Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hati
addikt
-
hati
addikt
Hátha vki érdekelt benne:
-
hati
addikt
válasz
Ciripke #14293 üzenetére
Jelen. Igaz én dvb-t adást veszek csak. A csatorna listát tudod szerkeszteni, ill. sajátot is létre tudsz hozni. Ha létrehozol egyet, akkor lszi. oszd meg a fejlesztőkkel és belerakják a következő verzióba. A jelenlegi Budapesti DVB-T xml pl. az én munkám.
c:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\TuningParameters\dvbc\
-
hati
addikt
válasz
#68216320 #12385 üzenetére
99%-ban nem támogatja, de ha tud 50Hz-et a a TV-d, akkor az jobb, mint a 60Hz.
Sok HD ready TV csak akkor tud 50Hz-et, ha átrakod 720p-re, ekkor nem lesz natív a felbontás, de saját tapasztalatomban ez kevésbé gond a filmek alatt, mint a 60Hz. Neked kell ezt eldöntened. -
hati
addikt
-
hati
addikt
válasz
Salvador20 #10141 üzenetére
Nálam HTPC ssd, filmek, képek, zenék NAS-on, abban 2.5-es vinyók.
-
hati
addikt
válasz
kilozsul #9823 üzenetére
A paneltápon olyan csati van, ami kell az alaplapnak. A képen látszik is.
-
hati
addikt
válasz
spidersoft #8661 üzenetére
Nekem sztem halk a gépem és elég erős is.
HTPC kliens:
C2D 2180@1V (azaz alul van feszelve rendesen), 4GB ram, 40GB-os SSD, 120W-os panel táp+"tégla", ATI HD4550 passzív. 2 venti van a gépben (CPU gyári 500rpm-re visszavéve, házhűtő 5V-on megy). 1m-ről sem hallom, ha be van kapcsolva.
HTPC szerver, egyben kliens is:
ua, mint a klines +2 TV tuner (1 analog és 1 dvb-t).NAS:
tp-link 1043 routerre kötött usb hub, azon 2db 2.5"-es HDDA gépek idle fogyasztása 70W alatt van.
-
hati
addikt
Hát pont a digitális technikában a kábel minőségének nem sok köze van a képhez. Vagy megy vagy nem. Az analog D-SUB kábelnél lehetnek árnyékok, szellemképek. Ugyan ez vonatkozik az analog hangra is. Ott számít, a digitális hangnál már nem. Ha van hang adott kábelen, akkor egy sokkal drágábban is ugyan olyan lesz. Drágább (digitális) kábelt akkor érdemes venni, ha nagy a távolság avyg sok a zaj és az olcsóval már nem lehet átvinni a jelet. Szerintem.
-
hati
addikt
Ez kell Neked: Sata Y tápkábel
-
hati
addikt
Arra figyelj, hogy az atomos alaplapokat nehéz kártyával bővíteni. Amúgy az ION-os megoldást javaslom Neked, ha ennyire fontos, hogy a géped 7/24-ben menjen. Nálam a felvételeket a htpc készenlétből felkelve csinálja, majd egy adott idle time után, megy magától ismét készenlétbe.
-
hati
addikt
7/24-ben egy HTPC?
Nekem a HTPC-m: c2d 2160@0.95V, 4GB ram, ATI 4550HD, 2 TV tuner, SSD.
Idle 60W, HD lejátszáskor 62W, prime95 78W, készenlétben 3WAsztali PC: c2d 2180@1V, 4GB ram, SSD.
idle 40W, prime95 63W, készenlétben 3WA fájlok tárolása és torrent: Tplink 1043ND (router) + usb hub + 2db 2.5"-es hdd + 1GB pendrive, idle 7W, max 12W (a 2db hdd miatt) (ez megy csak 7/24-ben!)
-
hati
addikt
válasz
Szigi90 #8102 üzenetére
A hatáfokáról nem tudunk még semmit. Mert nem mindegy, hogy miközben leadja a gépnek a 144W-ot, a konekorból 170 vagy mondjuk 200W-ot vesz fel. Iletve, ami inkább jellemzőbb, hogy ha a gépnek csak 60W-ra lenne szüksége, akkor is felvesz a konektorból 120W-ot (azaz pazarol és feleslegesen melegszik, ami le is kell hűteni, ez meg zajjal jár).
-
hati
addikt
-
hati
addikt
-
hati
addikt
válasz
gurabli #7828 üzenetére
Ha van NAS, akkor minek a DVD? Nekem a konfigom Mediaportál alá a következő:
Intel 2180 CPU alulfeszelve 1V-ra
4GB DDR2
ATI 4550 passzív
40GB ssd
2 tv tuner (analóg + DVB-T)
120W pico-psu + 120W-os külső táp2 venti (cpu és egy 9cm@5V-os rendszer)
a TV felvételek és a lejátszás is a NAS-ra/ról megy.
-
hati
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest