Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Magisk
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
Aethelstone
üzenetére
Aha, tehát akkor a javításokat nem húzza le, nincs "daily", lehet várni a beta 2-re.
Lehetne gyakrabban release, hogy ilyenkor ne kelljen szívni, és heteket, hónapokat várni arra az 1-2 visszamaradt javításra. Azokat akkor majd kiadnák egy beta 3-ban vagy rc-ben, ha kijavították őket.Meg vagyok lőve, mert úgy néz ki, hogy a Luna nem megy az új gépen, Freya viszont nem biztos, hogy elég stabil. Na mindegy, max használok addig más disztrót vagy bevállalom a Freya+sok gugli kombót, hátha vannak megoldások a problémákra.

-
spammer
veterán
Freya beta1-ről lehet frissíteni dist-upgrade-del, tehát van valami "daily build", amik tartalmazzák a friss javításokat is? Kipróbáltam live-ban egy újabb gépen, egyrészt bugos, másrészt a fényerőállítás nem működik, kivakítja a szememet.
Látom, hogy a kernel 3.13, friss kernelt mennyire lehet bajos rátolni, meg lehet oldani egyszerűen (frissebb chipset/cpu miatt)? Kernel.org-on jelenleg: stable: 3.17.4Bugok például: opera, terminal, meg ki tudja még minek az ikonja, nem jelenik meg a plank dockban, a slingshot menu hajlamos magát bezárni, meg a fene tudja, nem volt időm sajnos letesztelni, de valami frissebb verzióval próbálkoznék inkább.
-
Klusi86
tag
Sziasztok!
Hogy lehet eltüntetni a dockról a chromenak a program megnyitása után kihelyezett homályos, rossz felbontású másolatát? Lunában nekem ilyet nem csinált, de ismerősömnek telepítve ott is találkoztam vele. A témában a fórumokon ezt és ezt próbáltam, de csak újraindításig oldotta meg a problémát, vagy kaptam egy "noname" ikont másolatként.kemotox: Tudom, Isten káromlás, de ha van egy windówzeres gép a közelben akkor próbáld meg ezzel
-
spammer
veterán
-
kemotox
addikt
UUI-vel zúztam én is. Hát.. Van egy másik pendriveom de az nagyon le van már harcolva, még a burkolat is letört róla. Azon windows install van. Amivel próbálkoztam az egy eléggé új Toshiba TransMemory, őszintén szólva kétlem, hogy a pendrive lenne rossz. Főleg, hogy előtte felraktam róla Ubit, Mintet, Xubuntut is.
-
spammer
veterán
Mivel írtad ki? Nekem a Universal USB Installer még sosem rontotta el. Másik pendrive-ra írva próbáltad?
-
kemotox
addikt
Sziasztok!
Telepíteném az eOS-t, de ez a kép fogad:
Live pendrive-ot csináltam, már kétszer is letöltöttem az iso-t, és kétszer rányomtam pendrive-ra, hátha csak rosszul töltötte le, de így se lett jó. Akár a kipróbálásra, akár a telepítésre nyomok, ez jön be. Sőt legutóbb már be sem jött a kis menü ahol ezeket meg a memtestet meg ilyesmiket lehet választani. Valami ötlet?
Köszi! -
spammer
veterán
válasz
jimmy399
üzenetére
Nem gyalulom még, meg nem gáz, egyelőre ez még csak tesztrendszer, mert új gépre költözök majd minden cuccommal együtt, csak előtte letesztelgetek mindent.
Csak azon filózom, mikor jön már a Freya béta 2, mert lehet, hogy azt meg kellene várnom, hogy elég stabil lesz-e, le tudja-e majd váltani a Lunát mindenféle hackelés meg workaround nélkül. Éles gépen nem kísérletezgetek szívesen. 
-
spammer
veterán
Spotify-t használja valaki eOS alatt? Tray icon (indicator) nincs nálam. Pedig ott van, mert helyet foglal, ha oda kattintok, akkor lenyílik a menüje is, de ikon nincs, csak "üres hely". Töröltem, felraktam újra, de nem javult meg.
Megnéztem a resources.zip fájlt ez alapján, lefuttattam a fix-spotify-icon-t is, megcsinálta, újraindítottam a Spotify-t, de nincs ikon. System Settings -> Sound -> Applications alatt is áthúzott karikát mutat.

szerk: tudom, hogy a linkelt leírások Ubuntura vonatkoznak, de az első linken írta valaki kommentben, hogy Luna alatt is működik a fix. Na meg lényegében a Spotify kliens ugyanaz.
-
spammer
veterán
Wine-hoz találtatok valahol eOS témát vagy valami hasonlót, amivel jobban illeszkedik a rendszerbe?
-
spammer
veterán
válasz
Aethelstone
üzenetére
Nem arról van szó, hogy tele kell szemetelni az asztalt, nálam pl. Win alatt is tiszta szokott lenni, de előfordul, hogy egy-egy fontosabb file-t ki szoktam dobni oda, amit szem előtt akarok tartani egy rövid időre (hogy ne feledkezzek meg róluk - jellemzőek doksik, pdf-ek). Le lehetne dobni a dockra is, de egyrészt plankre nem lehet alapból, másrészt nekem ott mutatnának gázul. Én is a tiszta asztal híve vagyok, de azért nem feltétlenül olyan áron, hogy teljesen le legyen zárva az asztal és lehetőség se legyen semmire.
-
válasz
Aethelstone
üzenetére
Ha egyszer a beépített fájlkezelő sz*rt sem ér

-
spammer
veterán
Köszi, ezzel tényleg működik. Azért linkelek, maradjon meg az utókornak

Desktop / Asztal engedélyezése:
- Nemo telepítése: [link]
- elementary téma a Nemo fájlkezelőhöz: [link]Működik, viszont nem tökéletes, a tetején lévő gomboknál csúnya fekete keret maradt: [link]
Pedig tök jó kis fájlkezelő lenne, de így rossz ránézni.
Az alapértelmezett fájlkezelőbe (Pantheon Files) nem lehet valahogyan belehegeszteni a Desktop menüpontot oldalra? Összehasonlítás (balra: Pantheon Files, jobbra: Nemo) -
-
spammer
veterán
Nem, mégsem. Szóval: engedélyezte már valaki Luna alatt a desktopot, hogy lehessen oda pakolni fájlokat? A fentebb is linkelt gnome-tweak-tool módszerrel nem működik, nem csinál semmit. Gconf/Nautilus megoldást találtam még, de az még Luna előtti időszakból van.
Tehát, sikerült valakinek működésre bírnia az asztalt, lehetőleg úgy, hogy nem lett szétgányolva vele a rendszer?

-
spammer
veterán
Tárgytalan, pont feljebb a link.
-
válasz
Aethelstone
üzenetére
Tőlük kérdezted már?
Érlelik azt a bétát rendesen. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Aethelstone
addikt
Heyjó!
Na mi van? Kihaltunk?

-
jimmy399
senior tag
Hellosztok!
Telepítettem a VLC-t és gondoltam valahogy próbálom bekapcsolni a hardveres videógyorsítást benne. Google barátom, és a VLC honlapján szépen leírták mik kellenek hozzá. Feltepeítek mindent, és csak nem akarja a gyorsítást megcsinálni. Látom hogy a VLC 50-55%-os CPU-t eszik... Ja egy 720p-s videót néznék... Gondolom újraindítom. Újraindítás után már a boot animációnál kikapcsolt a monitor... Na mondom ez nem lesz vidám. Tényleg nem lett. Nem tért vissza a gép, ctrl-alt-del-el kellett újraindítani a gépet, mert nem volt mit nézzek xDNos, vázoltam magam előtt, hogy én marha, miért nem csináltam backupot a rendszerről. Azon morfondírozgattam, hogy akkor most vagy visszarakok egy régi mentést, vagy újratelepítem az Elementary-t...
Szerencsére sikerült elcsípnem, hogy valamiért miközben telepítettem a VLC GPU gyorsításos függőségeit, valamiért eltávolította az Xorg-ot... Így bevillant, hogy ha recovery módban indítom a rendszert, akkor lehet csak fel kéne telepíteni vissza. Ez bejött. De nem értem, hogy miért is távolította el az Xorg-ot a synaptic.Linkek amiket használtam:
VLC oldala
VDPAU cikkejénél lévő linkNos, örülök, hogy sikerült megoldani újratelepítés nélkül.
Viszont megpróbáltam ezek után a legújabb VLC-t lefordítani magamnak, de elég bonyolult és csomó függőség van és áh, feladtam. A mostani a 2.0.8-as de van 2.1.5-ös belőle. Gondoltam lehet hogyha a legfrissebbet használom lesz valami fejlődés mert így hogy a CPU dekódolja a 720p-s filmet, és így eszik 55%-ot az komoly. 4 magos gép, 3,6Ghz....
-
válasz
Aethelstone
üzenetére
Én se gondoltam volna, mikor SSD- t vettem, hogy ennyiféle és sokszor egymásnak ellentmondó beállítással kapcsolatos infó lesz a Linuxos SSD használatra. Most még szerencsére mással kűzdök, de ez is egy érdekes probléma SSD- n!
Pedig a leírások szerint legjobb helyzetben vagyok, mert Intel 520- on Linux MINT 17 van/lesz.

-
válasz
jimmy399
üzenetére
Nem lényegtelen, hogy milyen tipusú SSD- d van, mert a 14.04- től...
inkább olvasd végig ezeket a hsz- eket, sok információ van benne, ami érdekelhet és az ebben ajánlott linket is érdemes átmazsolázni.Hasznos írások a 14.04 előtti és utáni disztrók SSD- re történő telepítését követő optimalizáláshoz.
-
jimmy399
senior tag
válasz
jimmy399
üzenetére
Amúgy meg az SSD-n csak oprendszer van, meg pár kisebb segédprogram. Most win8.1 csüccsen rajta, így foglal rajta 20 gigabyte-ot, azaz 34%-ot. Így azért el fog még menni egy ideig.
A hibernálás kikapcsolva van rajta és a hybrid boot is kikapcsolva, mert nem lehet csatolni Elementary alá, amíg engedélyezve lenne, amúgy is kézzel szoktam felcsatolni, ha valami mégis kellene róla. Meg eleve 1 hónap után megkergült a win8 és semmilyen progtamot nem tudtam futtatni csak egy teljes reboot után. SSD van, felesleges még a hybrid boot is, így is villám sebességú, a HDD meg kb a mennydörgés sebességben
-
válasz
jimmy399
üzenetére
>Még Lunát használok, ha jól emlékszem 12.04-es ubuntu alapú.
Ahogy írtam, egy évig ubuntu 12.04 és egy évig luna ment(megy) a gépemen. Tehát két éve üzemel kb napi 10-12 órát a masina úgy, hogy csak az fstab van módosítva.>az fstab-bal kell beírni pár dolgot, meg cron.daily-be is talán a trim-et.
Nem meg, hanem vagy. Ha az fstab-ba beírod a discard,noatime, opciókat, akkor semmi dolgod a cron-nal.
szerk.
Sőt! Abba se hal bele az SSD 4-5 éven belül ha nem buzerálod se az fstab-ot, se a cron-t, hanem kb hetente, ahogy eszedbe jut, terminálba kiadod a sudo fstrim -v / parancsot. -
jimmy399
senior tag
Még Lunát használok, ha jól emlékszem 12.04-es ubuntu alapú.
Igen, az fstab-bal kell beírni pár dolgot, meg cron.daily-be is talán a trim-et.
Akkor Sly, szerencsére tévedtem hogy nem lájkolja a SSD-ket.
Így minden aggodalom elszállt. De azt is be lehet állítani nem, hogy óránként küldjön trim parancsot. Gondolom a sok-sok trim paranccsal nem lesz gond, nem lehet túltrimmelni nem? -
válasz
jimmy399
üzenetére
>ahogy egyes leírásokat olvasgattam eléggé "hegeszteni" kell, hogy az ssd-nek is jó legyen hozzá.
Mivan?

2 szót kell beírni az fstab-ba.
Az ubuntu 14.04 alapú rendszereknél meg már semmit.>elküldi az örök bitmezőkre a rendszer az SSD-t
Hol olvastad ezt?
Itt két éve megy SSD-n, mint egyetlen rendszer (~1 évig ubuntu 12.04 és 1 évig elementary os luna) és a flash bitek köszönik szépen, jól vannak. -
jimmy399
senior tag
Hellosztok!
Egy ideje már használom ezt a rendszert, nagyon megtetszett. Egyelőre csak HDD-n van fent, de még így is elég gyorsan bootol. Egyszer feltettem SSD-re is, egészen félelmetes boot időt produkált tőle. Egyelőre még nem "merem" használni SSD-n, mert ahogy egyes leírásokat olvasgattam eléggé "hegeszteni" kell, hogy az ssd-nek is jó legyen hozzá. A win alatt a wines driverek ezt auto megcsinálják. Szóval él bennem a para, hogy elküldi az örök bitmezőkre a rendszer az SSD-t... De lehet tévedek. Szerintetek?
Másik: igen, látszik, hogy nincs hardveres gyorsítás alapvetően a rendszer alatt, de amióta átváltottam Compiz ablakkezelőre, azóta redukálódott a CPU használat.
Üdv.
-
Aethelstone
addikt
Megmondom őszintén, hogy nem próbáltam
Sorry...
Nekem nem hiányzik a desktop eme formája. Az a kb. 6 shortcut bőven elfér a plankon is.Tudom, hogy Te is tudsz guglit kezelni, de van egy másik találat is:
http://elementarytips.blogspot.hu/2013/03/enable-desktop-icons-in-elementary-luna.html
-
Zedz
addikt
válasz
Aethelstone
üzenetére
Igen, ezt próbáltam, és tönkre ment tőle az egész desktopom. Neked sikerült?

-
Benex
senior tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Én Ubi 14.04 lts-re tértem át , de hiányzik az elementary feeling. Lehet nekem is luna lesz majd belőle később
1-2 helyen a freya-n nagyon érződik , hogy még csak béta, de szépen alakul

-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
Nos, visszaálltam Luna-ra. Még nem stabil ez a Freya. A Luna meg elpuszíthatatlan. Kivéve ezt a rohadt random Files összeomlást, de az mindig is megvolt

-
Zedz
addikt
Hogyan tudok mappákat, fájlokat kirakni az asztalra? Sehogy sem tudok rájönni.

-
gery2123
őstag
En tegnap raktam fel újra, mert szerintem is elég bajos volt. De azt kell hogy mondjam, most már teljesen oké! Nem tudom mennyi frissítés jött, mert telepítés közben amit tudott azt felrakta és utána már 50mb volt. Ment minden elsőre, és marad is. Most már azt mondom, hogy használható a mindennapokban is.
-
Benex
senior tag
Sziasztok, akik hosszabb távon használják már a Freyat gondolom már sok update jött ki rá. Mennyire megbízható? 2 hétig használtam én is , de nekem votl 1-2 kisebb bajom vele.Már egy ideje arch linux van fent, de egyszerűen hiányzik az Elementary OS.Gondoltamn megkérdezem milyen már
lehet vissza kerül 
Előre köszönöm a válaszokat
-
nobiand
aktív tag
Van egy kis gondom. Adott egy Asus X550c laptop, és mikor bedugom a fejhallgatót, akkor az nem szól, de érzékeli, hogy bedugtam mert a gép elhalkul. Valaki találkozott már ilyennel? A fejhallgató az jó.
-
Aethelstone
addikt
-
Zedz
addikt
válasz
Aethelstone
üzenetére
És melyik verziója? Mert amint kijön a WoD én játszani szeretnék vele!

-
Zedz
addikt
válasz
ubyegon2
üzenetére
Windowsra szükségem van a munka és némi játékra jelenleg, de ha megtetszik és minden jól megy a munkát átköltöztetem a Linuxra, játékra pedig megtartom a Wint. Jó lenne így szeparálni a dolgokat, azért is érdekel most a téma, illetve hajt a kíváncsiság is.
Köszönöm a válaszokat, szerintem megpróbálom az elementaryt. 
-
Ubuntu elég sok féle van, kezelőfelület szerint is és Ubuntu alapúval meg főleg Dunát lehet rekeszteni. [link]
Simán le tudod szedni a Linux disztrót, mint ha ott se lett volna, viszon nem fog indulni a Win 7 sem. arra figyelj! A MBR- t helyre kell állítanod a Win telepítő lemezével vagy más live-boot lemezzel. Kezd el szépen a 2.- tól próbálgatni, valamelyik annyira be fog jönni, hogy már a Win se fog érdekelni.

A Linuxban az is jó, hogy felrakod egy külön partícióra és ha nem tetszik, simán törlöd a partíciót és már ott sincs, volt, hogy 5-6 disztró volt fenn nálam és próbálgattam őket, aztán fél perc és már nyomuk sincs. Nem polipok, mint a Win!
-
Zedz
addikt
válasz
ubyegon2
üzenetére
Lehet adok neki egy esélyt, tetszik nagyon ez a disztró, de gondolkozom még az Ubuntun is.
Más: ha feltettem egy másik OS-t a win7m mellé, de úgy döntök, hogy mégsem kell, akkor hogyan tudom úgy leszedni, hogy ne legyen pl. dualboot? Szóval mintha rajta sem lett volna a gépen. -
OK. Akkor nem lesz gond, viszon mindenképp kézi telepítést kell választanod, így nem nyírhatja ki telepítés során a Win 7- et. GRUB- ból simán indíthatod majd mindkettőt.
eOS- ban is lesz valami hasonló ablak, ahol választhatod a valami más opciót.
Hardverrel nem lehet gond, bár itt nem mindíg csak a régi vga- k okozhatnak galibát.
Ha elakadsz, úgyis jössz, bár talán érdemes a kezdő topicban feltenni, mivel az alapok és a gondok is közösek az Ubi - Debian vonalon. -
Zedz
addikt
válasz
ubyegon2
üzenetére
Telepítettem már Debiant, többször, de azok virtuális gépek voltak és webszerverként végezték mind. Windows 7 mellé még nem raktam Linuxot, attól félek, hogy egymásba gabalyodnak és akkor a Windowst is dobhatom ki. A hardver egy 2 éves laptopé, B960as Intel procival, 4GB RAM-mal és egy gt630M-es vga-val a fedélzeten. Szóval lesz kraft a Linux alá.

-
Szia!
A világ legegyszerűbb dolga, elméletileg, gyakorlatilag is, de lehetnek akadályok, azokat akkor le kell kűzdeni. Nem használok eOS- , de a telepítés menete Win7 mellé ugyanaz, mint MINT vagy a legtöbb disztró esetén.de először is 2 kérdés:
Telepítettél már Linuxot? Hardverkörnyezetről ejtenél pár szót?Az egyszerűségről annyit, hogy 6+2 perc alatt települt minap a Manjaro a gépre, ami egy majd 8 éves asztali gép HDD- vel, még SSD sincs benne.
(#234) szuszinho
Melyik másik disztrónál működik? -
Zedz
addikt
Sziasztok,
Mennyire bonyolult installálni egy már meglévő Windows 7 mellé?
Csak felrakom egy új partícióra és kész? -
szuszinho
őstag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Igen, mintha akadna a lapos wifijével, volt kernel panic is chrome indításakor, de kikapcsoltam a belső wifit.
Azóta feltettem a 3.14-es kernelt, aztán az adapter driver-t, és most a modprobe parancsra dob hibát.
-
szuszinho
őstag
Modprobe parancs kellett neki. Csatlakozik, de nem akar működni.

Nem tudom mi lehet a gond, egy másik disztronál alapból is tökéletesen működik. -
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Nem tudom jól tettem-e, hogy telepítettem ezt:
linux-image-3.11.10-03111015-generic_3.11.10-03111015.201408250535_amd64.debIgazából egy WDN3200 usb wifi adaptert szeretnék működésre bírni.
-
Aethelstone
addikt
Nos, úgy döntöttem jópár hét próbálgatás után, hogy a Freya Beta1 nekem alkalmas első számú rendszernek.
MTP működik, tweaks működik, Java működik.....csókolom

-
nobiand
aktív tag
Sziasztok!
Erre a rendszerre kell vírusirtó vagy valamilyen tűzfal? Esetleg tartalmaz valamit az OS? -
Aethelstone
addikt
Állítólag megy a tweaks is Freyával.
sudo add-apt-repository ppa:mpstark/elementary-tweaks-daily
sudo apt-get update
sudo apt-get install elementary-tweaks -
Ha valaki úgy telepítené, hogy több disztró/oprendszer van a gépén, figyeljen erősen a telepítés partícionálójára, mert finoman összekeveri a már meglévőket s ha nem vesszük észre, igen fura galibákat tud okozni!

(#220) Benex
Nekem a nyelv nem problémaA fórum nyelve még magyar, ezt se feledd azért, írhatsz nyugodtan helyesen mondatokat, attól még elhisszük, hogy penge vagy angolból!

-
mr.nagy
tag
Nézd ez még béta, így aki csodát vár bizonyára csalódni fog! Azonban én még a megjelenés napján fel tettem és azóta is használom.
Ha előrébb olvasol látod, hogy a telepítést követően volt egy kis szöszölés a nyelvi beállításokkal. Miután belőttem saját ízlésemre már nincs nagy gondom, teszi a dolgát. Úgy vettem észre, hogy nagyon nem mindegy hogyan készül a telepítő pendrive, már ha azzal akarja valaki feltenni. Nekem semmi gondom nem volt live módban sem, tudtam magyarul használni és telepíteni is probléma mentesen (bár lehet, hogy csak szerencsés vagyok).
Eddigi hibák:
*Egyszer fagyott le az időjárás indikátor miatt (my-weather-indicator). Be akartam zárni a panelt és ekkor történt a lefagyás.
*Kétszer akart hiba üzenetet küldeni, a Fájlkezelő záródott be magától.
*Az értesítő indikátor nem jelent meg, de már ezt is megoldottam.
*A leállítás ablak nem magyar, hiába a többi felület igen. -
Benex
senior tag
Valaki amúgy tette fel dualbootba? Mert most arra gondoltam, hogy ismeredés céljából felteszem , aztán max küldöm befele én is a bug-okat amiket találok. Csak nem tudom , hogy igy ,hogy beta, telepitésnél dualbootba nem e okozna galibát.
-
-
spammer
veterán
Tettem vele egy próbát (0.3 beta1 perzisztens pendrive, live mód)
- A Region settingsben egyedül spanyol van, sikerült véletlenül rákattintanom, de a pipát nem engedte kiszedni, aztán spanyol lett a rendszer. Hiába választottam a listából utána magyart vagy angolt, cseszett akármit is csinálni, tekert egyet a töltésjelzője, aztán ennyi.
- Magyar bill kiosztást beraktam, feltettem a tetejére a listában, de semmi... Na akkor logout-login, de logout után behalt.
- A Software center továbbra is ugyanaz a szar, lassú. Feltettem a synaptic package managert, Applications menüben hiába kattintottam az ikonjára, semmit nem csinált (terminálból elindult).
- Fel akartam tenni 1-2 dolgot synapticban, bepipáltam őket, nyomnék az installra, de a gomb nem aktív.
- Touchpad natural scroll már bekapcsolható alapból, működik is, de egérnél még mindig nem kapcsolható be a beállításoknál. De mi miért nem lehet oda is betenni egy nyomorul opciót akkor már?
- Na, akkor shutdown. Hát shutdown közben is lehalt.
Oké, a pendrive nem a legjobb tesztelni, de azért a rendszer még tényleg elég béta.

-
válasz
Aethelstone
üzenetére
Ilyesmire gondoltam, ha nem is minden fontos ezekből, de böngészőt és tweak- et alapból fel kell rakni.
-
BoB
veterán
-
Benex
senior tag
Shell Script írásához tudnátok nekem linkelni egy oldalt ahol nagyon jól össze van szedve?

Nagyon köszönöm
-
Köszi, így értem, MINT van fenn, azzal nincs MTP gond sem.

Azt, hogy kezdő vagyok nem csak a Linuxra értem, hanem a Rom- cserére, igaz 3 éve felraktam rá, a 2.2- t és magyarítást Win alól.(#195) gery2123
Nem mennek ezek virtual alól, az nem opció.
A Mint RC sokkal stabilabb volt.
Mint ha nem is RC lett volna 2-3 frissítés után be is állt a stable LTS állapot.(#197) Syl
Sorry, elütöttem azt a számot.
Ettől függetlenül sokat prüttyögnek a végleges kiadáson. RC után még fél év
, de legalább biztosan jól összerakják. 
Az se lenne rossz, ha nem kéne ugyanazt eljátszani vele, mint a Luna- val telepítés után, hanem csak felrakom és működik minden. Mint a MINT.
-
Benex
senior tag
Virtuálisan használom, tudom nem tükrözi az igazi használatot. Ma volt egy nagyobb update ami után már restart-ot is kért, és jobb lett. Néha dobál hibát, főleg olyat, hogy egy csomag frissitése nem sikerült, update után nem jött már elő. Virtuálisan 2magos 1 giga ram és 15GB gépet csináltam neki és meglepően k*rva gyors virtuálisan is. (Ubuntu-hoz képest legalábbis nagyon).
Várom már nagyon, hogy tejesen használható legyen, nagyon szép és gyors.
-
spammer
veterán
Akik gyűrik az új bétát:
Gyorsult, esetleg lassult valamit a Lunához képest? Programok indítása, boot, ilyesmi. A felső tálca (wingpanel vagy mi a neve) színe állítható fixre, vagy mindig a háttérképhez variálja áttetszőre és nem kikapcsolható?
Új hozzászólás Aktív témák
- "Aranyos" tápok huppantak le az FSP tervezőasztaláról
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hardcore café
- Horgász topik
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Lehetne gyakrabban release, hogy ilyenkor ne kelljen szívni, és heteket, hónapokat várni arra az 1-2 visszamaradt javításra. Azokat akkor majd kiadnák egy beta 3-ban vagy rc-ben, ha kijavították őket.
Látom, hogy a kernel 3.13, friss kernelt mennyire lehet bajos rátolni, meg lehet oldani egyszerűen (frissebb chipset/cpu miatt)? Kernel.org-on jelenleg:

Érlelik azt a bétát rendesen. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

1-2 helyen a freya-n nagyon érződik , hogy még csak béta, de szépen alakul