Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jimmy399

senior tag

Hellosztok!
    Telepítettem a VLC-t és gondoltam valahogy próbálom bekapcsolni a hardveres videógyorsítást benne. Google barátom, és a VLC honlapján szépen leírták mik kellenek hozzá. Feltepeítek mindent, és csak nem akarja a gyorsítást megcsinálni. Látom hogy a VLC 50-55%-os CPU-t eszik... Ja egy 720p-s videót néznék... Gondolom újraindítom. Újraindítás után már a boot animációnál kikapcsolt a monitor... Na mondom ez nem lesz vidám. Tényleg nem lett. Nem tért vissza a gép, ctrl-alt-del-el kellett újraindítani a gépet, mert nem volt mit nézzek xD

Nos, vázoltam magam előtt, hogy én marha, miért nem csináltam backupot a rendszerről. Azon morfondírozgattam, hogy akkor most vagy visszarakok egy régi mentést, vagy újratelepítem az Elementary-t...
    Szerencsére sikerült elcsípnem, hogy valamiért miközben telepítettem a VLC GPU gyorsításos függőségeit, valamiért eltávolította az Xorg-ot... Így bevillant, hogy ha recovery módban indítom a rendszert, akkor lehet csak fel kéne telepíteni vissza. Ez bejött. De nem értem, hogy miért is távolította el az Xorg-ot a synaptic.

Linkek amiket használtam:

VLC oldala
    VDPAU cikkejénél lévő link

Nos, örülök, hogy sikerült megoldani újratelepítés nélkül.

Viszont megpróbáltam ezek után a legújabb VLC-t lefordítani magamnak, de elég bonyolult és csomó függőség van és áh, feladtam. A mostani a 2.0.8-as de van 2.1.5-ös belőle. Gondoltam lehet hogyha a legfrissebbet használom lesz valami fejlődés mert így hogy a CPU dekódolja a 720p-s filmet, és így eszik 55%-ot az komoly. 4 magos gép, 3,6Ghz....

Új hozzászólás Aktív témák