Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz davz #675 üzenetére

Gondoltam, hogy nem stimmel valami a partícióval, mégpedig az, hogy dinamikus lemez... nem tudom azt, hogyan sikerült összehozni, de ennek alaplemeznek kéne lennie. Akkor vsz nem okozna semmi problémát és a Linux telepítő is mutatná rendesen a szabad területet.
    A dinamikus lemez szívás, mert azt adatvesztés nélkül aszem se a lemezkezelő, se diskpart nem tudja alaplemezzé konvertálni [link]. Erre csak külső partícionáló programok képesek, de azoknak is csak a fizetős verziói. Illetve az AOMEI-nek van külön erre DDC toolja, de az is fizetős és a demo változat nem tudom mit enged csinálni? Ha nem lehet átkonvertálni, akkor Windows alól a diskpart módszerrel kell legyalulni és újrapartícionálni. Vagy egy live Linux alól ugyanezt GParted által.

Továbbá látszik, hogy MBR a lemez, így vsz a gép Legacy boot módban lehet. Viszont MBR esetén maximum 4 db elsődleges partíció lehet. Tehát, ha ennél többet akarsz, akkor a negyediknek már kiterjesztet partíciónak kell lennie, amire mehet több logikai partíció is. A Linuxot lehet utóbbira is telepíteni. A Windows beépített lemezkezelője hajlamos dinamikus lemezt létrehozni, ha erre nem figyelsz oda és lehet nálad is ez okozta a problémát.

Új hozzászólás Aktív témák