- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
Általad elmondottak alapján egy Zanflare F1 jellegű és vetítési képű lámpa lenne ideális neked. A kültéren nagyon széles szöggel vigyázz mert minél szélesebben terít a lámpa annál hamarad fogy el a fénye távolságban. Kültéren meg ez nagyon számít ám. Ha lesz lámpás tali ott majd megnézheted
-
Gargouille
őstag
válasz
kugyu21 #52264 üzenetére
Nem igazán értem a csalódásodat. Mielőtt megvásároltad nem nézted meg, hogy mit veszel? Itt a fórumon rengeteget írtunk róla, Zozz magyar nyelvű tesztje, mérése is ott van és ahol rendelted gondolom ott is le volt írva, hogy mit adnak hozzá. A teljesítménye ráadásul több mint ami a gyári adat.
-
Gargouille
őstag
válasz
WestBam #52204 üzenetére
Tényleg jó kis olvasmány volt, különösen, hogy olyan valaki írta akiről tudjuk, hogy tényleg benne van mélységében a témában. Ami nekem a legérdekesebb volt benne, az a gyártó és az hivatalos hazai importőr része, mert ezt a laikus nem is igazán gondolná magától végig.
-
Gargouille
őstag
válasz
jilian #52167 üzenetére
Egy ilyet találtam neked, szerintem ez az a lámpa. Ha igen, akkor ezen nincs módmemória ez ennyit tud.
Ez valami kínai csoda lámpa átlogózva. Nem hiszem, hogy érdemes az elektronikájával mókolni, egyszerűbb venni egy normális lámpát ezt meg elajándékozni.
-
Gargouille
őstag
válasz
Donki Hóte #52106 üzenetére
Szerintem hibás akkor az a C8, nekem van vagy 3 lámpám biscottival, de egyáltalán nem volt ilyen nehéz váltani, mindháromnál simán gyors klikkek és ment a módcsoport váltás, ahogy az ábrán le van írva.
-
Gargouille
őstag
válasz
Donki Hóte #52076 üzenetére
Teljesen nyomd be, ki-be kapcsolgasd nagyon gyorsan, a 10-dik után kialszik a lámpa és utána felvillan egyszer majd felvillan duplán....
-
Gargouille
őstag
WestBam, ígértél egy hosszabb cikket idénre a lámpák minőségéről meg a boltok hozzáállásról. Nyugtass meg, hogy készülőfélben van.
-
Gargouille
őstag
válasz
Donki Hóte #51916 üzenetére
Konkrétan NCR-t kérdezett, azt már had döntse el ő, hogy miért. Én hivatalos forrást néztem, nyilván a jófogásos gyerek a bontott akkukkal nem az - függetlenül attól, hogy jó e amit árul.
-
Gargouille
őstag
válasz
Zoli-bácsi #51800 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom, de Zozz biztos megmondja
-
Gargouille
őstag
válasz
1stVikman #51795 üzenetére
A 3/5 módosban az a bosszantó, hogy ha a legkisebb fokozaton kapcsolod be akkor 5 másodperc múlva villan egyet, ha épp ekkor nyomod meg (mert mondjuk feljebb akarsz lépni egy fokozattal fényerőben), akkor módcsoportot váltasz. Baromi idegesítő tud lenni laikusnak. Ha rám hallgatsz, inkább biscottival kéred, beállítod a zasszonynak a megfelelő módcsoportot oszt jónapot.
-
Gargouille
őstag
válasz
1stVikman #51793 üzenetére
Nekem van x6 -os és x4 -es driverrel is, de x4 az ami reális. Azzal is bőven elég fényt ad, ha nem vagizni akarsz vele akkor nem érdemes 8x -el venni. Az annak való aki nagyon tudja mit csinál, normál használatra tök felesleges ekkora áramerősség ebbe a pici lámpába.
Én biscottival kértem Simontól az összes lámpám, kivéve a C8-ast, azt fix 3 módos változatban kértem, semmi módcsoportváltás, semmi csicsa, faék egyszerű lett.
-
Gargouille
őstag
válasz
bbsofficial #51757 üzenetére
Őszintén szólva itt már van egy lépcső, mert ha tartósabban erősebb fényt tudó lámpát akarsz, akkor ezek fölött már méretben is nagyobb növekedés lesz, vagy jönnek az olyan 26650-es "zsebrakéták" amik ugyan kipréselnek magukból 2-3000lm-et, cserébe rettentő hamar visszalépnek arra a szintre amit kb. a kisebb lámpák is tudnak.
Ha csak hatótávolságban lépnél feljebb akkor a C8 a következő lépcső, akár Convoy akár a többi gyártó C8-asa.
-
Gargouille
őstag
válasz
Diamond500 #51750 üzenetére
Ahogy a többiek is mondják, az S2+ jóval szórtabb fénnyel rendelkezik, kültéren kb 40-50 méterig nagyjából bevilágítja a terepet szélesen. A Zanflare F1 meg határozottabb hotspottal rendelkezik és kicsit kevesebb a szórt fény, ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy kb 80-100 métert világít be egyenletesen előtted, igaz picikét szűkebb szögben mint az S2+, ami terít mindenfelé.
-
-
Gargouille
őstag
válasz
1stVikman #51652 üzenetére
C8 és C8+ közt igazából csak a design a különbség, belül elvileg ugyanaz. Lehet XML led vagy XPL is benne.
Én a C8-at hobbiból vettem mert nagyon tetszik, igazából csak kültéren használom, kiránduláshoz vagy esti sétánál. Az L2 még throwerebb, az már célszerszám. Pl biztonsági őrnek mondjuk ha nagy területet őriz és több száz méterről kell odavilágítani mondjuk a kerítéshez.
Az M széria szerintem méltatlanul mellőzött, mert a legjobban használható lámpák méretük, vetítési képük, hűtésük miatt. Nekem M2 van és olyan 80-90 métert gyönyörűen és jól láthatóan bevilágít, nagyon eltalálták a vetítési képét, akárcsak a Zanflare F1-ét, a kettő kb ugyanúgy világít.
-
Gargouille
őstag
válasz
kugyu21 #51650 üzenetére
Én is küzdök ugyanezzel. Egy GP explorer mini lámpám testén lévő gumi (vagy szilikon) réteg kezdett izzadni, aztán ikeás késmarkolat, csavarhúzónyél stb. Univerzális megoldást én sem találtam, de a GP lámpa kb 2 év nyáladzás után már abbahagyta, már nem csinálja. Ha jár erre vegyész akkor biztos ad tippet. Az alkoholos tanács lehet nem rossz, de félek, hogy esetleg tovább oldja. Én ecettől a szappanig mindennel próbálkoztam.
-
Gargouille
őstag
Visszatérve a lámpákhoz
Westbamtól kérdzeném, hogy a még tervezés alatt álló Zanflare F1-ről lehet valamit tudni? Mármint, hogy vannak e már esetleg eldöntött változások? Vagy egyelőre még csak gyűjtik a javaslatokat?
Azért kérdem mert elég sokat használom és időközben megszerettem, megbarátkoztam vele, ez a két kapcsolós kezelés - magam sem gondoltam korábban - nagyon praktikus. Picit félek tőle, hogy az új verziót túl átalakítják és majd ha kifut a raktárkészlet, akkor már nem tudok ilyet venni. Így ez esetben vennék még belőle pláne, hogy egész jó áron van már. Még a Sofirn SP30A ami hasonló lámpa (az olcsóbbak közül) csak annak az oldalkapcsolója meg az USB töltőnyílása nem tűnik olyan jónak.
-
Gargouille
őstag
válasz
Lacerta #51592 üzenetére
Remélem nem kaptál azért szívrohamot.
Összefoglalva azt amit írtál - ha jól értem - jelenleg nincs kereskedelmi forgalomban olyan akku aminek az energiasűrűsége a jelenlegi lion akkumlátorokét többszörösen meghaladná és bárki által megvásárolható.
Mert én csak erről írtam mindössze és a kérdésem is erre irányult. Elhiszem neked, hogy vannak ígéretes kutatások, kísérleti darabok, meg jó elgondolások (én is olvasom a híreket), de amíg ezek nem kerülnek kereskedelmi forgalomba addig használni sem fogja tudni senki.
Az pedig engedtessék meg nekem, hogy vágyjam jobb akkukra és reméljem, hogy hamarosan valamelyik igéretes fejlesztés végre tömeggyártható és elérhető legyen. Sokan örülnének neki rajtam kívül is, gondolom te is így vagy vele.
-
Gargouille
őstag
válasz
ZolkoW #51580 üzenetére
A lehetőségekre pont hogy kíváncsi vagyok, ezért is kértem, hogy mutassa meg azt a lényegesen nagyobb kapacitású akkut amit említett, mert én eddig nem találkoztam ilyennel sehol. Szinte minden héten olvasni róla, hogy valamelyik egyetemen előállítottak ilyen vagy olyan szuper akkut és mindig fel is villanyoz, de valahogy hiába várom évek óta, hogy végre valamelyik ilyen korszakalkotó technológia végre megjelenjen a kereskedelmi forgalomba, nem találom. Ezzel egyáltalán nincs szándékomban senkit sem bántani, vagy számon kérni, csupán csak konstatáltam a tényt, hogy nem érzek érdemi előrelépést ezen a területen.
Mindemellett tisztában vagyok vele, hogy műszaki oldalról nem egy egyszerűen megléphető lépcső az amire várok.Ha túl sarkosan fogalmaztam akkor természetesen elnézést kérek.
-
Gargouille
őstag
válasz
Lacerta #51575 üzenetére
Végfelhasználóként mi más érdekeljen? Ha étterembe mész akkor szerintem téged sem érdekel, hogy a csirketenyésztés micsoda fejlődésen ment keresztül az elmúlt 40 évben, és a gazdák mennyi innovációt raktak bele a hatékonyabb és környezetbarátabb állatenyésztésbe, mert te enni akarsz csak és enélkül a mélységi háttérismeret nélkül is el tudod dönteni, hogy ízlik e a csirkecomb, elégedett vagy vele vagy sem. Logikád alapján soha senki semmiről ne alkosson véleményt amit nem ismer szakértői szinten, de nap mint nap használ? Ne viccelj már...
Az említett 10-szeres akkuról továbbra sem adtál linket, azt mondtad lehet ilyet venni csak nagyon drága. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy csak hazudtál valamit, hogy bizonygasd az igazad vagy valóban kapható e ilyen.
-
Gargouille
őstag
válasz
Ciccuka #51560 üzenetére
Valamit akkor félreolvastál vagy nem tudom. Nekem van Zanflare F1 lámpám NW színhőmérséklettel és baromira nem esik vissza sehová a fényerő a high fokozaton, nemhogy percek után, de fél óra alatt sem. Az elméleti 1200lm tényleg csak pillanatnyi turbo, ami jelentősen függ ám az akkutól is, tehát csak nagy áramú és fullra töltött akkuval produkálja, azt is csak rövid ideig. De ez oda is van írva, senki nem állított mást.
Ha olyan lámpát akarsz venni ami 1000+ lm-et tart neked huzamosabban akkor ne ebbe a méretkategóriába keresgélj mert ilyen lámpa, ebben a kicsi méretben nincsen. Ha ragaszkodsz ehhez a mérethez és fényáramhoz, akkor 4 fajta lámpát fogsz találni:
1. Kamu a ráírt lumen szám, valójában fele, harmada annyit se fog tudni a lámpa
2. Tényleg tudja azt a fényáramot és nem is szabályoz le, tartja a fényerőt. Pár perc után szó szerint nem fogod tudni kézben tartani, csak maximum azbeszt kesztyűben és a lámpában szétég a led vagy az elektronika kb negyed-fél óra múlva, majd dobhatod ki a kukába az egészet
3. Időlimites mint az F1, tehát tudja valóban azt a fényerőt, de csak előre beállított ideig világít ennyire, aztán visszakapcsol alacsonyabb fokozatba
4. Hőmérséklet limites, tehát tudja valóban azt a fényerőt, de ahogy melegszik a lámpa és elér egy előre beállított hőmérséklet értéket, az elektronika elkezd visszább venni a fényerőből de csak annyit, hogy a lámpa hőmérsékletét a limit értéken tartsa. Itt a fényerő környezet függő, ha mínusz 10 fokban és erős szélben használod, akkor a jó hűtés miatt sokkal magasabb fényáramot tud tartani folyamatosan, mint mondjuk egy +35 fokos zárt térben
-
-
Gargouille
őstag
válasz
Lacerta #51524 üzenetére
Végfelhasználói oldalról megközelítve a dolgot, engem csak a végeredmény érdekel. Egy percig sem vitatom, hogy mekkora mérnöki teljesítmény amíg eljutottak idáig. Tényleg elhiszem, csak őszintén szólva nem érdekel. Én - hangsúlyozom mint végfelhasználó - csak azt látom, hogy még mindig nincs olyan általános használatra alkalmas elektromos autó ami képes lenne akkora hatótávra mint egy hagyományos belső égésű motorral hajtott (teljesítménytől függetlenül), de még csak a közelében sincs. Azt látom, hogy egy telefon ha kibír 2 napot egy töltéssel akkor már szinte csoda számba megy... és így tovább. Igen, tudom, hogy idő közben mennyit nőttek az igények, mennyivel összetettebb, nagyobb teljesítményű készülékeket kell kiszolgálnia az akkuknak. Ezért mondtam azt, hogy az elektronika (és ezáltal az igények) sokkal nagyobb léptekkel fejlődött mint az akku technológia. Nem akarok bántani ezzel senkit, csak megállapítottam ezt a tényt és mondtam, hogy ez a szubjektív véleményem. Egyébként hasonló a helyzet a hardverek és szoftverek viszonylatában is, de ez már messzire vezetne.
A lámpákkal kapcsolatban pedig egyáltalán nem gondolom, hogy a jelenlegieknél lényegesen nagyobb fényerejű - és ezáltal hőtermelésű - lámpákra lenne szükség, viszont az üzemidő növelés egy fontos dolog lenne, vagy megfordítva a tized ekkora méretű aksikkal sokkal kisebb lámpákat lehetne készíteni. Például egy Tip méretű kislámpa, vagy egy apró fejlámpa is hosszú órákat kibírna, elfogadható fényerővel. A napi használatú lámpáimmal én általában bőségesen elvagyok 3-400lm -el, egyszerűen nem kell több. Viszont annak örülnék ha ezt mondjuk egy S2+ méretű lámpa bírná akár 1 napot is.
-
Gargouille
őstag
válasz
Donki Hóte #51516 üzenetére
Ha jól tudom "radioaktív elemeket" is használnak:
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Radioizotópos_termoelektromos_generátor
-
Gargouille
őstag
válasz
Lacerta #51513 üzenetére
Forradalomnak tuti nem nevezném azt az araszolást ami folyik. Ha csak a kapacitást nézem, 18 évvel ezelőtt AA méretben voltak 1200mAh-s akkujaim. Ha jól látom most ugyanebben a méretben kb valahol 2500 körül van a plafon. Közben eltelt közel húsz év. Az igények meg sokkal nagyobbat nőttek, mint amit az akku technológia képes kiszolgálni.
A Lion is előrelépés valamelyest, igen. De nem nagyságrendi, nem hozott korszakváltást.
A helyzet az, hogy a jelenlegi akku technológia nem képes elfogadható szinten kiszolgálni az igényeket, szerintem, és azt gondolom, hogy ez a legfőbb akadálya az elektromos közlekedési eszközök robbanásszerű elterjedésének is. Igen, vannak már elektromos autók, de csak erős korlátokkal. Repülésben még semmi nincs (mármint a polgári vagy katonai repülésre gondolok, nem a drónjátékokra amikkel 15-20 percet játszhatunk.)
Azt gondolom, hogy a jelenlegi kapacitás legalább 10-szeresét kellene tudni adott térfogat és súly mellett tárolni.
Ez persze a totál szubjektív véleményem, de teljesen elfogadom ha te másként látod.
-
-
Gargouille
őstag
válasz
ZozzV6 #51445 üzenetére
Nem értek a technológiájához sajnos, meg azt sem tudom, hogy saját gyártósoruk van e vagy bérgyártatnak, csak mint laikus gondoltam, hogy biztosan megvannak az ismert eljárások, hogy milyen felülethez milyen módon juthatnak el. Lehet, hogy ezek ipari titkok, fene tudja.
-
Gargouille
őstag
válasz
WestBam #51436 üzenetére
Még annyi az eloxálással kapcsolatban, hogy én sem panaszkodom miatta, hanem egy fejlesztést javasoltam ezen a téren, hiszen ha jól értem továbbfejleszteni, jobbá tenni akarják a lámpát és szerintem ezzel javíthatnának rajta. De persze ez nem tudom mekkora macera gyártási oldalról.
-
Gargouille
őstag
válasz
Zoli-bácsi #51433 üzenetére
Igazából lehet azt használni de ahogy már tanácsolták itt a kollégák kicsit használni kell, hogy kitáguljon. De amúgy jogos, gyári állapotban is használható kéne, hogy legyen.
-
Gargouille
őstag
válasz
Zoli-bácsi #51429 üzenetére
Ez jó kérdés, elvileg ugye 4x7135, tehát 1,4A áramfelvétel. Biztos utána lehet nézni ezen az áramon mennyi lument tud ez a led.
-
Gargouille
őstag
Westbam: írtad, hogy a Zanflare F1-et épp fejlesztik és a Facebookodon lehet hozzá ötletelni. Mivel nem vagyok fent Facebookon, így ha nem haragszol meg érte itt mondanék pár olyan dolgot amivel szerintem a kategóriájának (egyik) legjobb lámpája lehetne:
- Akku töltöttség visszajelzés. Például az oldalkapcsolón vagy külön máshol, kb mint a Sofirn lámpáknál
- Csavart mintázat lecserélése valami kevésbé csúszós rombusz mintára
- Valami magas CRI-s Led (akár opcióként a CW, NW mellett)
- A zárókupak kialakítása olyanra mint az S2+ -é, tehát üvegtörő pöcök nélkül, de kimélyítve két oldalt rendesesen, így kesztyűben is jól használható, gyertyaként felállítható
- Matt és ellenállóbb eloxálás
- USB töltő nyílás záró gyűrűhöz hozzá ne nyúljanak, az istenkirály
- Ez csak vágyálom, de legyen szerelhető és jó lenne ha lennének csere alkatrészek hozzá (refi, kapcsoló)
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #51292 üzenetére
Köszönöm a precíz leírást, perfekt! Úgyis terveztem idénre egy multiméter beszerzést is, akkor ez pont jó is lesz így.
Egy Opus bt-c3100-et is akarok venni (mivel így karácsonyra felszaporodtak az AA akkus játékok a gyerekeknél, és csak 2 slotos töltőm van, a legtöbbe meg 4-esével mennek az akkuk) de az nem tudom mennyire pontos ezen a téren.
Na majd vadászok valami korrektebb multimétert.
-
Gargouille
őstag
BUÉK
Két kérdés:
1.: van valakinek Convoy T2 lámpája? Milyen?
2.: Méregdrága töltőn kívül mivel lehet 18650-es akku belső ellenállását mérni pontosan?
-
Gargouille
őstag
Westbam, olvastam az év végi összefoglalót a blogodon, egyrészt BUÉK, másrészt ezúton is köszönöm a sok érdekes bemutatót tesztet, az egyik kedvenc olvasmányom a blogod és minden héten tökre várom már az új cikket. Látszik mennyi munkád van benne és mindezt hobbiból tolod ilyen színvonalon, nem kevés örömet okozva nekünk.
Szóval szeretném megemelni a virtuális kalapom előtted.
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #51275 üzenetére
Pontosan erről van szó. Vagyis a valós (emberi szemmel látható, használható) hatótáv harmad annyi mint amit odaírnak.
A színhőmérséklet meg ilyen "szerintem" kategória. Igen, általában 5000K alatt szoktunk meleg színről beszélni, de azért nem mindegy, hogy 4100 vagy 4900. Miért nem lehet ezt odaírni? Most komolyan.
A brand gyártóknál a hatótávhoz választanak színt, mondod. Ez szuper, főleg, hogy sem a valós hatótávot sem a pontos színhőmérsékletet nem írják ki, így max csak saccolgat az ember és reméli, hogy egyezik az ízlése a gyártóval.
Nem kekeckedni akarok, csak annyira zavar mikor ilyen dolgokat lespórolnak, pedig ezek baromi fontosak mikor lámpát választ az ember, és odaírni semmiből nem tartana és ingyen lenne a gyártónak. Bezzeg a marketing bullshitre sosem sajnálják a karakterrket.
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #51272 üzenetére
Igen, de a színhőmérséklet - amiről épp szó volt - az nem (vagy csak én nem találtam) csak annyi, hogy warm. Nekem ez nem mond sokat, hogy neki mi a warm.
Amúgy igen, sok adatot megad, de ez a "szabvány szerinti hatótáv" ugye szintén egy olyan adat (megegyezés ide vagy oda) amit a gyakorlatban el kell osztani kb 3-al és annyi a valóságban. Kicsit mint a wifi eszközöknél a dobozra ráírt átviteli sebesség, vagy a sok ezer lumenek.
amivel csak az a baj, hogy aki ezt nem tudja és vesz mondjuk egy 300 méteres hatótátvú lámpát jó drágán (mert ugye szabványos, meg rá van írva), aztán áll a pusztában és 200 méteren elfogy a lámpa használható fénye, az úgy fogja érezni, hogy becsapták.
Simon védelmében annyit, hogy nem prémium gyártó, nem egy nagy "brand", és árazásban is töredéke azoknak amikről te beszélsz, ehhez képest viszont korrekt munkát ad ki a kezéből.
-
Gargouille
őstag
válasz
WestBam #51265 üzenetére
Kivételesen ezzel most nem értek egyet, mert:
Egyfelől az, hogy a gyártókra meg a kereskedőkre plusz terhet ró, ez nem érv. Eleve brand termékekről beszélünk, minden bele van számolva többszörösen az árába (tervezés, tesztelés, marketing stb..) a vásárló vastagon megfizet minden költséget, nem hiszem, hogy ezen múlna.
Másfelől ez egy erős marketing fegyver is lehet a gyártó kezében, mert ez olyan feature amit nagyon jól lehet eladni.
Az egységsugarú béla meg ilyen lámpát nem vesz, mert aki rákölt egy kisebb vagyont egy zseblámpára az tudja mit vesz. És ugye ha megfelelően le van írva a brossúrában, a leírásban, a weblapon, a reklámban stb., hogy melyik színhőmérséklet mit takar (összehasonlító fotókkal), hogyan néz ki és mire alkalmas, akkor máris nem gond.
De jó hír, hogy azért már van itt-ott cw-nw választás, de szerintem az lenne az alap mint Simonnál, hogy kelvin szerint 5 féle opció.
Ha például prémium autót veszek akkor igényem van, hogy választhassak bele belső borítástól motorig mindent. Egy prémium lámpánál szerintem ugyanígy indokolt lenne/lehetne.
-
Gargouille
őstag
válasz
HardSanyeee #51258 üzenetére
Ezt én sem értem miért nem lehet többféle színhőmérsékletű leddel ajánlani a lámpákat. Néhány "gagyibb" gyártó érdekesen képes erre a bravúrra, míg sok nagy nevű gyártó meg nem. Technikailag semmilyen akadálya nem lenne és a vevők is örülnének neki.
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #51221 üzenetére
Igen, én is kb 10 méterre saccolom a használható távot, de egy ilyen pici lámpa amúgy is csak közelre, beltérre való, oda meg jobb ha szélesebben terít. Belenézni a gyerek fülébe, egy szerver belsejébe stb na erre pont tökéletes, többet nem is várnék tőle. Nomeg amúgy is van nálam vagy 3 nagyobb lámpa mindíg, ez tényleg inkább csak úgy azért kéne mert tetszik.
-
Gargouille
őstag
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #51204 üzenetére
Végignézve a kínálatot a tollámpák közt eddig egyedül a Sofirn SF02 tetszik a designja miatt. Max majd cserélek ledet benne ha nem jó a gyári. A Lumintop, a Thrunit ill. a Fenix LD05 ami még szóba jöhet, de ezek annyira nem jönnek be külsőleg mint a Sofirn. Igazából ez a toll lámpa csak amolyan kíváncsiság/szerelem dolog, de azt hiszem ezt pont neked nem kell magyarázni.
A gyerekeknek meg Sofirn SP10-et néztem ki, abból van kék meg piros is, és pont jó lenne nekik. Zanflare-t annyira nem kultiválom, biztos jó az F2, de inkább kihagyom. Még a Convoy T2 jöhet szóba, az is 1AA-val megy és hát mégis csak Convoy, ami nálam nagyon erős érv mellette, plusz hátsó kapcsolós amit személyszerint kultiválok.
-
Gargouille
őstag
válasz
gyapo11 #51186 üzenetére
Lehet hasznos meg haszontalan is. Ha például nekem fix fényerőre van szükségem mert mondjuk szerelek és ide-oda mozgatom a fejem 3 rack szekrény közt, a lámpa meg nekiáll lekövetni halványul-világosodik akkor az kifejezetten zavar. Majdnem 30 éve használok fejlámpát (régen barlangászat végett, utána már csak outdoor tevékenység, illetve szerelés miatt), soha nem merült fel bennem ez az igény. Ahogyan a hővédelem sem. Szerencsére nem is veszek olyan lámpákat amikben van ilyen, helyette olyanjaim vannak amik nem melegednek túl. Az S2+ lámpáim is 4x driveresek, ha nagy fényerő kell akkor eleve nagyobb lámpát vennék, nem valami "marketinglumenes" kicsi csodát, ami 3 másodpercig bírja aztán elkezd töredékére halványodni.
Engem ezek a fajta automatizmusok idegesítenek, zavarnak ezért kerülöm őket. Nem mondom, hogy másnak nem lehet hasznos, de nekem inkább negatívum egy lámpában az ilyesmi.
-
Gargouille
őstag
válasz
gyapo11 #51183 üzenetére
Üzemeltetéssel foglalkozó informatikusként az időm jelentős részét töltöm folyamatok automatizálásával, és valóban van sok olyan gépies dolog ahol ez működhet. Viszont egy lámpánál a fényerő tipikusan az a dolog amit csak manuálisan vagyok hajlandó kezelni, úgysem fogja tudni kitalálni az elektronika, hogy épp mit akarok és miért.
Meg valahol zavar is ha helyettem dönt az eszköz, ilyenkor úgy érzem megint kevesebb lettem valamivel. Az önvezető autókat is ezért ellenzem (legalábbis amíg elkerülhető, hogy beleüljek addig elkerülöm).
-
Gargouille
őstag
válasz
gyapo11 #51163 üzenetére
Egyben biztos láttad, a haverodéban.
Nekem biztos nem hiányzik ilyen feature a lámpából (akárcsak a zoom), valószínűleg 5 perc után kapcsolnám ki benne ezt a funkciót. Zsigerileg ellenkezem mikor egy tárgy helyettem akarja kitalálni, hogy mi jó nekem. Kerülök is minden "okos" eszközt, vagy ha nem tudom elkerülni akkor kikapcsolom az összes ilyen feature-t.
-
Gargouille
őstag
válasz
HardSanyeee #51147 üzenetére
Az előre hátra egyensúlyozás sokkal kevésbé megterhelő mint az asszimetria. Abban viszont igazad van, hogy ha túl nehéz a fejlámpa, akkor kényelmetlen elől is.
-
Gargouille
őstag
válasz
HardSanyeee #51140 üzenetére
Na de miért cipelnék a fejemen fél kiló lámpát ha ugyanezt egy sima fejlámpával elérem? Mert ezen az alapon még egy 4 slotos töltőt tápegységgel is ráakasztok mert hátha kell majd, legyen már kéznél...
Az egyszerre világító flood és thrower eredménye, hogy közelre már annyira sok fény jut, hogy összeszűkül a pupillám ezáltal nem látom amit távol akarok megvilágítani (erről már volt itt szó korábban is). Nézz meg Westbam blogján pár erősebb flood lámpa tesztfotót azon jól látni, hogy hiába a sok ezer lm, a közelről visszaverődő fény egyszerűen elvakít, nem látsz messzire.
Jópofa ez a fejpánt de gyakorlati hasznát annyira nem látom át. Nem mondom, biztos van az a helyzet amikor jó lehet, de az nem az általános használat mint amire egy sima fejlámpát használ az ember.
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #51132 üzenetére
Néztem már én is, vannak ilyen 3 lámpás megoldások is. El tudom képzelni, hogy vannak területek ahol indokolt karácsonyfát csinálni az ember a fejére, de hétköznapi használatra nem látom sok értelmét. Hirtelen nem is tudom mire lenne ezt értelme használni? Ha csak egy lámpát rakok bele akkor féloldalra húzza a fejem, két lámpával meg ritkán kell világítani egyszerre.
De mint műszaki megoldás jópofa.
-
Gargouille
őstag
válasz
csiga8 #51061 üzenetére
Az X1R fénye pont olyan mint az S2+ -é, nem olyan flood mint a H03. Ha ez nem gond akkor simán vedd meg, vagy vedd meg és vegyél hozzá tir lencsét és akkor H03-ad van. Ami miatt még ajánlanám, hogy full egyszerű kezelni és tölteni.
Ja és nagyon boldog karácsonyt srácok!!!
-
Gargouille
őstag
válasz
nemethbalazs #51019 üzenetére
Abszolút egyetértek, M1, M2 vetítési képe a legjobban használható szerintem is. Mondjuk az enyém csak 6x7135-ös, így a tiéd harmadát tudja kb. lumenben. Nem melegszik nagyon?
-
Gargouille
őstag
A C8 a maga nemében egy ugyanolyan "etalon" mint pl. az S2+. Vagyis egy tökéletesen eltalált, kiforrott lámpa ami pont alkalmas arra amire kitalálták, mellette egyszerű felépítésű és nagyon üzembiztos, megbízható darab. Könnyen szerelhető, átépíthető, tuningolható. Minden alkatrész fillérekért megvehető hozzá. Jó minőségű, nem bazári darab. És a mérleg másik felén ott az ára, ami nevetségesen alacsony ahhoz képest mit nyújt. Röviden ennyi, vagyis igen, bestbuy
-
Gargouille
őstag
Azt hiszem az Eagleeye X1R-be én is veszek egy tir lencsét. Kültérre baromi jó a gyári refi, de szerelgetni meg legózni (persze szigorúan csak a gyerek miatt
) jobb lenne a teljesen szórt fény. A legjobb persze az lenne ha valami diffúzorszerűséget tudnék rádobni amit csak lekapok róla ha nem kell.
-
Gargouille
őstag
válasz
Zoli-bácsi #50926 üzenetére
Minőségérzetre nekem leginkább a menetek kidolgozása, pontos, finom járása az egyik dolog, másik meg az eloxálás. Bár tudom, ez utóbbi elég változó tud lenni a lámpáknál még gyártón belül, vagy akár szérián belül is. De mind az 5 Convoy lámpám eloxálása lényegesen szebb, egyenletesebb, kevésbé csillogó mint az F1-é. Az F1 felülete nekem túl csillogó, csúszós, bennem "bazáribb" hatást kelt. De ezek tényleg roppantul szubjektív dolgok.
Na meg persze a korrektség kedvéért azért meg kell említeni, hogy az F1-nek mind a mérete, mind a formája nagyon jól el van találva és az USB nyílás rejtő megoldása fényéveket ver sok más - lényegesen drágább - lámpára is, egyszerűen nem is értem, hogy más gyártók hogy képesek ilyen gagyi gumibetömködős megoldást rakni egy lámpára. Azt hiszem a kolléga nyugodtan választhatja az F1-et is, biztos, hogy elégedett lesz vele.
-
Gargouille
őstag
Nekem mindkét lámpám van (egészen pontosan van F1 és egy Convoy M2 ami az M1 tesója). Az F1-ből nekem natural white van mert a melegebb árnyalatokat szeretem inkább. A vetítési képe nagyon használható, de nem olyan egyenletes mint a Convoy-é, ráadásul középen zöldes elszíneződés van a hotspot körül (tudom ez a led sajátossága, de ettől még nem tetszik). Valamint az egész lámpa kidolgozása, minőségérzetre elmarad a Convoy-tól (ez szubjektív, de én így érzem).
Valahogy mindig inkább a Convoy-t veszem kézbe, az F1-et meg a gyerekeknek szoktam inkább odaadni rendőröset játszani, meg ha valami dzsuvásabb helyen szerelek, akkor inkább az F1-et rakom oda, mert azt nem sajnálom annyira.
Egyébként a Convoy is ugyanannyira víz és esés álló mint az F1. Nyilván ha a beépített töltés neked szempont, illetve az oldalkapcsolós megoldást preferálod inkább, akkor egyértelműen az F1 a jó döntés. Az én szempontjaim inkább szubjektívek és azért az az igazság, hogy bármelyiket is válaszd, nem fogsz mellé lőni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-ért?
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest