- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashing
senior tag
válasz
Paulo81 #23450 üzenetére
Én most hírtelen ezt választottam ez 220 font, első ára amit találtam lehet hogy van olcsóbban is valahol. Ez úgy 80ezer pénz + az opcionális paneltáp így kb. 100ezer a ház+táp.
Ez a ház 65w tdp-s procit ajánl de el lehet menni 95-ig is ha a szoba hőmérséklete szabályozott és mozog kicsit a levegő.
Tapasztalatom nincs e téren de ha passzív akkor szerintem T-s proci mininél kevesebb hővel ilyen brutál nagy Ninja(?) hűtővel talán működőképes lehet.
-
slashing
senior tag
Streacom ha jól emlékszem a nevére csinál passzív házakat, nem olcsón!! Aztán ha passzív ház akkor passzív táp és csak ssd mert ha semminek nincs hangja akkor a vinyó úgy kerreg hogy visszasírja az ember még a léghűtést is. 85w tdp meg tuti melegszik is rendesen.
Szerintem felejtős a dolog, egy 1000 fordulat alatti normális hűtőt filmnézős távolságból nem lehet hallani de még 1-1,5 méterről sem.
szerintem zaj szigetelt ház + alacsony fordulatú ventik + alulfeszelés, ilyesmivel lehet operálni vagy sok pénz mert meglehet csinálni passzívra zaj nélkül csak nagyon drága.
-
slashing
senior tag
vagy akár lehetne két Oprendszer is a gépen openelec és win. Ha kell a böngészés akkor win indít ha csak htpc akkor openelec. Vagy még egyszerűbben csak win és azon xbmc és akkor indul el amikor akarja az ember. De istenigazából nekem úgy jön le hogy akarsz egy htpc-t de kvázi amitől htpc egy htpc az nem kell belőle
. Neked csak egy akármilyen lejátszó kell amit már most is használsz (gondolom) filmlejátszásra, kvázi csak össze kell kötnöd a gépet a tv-vel és készen vagy...
Sőt össze sem kell kötnöd a tv-t a géppel csinálsz egy megosztást aztán a TV-n dlna-n keresztül hálózatban lenyomod a filmet a tv belső lejátszójával....
-
slashing
senior tag
Dettó ugyan ezt szoktam én is mondani de nem akartam most felhozni. Én amúgy csokival és cigivel szoktam példálózni. De nem akartam még véletlenül sem személyeskedésbe átmenő vitát indítani vele kitudja ki hogy reagál rá.
Nálunk a családban a fogyasztók állandó áramtalanítása(nővéremék ilyen mániások) kapcsán szoktam ezeket mondani mert a tv-ben mondták hogy mennyit esznek a standby ledek.... amik az évi 1000 forintot sem érik el.
Az én fogyasztói szokásaim nem támasztják alá a 7/24-et de mikor valaki a spórolással jön mert 7/24 megy a gép akkor azon érdemben a kikapcsolás segít, már a gép fejlesztése is többe kerül mint amennyit spórolna az ember. Minden másra ott a példa a kvázi filléreskedéssel.
-
slashing
senior tag
válasz
BullZeye #23286 üzenetére
Ezekkel a példákkal nem lehet vitatkozni csak kérdés hogy ezek az igények párhuzamosak-e a kiadásokkal mert ugye az áramhasználat miatt írtam. Ér-e évi kb. 15 ezret, hogy hajnali 3-kor a discoban megmutassa húgod a nyaralási képeket? A napi zeneszükség kielégítésére egy 16-32-64 gigás sd kártya bőven elég bár nyilvánvaló hogy kényelmesebb válogatni 500 gigából de biztos vagyok benne hogy a tizede bőven kielégítő lenne egy sd kártyán, a stream is várhat 1 percet.
Egyedül a munkahelyi elérhetőség ami tényleg olyan dolog ami fontos és ez sem feltétlen kíván 7/24-et ha meg igen még az is olcsóbb megoldás ha szinkronizálva vannak az adatok egy pen-drivera ami mellesleg jó mint bizt. mentés másrészt jó mert a routerre dugva ftp ként üzemelhet. És ha olyan dolog kell akkor még mindig fel lehet kelteni a nas-t.
Szerintem a NAS adattárolásra való (nem másodlagos felhőként) benne is van a nevében amit persze lehet futtatni 7/24-ben de ezek az igények ha fogyasztást nézzük akkor nem igénylik a 7/24-et. Főleg nem a disco-s / rajzfilm streames esetben.
Szerintem ezek az igények nem támasztják alá azt hogy fusson valami éjjel nappal. Ezen lehet a legtöbbet spórolni ha a fogyasztás nem mindegy vagy elfogani hogy ami fut éjjel nappal az fogyaszt is és nem foglalkozni vele hanem élvezni a kényelmét. fix 30 watt 1200-1300 huf /hó, 55 forintos kWh áron számolva. Fel kell tenni a kérdés: a kényelem ér-e ennyit ha igen akkor nem foglalkozni vele tovább, ha nem, akkor változtatni a szokásokon mert ezek az igények a kényelmet szolgálják inkább, nem a tényleges 7/24 rendelkezésre állást.
Szerk.: Nálam külön van a htpc meg a nas, a htpc többet eszik főleg ha össze van vonva a nas-al. Különválasztva használhatom kis fogyasztással a nas-t amikor kell, cserébe minimálisan fogyaszt többet(a két gép) mikor együtt kell őket használni. Egyben használva feleslegesen erősebb lenne a nap nagy részében ergó többet is fogyasztana, feleslegesen.
-
slashing
senior tag
én mondjuk nem tudom minek kell mennie a nas-nak éjjel nappal** (a torrentet fel lehet tölteni akkor is ha csak 4-6-8-12 órát megy egy nap). Nálam pl. a nas úgy van beállítva hogy ha bekapcsolom és már nincs a hálózaton olyan eszköz ami használhatja (ip alapján működik) akkor 15 perc múlva kikapcsolja magát. Mikor munkában vagyok nem megy mert minek mikor alszom szintén leáll a gép és a nas is mikor vége a filmnek... szerintem a fogyasztás terén ott kell spórolni hogy akkor ne fogyasszon áramot amikor nem is használod nem magán az eszközön. Persze vehet az ember olyan eszközt ami 10 wattot fogyaszt és megy 7/24-ben de kevésbe szolgálja ki mert megköti a kezét hardveresen is meg szoftveresen is meg vehet az ember olyat is ami 20 wattot fogyaszt és csak napi 12 órát megy és akkor árban ugyan ott van a villanyszámla de van egy jobb rendszere és feleslegesen nem ment a gép.
**ip kamera kivétel lehet például de ez azért nem túl elterjedt
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #23253 üzenetére
Külső scrappert használok de sz.tem ez lényegtelen. A következő képpen működik a dolog:
Season 0 könyvtár azon belül meg XYZ.s00e01 és akkor szerintem a belső scraper is lehúzza az infókat
Ezzel nálam csak egy baj van hogy pl. az egyik sorozatnál a második és harmadik évad között volt special rész amit én tudok mert követem de aki nem követi annak gőze nincs róla hogy a specialt mikor kéne megnézni, mert ugye nem oda rakja hanem egy special "könyvtár" lesz az évadok mellett.
-
slashing
senior tag
válasz
bigdady #22904 üzenetére
figyi a következőket kell csak csinálnod semmi mást:
- ellenőrzid a bekapcsolni kívánt gép bios-ában a wol-t hogy be van e kapcsolva
- ennyi minden után szerintem reseteld / rakd defaultra a routert
- aztán keresd meg hol lehet statikus ip-t rendelni egy adott mac címhez oda állítsd be mondjuk a 192.168.1.100-at
aztán
- port forward ahogy itt írták neked
- aztán nézd meg hogy egy másik gépről saját hálózaton bellül felébred-e ha igen akkor próbálhatod mobilról mobilneten keresztül különböző app-okkal -
slashing
senior tag
válasz
bigdady #22900 üzenetére
Nekem is.
Kölcsönkértem tesóm androidos telefonját. Beállítottam mindent, megnéztem wifi-n keresztül is meg 3G vagy nem tudom milyen internet van a telefonján 10 perc után is felkelt a gép.
itt egy képernyő mentés mindenről amit csináltam, talán segít, elsőre megvolt kb. 2 perc alatt, nem tudom nálad mi a gond.
Szerk.: én nem szórakoztam dyndns-el simán az internet címemet használtam google what is my ip....
-
slashing
senior tag
Ha kap egy statikus ip-t akkor nem marad benne az arp táblában a mac cím amihez adja az ember az ip-t?
legalábbis nálam úgy tűnik hogy így van a Tomato firmware-nél de azt nem tudom eldönteni hogy ez csak úgy tűnik vagy tényleg megmarad:
" When ARP binding is enabled for a particular MAC/IP address pair, that device will always be shown as "active" in the Wake On LAN table. "
Aztán részemről tényleg ennyit erről mert annyira nem vágom meg azért mégiscsak a htpc topicot offoljuk itt már egy ideje...
Szerk.: Honnan tudod hogy megérkezik a csomag? Lődd ki a routeren a tűzfalat, hátha.
-
slashing
senior tag
válasz
bigdady #22885 üzenetére
" Az IP-címekhez hasonlóan a alhálózati maszkot is byte-onként (pontozott decimális formában) szokás megadni - például 255.255.255.0 . De gyakran találkozhatunk az egyszerűsített formával - például a 192.168.1.1/24- ahol az IP-cím után elválasztva az alhálózati maszk 1-es bitjeinek a számát jelezzük. "
Az ip cím helyére a port forwardhoz.
Kár hogy nem támogatja, nem csak hálózaton bellülről működik, használtam wol-re interneten keresztül. Be tudtam kapcsolni azon keresztül a NAS-t és böngészőben filmet streamelni, vagy csak simán lementeni onnan fájlokat stb...
-
slashing
senior tag
így? 192.168.1.1/24
jah amúgy ha asus a router és tud iCloud-ot akkor iCloud app-on keresztül fel tudod ébreszteni a gépet neten keresztül, ezt használtam én is amíg nem tértem át Tomato-ra. Ez az egy dolog hiányzik a gyári fw-ből nekem...
-
slashing
senior tag
" az kemény "
ennyire azért ne essünk át a ló másik oldalára, legyen 2 watt kereken. Akkor 500 óra kell a kb. 50-60 forint eléréséhez(1kw) ami minimum 250 film ha az két órás(ez ma már elég ritka), ha naponta megy 6 órát a gép akkor is majd 3 hónap kell ahhoz hogy ezt az 50-60 forintot megspóroljuk ha nincs benne.
Én amondó vagyok ha nincs rá szükség mert nem használod vedd ki de ha spórolni akarsz ne ezen tedd...
Persze sok kicsi sokra megy, de akkor elég sok minden lehet spórolni egy háztartásban ami 1-2 wattot eszik tétlen állapotában is...Jah most olvasom hogy 24/7 hát akkor meg főleg nem értem, akkor tudnál igazán spórolni ha nem menne 24/7-ben ami egy htpc-nél abszolút felesleges. Ha torrent miatt akkor is, ér-e annyi a feltöltés mint amennyit fogyaszt? Szerintem nem, bár ez egyéni vélemény.
-
slashing
senior tag
az oldal alján van egy teszt
-
slashing
senior tag
Nálam ez úgy van a nas-on hogy bekapcsolom aztán addig megy amíg a hálózaton van olyan gép ami használhatja, open media vault fut rajta, neki van egy autoshutdown pluginja.
Ez ip alapon működik. Csak annyit kellett csinálnom hogy a plugin-ban megadtam hogy ebben az ip tartományban lévő gépek*** ha hálózaton vannak akkor ne kapcsolja le a nast. Ha nem talál gépet a tartományban akkor 3 percenként ellenőriz, majd ha jól emlékszem az 6. körnél leállítja magát ha akkor sincs már aktív gép. Ez jó arra ha esetleg visszakapcsolja az ember valamelyik gépet. De amúgy tetszólegesen állítható a körök száma és hogy hány másodpercenként csinálja.*** ez azért volt nálam fontos mert a wifi-s nyomtató mindig aktív így ő megkapta az utolsó címet 192.168.1.254 az ip range meg 2..253 lett.
-
slashing
senior tag
válasz
mhmpista #22139 üzenetére
Torrentezni, korlátozottan lehet, valamikor nagyon régen egyszer belőttem rá.
Ez úgy néz ki a gyakorlatban hogy fut a kliens a számítógépen akár ugyan azon a gépen is mint az xbmc és az xbmc-n belül meg tudod nézni mennyi jött le az adott torrentből, le tudod állítani újra tudod indítani és nagyjából így ennyi az egész, hozzáadni torrentet nem tudsz (szerintem).
Kvázi ugyan azt látod mint amit egy web ui-s transmisson nyújt böngészőn keresztül....
-
slashing
senior tag
-
slashing
senior tag
hogy viszed ezer alá? Nekem i3-2100T-m van és speedfannal 1100-ra tudom csak lehúzni. Lehet alaplapfüggő is mondjuk. Nekem asrock van 10 lépcsőben lehet állítani vagy mennyiben de a legalsó határ is 1600-on pörög.
Hozzáteszem annyira szar ez az intel gyári hűtő hogy 1100-on is meg 1600-on is 40 fok körül van normál használatban ha meg van egy 30-40-50% proci terhelés akkor full sebességen is 50-60 fok de ha 1100-on hagyom akkor sem megy 61-63 fok fölé. Nagyon gáz ez a gyári hűtő.
(Ezt segíti egy 1000 rpm-es házventi)
-
slashing
senior tag
Hát én a 4K-ra abszolút nem készülnék semmilyen szinten, persze ha a hardver elég erős hozzá nem bánom de nem magyar ember pénztárcájához lesz az szabva még legalább 3-4 évig és még akkor sem nagyon lesz hozzá tartalom. A 4k elterjedéséhez meg önmagában nem elég az hogy legyen hozzá egy megjelenítő ami kvázi még csak prototípus állapotban van, kell hozzá még egy adathordozó is mert a blu-ray szerintem kevés hozzá, aztán kell hozzá még tartalom is. Kíváncsi lennék arra is hogy egy 4k megjelenítőn hogy néz ki egy full HD felskálázva, nem biztos hogy az olyan jól fog kinézni főleg nem az optimális távolságból nézve.
Szerintem lassítani kéne az egész dolgon mert ami az elmúlt 5-10 évben volt tv és képmegjelenítés fronton az valami hihetetlen kaotikus katyvasz lett. Kezdve a mindenféle aspect ratioval a képfrissítésen át az adathordozókon keresztül, egészen a Smart hülyeségekig, közben meg a plazma mint megjelítő elsüllyed a foltos led háttérvilágítás mellett. Az egész olyan mintha mindig csak a hasukra ütnének aztán majd lesz valami a szerencsétlen user meg próbáljon összetákolni egy rendszer hozzá.
Vezessék be a 4K aztán álljanak is meg ott vagy 10 évig de még a 4k el se indult de egyesek már 8k-t akarnak, nonszensz ez az egész.
Tudom kell a fejlődés de basszus nálunk még csak nem is HD a tv adás egy újonnan megjelent blu ray film meg az átlagfizetés 5-10% között van.
Úgy le vagyunk még maradva a HD-től is mint a japán mágnes vasúttól a máv járatok.
-
slashing
senior tag
hát gőzöm sincs akkor hogy mivan, egyvalamire tudok gondolni még de ez akkor hülyeség hogy ilyet tuti nem követsz el. Miszerint Nas-on vannak a tartalmak, onnan húzza be a képeket mindent de az nincs bekapcsolva.
Ilyen esetben el tudom képzelni hogy nem jeleníti meg a képeket képeket bár ebben az esetben is kéne látni minimum szövegesen a tartlmat.
Egyéb random ötlet:
újratelepíteni az applikációt ha ez sem segít akkor az xbmc-t is
új ip címet rendelni az xbmc-s géphez és azzal is megpróbálni, ne adj isten másik portot megadni neki, lehet összeakad valamivel
kipróbálni hogy valóban működik-e a webkiszolgáló: böngészőbe beírni az xbmc-s gép ip címét és a portot Pl: 192.168.1.101:80 (nálam így van) ha nem jön be semmi akkor tuti valami gubanc van ott.(csak akkor jön be az oldal ha fut az xbmc!! és ez érvényes arra is hogy csak akkor látsz tartalmat az eszközön ha fut az xbmc a htpc-n vagy sima számítógépen)
tűzfal kikapcsolása, ha routeren is van akkor ott is, routeren port engedélyezés port forwardmás nem jut eszembe
-
slashing
senior tag
Mivel nem használom csak egyszer kipróbáltam így nem biztos amit mondok de valószínű hogy jó lesz:
xbmc alatt beállítások / system-nél az upnp, mindenhol pipa és van ott még egy webserveres rész közvetlen az upnp alatt ott is engedélyezni, és ami ott van port és felhasználónév / jelszó azt beírni az ios alkalmazásban, új host vagy micsoda, legalábbis androidon így van, + még az gép ip(amin fut az xbmc) címe szintén az ios alkalmazásban(már ha ugyan az mint az androidos).
-
slashing
senior tag
ott tuti valami nincs megfelelően beállítva. Én ugyan nem használtam sose telefont meg tabletet vezérlőnek de egyszer kipróbáltam egy samsung okostelefonnal és elsőre minden gond nélkül láttam a tartalmakat.
Valószínű hogy az UPnP-nél kell keresni a hibát vagy az AirPlay-nél de inkább az előbbi.
gyaníthatóan nem adtál meg az ios eszközön egy xbmc felhasználónevet vagy az xbmc gép ip címét stb. ilyen hibára tudok csak gondolni.
-
slashing
senior tag
Van nekem most egy z68-as itx lapom egy i3 2100T-vel mint asztali gép ezt a jövőben valószínű átalakítom htpc-nek de mivel ez egy SB-s proci így azt cserélni szeretném Ivy-ra. A kérdés hogy melyik lenne a legjobb ár/teljesítményben? Csak htpc lesz! Nem lesz játék ez szinte 100%, de filmekből vigyen mindent 3D-t stb., ha menne a Lav filter+MadVR az sem lenne rossz.
Kigyűjtöttem a támogatott procik listáját, fogyasztás szerint rendezve:
-
slashing
senior tag
válasz
UsagiYojimbo #21733 üzenetére
Nálad is lassan indul el a film mint ahogy szinte minden youtube bemutató alatt? Kb. 10-15 sec egy HD film indítása? Illetve csak a full alap xbmc skin-el megy?
-
slashing
senior tag
van valakinek tapasztalata arról hogy a fanart.tv-re felrakott logók/clear artok stb... mennyi az átfutási ideje mire az xbmc-s artwork downloader társítani tudja és letölteni?
Már lassan 2 hete nézem de még mindig nem látja a magyar logókat az adott tartalomnál mint elérhető tartalom.
Valakinek erről tapasztalata?
-
slashing
senior tag
válasz
Pista0001 #20398 üzenetére
Erre van azthiszem a rekurzív átvizsgálás opció ha vegyesen van de szerintem ne ömleszd össze a filmeket főleg ha van olyan ami könyvtárban van.
Fogod bepakolod mindegyik filmet egy könyvtárba azt csók nincs macera. Van erre külön kis program is ha annyi fájl van ott hogy nincs kedved egyesével könyvtárakat csinálni. File to folder vagy valami hasonló.
Ami nálam bevált módszer: film címe magyarul a könyvtár neve, film címe angolul maga a fájl.
-
slashing
senior tag
válasz
slashing #20381 üzenetére
Jah hogy zenére, sose csinltam de most kipróbáltam úgy kell csinálni hogy az előadó könyvtárába raksz egy folder.jpg oda ahol az évszámok vannak ez lesz az a kép amikor tallózol az előadók között
d:\zene\Rihanna\
2011
folder.jpgAztán ugye jön az évszám ide semmit nem raksz ugye az évszám alatt lesz az album címe ide sem raksz semmit majd magába az album könyvtárba raksz egy cover.jpg-t
d:\Zene\Rihanna\2011\Loud\
01.mp3
02.mp3
.
.
.
cover.jpgHa meg az évszámoknak akarsz csinálni egy sima képet hogy 2011 akkor
d:\Zene\Rihanna\
ide berakasz egy folder.jpg-t amin egy évszám van.
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #20380 üzenetére
így:
videó_neve.avi
videó_neve-fanart.jpgműködik.
A frodóban volatka változások amiket még nem néztem meg hogy pontosan mik de az előző verizóban csináltam én file módban poster-t is meg egyéni thumbnail-t is file módban. Szinte minden működik már file módban is egy megfelelelő elnevezéssel és megfelelő helyre rakva.
-
slashing
senior tag
a fanart in file mód az szerintem a nem screppelt dolgokra vonatkozik. Pl. nincs scrappelve a videó de mellette egy fanart megfelelően elnevezve akkor látszik a sima flie nézetben a kép...
Amúgy meg aki ennyit szöszölnek az xbmc-vel mint ti én mint pl. én is azoknak ajánlom hogy hagyják a belső scrappert és használjanak külsőt és akkor csak egyszer kell megcsinálni utánna már a több 100 v. 1000-s kollekciót is 1 perc alatt vissza lehet rakni, nem kell backupolni semmit. Ha valamit ki akar próbálni az ember letörli az egész xbmc-t felrakja a betat 1 perc ott az összes videó infókkal mindennel. Ha nem jó akkor vissza a régi xmbc 1 perc és ott az összes videó infóval együtt...
-
slashing
senior tag
Ha asrock alaplap és az ő távja akkor nem lepődök meg és sok sikert kívánok ha nem az akkor nem tudok hozzászólni... nekem az előbbi van, már meg sem akarom érteni, jelenleg csak akkor ébreszt ha start/leállítás vagy a sz.gép gombját nyomom meg kikapcsolásnak ha program pl. pot player film végén leállítja a gépet akkor nem kapcsol be távirányítóról....
-
slashing
senior tag
Igen jó vétel volt az, én n40l-t vettem, 36 idején még nem tudtam hogy létezik ez a kis kuckó. Fél évig figyeltem az árát de a hülye hdd árak miatt a hdd-s verzió nem volt elég olcsó a sima meg nagyon tartotta a 40-45-t aztán egyszer lement 39-re aztán akkor gyorsan rendeltem, ennél olcsóbban nem is hiszem hogy lehetett kapni tavaly. De baromira megérte az árát és szerintem nem is hangos simán tudnék mellette aludni is.
Amúgy te mivel használod samba vagy nfs?
-
slashing
senior tag
ezért kell NAS-t használni
az mehet éjjel nappal is akár és oda rakod ahova akarod csak kábelezés kérdése, ami persze nem mindig megoldható. Én sose értem hogy egy htpc-re miért tekintenek úgy hogy azt mindenre kell használni, elindulnak azzal hogy menjen rajta a film aztán fusson rajta torrent aztán játékok stb stb...
Én mondjuk még jó időben vettem egy hp microszervert nasnak(új széria 100e fölött van én még 39 ért vettem a régebbit) ami kevesebbet fogyaszt nasként mintha a htpc-t használnám nasként is és persze nem kell hallgatni a szobában a hdd zaját...ez nem Samanbacsii szól neki van Nas a rendszerében ahogy olvasom, csak úgy általánosságban
neki azt javasolnám hogy ha már van nas akkor vegye a legkisebb házat amit kapni lehet és van rajta VESA aztán rakja a tv hátuljára ha az nincs a falon egy ssd-vel, nem is kell ördöngősen gyors ssd, csak a hdd hang miatt... -
slashing
senior tag
Nekem az a tapasztalatom hogy akkor tudja a legjobban megfektetni a procit ha fel kell skáláznia pl. 1080-ra egy sima xvidet ha 1080 a forrás vagy 720 akkor kevesebbet kell rajta dolgoznia. A zárójeles részhez nem tudok hozzászólni de a másik dolog amire gondolsz azt én is így tapasztaltam.... amúgy nem tartanám furcsának mivel ha az a forrás mint amire fel kell skáláznia akkor nincs annyi teendője a procinak, szerintem...
-
slashing
senior tag
tudnátok ajánlani win7 alá olyan progit amivel nagyon egyszerűen be tudom lőni a távirányító gombjait mondjuk Pot player / mhp-hc alá, most nincs kedvem végigpróbálgatni sok programot, egy kipróbált működő dolog kéne.
-
slashing
senior tag
De minek a Plex ha van Xbmc ezt nem vágom, tök fölöslegesnek érzem, vagy valami fontos infó hiányzik számomra hogy miért is kell a kettőt összehozni?!
-
slashing
senior tag
válasz
Pista0001 #17379 üzenetére
Kérdés milyen téren, bár tuning nélkül minden téren veri az xbmc a win media centert.
De még tuningolva is csak odáig lehet eljutni a wmc-ben mint ha lenne egy szűz xbmc-d.
Talán a Media Portal és a Boxee ami valamennyire felveheti az xbmc-vel a versenyt de még ők is messze le vannak maradva. -
slashing
senior tag
Nah most kipróbáltam az open elec telepítést, simán felment egyik penről a másikra az asrock távirányítóját simán felismerte megy vele rendesen a samaba is megy látta a microservert...
Ahogy látom kezd körvonalazódni a kép, lehet valami kompatibilitási gond van akkor ott mert nálam minden klappolt elsőre...
-
slashing
senior tag
válasz
Pista0001 #17367 üzenetére
Hát akkor csinálj elölről mindent fogsz két pendrive-ot mindkettőt leformázod win alatt, az egyiket fogod bedugod a gépbe a másikra meg csinálsz egy bootolható openelec verziót. semmi más ne legyen a htpc-ben csak a két pendrive és go. Maga a telepítés 2 bootolással sem lehet több 3 percnél.
Figyelj melyik pen-t választod ki mikor rámész a telepítésnél, ha végigfutott vedd ki a telepítő usb-t vagy állítsd át a boot sorrendet.
Elképzelésem sincs mi lehet a gond de tuti hogy valami pofon egyszerű dolog marad ki vagy adódik hozzá valami. Megfelelő openelec verzió-t szeded-e le stb stb..
-
slashing
senior tag
válasz
Pista0001 #17363 üzenetére
hát akkor tuti valami nem sikerült jól ha fent van a rendszer de a boot választó után boot error-t ír. Ez a szopóága a több op. rendszernek. Sokat nem tudok hozzáfűzni mivel kb. 10 éve iskolás koromban volt utoljára két különböző op.rendszer egy gépemen belül az is kb. 1 hétig mert a linuxot sose használtam...
A legtisztább megoldás ha a htpc-be beteszel egy vinyót, pendriveot aztán arra felteszed az openelecet és csak azt...
Ha nincs külön htpc akkor az alap mindennapos oprendszerre(windows xp/vista/7/8) felrakod az xbmc-t aztán indítod onnan.
Ez így mindig is szívás lesz szerintem ha az egyik rendszerrel van valami akkor mindig szívás lesz újra megcsinálni jól a boot választást...
-
slashing
senior tag
válasz
Pista0001 #17360 üzenetére
Most akkor nem egy pendrive-ra lett telepítve hanem egy win-es gép másik partíciójára? Mert ha ez utóbbi akkor ott könnyen összeakadhatnak. Nem tudom hogy az openelec tesz-e fel valami választóképernyőt a bootnál de ez mindig szívatós dolog, minimum két különálló vinyó kell szerintem egy rendes több oprendszert futtató géphez hogy a master boot record ne szálljon el, vagy valami bootválasztó menü (grub?!)....
-
slashing
senior tag
Én most ennek a leírása alapján csináltam egy bootolható pen-t, előtte formáztam fat32-re utána kicsomagoltam az opelec-t egy könyvtárba ott rámentem hogy create intall stick.BAT aztán beírtam hogy 'F' nálam ez volt a pendrive meghajtó és kész is, bebootolt bejött a telepítő.
Ha boot error van akkor tuti nem sikerült megfelelően a boot usb. Próbáld meg teljes formázással vagy ahogy előttem is mondták egy direkt erre megfelelő programmal formázni...
Szerk: Ha nincs lehetőség NFO-val gyorsítani a dolgokon akkor írjátok a film vagy könyvtár nevébe a film gyártási évét azthiszem zárójelben!
-
slashing
senior tag
Én elképzelhetőnek tartom hogy a kártyaolvasó zavar be, nekem is csinált már érdekes dolgokat a kártyaolvasóm, volt olyan kártya mit nemhogy formázni de róla törölni sem sikerült sose. Szóval szerintem pen drive - pen drive kombót kéne megpróbálni. Bár ahogy olvasom nincs lehetőség ilyenre.
Mondjuk a hiba az hogy nem tudja csatolni a "meghajtót" szóval itt még játszik az is szerintem hogy nem biztos hogy jól sikerült a bootolható pendrive vagy kártya... próbáld ki hogy a rendes asztali gépen vagy laptopon be bootol-e róla. A telepítőt bármikor megszakíthatja az ember... Vagy ki lehet még próbálni virtualbox-ban is hogy ott sikerül-e a telepítés ezzel a boot usb-vel...
-
slashing
senior tag
válasz
gorbep #17236 üzenetére
nem azzal van a gond hogy hány másodperc a különbség hanem azzal hogy ezt a különbséget képkocka duplázással vagy akárhogyan is de korrigálni kell és ez egy 'Akadás' formájában látható a filmben. Van aki nem látja van aki igen de ha egyszer észreveszi az ember akkor utána tuti mindig látni fogja...
Amúgy egyetértek hogy rohadjon meg az aki ilyeneket kitalál de még az is aki ennyi rohadt képarányt kitalál eu, usa, uk széles vászon ultra széles vászon cinemascope, dvd, 4:3 és még sorolhatná az ember... és mindig az az indok hogy a művészi szabadság meg hogy a rendező így álmodta meg. Nem is lenne baj ha nem egy -két millimétert csípne le a kijelzőből de b+ több mint 10 cm-t is képes egy-egy tv képéből lecsípni egy-egy felbontás és mire átállt a nép a 16:9-re egyre inkább terjed a mozifelbontás ahol ugyan úgy ott a fekete sáv és ne gyertek azzal hogy a sötétben nem számít....
-
slashing
senior tag
válasz
Warter #17093 üzenetére
a monitorom 61 cm-s....
Más, ma én is felraktam az rc2-es frodot-t hát elsőre megijedtem mert nem töröltem az adatbázist és így nem akarta megjeleníteni a postereket aminek következtében 1-2 órát b....kodtam hogy mégis mi változott az eden-hez képest, aztán egy isteni szikra kapcsán próba szerencse alapon töröltem az adatbázissal együtt majd újra feltelepít és láss csodát, de addig volt anyázásszóval szerintem tiszta telepítés nagyon ajánlott mert kitudja mi mivel akadhat össze...
-
slashing
senior tag
válasz
san2000 #17068 üzenetére
Nem tervezitek esetleg hogy 1. nem keretesek legyenek az xbmc borítók 2, nagyobb méretűk legyenek oldalon pl. 680x1000? kb. 100 borítóval be tudnék szállni egy ilyen irányú módosításba, hozzáteszem én mindig felrakom tmdb-re szóval nem only fullcovers lenne a részemről.
-
slashing
senior tag
a 3-400 mbit/s tudó wifi routerek is egy-két fal után olyan drasztikusan csökkenő sebességet adnak hogy nem kizárt hogy ez a bibi+lehet a környéken ugyan abban a sávban van 20 másik wifi router ami szintén zavarhat, a wifinél nem olyan egyszerű a helyzet hogy megnézem használja-e valami a netet vagy sem, annyi zavaró tényező lehet nála mint égen a csillag...
-
slashing
senior tag
válasz
rbalint88 #17026 üzenetére
Nekem i3 2100T van gyári intel hűtővel, baromi hangos 1100 fordulaton is amit csak úgy tudok elérni az asrock lapommal hogy level1 bios fordult win7 alatt meg a speedfan-al 0-ra veszem a fordulatot!! és még így is csak 40 fok körül van a hőmérséklet de ez venti szabályzás alja, még 800-on is elbírná a rendszert szerintem.
Nekem szintén pc-q09 házam van a 150wattos 8cm ventivel ami szintén hangos szerintem(bár még mindig sokkal halkabb mint az 1100-et pörgő intel gyári hűtő), már megvan hozzá a swiss 2 venti ami 1500-at fordul csak gyűjtöm a bátorságot a kicseréléséhez mivel csak vágni lehet a tápban a kábelt nem csatlakozós + nem leszek sokkal előlrébb ha a cpu hűtőt nem cserélem ki...Lian Li PC-q09-et csak is paneltáposat vegyetek, szerintem. Mert bár baromi jó meg elég halk azért a 150-es táp is de szerintem ha htpc akkor hangos, ha asztali a gép akkor tök elfogadható. Jah és Nincs lyuk pci kártyának, errer figyeljetek ha ne adj isten kell egy hangkártya vagy tv tunner én mondjuk észre sem vettem míg meg nem jött, szerencsére eddig nem akartam belerakni semmit sem!
-
slashing
senior tag
válasz
gyurczy #17017 üzenetére
pont a napokban volt egy srác ott a topicban aki a 3d iso-val bajlódott de megoldotta és azt mondja hogy Minden faszán megy nála szóval olvas vissza ott fórumban nem is kell sokat és ki fog derülni milyen vga-t rakott bele és milyen beállításokat eszközölt rajta....
(amúgy nekem is van egy n40l-em de nálam csak nas funkciót lát el)
-
slashing
senior tag
válasz
#03969024 #17006 üzenetére
Attól függ ki mennyire akar vele foglalkozni, aki kevésbé az feltelepíti beállítja rajta a port.hu scrappert azt csókolom időnként kézzel rá kell keresnie aztán ennyi. Aki meg igazán foglalkozik vele annak meg már ott van az hogy legyen mondjuk minden borító magyar és ne vegyesen angol stb.. aztán ezt lehet fokozni azzal hogy minden borító ugyan olyan méretű/minőségű legyen mert lehet az egyiket szétnyújtja a másikat nem, az egyik éles a másik homályos és még ezt is lehet fokozni a különböző bannerekkel logókkal háttérképekkel stb... vagy még tovább menve belenyúlni a skinbe mert valami nem tetszik rajta....
Lehet ezt használni úgy hogy egyszer belövöm és használom minden gond nélkül legfeljebb kevésbé lesz szép és rendezett de még így is nagyon pofás lesz a cucc.
(és még nem is írtam le minden apróságot amivel én szoktam pepecselni
)
-
slashing
senior tag
válasz
Ed Parker #16968 üzenetére
tiltsátok le a buborék tippeket, de ne úgy hogy a tálcán kattintotok rá hogy nem kértek értesítést hanem valami komolyabb rendszerbeállítási menüben. Konkrétan nem tudom hol vannak ezek de én minden win telepítés után elsőként ezeket csinálom meg, rákeresek a neten hogyan lehet aztán megcsinálom 1x. Igaz én nem riadok meg akár egy registry módosítástól sem ha az kell neki hogy ne zaklasson... szóval gugli és valami komolyabb leírást keress rá szerintem. Ha van valamilyen tűzfalad akkor ott is nézz szét lehet ő is dobál fel valami szír szar üzenetet ha érzékel valamit vagy frissítést keres stb stb...
-
slashing
senior tag
válasz
Ed Parker #16946 üzenetére
hát vissza nem olvasom még1x, így is nehéz volt kibogozni a szálakat lehet végül nem arra mentem amire akartam, de a lényegen nem változtat
Lehet eltérés egy bizonyos pontig a kábeleken aztán azután már csak a sznobizmus marad és ez a néhány ezres kábelnél véget is ér, még talán a 10 ezres kábelt lehet magyarázni ilyen olyan indokokkal hogy ha nem is lesz szebb a képe de minőségibb lesz, tartósabb, jobban válogatott anyagokból készült de max ennyi...
-
slashing
senior tag
válasz
Ed Parker #16935 üzenetére
Nehogy azt hidd hogy egy pl. Villáskulcs minőség ellenőrzése nem olyan komoly mint mondjuk egy tv nyomtatott áramköre, max annyi a különbség hogy vannak gyártók akik kevesebbet adnak rá meg vannak olyanok akik többet, akik többet azoknak a terméke valószínű hogy jobb lesz és drágább is.
Pl. Vannak az autókba ugye biztosítékok meg relék és ezeket egy saruba csúsztatják a saruknak kb. 60 db mérési pontja van 0,01 - 0,02 század milliméter tűréssel bizonyos pontjain kevesebb is lehet vagy egy hajlításnál nem lehet 30' percnél kisebb/nagyobb eltérése azaz fél fok, aztán van még magára az anyagra is előírás/mérés aztán arra is hogy milyen erővel kell belemenjen a biztosíték milyen erővel tudod kihúzni, korrodál-e stb stb...szóval összegezve lényegtelen hogy milyen termékről beszélünk kell legyen hozzá egy minőségügyi előírás és ha annak megfelel akkor az JÓ termék az hogy ezeket adott cég hogyan ellenőrzi az az igazi kérdés mert lehet egy terméket tolómérővel mérni meg lehet ezredpontosságú optikai mérőeszközökkel is mérni.
Hdmi kábelnék és nem hiszek a drága kábel jobb dolognak de kínai e-bay-ről rendeltet nem vennék mert azokban nem bízok hogy bármilyen nemzetközi szabványt betartanának... én olyat vennék/veszek aminek azért van valami kis neve a piacon, még így is pofára eshetek de nagyobb a valószínűsége hogy az tuti megfelelő lesz néhány ezer forintért...
-
slashing
senior tag
Jóhogy be lehet állítani, skin függő hogyan de ez alap dolog, nyomsz egy balra/jobbra vagy felfele nyilat hogy előhozza a szokásos kis menüt aztán keresel egy olyat hogy Irány: növekvő vagy Sorrend: növekvő és itt kattingatasz addig míg a neked megfelelő lesz. Lehet sorrendben oda vissza, imdb, megjelenés dátuma, meg még vagy 5 féle módon... Neked az kell hogy Epizód szerint rendezze.
szerk.: látom már jött rá válasz valahogy elsiklottam felette.....
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #16786 üzenetére
Arra meg inkább egy külső scrappert ajánlok pl. Media companion vagy ember media manager mert sokkal egyszerűbb felvinni az adatokat mint egy jegyzettömbe. Pl. a film felbontása kódolás stb.. 1 kattintásból megvan a poszterképet meg csak be kell tallózni hozzá stb...
én legalábbis nem vesződnék kézi adatfeltöltéssel jegyzettömben...
(#16787) TCr
megnyugodtam nem csak nekem mocskos a fantáziám....
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #16783 üzenetére
Őőőő igen, könnyen be lehet oda tolni egy "családi videót"
főleg mivel vannak rá scraperek is már ha nem ténylegesen családi videó az
, igaz nem hivatalos letöltőhelyről de könnyedén beszerezhető és ugyan úgy a movies-ba rakja be a "családi videókat" poszterestül szereplőstől "film tartalommal
" együtt.
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #16773 üzenetére
Hát ha így csinálja akkor nem olvas semmit sehonnan csak amit beleír az lesz.
Szóval megnyitja valamiben a filmet aztán átírogatja az ottani infókat belőle. Más út nem igen van ha speciális tartalmat akar az ember bevinni de ha az imdb-n fent ez a koncert akkor nincs szükség erre a macerára mert valamelyik scrapper úgyis megtalálja. Sőt elméletileg van direkt Koncert része az xbmc-nek erre való scraperrel is, bár ilyenkor nem a movies-ba kerül hanem a koncertekbe. -
slashing
senior tag
Persze csinálsz egy sima nfo-t a film nevével a könyvtárba, raksz mellé egy képet (poszter) aminek a kiterjesztését átírod tbn-re.
itt a minta az xbmc wiki-ből írd át amit átakarsz amit nem akarsz vagy nem tudsz töröld belőle<movie>
<title>Who knows</title>
<originaltitle>Who knows for real</originaltitle>
<sorttitle>Who knows 1</sorttitle>
<set>Who knows trilogy</set>
<rating>6.100000</rating>
<year>2008</year>
<top250>0</top250>
<votes>50</votes>
<outline>A look at the role of the Buckeye State in the 2004 Presidential Election.</outline>
<plot>A look at the role of the Buckeye State in the 2004 Presidential Election.</plot>
<tagline></tagline>
<runtime>90</runtime> //runtime in minutes
<thumb>http://ia.ec.imdb.com/media/imdb/01/I/25/65/31/10f.jpg</thumb>
<mpaa>Not available</mpaa>
<playcount>0</playcount><!-- setting this to > 0 will mark the movie as watched if the "importwatchedstate" flag is set in advancedsettings.xml -->
<id>tt0432337</id>
<filenameandpath>c:\Dummy_Movie_Files\Movies\...So Goes The Nation.avi</filenameandpath>
<trailer></trailer>
<genre></genre>
<credits></credits>
<fileinfo>
<streamdetails>
<video>
<codec>h264</codec>
<aspect>2.35</aspect>
<width>1920</width>
<height>816</height>
</video>
<audio>
<codec>ac3</codec>
<language>eng</language>
<channels>6</channels>
</audio>
<audio>
<codec>ac3</codec>
<language>spa</language>
<channels>2</channels>
</audio>
<subtitle>
<language>spa</language>
</subtitle>
</streamdetails>
</fileinfo>
<director>Adam Del Deo</director>
<actor>
<name>Paul Begala</name>
<role>Himself</role>
</actor>
<actor>
<name>George W. Bush</name>
<role>Himself</role>
</actor>
<actor>
<name>Mary Beth Cahill</name>
<role>Herself</role>
</actor>
<actor>
<name>Ed Gillespie</name>
<role>Himself</role>
</actor>
<actor>
<name>John Kerry</name>
<role>Himself</role>
</actor>
</movie>Szerk: A Rio-val meg meglehetne azt is próbálni hogy a könyvtár vagy a fájlnév után odaírni a készülés évét ha pl. 2009-es akkor Rio (2009) így már leht megtalálja nfo nélkül is!
-
slashing
senior tag
A Planet earth az sorozat, szóval a sorozatokhoz rakd be és ne legyenek al-mappákban a részek. Vagy Planet Earth és ömlesztve az összes rész a gyökerébe vagy csinálni neki egy season 1 könyvtárat ahol szintén ömlesztve legyen ne almappában.
szerk.: 1 éve nekem is megvolt ez és bent volt rendesen az xbmc-ben a sorozatok szekcióban, csak elszállt a vinyó és nem szedtem le újra.
(#16733) cekkk szerintem akkor is csak érdeklődtek a 2cd dologról szerintem nem írtak megoldást mert engem is érdekelne... és nem rémlik hogy megoldást írtak volna rá
-
slashing
senior tag
válasz
rigo88 #16709 üzenetére
Hát én nagyon hamar áttértem a Media copanion-ra ami egy külső scrapper igaz hogy magyarul nem tudja betölteni a film tartalmát azt kézzel kell bemásolnom de én már nem szenvedek ilyen port.hu-val(lassú, körülményes, utólag kell megadni neki a címet ha nem találja, volt hogy csak úgy kihagyott 5-10 filmet stb...) . A külső scrapper egyszer nem akadt fenn nálam mindent elsőre megtalált, egyszer kellett nagyobb idő rászánnom mikor 100 akárhány filmet kellett egyszerre megcsinálnom hogy magyar legyen a tartalma a leírásnak azóta meg 5-10-esével csinálom ami nagyon hamar megvan és csak egyszer kell megcsinálnom mivel mindent odarak a film könyvtárba....
Igaz én nem a seedben tartott filmekre csinálom. Túl rendmániás vagyok ahhoz. Nálam minden film magyar könyvtár névvel angol fájlnévvel van megadva szinte minden filmhez magam méretezem a posztert nagyon sokhoz magamnak kell magyarosítanom ha normális minőségben akarom látni és akkor még nem beszéltem a clear logo-ról a bannerről a sima logó-ról, több hónap tiszta szabadidő kéne hogy mindent megcsináljak minden filmhez. Szóval nálam nem egyszerű a képlet....
nálam így néz ki egy tökéletesen kitöltött film egy könyvtárban:
Filmek
-Film címe magyarul
.actors - a szereplők kisképei de szerintem ez az xbmc-ben nem műdödik 100%-osan
extrafanart - extra háttérképek
extrathumbs - miniképek a filmből ha olyan nézetet akarok használni ami mutatja ezeket
logo.png - film logója, címe
clearart.png - kiskép a szereplőkről ami pl. megjelenik ha szünetelve van a lejátszás
banner.jpg - banner kép nem kell magyarázni
disc.png - körbe forgó lemezkép ha olyan nézetet akarok használni ami ezt mutatja
fanart.jpg - nem kell magyarázni
film címe angolul.avi
film címe angolul.tbn - poszterkép
film címe angolul.nfo - film információ minden nem csak egy link a filmreHozzáteszem nagyon sok film nincs ilyen részletesen megcsinálva mert baromi időigényes de szép apránként talán egyszer utolérem magam...
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #16707 üzenetére
rigo88:
aha akkor teljesen más a leányzó fekvése, ott akkor szerintem azért nincs 720p logó mert 1. a skin nem úgy van beállítva 2. nem tudom
valami hiba van ha csak akkor nincs logo ha az általad manuálisan megadott címek után nincsen csak, ezt akkor érdemes lenne felvetni a skin hivatalos fórumán mint bug!
Canniball:
az a baj hogy számít a méret is. Szerintem a legjobb megoldás a seedben tartásnál az ha a letöltésnél mi adunk neki egy mappa címet ahova letöltse tehát ne az legyen amit ő automat csinána pl. Avatar.720p.jancsika-kiadás.x264.hundub stb... hanem csak simán Avatar esetleg még zárójelben az évszáma és akkor a screperben beállítani hogy a könyvtár neve alapján keresse az infókat. Ilyen esetben feleslegessé válik elvileg az nfo-s macera...ilyen olvasó mondjuk a jegyzettömb is csak ha szarul jelenik meg akkor át kell váltani a karakterkódolást.
-
slashing
senior tag
válasz
rigo88 #16701 üzenetére
Huha kezditek összekeverni a dolgokat.
Tehát összefoglalva, ha torrent és seedben akarod tartani és még nfo-t is akarsz használni akkor SZERINTEM
1. A torrent letöltésénél ne a torrent-ben felajánlott könyvtárat hozassátok létre hanem egy csak a film címét tartalmazó mappába mentéstek ezt simán át lehet írni mielőtt elkezditek letölteni márha nem egy figyelt mappát használtok ahonnan automatikusan letölt a kliens. + a scraper beállításoknál állítsátok be hogy a könyvtár neve alapján kerressen ne a fájlnév alapján!
2. Ne töltsétek le a torrent-ben lévő nfo-t így tuti nem lesz belőle kavarás hogy olyan nfo-ból akarja kinyerni a screper a linket ami tele van cseszve minden szír szar rilíz adatokkal.Mit jelent nálad az hogy kézzel, ezt tisztázni kéne először is. Nálam ez azt takarja hogy fogsz egy üres munkfüzetet és feltöltöd a film információjával és elmented .nfo ként. Ha nálad is ezt jelenti akkor azért nincs meg a 720p stb... adat mert nem írtad bele ez:
<video>
<width>1280</width>
<height>720</height>
<aspect>16:9</aspect>
<codec>h264</codec>
<duration>0</duration>
<bitrate>4 762 Kbps</bitrate>
<container>.mkv</container>
</video>a width / height részből állapítja meg az xbmc hogy hogy milyen logót rakjon ki a filmhez jelen esetben 720p-t fog kirakni kiírja hogy 16:9-es a képarány h264 kódolású....
#16703) canniball
ha nem tölti le az nfo fájlt akkor annyi különbség lesz hogy nem seedernként jelenik meg a torrent oldalon hanem leecher-ként mivel nem töltötte le teljesen az adott torrentet de ez nem oszt nem szoroz a többi fájl visszaosztása szempontjából. Ellenben ha a letöltött torrent fájlokat átnevezi akkor nem tudja majd feltölteni mivel megváltoztatta a fájlnevét.
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #16699 üzenetére
de egy torrent-ben lévő nfo az esetek 99%-ban azonos a videó fájl nevével így nem tudsz egy másodikat odarakni csak a port-os link-el így vagy átnevezgeted őket de akkor meg minek letölteni ha utána még készíteni is kell egy másikat meg át is kell nevezni.
ha meg átnevezi akkor a torrent kliens szerintem hibát fog jelezni arra a torrent-e!
-
slashing
senior tag
válasz
Celtis #16697 üzenetére
ne töltsd le a torrent nfo-t hanem te csinálj neki egyet, bekavarhat sőt tuti be is kavar a torrent nfo-ban a sok felesleges adat... csak egy link kell az nfo-ba semmi más de ha már az ember elkezdi nfo-val feltölteni a könyvtárait akkor inkább használjon külső scrappert, szerintem. Én régóta így teszek tökéletesen megtalál mindent nem kell azon aggódni utánna hogy újra iszonyat lassan lehúzza az adatok vagy egy újratelepítésnél nem törölheted az adatbázist mert elvesznek a dolog ha nem törlöd akkor nem tiszta lappal indul.... szóval szerintem a külső scrapper a legjobb megoldás...
-
slashing
senior tag
(#16683) rigo88: #16691) CeltisA képen nagyon jól látható hogyan működik a scraper. Xbmc megnézi az nfo-t ha van benne link akkor rögtön leugrik a Download details pagere ha nincs url akkor megnézui a fájlnevet aztán keresési címet csinál aztán a találatokból kiszűri vagy a user kiválasztja a megfelelőt és odaért a fent már említett download details pagere ahol a film infok vannak innen meg már csak az infok lehúzása van.
szóval ha van nfo és abban hivatkozás azt fogja használni. Persze ha ez az nfo egy torrent nfo-ja akkor nem biztos hogy megfelelően fog működni, de ha csak egy port.hu-s link van a filmre akkor 1000%-os lesz a találati arány.
-
slashing
senior tag
Hát nem lesz a legszebb megoldás de működni fog. Keress rá hogy metadata just Use Filename így kapsz egy olyan scrappert ami semmit nem néz csak berakja a filmek közé a filmet a fájlnév alapján és ott lesznek a Filmek között az iso-k.
De amúgy mindent meg lehet csinálni csak idő és utánna járárs a kérdése mindennek. Kézzel is meg lehet csinálni az nfo-t a dvd-hez.
Teszem azt csinálsz egy almappát a sorozatokba:Sorozatok
- Jamie és a csodalámpa
- Season 1: ide jön a dvd iso
.
.
.aztán ehhez megcsinálod manuálisan a nfo fájlokat. Annyi lesz a hátránya hogy nem lesznek láthatók a részek külön külön csak annyit fogsz látni hogy 1 évad 1 rész ~ s01e01
szerk.: Vagy fogod le rippeled a dvd iso-t részekre és a the tvdb-re felviszed a sorozat tartalmát
nem kis munka azt aláírom de csak egyszer kell megcsinálni
-
slashing
senior tag
sőt, bár azt hiszem skin függő de már találkoztam olyannal is ami egy playlist lejátszása végén magától kikapcsolja, nekem ez lenne a kedvencem mármint ha úgy működne hogy nem kéne hozzá playlist csak simán film végén automata kikapcsolna.... ne kérdezzétek hol láttam, régen volt nem is rémlik semmi csak hogy létezik ilyen...
#16666) Celtis
szerintem csak 1 db link legyen benne és az is rendesen tehát nem egy rövidített cím. Amúgy meg inkább Universal scrapper ami a themoviedb.org-ról tölti le a cuccost, sokkal jobb lenne ha mindenki átállna arra a scrapperre/oldal-ra(ha jól tudom azt is egy magyar srác írta), igaz ahhoz az kell hogy ha valaki olyat talál ami még nincs magyarosítva azt kitölti de erre sokan lusták sajnos.... -
slashing
senior tag
persze hogy az nem is gondoltam én se hogy jó dolog, apple termékkel én sem vagyok kibékülve, nem is volt és nem is lesz nekem csak példaként említettem. Az airplay-ről nem tudok nyilatkozni nyilván a kábelmániás audiophil emberek a hang megerőszakolásának tartják
biztos nem alaptalanul...
-
slashing
senior tag
persze sehogy*** csak érzékeltetés képpen mondtam hogy ennyiből már kaphatna az ember egy új generációs iszonyat jó képű iPad-et+házt. Itt meg kap az ember egy TFT kijelzőt meg gondolom valami win szoftvert ami alá még oda kell pakolni egy komplett gépet alaplapostól porcistól mindenestől.
*** bár ott az xbmc airplay vagy android remote kb. ugyan az ha meg csak zene kell akkor csak össze lehet kötni egy tabletet egy erősítővel
sokkal Coolabb dolognak tartanék egy iPad-et a falba építeni mint ez a gépet megvenni.
Amúgy meg igen aki ezt megengedheti magának annak v.színű milliós tv-je projektora van meg milliós audió rendszere... nem is érthetjük mi ezt akiknek több havi fizetése egy ilyen gép...
-
slashing
senior tag
szépnek szépek meg látszik hogy minőségi de azért piszok mód túl vannak árazva és még azt sem lehet mondani hogy valami hatalmas világmárka lenne(lehet tudatlan vagyok), én pl. csak azóta tudom hogy létezik mióta a htpc mint eszköz elkezdett érdekelni. Félnék megmondani egy társaságban hogy mennyi volt az ára ha lenne egy ilyenem mert nem kicsit néznének hülyének....
s10v
Nekem ez tetszik tőlük de 100 ezer huf, 5mm alu ide kijelző oda ez akkor is baromi sok és ez még messze nem a legdrágább házuk ez az alsó kategóriájuk a felső meg valahol 300 ezer környékén van....Ha fognék egy házat és belevágnék az elejébe egy iPad-et még akkor is olcsóbban jönnék ki mint egy nagy kijelzős origennel...
-
slashing
senior tag
ezt jó tudni, bár én nem vagyok menümániás sőt feleslegesnek érzem főleg a magyar dvd kiadásokon ahol az extra a 4 db trailer... blu ray-t meg nem vettem mert igazából nincs rá pénzem hogy méregdrága kiadványokat vegyek másrészt nem favorizálom az optikai lemezeket, egyik gépemben sincs már optikai meghajtó. Valami régi gépemben van dvd olvasó(valahol a pincében) le kéne mentem a dvd-imet amiket megvettem aztán eladni őket vagy kuka mert már szart sem érnek, minőségben sem hoznak többet mint egy két cd-s rip... egy -két lemez extráit kéne kimenteni igazából vagy az audiokommentárokat a többi felesleges.
ugyan ez lenne néhány éven belül a blu ray diszkekkel is ha most venném őket... -
slashing
senior tag
válasz
tom_tol #16441 üzenetére
xbmc BDIso-nál nem lesz menü csak ha valami külső programot is bevet az ember. Van még Media Portal, vagy Windows Media Center, Plex, Boxee, kinek mi a megfelelő de az Xbmc a legbarátságosabb legkezelhetőbb mind közül. WMC és Media Portal szerintem túlon túl bonyolítja a dolgokat főleg az előbbi hogy normálisan legyenek borítók meg infók ahhoz nagyon mélyen bele kell nyúlni a lelkivilágába a Media Portal szintén elég érdekesen csinálja ezeket az infokat, nem túl felhasználóbarát főleg ha úgy akarja csinálni az ember hogy összedug és működik. A boxee-t meg nagyon régen egyszer próbáltam az meg túl egyszerű(legalábbis így emlékszem rá), a plex is csak egyszer volt a gépen kb. fél órát nem volt kedvem rájönni mi hogyan van benne ráadásul az egész az xbmc-re hajaz akkor meg már miért ne az Xbmc-t használnám... Szóval nr.1 az Xbmc, pedig van nem egy két dolog ami abban sem tökéletes de ez inkább az én személyes igényeimet illeti mint inkább a teljes felhasználó kört...
-
slashing
senior tag
válasz
tendetiti #15980 üzenetére
hát a pontos lépésekre nem emlékszem az biztos hogy nem saját kútfőből csináltam, úgy kb. 10 hónappal ezelőtt volt szóval elég homály a dolog azt hiszem ez alapján történt nálam a dolog.
ha jól nézem akkor itt nem kell nagyon mahinálni csak telepíteni egy két dolgot...
-
slashing
senior tag
Nekem az mce távirányítón a zöld gombot csak Registery módosítással tudtam rávenni az xbmc indítására, különben mindig az wines médiacenter indult....
előtte mindenképpen backupold a registry-t!!!
-
slashing
senior tag
-
slashing
senior tag
de a 3.6 alapból ott kell legyen...
de amúgy minél inkább faragják a nox-ot annál inkább veszti el azokat a tulajdonságokat amiket pont szerettem benne. Pl. epizód nézet, aztán lassú indulás legalábbis baromi sokat tud időnként gondolkodni mire betölt és ssd-n van szóval nem ilyen a probléma, érdekes amúgy mert ha nyomok egy entert akkor meg egyből beugrik a menü, szóval kezd egyre jobban túlkomplikált lenni, erőltetik az újdonságokat amik már lassan inkább hátrányára válnak...
-
slashing
senior tag
Jó minőségű tápot vehetsz úgy is hogy az nincs feleslegesen túlméretezve, ha teszem azt vennél egy 800 wattos tápot és kihajtanád a géped akkor is nagyon nagyon nagyon maxium 350-400 watt lenne az igénye ami 50%-os kihasználtságot jelen és még a jó minőségű táp is 80%-os kihasználtságon nyújtja a legjobb adatait, fogyasztás és minden egyéb terén...
szerk.: az a proci 95w tdp, az a vga 170w tdp az összes többi alkatrész elenyésző jelen pillanatban ha kihajtod a lelkét is megáll 350 wattnál a gép, elég a 400-450 táp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Jogász topic
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kuponkunyeráló
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged