Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
Hmm, tiszteletbeli IK-s cím a tét
Wazz, úgy volt, hogy az írásbeli saját feladatlapodból lesz a szóbeli fizikából, erre most jött emil, hogy az egész anyag kell
Ma be kell nyalnom mindent
Ráadásul továbbított levelet kaptam, így bennemaradt vmi, ami rólam szólt és nem nekem. Elküldtem a francba az illetőt, haverok nem kellenek, akkor inkább megvagyok egyedül, én nem beszélem ki saját magam, én nem röhögk magamon stb. Ha csak jegyzetkéréskor vagyok jó, akkor hagyjuk egymást, velem ne szórakozzon senkiMiért kell ilyen parasztnak lenni manapság? Csoda, hogy utálom a korosztályom? Nem csoda! Utálom a fiatalokat!
-
Mawyx
őstag
Hiába válogatom ki, érződik. Már amikor felnyitottam a dobozt, megcsapott az erős paprika szaga
A kukoricát meg nem győzöm leszedegetni róla
Az a baj, hogy vannak még rigolyáim, pl nem vagyok hajlandó telefonálni, mármint idegent felhívni, pedig legközelebb telcsin kellene rendelni és akkor talán felfognák
Akkor majd sörölünk
Majd talán összetegeződünk, bár nem biztos, hány éves is vagy?!
-
peterszky
őstag
Nem, ez jó
Akarok egy ilyen pólót, most -
Oslo
csendes tag
Köszi.
Közben egy újabb kérdés merült fel amit meg szeretnék kérdezni:
Minden nyelvtannal leírt nyelv rekurzivan felsorolható. IGAZ - HAMIS ?
A Chomsky féle 0-ás nyelvtanra nincs semmi megkötés. Csak az ami minden nyelvtannál meg van kötve: miszerint minden szabály bal oldalán szerepelnie kell min. egy nyelvtani jelnek. (vagy ez csak a formális nyelvtanoknál van? ) És mivel az Lo rek.felsorolható ezért az igaz válasz felé hajlana az ember.
De van egy olyan tétel hogy Lo része de nem egyenlő Lösszes -nek.... na ez alapján meg simán Hamis.
Szóval egy kicsit zavaros, de hátha valaki tud segíteni és biztosan állítani hogy hamis...
Ezt is kösz előre
-
Oslo
csendes tag
Én is úgy láttam hogy pl ezt ki lehetne kötni, hiszen a bA-t nem tudod sehogy sem felcserélni, azaz a b-ket nem tudod pakolgatni (a másikban amiről még nem tudom hogy mit generál, abban lehet)
Szóval tényleg lehet olyat mondani hogy ha b-vel kezdődik a-ra végződik.
De akkor olyat is ki tudok még találni hogy minden egyes b után legalább 2 a van még a szóban.
Szóval lehet szűkítgetni, csak rájöjjön az ember...
A nehezebbiknél az alapra is nehéz rájönni, nemhogy még a kikötésekre...
Talán részponozzta ha nem a legszűkebbet adod meg, hanem valami jó irányba mutató bővebb nyelvet? -
Oslo
csendes tag
Köszi a segtséget, megnéztem a linken található anyagokat!
Hát igen, akkor ezeket úgy kell csinálni ahogy irtad. pl
egyik zh ban szereplő szabályok:S->ASb| bSA| Ab| bA| SS, A->aa
Ezt "kigolyózva"az jön ki hogy az a-k kétszer annyian vannak mint a b-k (más rendszert nem tudtam felfedezni, tehát a megoldás:
L={ u eleme (a,b)* | la(u) = 2x lb(u) } és semmi indoklás nem kell csak ez.Javíts ki ha rossz!
Na a másik már nehezebb (nem hiába ér több pontot
)
S-> SaA| SbB| Z, ZA->aZ, ZB->bZ, aB->Ba, aA->Aa, bB->Bb, bA->Ab, Z->c
Ezen még gondolkodom.Ha esetleg valaki tudná mi a megoldása, vagy vannak ilyen feladatokhoz megoldásai légyszi szóljon!
Köszönöm szépen!
-
peterszky
őstag
Az a lényeg. Én is kérdeztem tőle egyet, szerencsére válaszolt is rá. A második tesztes kérdéseket nagyrészt a gyakfóliákon meg lehet találni.
Azt csiripelték a madarak, hogy számelm vizsga poénos
Az arc kétszer körbejárt, a többi időt az asztalnál ülve töltötte és néha elszunyókált.
mod:
ETR nyitólap de szép lett -
Mawyx
őstag
Én mindig rosszul viselem, túlstresszelem. Vizsga előtt alig birok aludni, már hajnalban fent vagyok és hasmenésem van, magas pulzus =>rossz közérzet. Olyankor nem merek enni, mert még egy kis hányinger is megspékeli
Vizsga után meg fáj a fejem, mert nem ettem és keveset aludtam. Ez elég rossz időszak, de lehetne rosszabb is, pl ha nem lenne vizsgaidőszak, ha nem lennék egyetemista
-
peterszky
őstag
Az se rossz. Algo második zh 4-es, gyakjegy 3-as. Javítani nincsen kedvem, inkább a FoNy zh-ra készülök.
A TO sikeresen felcseszte az agyamat ma. Tegnap voltunk, hogy index van-e már? A hölgy mondta, hogy majd pénteken. Csak azt felejtette el közölni, hogy felsőbb évfolyamokat NEM FOG KISZOLGÁLNIPersze az elsősöknek szorta az indexeket, mint a cukrot
Sikeresen elcseszte a mai délelőttömet. Köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- ASUS ROG Astral GeForce RTX 5080 16G OC
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest