- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hová lett 1000 mAh?
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbazsy
őstag
válasz
Matthewus #3913 üzenetére
egyszerű minker.
a legbutább módszer:
végigmész a két válogatott adatsoron (>1, <800), kivonod egymásból az N -eket és ahol az abs a legkisebb, az a jó neked.megvalósítani STL -el marha egyszerű (2 list mondjuk, amibe pakolod a >1, <800 N -jeit + iterátorokkal végigrohansz rajtuk párszor). de ha nem tudsz estéelül(
), akkor se olyan bonyi.
ez a legegyszerűbb és a leglassabb.
ezt gyorsíthatod, hogy figyeled az aktuális minimumot és mivel N szigmon nő, ezért ha ezt túllépi, akkor ugrasz egyet az első adaton.
ezt tovább gyorsíthatod, ... -
bbazsy
őstag
vizipipát nem akar vki lenni? csakh olcsóbb legyen a szállítás...
-
bbazsy
őstag
nem tudok lekattanni róla, mindig eszembe jut valami, amit még bele akarok építeni, szakdogám meg nem halad
de ez a smarty egy qrvajó dolog..namajd nyáron meggyúrom királyságosra
mawyx: mennyit fizetsz a domainért meg a tárért (mennyi tár?).
nem kell privi, jöhet simán ide is -
bbazsy
őstag
-
bbazsy
őstag
van széngyújtó cucc.
sztem ne erőltesd a benzint, főleg ha nem csináltál még, mert ha sokat öntesz rá, akkor a húson is lehet érezni.tecskó és társaiba van ilyen, h gyújtó. lényegében valami olajjal átitatott forgács összepréselve, vagy bármilyen mesterséges anyag. sokáig ég, beleraksz 2-3 -at és az elég. (elég és elég is
)
-
bbazsy
őstag
addig kell égetni, míg parázs lesz belőle.
ez függ attól, h mennyit raktál rá, de mindenképp 'lángolnia kell' (még húst nélkül), aztán mikor parázslik, akkor rá a húst. ne égesd szét a husit, úgy nem az igaziés rakj rá zöldséget, mindent amit találsz. qrvajó ízük lesz
meeeeeeg a tuti dolog, ha szereted a sajtot, akkor camambert ráraksz a legvégén, mikor már parázs sincs sok, és addig forgatod (forgatni kell!), amíg szét nem durran, akkor viszont azonnal le. a 'penész' tartja bent a folyós sajtot a végsőkig, de nagyon jó kis füstös íze lesz
-
bbazsy
őstag
szülinapomon adják ki SC2 -t ?!
kérek ingyen példáááááányt -
bbazsy
őstag
válasz
Matthewus #3826 üzenetére
kezdjük hátulról:
3 hiányzás engedélyezett. azt, h ezt betartják-e az teljesen tanárfüggő, meg kell keresni.
mondjuk nem teljesen értem, h 'csak előadás van' és 'megtagadható a gyakjegy'. akkor most melyik ?ööö, igazad van ebben szinte teljesen, ez egy ilyen régi eltés hagyomány, h elméletből több van lényegesen. az értelmére még mi se jöttünk rá teljesen, de ez van.
diszkmatot meg lehet érteni, de baromi sokat kell rajta agyalni. annyit, amennyit vizsgaidőszakban nem tudsz. ajánlom Neked is, hogy vedd fel Farkasnál (A -soknak tart, B -n elfogadják), Ő magyaráz. ott is baromi nehéz követni, de nem lehetetlen. Járait én se bírtam, 1-2 óráján voltam max bent, elég volt.
ha máshogy nem megy, seggeld be (diszkmat 1 -et én is seggeltem, 2 -t 2-3 hét alatt megértettem, mivel 3. félévben vettem már fel akkor). de ha hétről hétre elolvasod (jó vicc, tudom) és filózol rajta pár órát mindig, akkor azért leesnek a bizonyítások.
anal szörnyűbb lesz, mert ott tényleg érteni kell a bizeket. diszkmatnál még ki lehet ezt kerülni okosanjog és közgáz ? mai világban ? mindenhez.
tfh céget akarsz alapítani (nem olyan nagy elképzelés ez ma már), tfh van egy terméked amit el akarsz adni és a markettingesek meg át akarnak b*szni (huhúú, ez még gyakoribb), stbstb. jó tudni, h egy cég hogy működik (amiben dolgozol akár), jó tudni milyen jogok vonatkoznak rád/a szoftverre (nézd meg az amerikai pereket pl), stbstb.
-
bbazsy
őstag
válasz
Matthewus #3823 üzenetére
"/Mutatja az is hogy 75% megbukott diszkrét matekból, ott nem csak velünk van a baj, hanem a tanárral is.../"
ez csak annyit mutat, h 50% alkalmatlan a szakra és sose lesz diplomája, a maradék 25% -nek meg elsőre nem ment.
marha nagy a keretszám, valahol el kell kezdeni szórni őket, felesleges tartani.
-
bbazsy
őstag
válasz
Matthewus #3823 üzenetére
később máshogy fogod ám látni a dolgokat, ha nem szóródsz ki.
pl jog meg közgáz marha hasznos, később.
nem mind1, h tök hülye vagy ezekhez és úgy vernek át, ahogy akarnak, vagy van némi fogalmad róla és talán úgy nempersze lehet nem első félévben kéne, az igaz.
diszkrét sajnos az leülős és megtanulós, főleg az 1. ha ezt nem csinálod meg, akkor nem mész át és kész. akárkinél megbuksz, nem tanárfüggő
(és megnyugtatásképp: ez szegeden is így van).
(azt pedig nem hiszem el, h nem lehet leülni és begyakorolni a komplex számokat, halmazokat, relációkat meg mittomén mi volt még ott. könyv teljesen jól használható (komplexnél főleg). igen, valakinek 1, valakinek 5 nap, de csak úgy lehet akkor is - nálunk 2en mentünk át 30ból..).de anal, logika, valsz, stat is ilyen lesz, ha nem nehezebb
és máshol se lesz sokkal jobb ám, max könnyebb (!=jobb). nézegettük, erasmus intézmények között elég magasan áll az ELTE oktatás ügyileg. ha kíváncsi vagy, majd mesélhetünk mi van kint..
-
bbazsy
őstag
-
bbazsy
őstag
válasz
peterszky #3812 üzenetére
jöttél volna ZPbe este.
8kor kezdőtött (volna) a koncert, negyedre értünk oda, 1.5 órát álltunk sorban. olyan szinten ideges voltam már, h csak na
fél körül kezdődött végül, 2-3. számra értünk be.
fantasztikus volt. ma is akartunk menni kiscsillagra, de én még1x ezt nem állom végig.
főleg h holnap már nincs is iskola, jönnek a 'gyerekek' -
bbazsy
őstag
-
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #3795 üzenetére
malátás szőroldó, lol
adj neki sört
-
bbazsy
őstag
és megköszöni: köszi
boldog nyulat mindenkinek.
szakállnak meg sok locsolótGábor: jutottál valamire ?
-
bbazsy
őstag
izgulok és túl akarok lenni rajta.
anyu legyen már 13.20, köszi
-
bbazsy
őstag
annyira kicsesztek velünk OTDKn..
basszus más szekcióba raktak, mint amibe jelentkeztünk
valaki ezért még kap, nagyon....tökjóles...
azért szurkoljatok, holnap utazok, és csüt du lesz az előadásunk. -
bbazsy
őstag
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #3729 üzenetére
nem vagy elkésve.
engem 'meghívtak' arra az 1 hónapja volt (szép fogalmazás) találkozóra, sok dolog nem dőlt el, csak ilyen brief jellegű volt.tegnapelőtt kérdeztem Ágit mivan, Ő is mondta, h még a fix létszám sincs meg
6an vagytok, abból kb 2en maradnak a végére a tapasztalatok szerint.
nemzetközi kutatócsoportot ne úgy képzeld, h neked kell velük kapcsolatban lenni
az összes ilyen kutatás valamilyen szinten nemzetközileg megy, CERN, GSI, oroszok, stb. attól még Neked magyar témavezetőd lesz, ha nem mondják külön nem is tudnád, h nemzetköziolyan szinten h ellegyél. nem vár senki csodát, nem a programozás része a szivatós az ilyeneknek főleg. bár most feldolgozás jön, akkor lehet
én gridre nagyon fogadok, h kell tudni (nyugi, 6 közül egyik se tudja, mindenki most fogja tanulni), ill legyél fogékony új dolgokra.grafika fizikusoknál?! ne viccelj
hálózatot meg meg lehet tanulni (én is grides melóra jelentkeztem, mégse az lett belőle, szal lehet nem is fog kelleni)
társad ahogy említettem lesz, mind1ik másodéves.
amiről tudok köv heads-up az 21., v 28.
mivel szóltak, h elvileg nekem kéne sokat regélnem arról, amit csináltunk, ezért gondolom ez a feldolgozós csapaté lesz, de erről az Ági tud mesélni.
ha gondolod, akkor pedig itt a mi TDKnk. ezt mondjuk megnézegetheted, ebből látszik kb miről szól a dolog.amire még számíthatsz: idő 80% -ában sz*pásnak fogod felfogni, mert az is. viszont tényleg megéri így visszatekintve. ill fizikusokkal dolgozni nem épp egy álom, de baromi sokat tanulhatsz, járhatsz CERNben, láthatsz valódi kutatást (első pár alkalommal sírva fogsz röhögni
), ill ilyen dolgok.
érdekel még vmi ?
húdehosszúlett
-
bbazsy
őstag
megkaptammegkaptammegkaptam!!!!!!!!!!!!!!!!!
:+"'+:"'+":'"'+::+"'+"'_:+"'+_"'_?+"_:'?+_"':+?_"':?+_"':?+"'_:?nyári németországi ösztöndíj, mwhahahaha
örülök mint majom a farkának és még annál is jobban...
>>> megéri TDKzni
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #3723 üzenetére
4 téma van főleg, amibe be lehet sázllni.
főképp grides szimulációk futtatása, ill a mi TDKnk tovább írása.
de van csillagközi kommunikáció, van különböző rendszerek összekapcsolása, stb.
ha érdekel, akkor írj, tdok mondani mind az Ágiról, mind a fizikus főnöködről dolgokat. amúgy ELTE-KFKI együttműködés lesz ez is.
-
bbazsy
őstag
BN _nagyon_ jó volt
-
bbazsy
őstag
BNre ki jön ?
-
bbazsy
őstag
válasz
snow.man #3678 üzenetére
leszarta a progmatot
megcsinálta 3 év alatt, azóta egy közgázt is és most bankba dolgozik elég vastag fizuért.de ez a génekben lehet, mert én se akarok programozó lenni még így se, h különösebb gondot nem okozott az egyetem
de kérdésedre:
viszont tudok olyat, aki szintén szegeden csinálta és nagy gondja tudtommal nincs. frissdiplomásként kisfőnök lett, bár mondjuk neki se jelentett gondot az egyetem (gyk: megállta a helyét szakmailag és emberileg is) -
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #3653 üzenetére
think.
kereső: bme (vagy legyél kreatív). nem kell sokat nézelődni...meviksz num zh annyira nem para, arra pár nap elég. nézd meg hegedűs példáit pl, azokból lehet tanulni..
de mit is vesztek ?elektrot pedig TTKs tárgyak között találsz. nyilván nem mérnökit, de ha csak 'felzárkózni' akarsz, akkor vannak alapozók ott is. és specinek is elfogadják
-
bbazsy
őstag
meghalt a topic.
szakáll, hol vagy ?
-
bbazsy
őstag
directx sdk 150el jön ms oldaláról...
nem ehhez a sebességhez vagyok én szokva
-
bbazsy
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3606 üzenetére
akkor már inkább a pandora korlátlanja
-
bbazsy
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3601 üzenetére
nemtom ki az.
most falude bence meg szebenyi imre tartja.
mind2 jófejmennyi az ikonos tárhely ?
tetó meg rulz, csak kicsit trükkös kijutni (délibe sokkal egyszerűbb..)
csillagvizsgálóba akarok még egyszer bejutni, csak az kártyás + kódos ajtó
össze kéne spanolni csillagász leányzókkal -
bbazsy
őstag
voltunk ma az északi -4. emeletén és 10. emeletén (tető)
elmondhatjuk, h 15 emeletes egyetemre járunk, hatalmas
-
bbazsy
őstag
Felesége elküldi az informatikust vásárolni:
- Hozzál margarint, és ha van tojás, akkor hozz tízet!
Hazajön a informatikus tíz margarinnal.
- Volt tojás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Hobby rádiós topik
- HP notebook topic
- Óra topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Garázsvásár-Kiárusítás 500Ft.-/Darab
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-12.gen. 30+ típus!!!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest