- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
3.Aragorn
addikt
Köszi srácok, közben rájöttem hogy drónokat nem ártana beszerezni mielőtt kimegyek.
Megvan az első liquid oxigénem. Felszíni bányászattal.
A T6-osnem lesz jó mélységi bányászatra, mert nem lehet rátenni csak 1-es szintű hardpointokat. Direkt eljöttem Atlantisba, ahol a wiki szerint van seismic charge launcher, de nem találtam itt sem, legalábbis nem erre a hajóra. Szóval visszaalakítom klasszikus szállítóhajóvá, és közben hozatom a viperemet, azon lesz kipróbálva a mélységi bányász móka. Remélem arra már fölmegy ez a SCL
Komolyabb célhajóra egyelőre nem fussa', legfeljebb egy ASP scout férne bele a büdzsébe, de akkor már inkább gyűjtök egy kicsit az Explorerre. -
MrDrake
tag
-
a2d2
addikt
Így csináltam:
Bementem a Dwellerhez: [link]
Volt két pulse laserem.
Az egyikre ráhúztam egy longe range fejlesztést.
Utána átváltottam a másikra ott meg végigpörgettem a maradék hét fejlesztést (tehát ugyanazon a modulon cserélgettem a fejlesztéseket).
Mégsem nyílak meg a level2-es fejlesztések, miközben a Dweller általános szintje már 2-es szint felett van.Amúgy az Efficient fejlesztés helyett inkább a Focused maradt végül.
-
Pissti
csendes tag
-
glovasi
tag
Igen, aztán közben összejött. Kiszedtem egyet SC-ből, 3 másodpercig élt a kis Cobra MkIII a Vulture-ommal szemben (volt valami nerf a kis hajókra?), majd még az FSD cooling alatt beugrott egy haverja mint keselyű a dögre. Aztán mégegy.. aztán mégegy
Aztán mikor már tele volt az insta törmelékkel, akkor megjött a yard is, de beugrott az utolsó és ezzel meg is lett a kellő mennyiség.
Ha ezt előbb tudom..
-
to.ca
tag
Az lehetne a megoldás, ha a "target highest threat" parancs csak a hajókat (értelemszerűen az ellenségeseket) jelölné ki, ellentétben a jelenlegi működéssel, amikor 10-ből 8-9-szer valami HE rakétát targetel be. Arról nem beszélve, amikor becéloz egy Eagle-t, miközben hátulról puffogtat egy konda is.
Szóval, ha a célkijelölés úgy működne, ahogy kell, akkor nem a "T"-t, hanem a "H"-t nyomkodva nem kerülhetne véletlenül bajba az ember. -
warcat
veterán
Használd ilyesmire az eddb.io-t,sokkal gyorsabb mint válaszra várni.Mivel materialt keresel, az égitestek (bodies)-t kell kiválasztani.
[link]
Jobboldalt kiindulási pontként (reference point) beállítod,hhogy Brestla,a material finderbe meg beütöd hogy germanium.
Egy csomó szűrővel lehet még finomítani,de akár ennyire rákeresve is kidobja 4.57 fényévre Bastanien-t
ahol Bastanien I,II,IV és V is komoly, 4.5 % feletti germaniumot tartalmaz.Bastanien XI holdjain arsenic is akad germanium mellé,bár mindkettő viszonylag alacsony százalékban van jelen.
-
pcnet
addikt
Lényegében semmi különös nincs Beagle pointon. Csak afféle próbatétel. Explorer rang sem feltétlenül lesz meg egy bubi-Beagle point úton. Én bubi-Colonia-Sag A*-Beagle point vonalon scanneltem a központi csillagokat, valamit ahhoz közeli csillagokat és gázóriásokat. Hazafelé 2.3 miatt csak D-Scant nyomtam, tankoltam és ugrottam. Így lettem pioneer 69%. Pedig Colonia alatt scanneltem 2 hétig neutron csillagokat is. Most újra Colonia alatt scannelgetek és viszem az adatokat mérnököknek.
-
duvi
nagyúr
- A FDL nem csak neked okoz fejfájást
Több mint 2 éve jött ki a FDL és ezalatt az idő alatt legalább háromszor futottam neki, hogy megszokjam, de nem jött össze. Annyira zavart a kabin asszimetriája, hogy mindig kukáztam. Végül kb. 2 hónapja adtam neki még egy utolsó utáni esélyt. Furcsamód pár óra RES vadászat után sikerült túltenni magam ezen a deformitásán, amiben valószínűleg nagy szerepe volt a játékélménynek. Tényleg nagyszerű harci gép és ajánlom, hogy időnként próbálkozz vele, mert nagyon megéri beruházni rá
Tuningolva elérhető a 20LY ugrótáv is, ami már elfogadható. Itt egy lehetséges combat fitt hozzá.
- Amennyiben csak az engineers alapanyagokat akarod bányászni és gyűjteni, akkor jó az ASP Exp is. Nagyobb mennyiséghez már ajánlott egy T7.
- Clipperel az a "baj", hogy csak nagy platformokra tud leszállni. Így az outpostok és a kisebb felszíni állomások kapásból kiesnek. Szerintem inkább vegyél egy Pythont. Igazi multifunkciós hajó és a felfedezésen kívül mindenre használható a megfelelő fittel. -
to.ca
tag
Bányászathoz ASP? Lehet, de ha tényleg számottevő hasznot szeretnél realizálni, akkor nagy rakterű hajót válassz!
"Van valami jo oldal, ami segit becelozni alkalmas helyeket?"
Pristine ring kereső oldal
FDL-t nem tudom, még sosem volt, de most veszek egyet. Szerintem mindenkinek ki kell próbálni. A féloldalasságát sokan sérelmezik.
-
Ice_Man22
senior tag
Az em ASP m 44.7 fenyeves ugrotavja van. Jelenleg felfedezesre hasznalom. Ahogy irtad, En is szeretnek egyszer ha meguntam a REs ezest es a mernok tuningolast, elindulni felfedezni. Az ASP explorer tokeletes erre olcsobb mint egy Anaconda. De az Anaconda ugrotavja verhetetlen szerintem. En ezert szeretem ezt a jatekot, ha valamit kezdek unni akkor be ulok a masik hajomba es irany a galaxis. Ha forditva akkor vissza a cutteremert es irany a vadaszat
.
-
Cooper911
senior tag
Igen az enginereknek részletekben is lehet vinni a cuccot.
A hajók tulajdonságainak próbálgatásához javaslom a következő oldalt: https://coriolis.edcd.io
Az ugrótávnál meg nem csak az FSD teljesitmény számit hanem a hajó súlya is. Minél több cucc van rajta annál kevesebb lesz az ugrótáv.
Itt egy felfedező ASP config (FSD tuning nélkül!). -
duvi
nagyúr
- Ezek szerint te a második típus vagy, aki inkább kipróbál mindent és nem rohan előre a vagyonért. Én is ezt preferálom
Az ASP a második legnagyobbat ugró hajó (alapból 38+ LY) a játékban (első az Anaconda). Ha többcélú fittet teszel rá, akkor persze kisebbet ugrik, mintha felfedezésre építenéd.
- Combatban mindig figyelj az ellenfél rangjára! Több gondot okozhat egy elite Eagle, mint egy novice Anaconda -
summers
tag
ASP-ből sok mindent át lehet pakolni az FDL-be: 5-ös SG-t, tuningolt SB-ket és medium fegyvereket, Thrustert, ahogy Duvi írta. Egy 5-ös FSD tuningos ASP-vel rengeteg időt spórolsz meg, amíg egyik mérnöktől a másikig ugrálgatsz. Az FSD tuningnak FDL esetében szerintem nem sok értelme van amióta van ship transport.
-
duvi
nagyúr
Szerintem maxold ki azt az FSD-t. Az internal modulokból csak a Thrustert tudod egy az egyben áttenni a Fer-de-Lance-ra, de ahogy BandiT85 kolléga is írta, az FDL csak combatra jó (de arra nagyon). Alapvetően kétféle játékstílus dominál az ED-ben. Van aki pénzre gyúr, hogy minél hamarabb meglegyen a legnagyobb/legerősebb fullra fittelt hajó és/vagy flotta. A másik játékostípus nem igazán foglalkozik az idővel és inkább a szórakozásra hajt. Ha az elsőhöz tartozol, akkor tartsd meg az ASP-t, mivel fuvarozással rövid idő alatt több pénzt kereshetsz és hamar átülhetsz egy nagyobb szállítóhajóba, mint egy combat hajóval. Ha inkább a második típus vagy, akkor amint összejön a pénz egy fullra fittelt FDL-re, bátran ülj át abba és próbáld ki a fejvadászat örömeit
-
BandiT85
aktív tag
-
duvi
nagyúr
Osztom a nézeted
Anno nekünk is volt egy menetünk a bögrék miatt
-
duvi
nagyúr
"yaw azota sincs, arra kene talalnom egy kombinaciot"
Neten nem találtál megfelelő kontroller setupot? Amíg nincs a lehető legjobban belőve az irányítás, addig tényleg szenvedős a játék -
duvi
nagyúr
Kijelölted és nyomtál egy space-t rá? A Reboot/Repair használatához nem kell semmilyen komponens, vagy modul. Létezik kimondott javítómodul is (Auto Field-Maintenance Unit), amivel a kiválasztott sérült modulokat, egyesével megjavíthatjuk, de ez más.
-
-
duvi
nagyúr
Sajnálom, hogy felrobbantottad a hajódat
Ilyen esetekre van a beépített Reboot/Repair funkció. Jobb oldali panelen a Functions menüben találod, közvetlenül a Self Destruct parancs fölött. Amikor elindítod a javítási folyamatot, újraindul a hajód teljes rendszere. Reboot után 1%-ra felhozza a teljesen használhatatlan modulokat - esetedben a thrustert - ami arra pont elég, hogy eljuss egy állomára.
-
duvi
nagyúr
"Kozben azt neztem, meg olvasgattam, hogy megoszlanak a velemenyek arrol, Cobrat vagy Vipert erdemesebb-e venni, igazsag szerint sok kulonbseget nem latok a ketto kozt,"
Első látásra lehet, hogy nem sok különbséget találsz a két hajó között, de ha alaposabban áttanulmányozzuk akkor bizony előjönnek a lényeges különbségek.
- Alapból a Viper egy combat hajó, ezért erősebb a pajzsa mint Cobráé.
- Végsebességben a Viper a jobb, de boostolva már a Cobra a nyerő.
- Vipernak csak egy internal modulhellyel van kevesebb, de ezek a modulok méretben is kisebbek mint a Cobráé. Éppen ezért tonnában kifejezve hatalmas különbség van a két hajó között a Cobra javára. Pajzs nélkül 22 tonna a Viper és 60 tonna a Cobra maximum cargoja!
- Árban Viper a nyerő, mivel a Cobra alapára majdnem a háromszorosa.
Fejlődés szempontjából a Cobra sokkal hatékonyabb, mivel multifunkciós hajóként bármire használhatod. Viperrel nem nagyon érdemes erőlködni. Egyértelműen combatra lett kifejlesztve, ezért főleg harci feladatokra való. Amennyiben szeretsz és tudsz is harcolni, akkor érdemes kipróbálni. Viszont a megfelelő tudás és gyakorlat hiányában gyorsan elégetheted a teljes vagyonodat a biztosítási díjak kifizetésévelHajók tulajdonságainak a részletes tanulmányozásához és a neked tetsző fittek összeállításához, ajánlom a coriolis.edcd.io oldalát. Sok bosszúságtól megkímélheted magad, ha vásárlás előtt itt állítod össze a kiválasztott fitteket. Az itt látható árak az egyetemes alapárak. A kínai rendszereiben 15%-al olcsóbban tudsz vásárolni, mind hajókat, mind modulokat!
(#29546) Cooper911
Írtam privátot Orinak, de sajna eddig nem válaszoltRemélem, hogy nincs semmi baja!
-
duvi
nagyúr
Szia Kidus!
Üdv a csapatban! Csak az alapjátékot vetted meg, vagy a Horizons csomagot is?
Az átlagjátékokhoz képest a kezdés egy kicsit nehezebb és tanulósabb időszak. Indulás óta alaposan meghízott a Téma összefoglalónk. Kezdéshez kiemelném belőle a folyamatosan bővülő Pilot Training Seriest ami részletesen végigvezet az alapokon.
- Bár a kollégák már alaposan megválaszolták a kérdéseidet, beteszek egy képet, hogy pontosan mit is kell nézni SC-ben való megközelítésnél:- A büntetésrendszerünk is elég összetettre sikerült, ezért külön fejezetet szenteltünk neki.
- A Cobra lesz az első hajó, amit érdemes lesz maximumra fejleszteni. Előtte a kisebb hajókon az FSD-t érdemes maxra húzni az ugrótávolság miatt. Minél nagyobb annál több küldetést tudsz elvállalni és csökken az utazással eltöltött időd.
- Kezdéskor nem érdemes a bányászattal küzdeni, mivel időarányosan kevesebb pénzt hoz, mint a küldetések és a kezdőhajók nem igazán alkalmasak rá. -
to.ca
tag
Büntetést +25% jutalékért ki tudsz fizetni brókernél is, általában low security rendszerekben található, véletlenszerűen. Ugyanott fel tudod venni -25% jutalékért a bountykat is. Ha messze vagy, érdemes így tenni. A contatcts menüben találod őt is - már ha van az adott állomáson.
Hogy hogyan tovább, az csak rajtad múlik. Ha sok mindent szeretnél csinálni (szálítás, küldetések, bh, combat, felfedezés), akkor érdemes multirole hajókra gyúrni (Cobra > Asp X > Python > Anaconda vonal), és minél jobban felszerelni a hajót, hogy ne legyen kínlódás vele. Váltani felfelé akkor érdemes, ha van annyi pénzed, hogy legalább a legfontosabb C-s modulokkal fel tudd szerelni az újat (+ a biztosítás, ugye).
A multirole hajók hátránya a szokásos: ami mindenre jó, az speciális feladatokra nem annyira. De a felsoroltakkal szépen lehet haladni.
Ha speciális célra kell hajó, akkor harcra pl. Vulture > FDL (FAS) > ...
Szállításra a T sorozat: 6 - 7 - 9, vagy a végén egy szállításra fittelt Anaconda.
Felfedezésre elég az Asp X, esetleg egy arra felszerelt konda, az ugrik 60 Ly-t is, ha ügyes vagy.A harcot úgy gyakorold, hogy kalózokba köss bele olyan medium, vagy high security rendszerekben, ahol haver vagy, így segítenek neked a helybéli rendfenntartó erők. Fontos, hogy olyan súlycsoportból válassz ellenfelet, amelyikkel elbírsz, vagy ha nagyobb vadra vágysz, várd meg, amíg a jófiúk kezelésbe veszik, és amikor már sok sebből vérzik, akkor szállj rá Te is. Legyen jól felszerelt hajód, és fuss, ha kell, mert az npc-k is brutálra mérnökölt hajókkal mászkálnak már. Ha bh-zni akarsz (és van hely a hajón
, akkor KWS legyen nálad, meg tudja többszörözni a bevételt.
Trespassing: ha túlságosan megközelítesz egy olyan leszállóhelyet, amire nincs engedélyed. Vigyázni kell, mert hamar szétlőnek a figyelmeztetés után. Állomáson belül minél hamarabb emelkedj a tengelyvonalba, akkor biztos, hogy ilyesmi nem fordul elő. És ne keverd össze a landing pad-eket! Hogy melyikre szól az engedély, azt outpostokon sokszor én is nehezen derítem ki. Megoldás a docking computer, bár vannak hardcore rutinpályások, akik megvetően tekintenek erre az eszközre.
-
cacasz02
aktív tag
Összesen 3 perced van elhagyni a dockot ha nem teszed időbel letakarítanak. Van hogyha túl közel repülsz egy landing padhoz akkor is tresspass zonában vagy. Nem kell nagyobb refinery vsak ellenőrizd néha és dobd ki belőle az értéktelenebb ércet. Bountyt mindenhol beválthatsz ahol a kibocsájto faction jelen van. Ha nincs akkor nem.
-
scyllafren
senior tag
Szia,
1: az altalanos es bevalt metodus: elejen max toloero folyamatosan. Ha 0:08-at mutat a szamlalo, vedd le 75%-ra (allits be egy gombot/kombinaciot ra, fontos), es ugy nem kell "shame of turn"-t csinalnod
2: a max sebesseg allomason belul 100m/s, nem a sajat toloerod %-a. Semmi komoly nem tortenik, ha tulleped, de ha 100m/s felett utkozol, akkor kapsz fine-t.
3: Sajnos igazad van, csak a bountyt lehet barhol bevaltani, a fine helyi. De elvileg 7 nap utan tortenik vele valami, amit csak olvastam, mivel ossz volt 1200 fine-om a 300 lejatszott oramban.
Banyaszatnal tippre azert kaptal hibauzit, mert tele volt a refinery. Ahany bin-je van, annyi resource-ot tud feldolgozni egyidejuleg. Egy darab ercbol is ki lehet szedni 2-3 resource-ot, es neked tuti nem volt eleg ures bin-je a feldolgozodnak.
+1 tanacs: mindig legyen annyi penzed, hogy 1-2x tudd kifizetni a rebuy cost-jat az aktualis hajodnak. Jobb oldali monitor, egybol latni bal also sarokban. Ha nem tudod kifizetni, amikor szetlonek, akkor kapsz egy kezdo Sidewindert es buksz mindent.
CMDR Noru signing off. o7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest