- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Wendelke #20676 üzenetére
Nekem is, meg is torpantam. Alszom rá még egyet. Tök jó lámpának tűnik méret és teljesítmény, üzemidő szempontjából, de csak azért, h a szekrényben álljon eggyel több elemlámpa? Ahhoz meg drága, h eltűnjön a munkahelyemen a táskámból - nem tudom elzárni. És oda elég egy ócó Police is vész esetére. Mindig eltervezem, milyen jó lesz kiránduláskor a sötét erdőben - évek óta nem voltam
.
-
5-ös kezelő
senior tag
Gondolom az XTAR VC2 sem tud 4,35 V-on tölteni. Én is ilyen almazöldeket rendeltem, de a leírásban nem volt ez az infó. Sebaj.
Convoy C8 első benyomások : Szerethető, megérte az árát. Kellően messzi elvisz, és közelre sem rossz. Kiránduláshoz meg hobby célra tökéletes lesz. Köszi mindenkinek, aki rábeszélt. Banggoodról jött, narancsbőrrel és XML2-T6-4C leddel. Kellemes a színhő a szememnek. -
5-ös kezelő
senior tag
Megjött a Convoy C8-asom GB-ről. Alig várom az estét. Elsőre megijedtem, igen hervadt fénye volt. Persze rögtön az akkura tippeltem, éppen ki akartam cserélni az összehasonlító Ultra akkujával, amikor hosszú másodpercek után eszembe jutott, h ez is több állású kapcsoló, csak ez alul kezdi... Megnyugodtam, van fénye rendesen, működik minden funkció és a tartalék üveg is mellette volt a pakkban.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
jodzsy #20613 üzenetére
Ennyi bőven elég. Lézer felesleges, nem hiszem, h kellő távolságból észlelhető a húzott csík. Szerencsére kikapcsolható. Ha nem eszi az elemet, és olcsó bele a csere, megéri bőven az árát.
Kínain kifogyott a kedvenc lámpám. Hogy ne jöjjek el üres kézzel, vettem egy mennyezeti lámpatestet 18 W melegfényű leddel. Kíváncsi vagyok, elég lesz-e konyhába vagy szobába. 3 rugó volt, és még működik is. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
krisztianAMG #20607 üzenetére
Sztem nem zavaró még, esetleg az ára. Amúgy friss elemekkel az olcsóbb villogós ledesek is megteszik. Mondjuk egy statikus fényű meg egy villogó üzemmódban már biztonságosnak tűnik. Fontos viszont, hová szereled. Sok bicajosnál nem látszik jól, mert takarja a sárvédő íve, táskája, ruhája.Vagy hátizsákra rakja, ott elfordul. Autós-kamionos látószögéből KELL, h jól látható legyen, minél nagyobb szögből /én pl. kissé kifelé hajlítom a 3 ledesnek a szélsőit/. És ügyelni kell az elemekre, mert bekapcsoláskor mindegyik szépen világít, de az állottabb elemek pár perc után alig pislákolnak - a bicajos meg nem látja magát hátulról, h nem elég a fénye. Első lámpának sokan nem tulajdonítanak figyelmet városban, pislákoló szilikonos ledeket raknak a kormányra. Igen kellemetlen, amikor előzi az egyik gk a másikat, és akkor veszi észre a szembejövő bicajost, amikor már nincs hely és idő kivédeni - satufék, bicajos oldalra árokba stb. - nem egy pozitív élmény, még ha nem is történik sérülés. Lakott területen, sűrű forgalomban amúgy is nehezebb észlelni a relatíve gyengébb világítású bicajosokat. Gondolkodjunk mások fejével is, egy kis empátiával könnyebb a megoldás - az élet más területein is.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
ólomlábú #20604 üzenetére
Ilyet kaptam ajándékba.[link] Több, mint elegendő a fénye szerintem. Sokat vezetek éjjel, némelyik kerékpárosnak egy autó féklámpáját is megszégyenítő zárófénye van, mások meg egy prizmát vagy olcsó villogós lámpát is sajnálnak feltenni /vagy elemet cserélni benne/ cserébe az életükért. Én is nagyméretű prizmákat használok, meg a zöld tekeredő csíkokat lábra. A mellény is ér valamit, de túl magasan van, teljes sötétben később kerül a tompított fénykévébe, mint pl. a pedál prizma.
-
5-ös kezelő
senior tag
Hagyni kell esélyt a vadnak is. Én a vízilovakkal vagyok.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
atus72 #20547 üzenetére
Agygenerátor, meg egy 70 luxos Axa első lámpa
. - S2+ red simán megjött Gearbesttől, jól terít és melegszik is. Mivel még nincs jó akkum, nem tudom, mennyi lehet az üzemidő. Olcsóbb kategóriában, hasonló fényerővel zoomos Ultra piacról vagy külföldről - ez csak egy amatőr tippje.[link]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Magnat #20477 üzenetére
Nincs sajna tapasztalatom, nálam csak áramszünet esetére van itthon tíz-húsz lámpa
. Olcsó Robust elemekkel adtam őket, de így sem volt panasz. Az egyik szerelő srác 1,2 V-os AA akksikkal használja. - Akkor a Kőbányai úti olcsóbb hely. Óbudáról nekem közelebb van, mint Lőrinc.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Magnat #20465 üzenetére
Józsefvárosin szoktam nézelődni,onnan jövök most is; több helyen is volt szerelőlámpa. Viszont a favorizált lámpáim sorra eltűnnek, és hasonló, de /még
/gyengébb minőségűekkel vannak teli az árusok. Egy ki tudja,mióta a pulton porló utolsó darabot tudtam csak elhozni az Ultraszerű T6-osból. 2,5-ért /akku,220 és 12V töltó,bicajos tartó/.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Magnat #20462 üzenetére
Kínain van COB LED-es, 1500 körül, két erős mágnes, billenthető talp, 3xAA - viszik a szerelők a garázsban, mint a cukrot, és dicsérik. Még nem döglött meg egy sem, Karácsonykor terítettem az árut. Kartonnal viszel /12 db/, talán még olcsóbban is kijön. Vagy van sok ledes beépített akkus/elemes opcióval, de gyengébb fényerőben. Töltőkábel vékony,rövid - óvatosan.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
M_o_g_y_i #20460 üzenetére
Tudtam, h nem hagyod ki a poént
. Ultra volt, az akku is. [link] A lámpa sztem rendben volt, fényerő és kidolgozás is, de szét nem szedtem. Azóta uez a forma kijött gyengébb LED-del - felejtős.De nem tudom, az illető vétett-e vmi hibát töltéskor, nem voltam ott. Nekem még akku nem robbant szerencsére, az ócó töltők szoktak elpukkanni. Többnyire egy forrasztás a ludas, javítás után megint működik - azért óvatosan kezelem őket, nem gyúlékony környezetben. Police-okkal nincs gond, csak elemesek vannak, de már én is keveslem a fényerejét. A T6-osok közt mindeddig egy piaci vezet fényerőben, egy C8 árának feléért. Az S2+ fényével mérhető, csak az Ultra hidegebb vmivel és zoomos. Már linkeltem képet, nekem eddig ez a bejövős méret-ár-fényerő-kidolgozás-tartozékok tekintetében. [link] Csak a piacin 20000W
és BL-1812-T6 felirat van, a doboz meg nem saját, hanem Bailong, más lámpa képével.
-
5-ös kezelő
senior tag
Szerintetek melyik az előnyösebb? Ha lámpán belül tölti az akkut, vagy kívül? Egy ismerős ma panaszkodott, h töltés közben a lámpában szétment az akku. A lámpa is kuka lett.
-
5-ös kezelő
senior tag
Megjött GB-től a Convoy S2+ RED. Hol illik a honlapjukon jelezni, h megkaptam rendben? Nem találom a megfelelő ablakot. Nem kellett aláírni, el is tűnhetett volna.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #20395 üzenetére
Most írt BG, h késni fog a C8, kérek-e mást helyette. Inkább kivárom.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #20370 üzenetére
Égők is megjöttek BG-ról. Már csak a C8 van úton, meg az S2+ GB-től.
-
5-ös kezelő
senior tag
Megérkezett BG-ról a két Ultrafire lámpa / a vele egybe csomagolt izzók nem jöttek/eltűntek
/. Vélemény : Lilás árnyalatú fény, nem kellően hajtott LED, és a lámpatest anyagán is spóroltak /könnyű, vékony/. Belső töltő működik, jó hozzá a Bailong dugasza. Kézbe jól illeszkedik, zoom működik, oldalkapcsoló jó. Mivel fényerőben, anyagminőségben elmarad a piacostól, árban viszont több, nem rendeltem volna, ha ezt előre tudom. [link] - ez jött most. A két másik, amit nem ajánlok a gyenge minőség miatt : [link] és [link]. Ami jobban teljesített ezeknél : Bailong 'Power Style' dobozban kapható 18650-es akkuval működő lámpa. Így néz ki kb., Kőbányai útin 2500-3000 HUF,2 gyenge minőségű töltővel együtt.[link] . Ezt tapasztaltam, csak szabad szemmel, műszerek nélkül.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #20359 üzenetére
Banggoodról most jöttek meg az órák. 31 nap. Mini zseblámpák 13 nap alatt itt voltak.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Anubis_9 #20357 üzenetére
Nekem két ócó óra jön egy hónapja, trackinggel. Két Ultra meg hetek múlva került shipped állapotba. Nem csinálnak túl nagy kedvet a további rendelésekhez. DFI-től két héten belül itt volt a Seiko Monsterem, sima ajánlottként. Szingapúri posta ennyivel jobb, mint a kínai? Vagy a BG trehányabb.
-
5-ös kezelő
senior tag
Erről mi a véleményük a profiknak? Eddig úgy tudtam, tilos tölteni az elemeket. [link]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #20335 üzenetére
hpsafl - ot akartam írni, bocs.
-
5-ös kezelő
senior tag
Hpsalf : Köszi a kupont a red S2+ lámpához, így csak jó 13 dodó lett.
-
5-ös kezelő
senior tag
Megrendeltem Geartől a piros S2+ lámpácskát. A lejtőn nincs megállás.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #20304 üzenetére
Elindultak végre, CN raktárból. Égők is meglettek.
-
5-ös kezelő
senior tag
Banggoodról 12 napja kifizetett lámpáim még mindig processing státuszban vannak.
Apply refund felirat vajon mit jelent? Nem akarok rákattintani még.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
hpsafl #20277 üzenetére
Köszi, kedvet kaptam hozzá. Kell egy ilyen a C8 mellé. Csak előbb megvárom a Banggoodról az úton levőket - ami megjött akciós lámpa eddig nagy csalódás - a piaci hamisítványnak/?/ jobb volt a fénye és kidolgozása. Olcsó hús, belefutottam. [link] [link] Most két ilyen van úton : [link] És ami érdekes, rendeltem mellé E27-es LED izzókat is, ki is fizettem, mégsincs nyoma a rendeléseimnél.
Nem nagy tétel, de bosszant.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Dluinet #20205 üzenetére
O.K. - A Grey Convoy uitt csak azért drágább cca. 400 Ft-tal, mert szürke és nem fekete? A többi jellemző uaz sztem, de végül is lehetséges. Jó nekem a fekete is. 7135*8 vagy 7135*6 - a több a jobb, ugye, csak jobban melegszik? Az nem számít, mert szakaszos üzemmód lesz. - A Fasttech-en sem olcsóbb, ha jól néztem. Ezeket az oldalakat szoktátok javasolni. Lítiumos akksikkal meg gond lehet a szállítás külföldről, ha jól olvastam vissza. Itthon is árulnak azért vhol Sanyo-t meg Samsungot gondolom.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Dluinet #20203 üzenetére
Köszi a megerősítést. Nem szeretnék túl kékes fényt. 3B még beleférhet, de asszem 4C a jó kompromisszum.
Szerelni ritkán kell szerencsére, de erre van fejlámpám meg COB ledes szerelőlámpám. Óccó, jó. Inkább csak vésztartalék áramszünet esetére amúgy. A Convoy is hobby+kirándulás nagy néha. Kell és kész, na - biztosan ismeritek az érzést. Óráknál ez kicsit többe fáj.
-
5-ös kezelő
senior tag
[link]
Ilyesmit néztem. Ha jól értem, U2 és T6 között a színhő a különbség, és még van különbség teljesítményben a 6 és 8 jelölésnél / gondolom, a több a jobb, legfeljebb csökkentem a fokozatot /, OP meg a dirib-darab tükröt jelenti, ami jobban terít. SMO lenne a sima tükör, erősebb középpel, ha jól jegyeztem meg. Bocs, ha vmit rosszul értelmeztem. -
5-ös kezelő
senior tag
Lassan körvonalazódik bennem a rendelendő lámpa, hála a sok információnak. Banggood, Convoy C8 AK47 7135 8 , OP tükör és 4000-5000 körüli színhő. Kb. 5000,-Ft ahogy néztem. Általános célra. Jól választottam?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
erik365 #20139 üzenetére
Kidolgozást és fényerőt értettem laikusként a "minőség" alatt. Vagy inkább ár/érték arány az alsó kategóriában. Amint lesz jobb lámpám, tudok viszonyítani. Miért nincs még? Mert igazából sehová nem járok éjjel, ahová lámpa kellene. Csak vonzalom a zseblámpák iránt, semmi más. Műszaki tudásotokat pedig becsülöm, ilyen téren erős a lemaradásom - és meg is fog maradni.
-
5-ös kezelő
senior tag
Piacon anno még ilyet / vagy a klónját / vettem készletben / lámpa,doboz, töltő, akku / jobb áron. Sokan vettek ismeretségi köreimben, és elégedettek Karácsony óta a minőséggel. [link]
-
5-ös kezelő
senior tag
Bocs, h beleszólok mint amatőr. Nekem is volt ilyen noname akkum, aminek megvolt a 4,2 V-ja, de kapacitás szinte semmi, és a noname töltője sem tudta felnyomni. Azóta persze kiokosítottatok, h ne vegyek ilyesmit
. - Más. Ez vállalható lámpa? [link] Formára bejön.
-
5-ös kezelő
senior tag
Nem tudtam eddig, h gyenge minőség. A régi izzós lámpáim után nagy ugrás volt a fényerő. Eddig még nem halt meg egyik sem. 2500 Ft körül lehet kapni őket piacon töltővel,akkuval. Most már kíváncsi vagyok, mennyi lesz az élettartamuk. A Police és hasonló elemes társai a 800-1200 Ft-os áron hiba nélkül működnek régóta, legfeljebb kontakthiba fordul elő az olcsóbb, zoom nélküli típusnál 10-20 % - ban. Most már tudom, a profik nem ilyet vesznek. Igazából nem tudom, minek veszek ennyi lámpát, igen ritkán kell csak.
Majd egy Convoyt én is bezsákolok, h legyen összehasonlítási alapom. Jók ezek a fórumok, sokat lehet tanulni. /Az órás fórumon egy Seiko Monster tetszett meg a hozzászólások alapján, és igen jó választás volt./ Szóval köszi az infókat mindenkinek.
-
5-ös kezelő
senior tag
Köszi a felvilágosítást! A feliratoknak én sem hittem, de szoktak jó minőséget is gyártani Kínában. - Akkor én is elkezdek szemezni a Convoy C8 típussal - arról jókat írtatok eddig. És tovább művelem magam itt, bár a töredékét sem értem a fogalmaknak, amik nektek magától értetődőek. Szerencsére csak hobby és nem munkaeszköz a zseblámpa nekem.
-
5-ös kezelő
senior tag
Bailong BL-18D-62 "Power Style" elemlámpáról van vélemény? 8-10 dolcsit szerintem megér. Hálózati töltő,autós töltő,1X18650 akku a dobozban. Vagy ne várjak tőle hosszú élettartamot,mert olcsó tömegcikk Kínából? Teljesen amatőr felhasználásra szánom csupán. Nem kívánok tízezreket lámpára költeni,bár függő vagyok,de csak az olcsó szegmensben szerencsére. Vagy ezzel a kérdéssel menjek át a kínai zseblámpás fórumra?
-
5-ös kezelő
senior tag
Sziasztok. Vettem egy TR 14500 1200 mAh-s 3,7 V-os akkut, de csak 1 V van benne, és néhány órás töltés után sem emelkedik. Kukázhatom /elemgyűjtőre gondolok/, ugye, nem fog megjavulni? Töltő leadja 4,2 V-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest