbeni összekötéskor, az ne a HDMI illesztőkön süljön ki).
Első körben nyugodtan próbáld ki a bekapcsolt laptopba bedugni a bekapcsolt tévé HDMI kábelét. Ha a gép ezt felismeri, és a Windows is engedi használni a tévét mint képernyőt, akkor ez a része okés. Ha már ez sem megy, akkor el lehet kezdeni törpölni, mi lehet a gond.
Második körben próbáld ki azt, hogy a tévé az erősítőre van kötve, mindkettő be van kapcsolva és úgy dugod rá a működő laptopra az erősítőt HDMI-n keresztül. Ha ez is működik, akkor problem solved. Ha nem, akkor jön a törpölés.
-
cinemazealot
addikt
Kísértetiesen emlékeztet a Raspberry Pi viselkedésére: ha már be van kapcsolva az erősítő (vagy tévé) és úgy kapcsolod be a Pi-t, akkor úgy indul el, hogy lekérdezi a HDMI-n keresztül a kimeneti eszköz adatait és annak megfelelően állítja be a kimenetét. Ha viszont a Pi már megy (HDMI-re csatolt kimenet nélkül), utána már nem fogja felismerni a később rákapcsolt eszközt. Azonban ha beállítod a Pi konfigurációjában, hogy
hdmi_force_hotplug=1
, akkor a Pi bekapcsolását követően is képes felismerni, ha valamit ráakasztasz.A kérdés most az, hogy a laptopodon vagy a rajta futó Windows-ban van-e olyan lehetőség, ami állandóan ébren tartja a HDMI kimenetet, hogy az érzékelje (és be is kapcsoljon), amikor ráakasztasz valamit.
Milyen laptopról beszélünk? BIOS-t nézted már, ott nincs valami ezzel kapcsolatos beállítási lehetőség?
Szerk: próbáltad már úgy, hogy a már bekapcsolt laptopra úgy dugod rá az erősítőt, hogy azon már rajta van egy bekapcsolt tévé? Hátha az a nyűgje, hogy az erősítő bekapcsolt állapotban történő rákapcsolódáskor már nem szolgáltat képméret/felbontás információkat. A tévé viszont (az erősítőn keresztül) talán igen.
Szerk2: ha a laptop már be van kapcsolva, érzékeli, ha a tévét kötöd rá a HDMI-n? Mert ha igen, akkor csak az erősítőre allergiás... vagy ahogy fent találgattam, talán az erősítő nem ad neki olyan infót, amire azt mondja, "na, bekapcsolom a HDMI kimenetemet".
-
cinemazealot
addikt
"HM vas" alatt mit kell érteni? Házimozi erősítőt, vagy valamilyen képernyővel rendelkező cuccot? Előbbi esetben az erősítőt követi valamilyen megjelenítő (pl. tévé, projektor)? Ha igen, annak milyen sorrendbeli bekapcsolása eredményez működő rendszert és milyen sorrendbeli bekapcsolása eredményez nem működőt?
-
cinemazealot
addikt
válasz
#48613632 #43958 üzenetére
Nagyon köszi a tippeket, de szerintem egyik sem lesz jó, bár nem nekem kellenek, csak próbálok segíteni (#43949) Yodafonnak. Az első ajánlásoddal az a baj, hogy hosszú, 5-8 cm-es volt a kiszemelt méret. A második továbbra is apa-anya (fényképek alapján), a harmadiknak meg az egyik fele két részből áll. Ha nem tud mindkét fél normálisan bepattanni az alaplapi tápaljzatba, idő után bizonytalan lehet a kontaktus.
Na, a negyedik jó lehet (ha az anya részt lógva hagyjuk), csak ugye ez is elég hosszú. Majd Yodafon eldönti.
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
Yodafon #43952 üzenetére
1.
Furcsállom, hogy ilyen kábel ennyire nem kapható külön. Viszont arról mindenképpen meg kéne bizonyosodni (esetleg műszerrel kimérni), hogy a paneltáp megfelelő érintkezői a 24 tűs ATX tápcsatlakozó megfelelő jeleit szolgáltatja. Mert ha nem, akkor tönkre is teheted az alaplapodat (és/vagy a tápot). Nincs még egy olyan ház (még egyben, táppal és kábellel), ahonnan ez jött, hogy megnézd a lábkiosztását?2.
Ha csak hosszabb kábelre van szükséged, akkor szerintem bármilyen ledobott táp ugyanilyen átmérőjű vezetékeit fel tudod használni. Csak az a fontos, hogy a kontaktus és az erek közötti szigetelés, valamint a hőállósága jó legyen. Tehát majd minimum forrasztani kellene a toldást, aztán esetleg zsugorcsőbe bújtatni.3.
Ha van egy kis szerencséd, nem lesz vele gond. Az, hogy esetleg gányul néz ki, ne zavarjon. Ha Téged nem zavar, engem sem fog, megígérem. -
cinemazealot
addikt
válasz
Yodafon #43949 üzenetére
1.
Különös, de szinte nem is látok ilyet, csak apa-anya végűeket. Paneltáphoz kellene, ugye? Megvan már a táp és nem adtak hozzá? Mert pl. eBay-en találtam ilyet, de rohadt drága és az USÁ-ból jönne. Aztán nemrég t72killer linkelt be egy komplett csomagot egy német webshop-ból, de ez nemcsak a kábelt tartalmazza, hanem a tápot is. Mondanám, hogy vegyél két apa-anya végűt, aztán elcsipkedve az ereket, forraszd őket össze, de ha a lábkiosztást elrontod, megsütheted az egész gépet.2.
Tudnál erről fényképet mutatni, nem nagyon tudom elképzelni, mire gondolsz.3.
Nem gáz, ha a kábel (toldással együtt) nem túl hosszú és a toldás illesztése megfelelő. Már hosszabb, de egyben lévő HDMI kábeleknél is előfordul, hogy az összekötött két eszköz nem tud egymással kommunikálni, mert a kábelen olyan reflexiók alakulnak ki, amik torzítják az érdemi jelet. Szóval működhet, de nincs rá 100%-os garancia, hacsak nem szúrsz be a toldás helyére egy aktív repeater-t. -
cinemazealot
addikt
válasz
BullZeye #43911 üzenetére
Ugyan személyes tapasztalatom nincs velük, de az általad felsorolt ASRock egybelapok biztosan nem fogyasztanak sokat. Mondom ezt úgy, hogy nálam egy i3-6100 proci + ASRock H-110M-ITX/ac alaplap + 2 db 4 GB DDR4 Kingston HyperX Fury + 120 GB Kingston HyperX Fury SSD alapjáraton fogyaszt 19 wattot úgy, hogy egyelőre egy nem kifejezetten erre a fogyasztásra optimalizált 450 W-os Cheiftec tápról működik. De benchmark-okkal és filmekkel megkergetve is legfeljebb ~50 wattos össz. fogyasztást sikerült vele elérnem. A ventilátor meg szinte folyamatosan alapjáraton pörög, és a proci is 26~52° között ingázik terheléstől függően.
Ez előtt én is próbáltam infót szerezni az N3700 teljesítményéről, hogy az vajon elég erős-e helyi telepítésű LAMP fejlesztésre + netezésre, de elég kevés tapasztalattal lettem gazdagabb, mert ilyen célra szinte senki nem használja. Viszonyítási alapom egy 2 GB DDR2 RAM-mal ellátott CoreDuo (T2050) procis notebook volt, amit 2007 óta nyúzok és kicsit már kezdett gyengének bizonyulni, de csak annyit jósoltak meg nekem a nálam tapasztaltabb kollégák, hogy annál biztos gyorsabb lesz. Ennél viszont én egy picivel erősebb vasat szerettem volna összerakni, és most ez a fenti i3-as konfig (persze picit drágábban) hozza is az elvártakat.
Kockáztatni tehát nem mertem, de feltételezem (CPU cache-méreteket, RAM sávszélességeket, TDP-ket és egy egyéb felhasználói benchmark-okat összehasonlítva), hogy ezek a passzív gépek kizárólag addig fognak megfelelően kiszolgálni, amíg pl. a TDP-jük engedi, utána viszont már nem lesznek elegek. Persze ha kizárólag HTPC felhasználásra szánod, valószínűleg nem lesz velük gond, arra sokan használják őket itt is. Általános célra viszont -- összehasonlítva pl. az N3700-at az i5-5300U-val -- a számok egyértelműen kisebb teljesítményre engednek következtetni, de ez talán érthető is egy majd' fele annyiba kerülő passzív hűtéses procit vizsgálva.
Ja, sleep-mode: Ubuntu 16.04 LTS-sel használom ezt az i3-as konfigot, nincs vele gondom, eddig még mindig rendben felébredt.
Ha azonban a HDMI hiánya alapvető problémád, akkor nincs mese, muszáj váltani, csak azzal legyél tisztában, hogy mire akarod használni, és hogy elég lesz-e rá a vas teljesítménye.
-
cinemazealot
addikt
-
cinemazealot
addikt
válasz
rappit4 #43766 üzenetére
Csak az erősítőn keresztül nem ad ki HDMI-n semmit, vagy ha közvetlenül a HDMI-re dugod a monitort (és a többi kimenet üres), már akkor sem?
(#43768) jézusom
Biztos, hogy amit a tévé beépített lejátszója megjelenít, az 4K tartalom? Úgy hallottam, hogy a YouTube zsugori a nem saját, hanem API-n keresztül működő lejátszókkal, és azoknak csak butított (pl. 720p) tartalmakat továbbít. Egyébként ha már letöltötted a 4K tartalmat, próbáld meg bármilyen kommersz lejátszó alkalmazással megnyitni (pl. VLC, MPC), hogy ki tudd olvasni a média információt. Így meggyőződhetsz, hogy valóban 4K tartalmat töltöttél-e le és utána tudsz nézni, milyen erőforrás/alkalmazás lehet szükséges a lejátszásához. -
cinemazealot
addikt
válasz
Celtis #43688 üzenetére
Ez RPi? Van esetleg egy másik ugyanilyen darab, amire rá tudod zúzni ugyanezt a konfigot, hogy lásd, valóban a Kodi a ludas és nem a vas?
Vagy próbáltad más hangkódolású anyagokkal? Esetleg önálló hangfájlokkal? Kódolt (MP3, AC3, esetleg DTS) és kódolatlan (WAV) fájlokkal is ki kéne próbálni, mert ha előbbieknél rossz a hang, utóbbinál meg jó, akkor biztos(abb), hogy a hang dekódolás szállt el: a frekvencia transzformációban egy oktávval lejjebb csusszannak az egyes felharmonikusok. De ez lehet hardveres gond is (a HDMI elszállása is erre utal).
-
cinemazealot
addikt
válasz
Oryctolagus #43432 üzenetére
Veszel egy picoPSU-t, rádugod a laptop töltődet, és 120 Wattig nyújtózkodhatsz bármilyen 20p (és talán 24p) tápcsatis alaplappal.
-
cinemazealot
addikt
válasz
generic #43373 üzenetére
Próbálj telepíteni egy pendrive-ra vagy egy elfekvőben lévő vinyóra egy Ubuntu-t (vagy egy másik Windows példányt) minimum felszereltséggel és nézd meg, hogy azon is jelentkezik-e a hiba. Ha igen, az kellemetlen (hardverhiba?), ha nem, akkor valószínűleg csak driver vagy beállítási gondok lesznek.
-
cinemazealot
addikt
válasz
tibcsi0407 #43364 üzenetére
Megfogtál, mert ennyire nem ismerem a piacot. Viszont nekem is Arctic hűtőm van az asztali gépemben, amivel maximálisan meg vagyok elégedve.
Viszont eszembe jutott az, hogy bármennyire is halk ventit teszel az oldalrácsra, maga az oldalrács közelsége okozhat olyan "süvítést", ami majd rontja az egész rendszer zajszintjét.
Lehet, hogy macerásabb lesz úgy a felszerelés, de megpróbálnám kicsit eltartani azt a ventit a rácstól.
-
cinemazealot
addikt
válasz
tibcsi0407 #43362 üzenetére
A bordás elrendezést nem értem. Ha a borda fölé kerül a vízszintes ventilátor, annak lesz honnan beszívnia friss levegőt? Az oldalfalat azért javasoltam, mert ott már eleve van rács, a rács lukjaiba be tudsz tenni csavarokat (amiből talán elég kettő a ventilátor két átellenes sarkába, így nem kell új lyukakat fúrni a fedéllemezbe), és oda akár egy 12 cm-es ventilátor is elférhet.
-
cinemazealot
addikt
válasz
tibcsi0407 #43360 üzenetére
A tölcsért én azért javasolnám mégis, mert a CPU bordája kicsi és jelenleg közvetlenül kapja a hűtést. Viszont ha a ventilátor nem közvetlenül rá fújja a levegőt, akkor a bordán nagyon elenyésző lesz a légmozgás. Így gyakorlatilag egy igen kis méretű passzív hűtésed lesz házra szerelt ventilátorral, ami a CPU szempontjából bolhafing, félő, hogy fel fog forrni. Ha a hátsó 8 centis ventilátort megtartod, az elég légmozgást csinálhat a két vinyó számára is, ráadásul, ami levegőt a proci ventije befúj a házba, az akár a vinyó körül is kiáramolhat, ergo azzal a HDD-k körüli légmozgás is megoldott lehet.
Az új táp is ilyen szerencsétlenül a gépházba pöfékel? Mert ha annak a kimenete nincs közvetlenül kiirányítva (a gépház rácsa felé), akkor az is meleg levegőt pumpál a házba, ami rontja az egész rendszer hatásfokát.
-
cinemazealot
addikt
válasz
tibcsi0407 #43358 üzenetére
No, én az új ventit (legyen az akármekkora) a ház fedelének oldalrácsára szerelném fel, így a friss levegő biztosítva van. Belül pedig szerelnék a ventilátorra egy olyan (vékony műanyagból, vagy kartonból hajtogatott) tölcsérszerű légterelőt, ami a ventilátorból a levegőt közvetlenül a proci hűtőbordájára irányítja. Nyilván így leszerelt háztetővel a gép nem üzemelhet (hiszen akkor a proci hűtése csak a passzív borda által biztosított), illetve ha leszeded a háztetőt, vigyáznod kell, hogy a ventilátor vezetékezése ne szakadjon le.
-
cinemazealot
addikt
válasz
tibcsi0407 #43356 üzenetére
Én lehet, hogy nem is a bordára erősíteném a ventilátort, hanem belógatnám fölé valamilyen a házhoz erősített tartó konzolon. A lényeg az, hogy a ventilátornak megfelelő légellátása legyen, és kellő mértékben fújjon a bordára.
Ez egyébként már csak azért is megfontolandó, mert egy nagyobb ventilátort -- hatékonyan -- csak aszimmetrikusan tudsz a bordára irányítani (mert ha centrikusan teszed rá, akkor a forgórész motor része be is "árnyékolja" a bordát), úgy viszont komoly hajlító erővel hat majd a bordára, ami nem biztos,hogy jót tesz az alaplapnak.
Milyen házban van a gép? Tudsz róla feltenni egy-egy képet nyitott és zárt állapotban?
-
cinemazealot
addikt
válasz
tibcsi0407 #43352 üzenetére
Szerintem bármilyen nagyobb átmérőjű és alacsonyabb fordulatszámú (ezáltal halkabb) ventilátort felapplikálhatsz a hűtőbordára (vagy a mellé), amíg a venti vezetékezése kompatibilis a régivel, illetve az alaplappal. Olvasd el ezt a leírást és egyértelmű lesz a vezetékezés mikéntje. Ennek alapján már csak megfelelő csere-szélgépet kell találnod, amit úgy kell felszerelned, hogy az kellő légáramlást biztosítson a hűtőbordának.
Ja, esetleg az új turbina teljesítmény felvételét is érdemes figyelni, nehogy leolvassza az alaplapod tápvezetékeit.
-
cinemazealot
addikt
válasz
bajnokpityu #43181 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy mi volt az a "kommersz, de befejezett truehd-s film"? Sajnos nincs HD hangos rendszerem, de azért kíváncsi volnék, kihallom-e a különbséget.
-
cinemazealot
addikt
válasz
bozsozso #43071 üzenetére
Windows fut az asztali gépen? Ha igen, indítsd el a Task Managert, és amikor bekapcsolod a Kodit, gyorsan válts át rá ALT-TAB-bal és figyeld, hogy van-e olyan erőforrás, ami erőlködik. Kilépéskor ugyanez.
Kipróbálhatod azt is, hogy ha leakasztod a hálókábelt, akkor is csinálja-e ezt. Nekem pl. Windows Intézőből vagy Ubuntu mappanézetből kínszenvedés megnyitni egy-egy Samba megosztást (lassú), viszont a Kodi hipp-hopp be tud lépni.
(#43075) bozsozso
Püff neki! Never mind. -
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #43037 üzenetére
Ehh... közben rájöttem, hogy az az MSI Mini-ITX, az ASRock meg Micro-ATX, ami elég komoly szempont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest