Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: Nyomás utána! Konkurenciát kapott a Watch D2
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy399
senior tag
Hellosztok!
Telepítettem a VLC-t és gondoltam valahogy próbálom bekapcsolni a hardveres videógyorsítást benne. Google barátom, és a VLC honlapján szépen leírták mik kellenek hozzá. Feltepeítek mindent, és csak nem akarja a gyorsítást megcsinálni. Látom hogy a VLC 50-55%-os CPU-t eszik... Ja egy 720p-s videót néznék... Gondolom újraindítom. Újraindítás után már a boot animációnál kikapcsolt a monitor... Na mondom ez nem lesz vidám. Tényleg nem lett. Nem tért vissza a gép, ctrl-alt-del-el kellett újraindítani a gépet, mert nem volt mit nézzek xDNos, vázoltam magam előtt, hogy én marha, miért nem csináltam backupot a rendszerről. Azon morfondírozgattam, hogy akkor most vagy visszarakok egy régi mentést, vagy újratelepítem az Elementary-t...
Szerencsére sikerült elcsípnem, hogy valamiért miközben telepítettem a VLC GPU gyorsításos függőségeit, valamiért eltávolította az Xorg-ot... Így bevillant, hogy ha recovery módban indítom a rendszert, akkor lehet csak fel kéne telepíteni vissza. Ez bejött. De nem értem, hogy miért is távolította el az Xorg-ot a synaptic.Linkek amiket használtam:
VLC oldala
VDPAU cikkejénél lévő linkNos, örülök, hogy sikerült megoldani újratelepítés nélkül.
Viszont megpróbáltam ezek után a legújabb VLC-t lefordítani magamnak, de elég bonyolult és csomó függőség van és áh, feladtam. A mostani a 2.0.8-as de van 2.1.5-ös belőle. Gondoltam lehet hogyha a legfrissebbet használom lesz valami fejlődés mert így hogy a CPU dekódolja a 720p-s filmet, és így eszik 55%-ot az komoly. 4 magos gép, 3,6Ghz....
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3520 - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I HDMI 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest