- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbazsy
őstag
válasz
peterszky #2702 üzenetére
feltűnt egy srác bithun, tolja fel a LL albumokat már pár hete, de hihtetetlen mennyiségben
végre van psy, trance, electronic, stb (hybrid, pendulum, infected mushroom, paul van dyk, placebo discography...).
DVD-AUDIOba Mike Oldfield, azon beszartam.. cska a vicc, h csak creative kártyákhoz van 100% -os támogatás, többi lejátszó / kártya mind butít rajta. de így is befosás minsőgében szóltudok csemegézni...
ha este kiírom mind, akkor megmutatom mi és mennyi van jelenleg (300 album körül).
-
proof88
addikt
válasz
peterszky #2586 üzenetére
Én nem ismerem, mit tanít amúgy? Meg mondhatnál némi infót a "módszereiről", ha már tudsz.
Crystalheart: ez egy tévhit, hogy a kerékpárosok jobban károsítják a tüdejüket. Olvastam, hogy a kerékpárosoknál is veszélyeztetettebbek az autóban ülők és a babakocsiban ülök. Általában minél magasabban vagy, annál kevésbé szennyezett a levegő. A babakocsiban ülők alacsonyan vannak, ott a legnagyobb a szennyeződés. Az autóban ülők meg azért, mert mérést végeztek, és az a durva, hogy az autóban egyre inkább gyűlik a szennyező por, tehát elindulsz és ahogy telik az idő, egyre szarabb levegőt szívsz be, nem feltétlenül kell büdösnek lennie. A nagyon kis szennyező porokat sem fogják meg az autó légszűrői. Szóval érdemes néha átszellőztetni az autót, mert felgyülemlik benne a sz@r.
Abban igazad van, hogy a kerékpárosok nagyobb intenzitással vesznek levegőt, de az legalább valamennyivel tisztább, mint amit a gyalogosok, autósok szívnak. Tegnap vettem egyébként egy Respro City maszkot, ez kivéd néhány szennyeződéstől, de sajnos a PM10-et ez sem szűri tudomásom szerint. A PM10 (szálló por) koncentrációja alapján rendelik el a szmogriadókat egyébként, amit nem fognak, mert nem merik megtenni, de másik téma.
Munkavédelmi boltban lehet kapni maszkot és olyan szűrőt, ami olcsóbb, mint a Respro, és véd a PM10 ellen is. Azért nem ilyet vettem, mert ezeket nem igazán lehet nedves időben használni, valamint a Respro most pont jól jön, mert hideg ellen is jól védi az ember pofáját.Jövőre majd kipróbálok egy 3M maszkot filterrel egy munkavédelmiből is. Persze azoknak elég elrettentő kinézetük van, de sajnálom.
Hétfő délután/este elég nagy szelek voltak és láss csodát: másnap Bp légszennyezettségi térképe sárgás-pirosról kék-zöldre változott! Nagyon szép látvány volt.
Az már más kérdés, hogy a hétfői nagy szél hullámvasutat csinált nekem a Petőfi-hídon, alig tudtam egyenesben tartani a gépet.Amúgy azt mondják, a városban biciklizés reggeli kávé helyett is jó, mert adrenalint növel. Van benne valami, csak az a probléma, hogy miután > 30-cal legurulok Budán a hídról, beérek az egyetemre, elkezdődik az előadás, és már alszom is. :S Pedig előtte pár perce még száguldoztam.
Érdekes érzés, hogy tényleg csak pár perc választ el ez előadás altató melegétől, sokkal másabb, mint az a pár perc, mint mikor leszállok a villamosról és még 5 órát kell gyalogolnom a Délibe.
Tudom, bolond vagyok.
Amúgy úgy látszik, hogy folyton ellenérveket akarok állítani az említettekkel szemben, de való igaz, hogy van némi tévhit az emberekben a biciklizéssel kapcsolatban. Csak a tapasztalataimat írom le, meg amiknek utánajártam. Amúgy itt Bp-n tényleg életveszélyes biciklizni, de a közlekedés az önmagában is egy veszélyes üzem, ahogy azt szokták mondani.
-
nickwearby
tag
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #2500 üzenetére
Mivel nagyon-nagyon keveset utaztam vilivel, nem is volt jegyem régen. Olvasgattam is, hogy nem kell félni, ha jön ellenőr, akkor leszállok és kész. Aztán egyszer jöttek ellenőrök a 6oson, ajtózárás után rakták fel a karszalagot és tényleg le akartam szállni a köv megállónál, mert oda mentem volna, de hagytam magam megbüntetni és 3megállóval túl is mentem, mert közben nem mertem faképnél hagyni a faszit. Azóta mindig lyukasztok, de bazidrága, kocsival olcsóbb lenne, csak félek a belvárosban manőverezni, parkolni, pedig mindig csak átvenni vmit kell bemennem, nagy pazarlás a jegy nekem
-
nickwearby
tag
válasz
peterszky #2485 üzenetére
Nekünk Zsakó László tartja az előadást,
szinte 100%ban azt mindja el, ami fenn is van dián a honlapon,
meg a társszerzőként írt jegyzetében.
A gyakvezető Veszprémi Anna, közel 120 perces órákat szokott tartani,
de még úgy is olyan érzése van az embernek hogy kevés az idő -
-
nickwearby
tag
válasz
peterszky #2480 üzenetére
Úristen
Ennyi kellett,
köszönöm,átírtam, (le is szedtem a feltöltést)
egy csomó hibát találtam benne.Kijavítottam,
lefordul,
debuggingot csináltam rajta, és működikMár csak tesztelni kell, hogy jól-e
-pedig most már a debugger sem jelez hibát.
________________________//hát igen a tömbök nem erősségem
, de ilyet nem sokat csináltunk gyakon,
most is gyakorlatilag a mintabeadandóból néztem ki,
de már legalább értem, mi van a kódban leírva. -
nickwearby
tag
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #2473 üzenetére
Most akartam sms-t írni, egyforma pontunk lett
Bementem reggel, elmaradt az 1.óra, mondom veszek akciós energia italt. Bepakoltam a kosárba 4kartonnal, 2saroknyit elvonszoltam, aztán annyi. Hát mondom ha párom nem ér rá, akkor itt várok a sarkon estig amíg végez, mert 1métert se birom tovább vinni
Ráért
Le is zuhanyoztam, muszáj volt, most indulok vissza a suiliba.
-
bbazsy
őstag
válasz
peterszky #2443 üzenetére
Peti:
kellene egy szívesség.
elmennél neked digitall.hu boltjába (herzen utca 2-4), ott van Tőletek egy köpésre?be kéne menni egy megrendelt memóriakártyáért, csak én meló miatt nem fogok odaérni és már szóltak, h kidobják ha nem megyek érte. kifizetném holnap reggel, beleférne vmikor?
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #2393 üzenetére
Akkor tojok rá, van még egy felfúrnivaló polc. Akkor fúrom fel, amikor ráérek és nem amikor sikerült kifigyelni, hogy mikor ugrik le a boltba 3percre és akkor...
De amikor csukott ablaknál hallottam ahogy ordít az olimpia nézésekor, az rendben kellett, hogy legyen.Jah, megjöttem
-
bbazsy
őstag
válasz
peterszky #2361 üzenetére
inkább ezt nem reagáltam le, valszeg nem tetszene.
jademégis: ki lázad majd a legjobban, h szar a máv, nincs pénz semmire?! ...itthon, igazából kispál után olyan szinten elfáradtam, h ADF -re be se mentem. elmentünk billiárd aztán haza.. 4-7 alvás, numalgo erős szédüléssel, 10.30-5.30ig alvás
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #2358 üzenetére
Hol jártál?
Suliban mindig ősszel és tavasszal látok plakátokat, hogy lehetne menni Prágába és Krakkóba pár napra. Vhová mennék, ez a két hely érdekelne, régóta szemezek ezzel. Vmelyikőtöknek lenne kedve jönni? Egyedül nem olyan poén, még fényképeim se lennének, magamat nem tudom fényképezni...Tavasszal mindenképpen szeretnék menni most már.
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #2316 üzenetére
Volt, aki tök hamar végzett, én egy óráig csak determinánsokat számoltam.
Milyen gáz már, hogy 5 feladat volt valóban, de ahan, egyenként csomó alponttal
LU-s feladatot(feladatkupacot) megcsináltam meg a Gramm-Schmidtet, 1.höz, utsóhoz meg felírtam a képleteket.
A 2es meg mi a xar volt?Már csak a zuhany gondolata éltetett, ott ültem 30fokban pufajkában
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #2306 üzenetére
Azt én is láttam, de évfolyamtársam is holnap írja, sztem most kell nekünk
Most értem vissza konz-ról, totál összezavart+xart se tudok
Kaja, aztn kezdek vmi puskát írni, de rohadt sok ez. Én nemtok fejben gyorsan számolni, meg több lépést egyszerre...követhetelen volt, másolni alig birtam a táblát...
Householder meg totál gáz
rinya, rinya, rinnyaaaa -
Mawyx
őstag
-
Crystalheart
őstag
válasz
peterszky #2207 üzenetére
No, ebbe bele kell törődnöm.
Pedig az ilyen menjen csak matekfeladatokat lektorálni, annak jó, de ha tanítani nem tud jól, akkor miért? :| Na mindegy...
Hát a takarítót azt nálunk Kurtán tanár úrra hitték csomóan közgáz előadáson, míg föl nem szólalt, de őt legalább csípem
(A jogi ismeretek tanárnő, mondta, hogy az ő fia detto.
) Velem még annál korábban jött szembe egyszer, aszittem, valami öreg rokker betévedt.
-
Crystalheart
őstag
válasz
peterszky #2200 üzenetére
Pff, az szuper
Amúgy Székely Jenővel kezdtünk, szimpatikus volt, mint mondtam. Aztán variáltak valamit, és megkaptuk a Ráczot, mikor már vége volt a versenyjelentkezésnek is. (Először nem tudtuk, miféle szerzet ez a toprongyos izé, aki bejött...)
Ma engem hívott ki a táblához. Utálom, ha szétoffolnak, pláne ilyenekkel, hogy nekem még gimiben volna a helyem, nem is ezen az egyetemen - mert nem tudtam fejből valami alighasznált (vagy talán általam sosem hazsnált) azonosságot, mert eddig függvénytáblát használtunk... Asszem, ez egy ilyen túlélős félév lesz, vagy pedig reménytelen. Amúgy az előadás anyagával sokat nem kezdenék, fejezetekkel előtte járunk gyakon. Vagy előre elolvassuk, vagy pedig előismeretek nélkül kérdezi a gyakorlatot... :| De az elmélettel sem sokat kezdünk, ahogy észrevettem, minden feladatot másként old/oldat meg, össze-vissza utalgat, össze-vissza ír, ésatöbbi. Szóval hurrá
Durva, hogy itt most igazolod a sejtésemet... Eddig még reménykedtem, hogy talán tévedek.
MOD: most olvasom a hsz-okat utána, behalás
Nálunk még többnyire csak a részeges járást, amorf székenülést meg az asztaldöntögetést adta elő, egyéb - nagyon eltárő - nyalánkságok még nem voltak.
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #2202 üzenetére
1.zh 1es, aztán már nem is jártam be
Mindent leírtál, nekünk még + olyan is volt, hogy dupla/tripla órát tartott minden órán, örültünk, hogy a köv tanár már jött be a terembe, de semmi baj, mindig átcuccoltunk a szemközti terembe és nem lehetett elmenni. Nem komplett az ilyen. Király még amikor félmeztelenül napozik az északi előtt a padon
-
-
nickwearby
tag
válasz
peterszky #2182 üzenetére
"Pállal én csak zh-n találkoztam, mint felügyelő, akkor nem volt szimpi, amúgy is Csörgő az isten a numanal tanszéken
De legalább már hallok róla pozitív visszacsatolást is."
Szigorúan a tárgyról írt véleményem,
a tananyaghoz nem kapcsolódó megjegyzéseit nem kommentálnám"Viszont azt nem szereti, ha később kérdez az ember, mert akkor vissza kell menni a korábbi feladathoz, az meg nem szerencsés."
Visszamenőleg biztos nem kérdeznék, akkor már én sem tudom, mit nem írtam le érthetően, ő meg természetes , hogy nem emlékszik, hogy nekünk pont akkor 1,2,3 hete mit adott le.
Ha eljutok odáig, hogy lesz kérdésem, azt az aktuális órán felteszem ,
de még annyira sem ülepedett le hogy meg tudnám állapítani, hogy mit nem értek, mert helyenként visszalapozom a füzetet/könyvet és úgy már világos,
és néha az is beugrik, hogy az órán miért ez meg ez következett,
csak az órán bénítja le az agyamat, hogy akkor épp nem minden világos.A puhább tárgyakra már kezd átállni az agyam, de a bevmat még nehéz, kell jó adag plusz munka , hogy feltöltődjek azzal is
Csak ezek a +/- zh-k ne lennének,
először azt gondoltam, jó ötlet,
de ez így, hogy nem javíthatók, horror.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Medence topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- 3D nyomtatás
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged