- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
Gigabyte BRIX
Jó pici -
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
Kivancsi lennek ennek az arara
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Enszuke #21302 üzenetére
En meg ilyenekkel nem talalkoztam,pedig 1-2 naponta megnezek egy filmet. Nem allitom, hogy nincs ilyen, de a gyakorisaga nem lehet tul nagy, ill jo release-ket kell leszedni. Maganvelemenyem de ezert szerintem hulyeseg eros gepet venni. Persze mindenki azt csinal amit akar
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Enszuke #21250 üzenetére
Sajna meg Ivy bridges htpcnek hasznalhato olcso celeronnal szerelt ertelmes alaplap sincsen.
Nem tudom de azert nem csinalnak a gyartok mert tudtak h gyors lesz a valtas es kihagytak inkab?, vagy passz, nem tudom az okat. A hawellbol mikorra remelhetunk valami htpc-nek elegseges celeron szintu procit? -
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
Abban nem hiszek, hogy az apple jobbat fog alkotni mint a iso,mpeg
Annyival nem jobbat hogy az terjedjen az iso szabvany helyettLehet hogy tenyleg csak ilyen 4k-kamukat adtak ki, de a forumon 10 filmrol tettek emlitest, amit kuldtem ott eleve tobb volt. De ezt nem tudom, lehet tenyleg nem adtak meg ki rendes 4k filmet (B50en semmikepp) de barmikor tudnanak (en azt hittem esetleg BDXL-re adtak ki, de lehet, sot valosinu arra sem fer jo minosegben, de ezt most passzolom)
-
szabi__memo
nagyúr
Ez jogos, de en azt tovabbra is tartom, hogy a lemezkiadok nem fognak az apple miatt apple szabvanyt hasznalni. Az apple persze tenyleg azt csinal amit akar, de ahhoz hogy ok kiadjak a filmeket 4kban, ahhoz a lenyeg hogy a filmmkiadok is kiadjak. Es azok nem fogjak apple szabvanyban, ergo elterjed a h265.
A "Mastered in 4K" csak annyit jelent, hogy a source 4K volt es elvileg ugyeltek arra hogy 4K-s tvken is kozel 4K szintu legyen az 1080p-s (!) film elmenye. De a source megvan rendesen 4Kban.
-
szabi__memo
nagyúr
Nem felskalazott. Meg a regi filmek is siman beszkennelhetok 4K-skent arrol nem beszelve hogy lassan 10 eve kerultek piacra az elso 4k kamerak. Filmiparban gondolom meg is van annyi..
Az apple miatt nem fognak apple szabvanyban kodolt filmeket piacra dobni...Szerk:
Kozben talaltam is linket. Ebbol arra kovetkeztetek 2004ben kezdtek el igy, majdnem eltalaltam a 10 evet -
szabi__memo
nagyúr
Csak nem akarnak sajat tomoritest... (anelkul hogy az ISO,MPEG szabvanyat tamogatnak)
Durva lenne. Nem is hiszem h erdekuk, de ha kijonnek 4Ks TVvel es tamogatjak a h265ot biztos robanni fognak a tartalmak is, ezzel egyetertek
Most olvasom masik forumban, hogy a sony / columbia most dob piacra 10db UHD4K BD filmet. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Patice #21136 üzenetére
Hat ja, ahhoz lehet kell 2 ev, de en meg csak azert irtam, hogy mar lehet iden telefonban lesz, ami azert eleg eros lenne, de siman elkepzelheto, onnantol akar gyorsan johetnek is a tovabbi termekek. Filmek mas kerdes, az tenyleg lassabb lesz, bar a filmek tobbsege konnyeden kiadhato 4k-ban, de nem hiszem hogy hirtelen elarasztjak a piacot, ahhoz talan elobb h265 kepes asztali lejatszokat kell a nevesebb gyartoknak piacra dobni. Iden mar nem nagyon varhato, talan jovo ev eleje legkorabban. Az idei procik (haswell, kabini, kaveri) nem tudom mar tamogatjak-e, csak kicsi eselyt latok ra, de passz.
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
Most olvastam lesz meg gagyibb celeron is, G470 1mag 2 szal, 2ghz. Kivanicsi leszek mennyire eri majd meg a G1610hez viszonyitva. Nem is ertem minek kell ez
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
Uj atom sem lesz rossz '14-ben.
2-4mag, 22nm, HD4000,12W
2x cpu, 3x gpu erő az elődhöz képest -
szabi__memo
nagyúr
és a 4 magot nem is említettem...
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Enszuke #17585 üzenetére
Igen, van. Egyreszt magasabb orajeles procik (is) lesznek (plusz a turbo , valamint jobb lesz az energiagazdalkodasuk a gpu erejet pedig ahogy te is emlited, nem ketseges, hogy jobb lesz
E1-3110-HD 8240G pl 15WPersze az ar kerdeses, de siman lehet, hogy olcsobb lesz, vagy lesz olcsobb mint a mai befutott e350es 'gepek'
-
szabi__memo
nagyúr
Ha nem sürgős, én megvárnám az új Kabini procikat
-
-
szabi__memo
nagyúr
Lehet, de ettol en meg nem hasznalok ilyen lejatszokat, de szerintem a htpc-s kozosseg 99% sem.
Speciel nekem az xbmc a favorit, ezert nem hasznalok mediaplayer kutyuket sem. Es miattuk biztos nem is fogok valtani. Gondolom nem egyedul vagyok igy ezzel. Szoval ok tudjak... -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Enszuke #17185 üzenetére
Nalad minden okes az intellel?
Core i3-3217U és xbmc alatt állitólag:
"HD audio passthrough did not work, and several videos showed artifacts during playback, even worse, some videos caused lots of artifacts and caused the device to hang. I assume the video issue is a problem with the Intel HD graphics driver" -
szabi__memo
nagyúr
Apa, kezdődik!
-
szabi__memo
nagyúr
Komolyan mondom srácok ez a kábeles dolog... Jól indul ma is a napom
-
szabi__memo
nagyúr
Nem arról van szó, hogy nem érdekel téged. Csak láthatóan nem érted, különben nem írnád le ezeket. De nincs is ezzel semmi baj, csak ne próbálj meggyőzni. Én sem állok le veled mikroökonómiáról vitatkozni.
De ha mégis szeretnél akkor, ahogy már többen is leírtak, érvekkel próbálkozz.
És egyébként pedig örülj neki, hogy látsz különbséget! Tökéletes sötétítés mellett ajánlom nézni, mert az biztosítja számodra a legnagyobb különbséget! Kicsit aggódom, hogy a tv-det nem úgy vetted, hogy egy százezres kábellel volt összekötve a boltban, vagy a tesztben ami alapján választottad.. különben biztos nem a legjobbat birtoklod és most egy szarabbat nézel mint tehetnéd! Lehet az meg lenne ilyen jó egy ócska kábellel is..
Sőt, igy lehet, hogy a tv-d a szar. Nem szeret minden kábelt.. Bérmi lehet. Agyalj rajta kicsit... jóéjt -
szabi__memo
nagyúr
amugy ha vennem a faradtsagot es megnezem, de megsem latok kulonbseget akkor vajon elhiszik a ketkedok hogy nincs kulonbseg, vagy akkor en leszek az aki sajnos nem latja pedig ok latjak hogy van, tehat van
Ugyanmar..Egyebkent, ebben a vitaban vannak:
akiket nem erdekel mert ismereteik szerint is lehetetlen hogy a digitalis adat mashogy menjen at
akiknek nincs ismerete. de szerintuk latjak/halljak hogy megis mas
akiknek nincs ismerete. es nem latjak/halljakvajon melyik nagyobb csoport es miert?
olyan nincs veletlen, akinek az ismereteivel osszegyezhetetlenul erthetetlen modon megis meglatta/hallotta a kulonbseget? na az edekelne hogy mit mond. addig beszelgethetunk vallasokrol istenyleg kene erre valami masik topik, mert mar ugy felb...tam magam hogy igeretem ellenere ujra irtam. 2x is :S
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Ed Parker #15596 üzenetére
Persze, mert ott sok a szaki
D Mint Te!
Az a baj, hogy nem is értitek miről beszélünk itt.Slashing. Igazad van! Én itt be is fejeztem, kár is volt beleszólni, a hitet sosem lehet legyőzni.
Viszont a drága kábelmániásoknak gratulálok, mert az biztos, hogy minősági hibamentes kábelt vásároltak hiszen drága, az pedig csak jó lehet. Remélem a jó usb, hdmi kábellel jobbak a külső hdd-ről megjelenitett olvasmányok és képek is! Hiszen a hang és a videó egyértelműen jobb. Élvezzék, használják egészséggel! -
szabi__memo
nagyúr
Igen, mind az. Nem akarom megnézni, mert tudom mi a digitális átvitel, tudom mi a jel, azt is tudom, hogy, hogyan mi a jel útja, igy tudom, hogy NEM LEHETSÉGES AMIRŐL BESZÉLSZ.
sajnos ez rád nézve elégtelen
Amúgy ha ennyire nem érted nyugodtan képezd magad, talán meg fogod érteni. Én remélem! És ezt nem gúnyolodásnak szántam! -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Ed Parker #15585 üzenetére
Probald ki telefonrol atvinni a kepeket rajta. Remelem a ruhas kepeidbol nem csinal azert pucert :-p
NTX:
nem akarlak megbantani, de latszik, hogy nincs elmeleti tudasod. Te a fizikaval harcolc, es ez tenyleg nem semmi. Ennyi erovel mondhatnad azt is hogy nem latod, hogy a fold gombolyuA nem szabvanyos kabelekkel persze lehet gond. De nem a kep fakosaga, meg gyengebb hangminoseg...
Amúgy igen én is teljesen egyetértek,ez meddő vita. Amennyiben olyanok mondják, hogy látnak/hallanak különbséget akik már csináltak mérési jegyzőkönyvet akkor mondom azt, hogy gond van.. De ők valószínű hozzá is tennék, mi lehet az oka..
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Ed Parker #15576 üzenetére
nyilvan a kabelek kozott lehet kulonbseg annyiban, hogy mas a bithibaaranyuk. de akkor a kabel az nem felel meg a kategoria szabvanyanak. utp kabelek kozott is van diff. meg is kulonboztetik: kategoriak.
kategorian belul megvan mekkora lehet az elteres
lehet kulonbseg a zavarvedettsegben is, attol is lehet szar a kabel. de olyat hogy fakok a szinek, meg ilyenek az nonsensz.
Ha hibas a kabel akkor az eleg egyertelmu. A megengedett hataron beluli hibakat meg eszre nem veszed, mert itt nem szazalekos nagysagrendekrol beszelunk. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
dabadab #15003 üzenetére
Nem mintha hivatalos lenne, de, Abu-tol
"Mindegyik frissen megjelent APU a Fusion termékcsalád része, vagyis támogatják a DirectX 11-es, a DirectCompute 5.0-s, az OpenCL 1.1-es, az OpenGL 4.2-es és az OpenGL ES 2.0-s API-kat. Emellett az UVD 3.0-s motorjuk kezeli az AVC/H.264, az MVC, a VC-1, a DivX/Xvid, valamint az MPEG-2/4 videókat"Es mar ezt is kuldem (raadasul konkretan neked valamelyik hasonlo post-ra)
Szoval honnan van az hogy nem tudja?
-
szabi__memo
nagyúr
Ott van a cikkben a hivatalos kozles. Tesztet meg en sem lattam. Valoszinu nem erdekel kb senkit, ill keves embernek van. Lasd itt sem tud rola senki, semmit.
Ha meg nem tud rola valaki, nem kell hamis informaciokkal dobalozni. De persze siman lehet, hogy en nem tudok valamit es valami meg sem oke ezzel az egesszel. Ezert kerdeztem en is ra, mert tudtommal (tapasztalat nelkul) ugy tudom mennie kell -
szabi__memo
nagyúr
Ha nem tévedek ezeken az inteles ecs alaplapokon dolgozó cpuk már frankón játszák a 24p-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox Series X|S
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest