-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #54621 üzenetére
YT-ozásnál, koca böngészésnél nekem elég jól szokott jönni a légegér, a billentyűzet és a mikrofon is.
Ezekre pl alkalmatlan a Harmony. A kérdezőnek kellene eldönteni, hogy pontosan mire és hogyan használná az eszközt. -
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #54618 üzenetére
Harmonynak az activitik a hatalmas előnye, egy távval tudsz minden eszközt irányítani. Én már vagy 10 éve használom és semmi nem tudná helyettesíteni sztem. Egy gombnyomásra kapcsol be minden szükséges eszköz és vált a tv, erősítő a megfelelő bemenetre. Egy időben pl a hangerő gombokkal az erősítőt vezérli, míg a többivel a Kodit. Ezt nem tudja egyik légegér vagy kínai táv se. Persze lehetnek azok is jók, de htpc-n mozizni biztos nem hozzák egy harmony kényelmét.
-
Gombinyó
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #54539 üzenetére
Igen. A mostani proci mellé elég egy halk RX560 vagy ha nagyon bele akarsz mélyülni a madVR-be egy RX570 és megvagy.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Unlimited #54212 üzenetére
Nem kell semmi extrára gondolni, windowsban nem is állítottam semmit. A videolejátszóban (nekem Kodi DSPlayer) a hang beállításokban kiválasztottam, hogy erősítő legyen a lejátszás eszköze, passthroughnál szintúgy és kipipáltam a DTS-HD, TrueHD-t. Ugyanúgy megy displayporton mintha hdmivel kötnéd össze. Azért használom én így és nem fordítva, mert display - hdmi kábelből bármelyik átviszi a hd hangokat, míg a 4k hdrhez nehéz ilyenből jót találni, addig a hdmi-hdmi alis ugreen kábel pl tökéletes hozzá.
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #53827 üzenetére
Úgy értettem nem windows betegség, mint ahogy az alap felvetésben volt (sztem ha valaki nem tud bekapcsolni egy featuret az user error) , de mindegy,lépjünk tovább, ennek már nem sok köze van a htpchez.
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #53825 üzenetére
Igen és akkor winben be kell kapcsolni az smb v1-et, ahogy írtad is. Tehát user error
-
Gombinyó
őstag
válasz
Valkűr #53805 üzenetére
Egy tv-s szekrényben lévő mini-mATX házba nem raksz be 4-5 diszket, plusz ssd-t a rendszernek. Az ilyen alaplapok többsége RAID-et se tud, ha pl biztonságban szeretnéd tudni a fontos adataid (hardver hiba esetén, zsaroló vírus ellen nyilván ez se véd). Nem hülyeség a NAS HTPC mellé, de nyilván ez is igény függő kinek mire van szüksége...
-
Gombinyó
őstag
válasz
Hoqspok #53799 üzenetére
Próbáld ki első körben elég-e neked amit a tv tud. Ha nem zavar, hogy nem lesz kadenciahelyes a lejátszás, hogy Samsungoknál pl nincs dts, hogy előfordulnak felirat hibák, hogy a csúcs tvkben is csak 100as lan van amin szaggat a jobbféle 4k anyag és lehet szenvedni a wifivel, akkor jó lehet. Medialejátszóból az apple tv 4k viszonylag okés hdrben,de az se hozza a madvres minőséget.
-
Gombinyó
őstag
válasz
banderasz77 #53716 üzenetére
[link]
To install madVR, extract the zip file to any directory, right-click "install.bat" and select "Run as Administrator."Miután lefutott az install.bat ne távolítsd el onnan a fájlokat.
Érdemes végigfutni a leírást. -
Gombinyó
őstag
válasz
banderasz77 #53704 üzenetére
Nem olyan bonyolult, mint amennyire elsőnek látszik, főleg, ha ismered már a Kodi felületét.
Innen le tudod tölteni a Kodi Dsplayert (32 bitest): [link]
Mellé telepíted a LAVFilterst: [link]
MadVR-t pedig elég kicsomagolni valahová (én a Kodi mappájába szoktam) és onnan elindítani az install.bat-ot: [link]
madVR-ben érdemes a TV-d felbontásához tartozó frissítési beállításokat megadni.
Illetve Kodiban lesz egy plusz DSPlayer beállítások menüpont a sima Kodihoz képest a lejátszás alatt. Ott lehet belőni, hogy madVR beállításokat használja meg a hangkimenetet is ott adhatod meg, hogy az erősítőd legyen (a szokásos hang beállítások mellett).
Nagy vonalakban ennyi.
-
Gombinyó
őstag
válasz
banderasz77 #53692 üzenetére
Igen és igen. Működik így, ahogy leírtad. Nem kell semmi átalakító vacak.
Kodiból a Dsplayer változat kell (17.6) és hozzá a LAVFilters meg a madVR. -
Gombinyó
őstag
Felment az októberi win update és azóta bármilyen videot próbálok lejátszani újraindul a gép. Imádom a microsoftot...
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #53658 üzenetére
HD hanghoz nem feltétlen kell HDMI. A linkelt 3 alaplapokból kettőn van DisplayPort is a HDMI mellett, amin ugyanúgy átmegy a HD hang egy display-hdmi kábelen keresztül. A hdmi port pedig mehet közvetlen a projektorra, igy nem szempont, hogy az erősítő tudja-e a HDR-t.
-
Gombinyó
őstag
válasz
jozsivarad #53506 üzenetére
Mire kellene válaszolni? Én nem látok kérdést, ráadásul összeírtad pontosan mire van szükséged
-
Gombinyó
őstag
válasz
racskobalazs #53419 üzenetére
miniITX a cél vagy belefér az mATX is? mATX méretben én nem bajlódnék APU-val. Kell egy RX550 4GB VGA meg mellé egy full alap proci, lap meg ram és menni fog minden 4K-s videó.
APU-nál tényleg oda kell figyelni, hogy az alaplapon milyen HDMi csatlakozó van, milyen gyorsak legyenek a ramok, stb, de végeredményben nem leszel vele előrébb és olcsóbb se nagyon lesz. -
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #53241 üzenetére
4K / HDR-> FHD / SDR jobb minőséget ad fullhd tvn, mint ha eleve fullhd forrást néznél? Vagy miért érdekes ez?
-
Gombinyó
őstag
Win10-es HTPC-n, ha Kodizni akarok még mindig a 17.6-os Dsplayer MadVR-el a legfrissebb megoldás a HDR-hez? Vagy esetleg ezt már tudja a 18.2 is alapból mindenféle külső eszköz nélkül?
-
Gombinyó
őstag
válasz
bajnokpityu #53112 üzenetére
Jaa, azt hittem van valami infód, hogy mitől jobb.
-
Gombinyó
őstag
válasz
bajnokpityu #53109 üzenetére
Miért?
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #51668 üzenetére
Akinek komolyabb hangrendszere van nem hiszem, hogy a TV lejátszóját használja.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Pöttön #51534 üzenetére
Pentium G4560, ha lesz mellette VGA. Mondjuk egy rx550 vagy 560. Ha csak proci lesz akkor inkább G5500.
Távból Logitech Harmonyt nézd meg egy usb-s ir receiverrel. Iszonyat jó dolog, ha rendesen be van konfigolva. A gép bekapcsolását infrával passzolom. Talán valami cec adapterrel meg lehet oldani.
A lapon a legújabb bios legyen a frisebb procik kompatibilitása miatt, régi biossal nem indulnak.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Baliga Tamás #51409 üzenetére
és mert nem nyomi intel - HTPC-re
Attól, hogy Intel processzort van a gépben még az RX560 fogja intézni a filmet. Ne menjünk már át fanboy topikba, légyszi! -
Gombinyó
őstag
válasz
Baliga Tamás #51407 üzenetére
És ez mivel jobb, mint amit Pumba javasolt? VGA mellett mi értelme az APU-nak? Az Intel proci meg B350 lap korszerűbb, jobb megoldás VGA mellé szerintem is.
-
Gombinyó
őstag
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #50928 üzenetére
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #50665 üzenetére
Egy frisebb IGP igen, az RX550 meg pláne.
1.4-es HDMI kell hozzá, nekem annó még AMD apuval ment, talán A10 7850k-val meg előtte A6 6400k-val. -
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #50657 üzenetére
[link]
2016-os hsz, a linkek már nyilván nem revelánsak. -
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy a 4k filmek sokkal fakóbbak és élvezhetetlenek a TV-n (Samsung 55MU6452), mint ugyanaz FullHD-ben? Milyen beállítást kellene megnézném? A TV-n nincs bekapcsolva a HDR+ mód, de próbáltam bekapcsolva is és úgy se lett jobb.
VGA RX560, próbáltam több féle színtérrel is, de semmi nem változott. Jelenleg így van beállítva:
Előtte 4:2:2 volt, de úgy se jobb.
Kodiban ki-be kapcsoltam a korlátozott színteret, de semmi nem változott. Talán annyi, hogy bekapcsolva még fakóbb volt a kép.
Lehet a HDMI kábel kevés már ehhez?
-
Gombinyó
őstag
HTPC és 4k tv közé tudnátok HDMI kábelt ajánlani a gondtalan adatátvitelhez? 10m kábelre lenne szükségem és nem akarok túl sok kábelt végigpróbálgatni.
A jelenlegi kínai babz hibátlan fullhd-ig, valami hasonlóra lenne szükség csak legyen elegendő a HDMI 2.0-hoz.
-
Gombinyó
őstag
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #40876 üzenetére
Ha nem sürgős nézz körül ebayen.
-
Gombinyó
őstag
válasz
JohnnyCash74 #40377 üzenetére
Összefoglaló megvolt?
-
Gombinyó
őstag
válasz
Sándor -P20- #40254 üzenetére
Kodi + yatsee app vagy Logitech Harmony táv + usb infra vevő.
-
Gombinyó
őstag
válasz
VGNewL #40159 üzenetére
Milyen lejátszó programot használsz?
Programon belül be kell állítani hangkimenetnek a HDMI-t, a realteket felejtsd el, semmi köze hozzá. Azt is meg kell nézni a lejátszóban, hogy közvetlen engedje át a hangot (bitsream).
Ha ez megvan az erősítő át fog váltani a megfelelő formátumra, attól függően, hogy mit kap. -
Gombinyó
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- EAFC 25
- Magisk
- Apple MacBook
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- LEGO klub
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Yamaha RX 485RDS
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest