- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Úgy értem hogy az SSD-re mellé. Csak az oprendszer, irodai programcsomag meg egy Photoshop szerintem gond nélkül elfér 64 GB-on, amire figyelni kell: hibernálást kikapcsolni (megtakarítasz annyi helyet amennyi RAM van a gépben), virtuális memóriát letiltani (gyakori írás, csökkenti az SSD élettartamát), rendszeres lemeztöredezettség mentesítést kikapcsolni (szintén élettartam miatt, Win 7-ben és utána tudtommal felismeri hogy SSD és automatikusan letiltja, de azért célszerű ellenőrizni).
-
Pista0001
addikt
Nálam hibátlan, nekem is reggel jött a frissítés.
#19715 Tonyo: Ha nem raksz mellé egy rakás játékot akkor elég lehet.
#19715 Tonyo: A HTPC-ben nekem egy Sandisk Solid State Drive nevű csoda van (kb hasonló kategória lehet), nincs semmi baj a sebességével. Ha elolvasol pár PH!-s SSD tesztet láthatod hogy használat közben - néhány kivételtől eltekintve - minimális különbségek vannak akár a belépő és a csúcsmodellek között is.
(#19725) canniball: Az MCE távok bekapcsoló gombja tudtommal alapból altatja a gépet, az említett beállítástól függetlenül. Hogy OE-ben mit csinál azt nem tudom, nem sikerült telepíteni egyik OE-t sem a gépemre.
-
Pista0001
addikt
válasz
zsigus #19610 üzenetére
Nálam 2 db 2 terás Seagate bírja kb 1,5 éve, eddig hiba nélkül (kopp-kopp). Hozzátartozik hogy nincsenek agyonhasználva, adattárolás meg lejátszás csak, tehát csak lejátszáskor mennek, meg amikor rájuk másolok. Ja, nem volt csere-bere, mindkettő elsőre jó volt
. Előtte volt 7200-as 500 GB-os Seagate-em, az sokat ment, kb 2 évesen eléggé elbadsectorosodott. A PH! tesztgyőztes, azóta is tesztvinyó típusról van szó. WD-m talán egy volt, talán még meg is van, egy 160 MB-os
regger: Na jó, nem a madarasteszkó árait kell alapul venni
-
Pista0001
addikt
válasz
Celtis #19526 üzenetére
Win 7 alatt XBMC 11-el tapasztaltam hasonlót pause esetén. Ha megállítom a filmet, újrainduláskor el van csúszva a hang és a kép. Egy kicsit visszatekerek, ilyenkor vagy megjavul egyből, vagy a hang nem megy annyit vissza mint a kép, utóbbi gyorsítva utoléri a hangot, onnantól jó.
-
Pista0001
addikt
Nincs szükség a 8-ra, az akkor kell ha valami csúcs procit teszel bele és azt is húzod emelt feszültséggel. Simán elég egy 4 pinest bedugni abba a felébe amelyikbe belemegy és kész. Elég egy darab molex -> 4 pin átalakító.
A merevlemezek a SATA2-t sem tudják kihasználni, az USB3 bőven elegendőnek kell hogy legyen. eSATA-t én amúgy jobban szeretem mert gyakorlatilag ugyanaz mintha be lenne kötve a vinyó. Szerintem az USB-s kütyüknél van benne valami kis chip ami az átalakításért felel, elképzelhetőnek tartom hogy nagy terhelésre melegedhet, amitől rohamosan csökkenhet a teljesítménye, mint pl a routerek esetében. Hangsúlyozom hogy ez nem tapasztalat, csak feltételezés.
Hogy 1 merevlemezzel milyen terhelés lenne a tápra az sajnos csak tapasztalat útján fog kiderülni. Működni biztos fog, a kérdés az az hogy meddig. Nem tudom hogy a 65 W-os trinity-k mennyit vesznek fel induláskor
-
-
Pista0001
addikt
A 24+8 pin miatt ne aggódj, elmegy az akár 20+4 pinről is.
A vinyó témára nem tudok neked egyértelmű választ adni. Attól is függ hogy milyen vinyók, mert mint kiderült például a WD-nek van 5 V-os motort használó modellje is, megy 12 V-os is. Ha mindkét vinyót egyszerre akarod használni, és a gép indulásakor indulnának, akkor én nem javaslom. Ha egyszerre csak egyet használnál, azt is menet közben indítanád (amikor a gép nincs terhelve akkor kevesebbet fogyaszt mint induláskor), akkor szerintem elbírhatja, de ez függ attól hogy a gép többi része melyik ágat hogyan terheli, és hogy a vinyó melyik ágról megy. Gyanítom hogy az 5 V-os lenne neked a jobb választás (ha még nincsenek meg), de mérés nélkül nem lehet biztosat mondani.
Külső tápos eSATA-s/USB3-as dokkoló esetleg? Úgy biztos nem okoz gondot a merevlemez, ha egyszerre csak egy kell.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
lord_devil #19376 üzenetére
Én perpill egyik SFX tápot se tudnám tiszta szívvel ajánlani. Egy Be Quiet 350-esem van, 1 év után már egész morgós lett a ventije. Jelenleg azt mondom hogy a Pico a nyerő, használok is egyet kb 1 hónapja, meglátjuk mit tud hosszú távon. Ha van hely akkor a másik alternatíva a 80+ gold vagy még jobb ATX tápok használata. A kevés veszteség miatt nagyon csöndesek, és a ventit is nyugodtabban lehet benne cserélni ha elkezd zajosodni.
-
Pista0001
addikt
válasz
canniball #19360 üzenetére
Nem, egyen Lidl-is SilverCrest
. "Normális" terhelésen szerintem egész pontos, legalábbis az említett hajszárítóval tesztelve. Ha jól emlékszek ez a 2 wattot nagyjából mindenre kiírja, éppen csak a csupasz tápkábelre nem. Ha jól emlékszek a kapcsolójával lekapcsolt tápra is ennyit írt.
-
Pista0001
addikt
Szerintem ezeknek a K nélküli (meg talán a számozásban is lehet különbség) 65 watt TDP-s változatát keresed, kevesebbet fogyaszthat -> kevésbé melegedhet -> kevésbé lehet zajos a hűtés. Mivel az IGP ugyanaz, ugyanazt kapod, csak a proci rész megy kisebb órajelen, de még úgy is elegendő.
Celtis: Köszi!
-
Pista0001
addikt
Szeretek bőséges biztonsági tartalékot hagyni, amúgy meg ki tudja mit hoz a jövő.
Spagyi: HDMI-HDMI lenne az optimális, úgy val'szeg hang is átmenne. Esélyes hogy a VGA-n van erre egy csati amit az alaplap megfelelő tüskesorával össze kell kötni, de ezt inkább olyantól kérdezd meg aki jártas az nVidia karik rejtelmeiben.
-
Pista0001
addikt
Rámértem, egy 10 éves CHieftek-hez képest brutálisan jobb, de egy 80+ bronze-hoz képest már minimális a különbség. Nagyon kis fogyasztásról van szó, százalékosan jól néz ki a dolog (30 wattnál 3 watt ugye 10%), de amúgy elhanyagolható a különbség. Teljesen kussol, ez - ahogy írtad - megfizethetetlen, és ez így is marad. Volt olyan tápom ami síri csöndben volt. Kb 1 évig. Aztán elkezdett morogni a ventije. Ennél ugye ez kizárva. Most nagyon elszálltak e-bay-en az árak, ami nekem van az most kb 5000 forinttal drágább mint amikor én vettem, így azt hiszem nekem nagyon megérte, viszont ha úgy nézzük hogy kb annyiba volt mint a másik gépem 80+ gold tápja, így már azért érdekesebb a dolog, bár a picoban továbbra sincs venti és sokkal kisebb is a házban a helyigénye.
Köszönöm!
-
Pista0001
addikt
Nekem PicoPSU 160XT van egy Celeron G540-re HD4350-el, 1 db SSD + 1 db 2 TB Seagate Barracuda LP-vel (green), viszont zaj nélkül. Az a bibi hogy nem tudod ennél olcsóbban kihozni ha szempont a kis fogyasztás és a zajtalanság. Talán az egyetlen alternatívát a 80+ Gold tápok legkisebbjei jelentik, de árban nem olcsóbbak azok sem. Én ezt a Pico-t 192 wattos kockával vettem az E-bay-en (azért ezzel mert így találtam csak olyan változatot amihez alapból 4 pines összekötést adnak, nem a "szokásos" központi pinest. Ez így kb 100$ volt postával. A külső kockához azt írják hogy US tápkábellel, az EU opcionális, külön kérés nélkül EU-val küldték. Gyorsan ránéztem azóta kicsit elszálltak az árak...
Taragas: A 7870-em nem áll le a legalsó energiatakarékossági szintre (3 W), és lövésem nincs hogy miért. 13.1-es driver van fönt. Mindenhol azt írják erre a funkcióra hogy leáll(nak) a venti(k) is, ha a monitor sleep-be megy, hát az enyém nem.
Hogy a Virtu meg az AMD dual cuccok hogy működnek azt nem tudom.
-
-
Pista0001
addikt
Szerintem akár az 1*2 is elég lehet, ha mindenképp 4-et szeretnél akkor is inkább 1*4. Tudtommal az összes kis fogyasztású cucc (Atom/Brazos) egycsatornás memóriavezérlővel rendelkezik, így a két modulnak nincs jelentősége, nincs dual chanel. Az árak elég jók manapság, 1*4 gigás sima borda nélküli 1333-as modult szerintem olcsón lehet kapni manapság.
-
Pista0001
addikt
Felettébb érdekes dolog, nekem eddig kiírta hogy passtrough esetén nincs lehetőség hangerő állításra, de a némítás működött, meg is jelent az áthúzott piros hangszóró, tegnap viszont nem írt ki semmit amikor nyomkodtam a hangerő gombokat, a hangerő sem változott, a némítás működött, de kijelzés nélkül.
-
Pista0001
addikt
válasz
gorbep #19189 üzenetére
Nekem is ilyen van (mármint BQ), mellesleg nem is túl új. Eleinte vagy én voltam kevésbé érzékeny erre vagy valóban egész halk volt, manapság azonban már elég zajos a ventije. Most egy 80+ goldos Seasonic van helyette, ezzel elégedett vagyok. Hogy 2 év múlva mi lesz...
-
Pista0001
addikt
válasz
Celtis #19125 üzenetére
Töltsd le a kinézett alaplap manualját, és nézd meg hogy milyen van rajta. Nekem is Giga lapom van (Inteles), de csak 2 tűs az aljzat, olyan VGA-khoz amiken már volt HDMI de "hangkártya" még nem. Nem tudom hogy ez SPDIF-ként tud-e működni, azok a headerek úgy tudom 3,4 meg 5 tűsek. Van koax kivezetésem (pont Gigabyte az is
)
a csati 4-es, de csak 3 vezetékkel,elbizonytalanodtam, mert a másik alaplapom manualjában az SPDIF header 5 tüskehelyes, ebből 4-ben van tüske is, szóval megkeresem a Giga kivezetést, de úgy rémlik hogy az 4-es, 3 vezetékkel.Szerk.: a másik alaplap aljzatán azért van egy tüskével több mert tud ki- és bemenet is lenni.
Szerk. 2: a +5 volt minek kell? Mert igazából van egy föld, 1 vagy két jel attól függően hogy egy vagy két irányú, ezen kívül egy +5 V van. Ha pl koaxhoz nem kell csak optikaihoz (ez a gyanúm) akkor koax kimenetként akár működhet is a 2 tűs.
Remélem mond valaki valami okosat mert egyedül találgatni nem túl célravezető
-
Pista0001
addikt
Németen meg angolon van 701, de drága is, meg nekem 801 kéne. A dolog pikantériája hogy amerikában (meg amúgy máshol is) akciós az Amazonon, 30 $ lenne a 701, 40 $ a 801. A francián ugyanez €-ban, az angolon 35 font a 801. Kifizetném a 40 €-t is, ha nem AZERTY lenne, di az amcsi lenne jó fogás ingyen postával
A német Amazonon US kiosztás van, de még kutatom hogy tudok-e onnan rendelni. Azért az durva hogy német
nek tűnika gyártó és US meg francia kiosztás van, német például nincs. Biztos azért mert a németen több gomb van, asszem ugyanannyi mint a magyaron. -
Pista0001
addikt
Na ez most jól felpiszkálta a fantáziámat, nem is a 701-es hanem a 801-es (bluetooth-os), az jó lenne később tablet-hez is, de mivel Franciaországban van Amazon az amerikairól nem rendelhetek, az angolról drága lenne a posta miatt (már ha engedi is a rendelést), a francián meg csak AZERTY-s (francia kiosztású) van, olyat meg használjon aki...
-
Pista0001
addikt
Ja hogy az viszont biztos jó, egy ASRock B75-ös lapban ment hibátlanul. Sajnos az alaplapot nem tudtam decemberben hazavinni, csak a procit, itt meg nincs ilyen ismeretségem.
Szerk.: És mint írtam csak oprendszerrel van gond, addig minden jó, a Win telepítő is majdnem végig megy, amikor már a telepített oprendszer indulna és véglegesítené a beállításokat akkor már újraindul amint kezdené tölteni az oprendszert. Próbáltam másik gépen telepített, teljesen naprakész Win 7-el is, ugyanez.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
Szerintem a legkevesebb veszteséget úgy könyvelheted el ha Sandy i3-at veszel aprón. Ha IGP-t nem használsz akkor az Ivy-nak gyakorlatilag semmi előnye nincs.
sb: Azért eléggé hiánypótló írás volt hogy helyükre kerüljenek a dolgok, a kolléga meg konkrétan pont ezen nem tudott dűlőre jutni.
-
Pista0001
addikt
Apróról kicsit combosabb procival is egál lehet anyagilag, és ne felejtsd el hogy 7-es szériás alaplapba tehetsz Sandy procit is. Ha lesz diszkrét VGA akkor bőven jól jársz a Sandy-vel is, később meg cserélheted ha kell. Proci szinten az Ivy és a Sandy között amúgy nincs nagy különbség, az IGP-n fejlesztettek sokat, de diszkrét VGA-val ugye ez halottnak a csók esete.
zolaas: Az OpenELEC telepítő nekem sem indult el, pedig mindegyiket kipróbáltam ami jó a rendszeremhez. A GeeXboX kb ugyanaz, tegyél vele egy próbát. Nekem az feltelepült és ment is, csak a diszkrét ATi HDMI-jén nem tudtam hangot csiholni, meg a WiFi-met nem ismerte.
-
Pista0001
addikt
Konkrétan arra a tápra gondolok, nekem a nagy(obbik) gépemben az van, semmi panaszom rá. Az FSP Aurum 400-as olcsóbb, de az nem tudom milyen. A Seasonic G550 tesztben a PH!-sok az Aurumhoz hasonlították, azt írták (nem egyértelműen de erősen utalva rá) hogy a Seasonic halkabb. Esélytelen olyan közel hajolnom hozzá hogy halljam a hangját
Igazából csak azért mert van újabb. Szerintem kifutó technológiát nem célszerű venni mert borzasztó gyorsan fejlődik az ipar.
Ha végül biztosan lesz diszkrét VGA akkor szerintem Intel vonalon jobban jársz. Az i3-ak egy szinten vannak a csúcs AMD APU-k proci részével (és innen van lefelé meg felfelé is), sokkal nagyobb az alaplap kínálat, kisebb lehet a fogyasztás.
Mostanában nem tervezem szétszedni a kisgépet, máshogy meg nem tudom kipróbálni neked hogy mire megy egy kétmagos Celeron (G540) egy HD7870-el a legújabb játékokban, bocs.
Szerk.: MSI FM2-es lap ügyben
-
Pista0001
addikt
A CM ház nem kompatibilis AMD rendszerekkel?
Szerintem CM Elite 120/Codegen MX-31 valami 80+ gold ATX táppal (fogyasztás és kisebb veszteség miatti kisebb zaj miatt), ez nagyjából egál a Sugo-val. Alaplap/proci téren szerintem a Llanot hanyagolnod kéne, a Trinity értelmesebbnek tűnik. Intel fronton játék mellé nem biztos hogy frankó lesz a Celeron.
-
Pista0001
addikt
válasz
canniball #18755 üzenetére
El lehet egy külső vevőt ügyesen rejteni, én sem faragnám ezért szét a házat. A lényeg hogy szerintem ebben az esetben nem a gombhoz kéne a kabátot választani. Emellett az MCE távirányítónál olcsóbb megoldást nem fog találni, a Harmony akkor lehet jó ha nagyon frusztrál valakit a több távirányító. Nekem személy szerint ez nem okoz gondot, bár XBMC irányításban én átnyergelek az Androidra, ahhoz nem kell vevő sem, ezért javasoltam elsősorban azt.
Szerk.: A ház honlapján a 13-as képen látszik a bekapcs és reset gombok mellett egy lyuk, tehát van IR vevőnek előkészítés.
-
Pista0001
addikt
Általában a lejátszóprogramok sok mindent blokkolnak ha teljes képernyős módban megy a lejátszás, ebből gondoltam hogy ennek is lehet köze a dologhoz. Másrészt közben eszembe jutott hogy az XBMC is valós teljes képernyős módban fut, ez is közrejátszhat. Elvégre játékok közben sem szokott előreugrani semmi. Durva is lenne
-
Pista0001
addikt
válasz
Krampesz #18718 üzenetére
Eddig ezt találtam, keresgélek még neked. Hogy Magyarországra is free shipping-e azt nem tudom, és az is kérdés hogy az SPDIF-ek mit adnak.
Van még ez, de szerintem SPDIF-en ez is csak sztereót tud. Abból gondolom hogy E-bay-en csak olyat találtam, azok is hasonló áron voltak.
Másik irányba természetesen annyi van mint a szemét.
Így hirtelen ebbe az irányba kéne szerintem elindulnod.
-
-
Pista0001
addikt
Az ingyenes nekem bőven elég. Ki tudom bogarászni vele a néznivalót, hangsávot és feliratot tudok váltani, remélhetőleg ki is tudom kapcsolni vele a gépet (odáig még nem jutottam el
), bár ha bekapcsolásnál nem esik nehezemre megnyomni a gépen a gombot, akkor szerintem a kikapcsolást is kibírom ezen a módon akár
-
Pista0001
addikt
Távirányítással kapcsolatban a tapasztalataim (Win 7 + XBMC):
MCE távval (2-3 ezer forintos tétel) alapból működik minden alap funkció, menükben navigálás, belépés, vissza, stb. Lejátszás közben megy a play, pause, stop, tekerés, tehát ezzel sincs gond. A felirat és hangsáv váltás alapból nem megy, de a korábbi leírások alapján minimális melóval megoldható, de ha valaki ehhez is lusta akkor ott vannak az okostelefonos megoldások:
Androidos telefonon a hivatalos XBMC remote programmal a médiatárban való navigálás, filmek, zenék elindítása, leállítása, stb működik, a felirat/hangsáv váltást rövid (!) keresgéléssel nem találtam, mivel lusta dög vagyok inkább telepítettem a kolléga által ajánlott Yatse nevűt, ebben pillanatok alatt meglett ez is, így részemről mindent meg tudok oldani amire szükségem van.
Csak azért írtam ezt le hogy ha valaki csak erre használná a masináját, nincs szükség igazából még az MCE távra sem ha van Androidos telefon. Az utóbbi szoftver kezelése az MCE távval azonos, nem okoz semmi problémát átlagos felkészültségű felhasználónak szerintem. Billentyűzet/egér gyakorlatilag addig kell amíg a Win-t beállítgatja az ember, bill. ehhez annyira nem is kell, képernyő bill-el megoldható az a kevés.
Szerintem.
-
Pista0001
addikt
válasz
Krampesz #18713 üzenetére
Tulajdonképpen mit szeretnél összehozni? Csak azért mert a tévéken rendszerint van digitális kimenet, így megoldható hogy oda megy a HDMI, onnan pedig az SPDIF-en a hang az erősítőbe, de ennél is jobb megoldás ha a HDMI megy az erősítőbe, onnan pedig egy másik HDMI-n csak a kép a tévébe.
-
Pista0001
addikt
Hogy lehet mélyreható berhelés nélkül összehozni hogy az XBMC (Win7) automatikusan elinduljon?
Az is jó lenne ha a távirányítót (HP MCE) át lehetne variálni hogy a zöld windows gomb inkább az XBMC-t indítsa. Erre találtam már egy programot, az XBMC-t elindítja ezzel a nevezett gomb, viszont a MC-t is, pedig azt nem kéne.
-
-
Pista0001
addikt
válasz
szacsee #18501 üzenetére
Az még csak nem is Sandy Bridge hanem Clarkdale, 24p-t nem tud értelemszerűen.
Hogy elmenne-e HTPC-nek azt te tudod megmondani egy próba után. Ha nem zavar akkor igen.
(#18474) cekkk: Sima szűz Win van fent driverezve (a Catalyst 12.4-es) meg 11-es XBMC. Mi kell még ahhoz hogy alacsonyabb frekin is jól menjen?
(#18481) regger: Ez szerintem csak duma, nincs maguknak az objektumoknak mélységük, síkok teljesen, csak egymáshoz képest vannak mélységben elhelyezve.
Amúgy a 3D-vel nekem is az alapvetően a problémám hogy kis méretben elég vicces.
-
Pista0001
addikt
Jelenleg Win7-en van XBMC-m, ha engedélyezem a képfrissítés szinkronizálását a filmhez akkor nekem szaggatottan játsza le a filmeket. GeeXbox-nál (olyan mint az OpenELEC) nagyon szép folyamatos képet adott úgy, keresztirányú kameramozgásoknál is nagyon szép volt a kép. Meg lehet valahogy oldani Windowsoson is hogy jó legyen? Ha nem szinkronizál akkor amúgy jó a kép, azt nem néztem hogy drop van-e.
-
Pista0001
addikt
válasz
Toobee #18464 üzenetére
Szerintem az Avatar-ban csalódni fogsz (kb mint a Varjúdombi mesék, csak a sík elemek között van mélységbeli különbség). Inkább egy olyan filmet keress amit a "való világban" forgattak és 3D kamerával, azzal jobban jársz. Az így készült filmek már tényleg "kijönnek a képből", éppen csak nem lehet belesni lányok szoknyája alá.
-
Pista0001
addikt
válasz
Krampesz #18384 üzenetére
Esc gomb nincs a távirányítómon
cannibal: Sajnos valamiért nem indul el az OpenELEC
Eddig csak a legújabbal próbálkoztam, se az Inteles, se a Generic, se az OSS nem indul, konkrétan lefagy. Kezdek kiábrándulni a "megbízható" Linuxból (GeeXbox-ban HDMI-n nem sikerül hangot varázsolni), szerintem ennek Win7 lesz a vége, viszont XBMC-vel. Sokkal jobb minőségben jeleníti meg a filmeket mint a MediaPlayer.
-
Pista0001
addikt
XBMC-ben (OpenELEC) hogy lehet MCE távirányítóval egy szintet visszalépni? GeexBox-ban a back gomb nem működött (elvileg a GeexBox meg az OpenELEC ugyanolyan, minimál Linuxon XBMC).
-
Pista0001
addikt
válasz
mandju #18291 üzenetére
A Modecom házhoz jár a paneltáp és a külső adapter is, ezzel nem kell foglalkoznod.
A pico PSU olyan mint a paneltáp, csak sokkal kisebb. Közvetlenül az alaplap 20 vagy 24 pines tápaljzatába kell dugni, ezért nem csak a kisebb méret, hanem a 20/24 eres kábelköteg hiánya miatt is sok helyet lehet megspórolni.
-
Pista0001
addikt
válasz
Celtis #18122 üzenetére
Nem a jelentős részét, hanem az egészet. Az alaplapod 4 (vagy 8) vines plusz tápcsatijáról csak a proci tápellátása megy, a proci alaplapi tápellátása leegyszerűsítve egy dc-dc konverter (mint a paneltápok). Ha van a videókártyádnak PCI-E tápcsatija, az is csak 12 V. A PCI-E sínen felvett áram egy része is tudtommal a 12 V-os ágról származik (feltételezem ami a GPU tápellátására van fordítva), a merevlemezeknek is kell 12 V-os ág...
A legbiztonságosabb szerintem ha mindent csak a 12 V-os ágra méretezel, úgy biztos hogy nem ér majd meglepetés.
-
Pista0001
addikt
válasz
bigdady #18097 üzenetére
Ilyenkor azt szoktam csinálni hogy teljesen szétszedem a gépet és házon kívül összerakom a minimumot. Esetedben ez az alaplap és 1 db ram modul az alaplap közepe felé eső slotban. Ne szereld be házba, csak asztalon, győződj meg róla hogy az alaplap alján semmi nem okozhat zárlatot. Legjobb lenne VGA kábellel sima monitorra kötni hozzá. Ha nem produkál így sem semmit akkor még egy sima ATX táppal tennék egy próbát ami biztosan működő gépből van.
-
Pista0001
addikt
válasz
bigdady #18051 üzenetére
Szerintem kösd rá valamire sime VGA kábellel, HDMI-n lehetséges hogy csak oprendszer alól ad képet.
A csipogó érdekes dolog, szép lassan kiveszett. A 2-3 év körüli DFI lapomon van neki csatlakozó de soha nem hallottam csipogni, az új Giga lapon meg már csatlakozó sincs neki.
-
Pista0001
addikt
válasz
KisApám #17751 üzenetére
Sorry, de nVidia fronton abszolút nem vagyok képben. Egyszer régen volt egy 6600-asom, de nagyon nem szerettem, főleg a vezérlőprogram miatt. Catalyst-hoz vagyok szokva, na. Ha a VGA-d driverében nem találsz ilyesmit akkor még próbálkozhatsz ugyanezzel a tévén vagy/és az erősítőn is.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
Celtis #17654 üzenetére
OpenELEC van már valamelyik Raspberry Pi jellegű (csak drágább és jobb) holmira, feltételezem ha csak arra jó akkor odafigyeltek a hardver képességeinek kihasználására.
A Modecommal kapcsolatban: egy barátom használt sokáig 302-est azonos paneltáppal, 780G-s Minix lapban 45 W TDP-s AMD procival meg 1 db 3,5-es vinyóval. Működött egy darabig, aztán a belső része a tápnak meghalt.
-
Pista0001
addikt
válasz
szabi__memo #17598 üzenetére
Alig 360-at kell aludni 2014-ig....
-
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #17503 üzenetére
Pont tegnap jött meg a Seasonic G-360-asom. A kettővel nagyobb tesót tesztelték a PH!-n a közelmúltban, elég jól vizsgázott. Annyiban különbözik a nagyobbaktól hogy ez nem moduláris. Az ára nem tudom mennyi otthon, 15-18K környékére tippelem.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #17371 üzenetére
Mára vége a történetnek. A pendrive biztos hogy problémás erre a célra, telepítőt nem tudok rá létrehozni, ha erre telepítek az nem indul. Egy meghajtóval csak GeeXboX-ot tudok csinálni, az meg az USB-n rákötött 2 TB-os vinyóval nem szuperál. SATA-n nem tudom kipróbálni mert nincs szabad SATA tápcsatim. Jövő héten megjön az új táp a nagy gépbe meg a ház a kicsinek, utána tudok még kísérletezni a GeeXboX-al, aztán majd meglátjuk. Ezen a kártyán nem maradhat mert ez kell a fényképezőgépembe, meg nem is túl gyors a boot így. Valószínűleg fogok venni SSD-t, ha más megoldás nem lesz akkor Win 7 lesz rajta, amire nekem kell arra a Media Center bőven elég
-
Pista0001
addikt
Helyzetjelentés:
Úgy tűnik a pendrive-val lehet a baj, felraktam a GeeXboX-ot a kártyára, az előbb elindult. Amikor rádugtam a külső vinyót (2 TB, USB-s dokkolóban) akkor azzal meggyűlt a baja. Csatlakoztatta, majd egyből le is választotta, ez ismétlődött 20-30 másodpercenként. Újraindítottam úgy hogy a vinyó csatlakoztatva volt, így nem volt hajlandó elindulni. Kihúztam a külső vinyót, így elindult. Nehéz szülés...
cekk: Telepítéskor csak 1 USB eszközt ajánlott fel az OpenELEC, a saját telepítője nem volt választható lehetőség.
-
Pista0001
addikt
válasz
slashing #17366 üzenetére
Vissza az elejére:
Külön HTPC van, miután tapasztaltam hogy nem indul, utána dugtam át a pendrive-ot a másik gépbe hogy megnézzem mi van rajta egyáltalán.
Közben kipróbáltam több dolgot, OpenELEC 1.0.2, 2.0, 3.0 béta, 64 és 32 bit, GeeXboX (gyakorlatilag most már ugyanaz mint az OpenELEC, valami alap Linuxon XBMC, mindegyik odáig jut hogy "Load error - Boot error"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Vicces képek
- Nyaralás topik
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest