- DIGI Mobil
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
na, ez nekem már túl tudományos.
ház oldalát meglékelem, alrudat, aluprofil hűtőbordát elfűrészelem, bontott bordatalpat megtisztítom, szintbe csiszolom. lyukat esetleg egy átmenő csavarnak kifúrom. oszt' csólolom.bevonat, unokáink....
nem az a fajta vagyok, aki már a születésnél is védőszemüvegben, flex-szel a kezében tört magának utat. mint itt egyesek...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
talpas
aktív tag
Nos az a korong vszinű nem széntartalmú volt. rozsda nuku. De jó lett volna 20 évvel ezelőtt ez a korong.
Szénacélok vágására használttal belevágsz, felület izzik mert kenődik. Amíg szét nem robban a korong. Nem a vágott anyag rozsdáját látod hanem a korong apró szemcséit, sorját egyben. Főleg másnap. De nem a vágott lemez rozsdásodik. Izzik kenődik elszinesedik és belevágódik a korong anyaga."Veled, Uram, de nélküled..."
-
FatalEror
addikt
Tessék itt is van,de én amikor nem ilyennel vágtam a savállót a vágásnál korrodálódott,miután ugyan azt az anyagot vágtam ezzel a koronggal semmi sem rozsdásodott..... [link]
HardCore is my LifeStyle
-
talpas
aktív tag
Ne hidd, nem égetnek rá semmit. Ipari vastagság 3cm-ig megy. A 40.-ik unokáinkat is tuléli.
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
FatalEror
addikt
Igen elméletileg ez egy fajta galvanizált acél,csak erre ezt a bevonatot ráégetik asszem....
HardCore is my LifeStyle
-
talpas
aktív tag
Nem esetleg, hanem kellene oda is a spéci korong. Én nem tudok ilyen korongról.
Egész anyagában ugyanaz az anyag. Nincs réteg. Nincs bevonat. Védőbevonat annak az anyagnak . S a v á l l ó lemez!. Szerinted mennyit rozsdásodik a sav alatt és a szabadban.
Mintha magyarázat lenne a neve, itt meg valami rozsdáról írsz[ Szerkesztve ]
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
FatalEror
addikt
Igen,de ha savállót esetleg flexel vágsz akkor kell hozzá a spéci korong,hogy azt a védőbevonatot ami gátolja a rozsdásodást,azt vissza "kenjük" a fémre.....
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
talpas
aktív tag
Írjuk ezt a többieknek is, mert nem mindenki tanult fém szakmát.
Igen az meg betojás mikor meglazul az a nagy lefogató anya. Gondot még nem okozott ez maradjon is így, csak csörög és kapcsol az ember gyorsan. Akkor még 1 flexnél nem írtam a vágási szögről ami vissza és pont az ember fejéhez közelítő mozgást tud produkálni.
Igen gyorsan tapasztaljuk. Alu kenődik, tilos a köszörülése, vágása és még az én ismeretembe a saválló, most sok szagelszívó, microhull.gép, stb. házát alkotó anyag is ollóval és reszelővel alakítható /nevezték savállónak/. Nagy fordulatnál izzik és kenődik. És akkor soroljuk ide a bolyhos, gumírozott anyagok vágását, köszörülését, amiket a kéziszerszámok magukra rántanak és megpróbálják az alkotó embert megsérteni, szintén TILOS!. Hidd el vannak akik ennek ellenére megpróbálták. De ez csak tájékoztatás .
Ahhoz hasonlítanám mikor 1 tanár végzettségű idióta a benzint akarta szivattyúzni a rakéta porszívóval."Veled, Uram, de nélküled..."
-
szab.tam
nagyúr
kanyarban igazából nem én akartam vágni, hanem feljebbe említette a kolléga. (asszem ugyanaz a történet, mint a lada kalaptartó...)
tengelytörést sem én találtam ki. (de azt már látom, hogy a korongok 100x előbb szét fognak törni, mint a tengely. az max akkor, ha nincs rendesen befogva, de még talán akkor sem...
imbuszkulcs. ez egy mikrogép, semmilyen védőtárcsa sincs, de asszem a flexibilis hosszabbítóhoz kell. de azt még nem néztem.
alumínim szétkenést már tapasztaltam. sejtettem, ismerem az anyagot, sejtettem, hogy ez lesz. ott inkább marad a kézi megmunkálás. a kezem kis rpm-en dolgozik....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
talpas
aktív tag
kicsit késve mert nem tegnapi az írásod.
Kanyarba soha, átmérőnek sokszöget vágunk és utána reszelő, ez is kis átmérővel, hogy közelebb maradjon a vágás a kijelölt mérethez. Köszörűkő /pisztolyfúróhoz/ vagy dörzsár, létezik!. Imbuszkulcs a védőtárcsa csavarszárához kell. Az 1-másfél milis korongokat főleg lemezmunkához használjuk. Ha törik a tengely ?. Akkor itt már nagyon bóvli kategóriát feszegetsz. Azon a fordulaton 1 fegyvert tartasz a kezedben még 800-on is. Lada kalaptartót nem kell flekszelni jobb a szúrófűrész, akár kölcsön, fémvágásra való lapot bele és kész! Negyed annyi idő alatt!. A szélvédőt sem kell takargatni. Alumínium köszörülésre spec. korongot használunk. Alacsony olvadási pont, rákenődik a korongra jön a probléma. De már van sarokcsiszoló gépekhez is alu vágására alkalmas korong."Veled, Uram, de nélküled..."
-
FatalEror
addikt
Hát ja arra vigyázni kell.....
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
nem panel. 50-es években épült tégla. de akkor is a jószomszédi iszonyra vigyázok....
-
FatalEror
addikt
huh ott tényleg vékonyak a falak,2 teli festékes hengert összenyomnak és kész itt fal.... akkor az 1200W-otmat nem tudnák elviselni....
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
"társasház szerűség"
szerűség.
abban.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
FatalEror
addikt
akkor te ilyen társasház szerűségben laksz????
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
ja, értem.
normál felxet már szerintem 5-6k-ért megkapni.
de itt nem igazán való, hogy felsírjon. ezzel a mikoroizével még el lehet lenni....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
FatalEror
addikt
Nem a gépedre értettem,látatlanban nem szoktam fikázni semmit....,hanem arra,hogyha csóróság van akkor vegyél tescos flexet ,mert az 2k,de ez csak a poén kedvéért.....
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
nem értem.
nem akarok semmilyen flexet. a kis gépem meg kikéri magának, mert nem teszkós...
de úgy döntöttem, holnap vágok még egy abalakot a ház másik oldalán.
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
akkor marad a tescos flex
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
najó. 40k. majd legközelebb. most showherság van....
-
szab.tam
nagyúr
ja, hogy ez nem forog körben, hanem ide-oda jár, azaz rezeg, és úgy vág? (mint a teleshop-ban lévő cucc.)
szép darab. vífíl egy ilyen?
(a helyezt az, hogy a nagy passzív gép mellett a másik 2-be bepofátlankodott össz 3 venti. ok, hgo y350-400 rpm-en pörögnek, de ezek akarom újból likvidálni. ehhez új szellőzőket kell nyitnom a házakon, és bordanöveléseket kell még elkövetnem. cél az, hogy egy ventis se legyen egy gépben sem. elvileg így is kivehetném őket, csak nem lenne egészséges teljesen....)
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
Esetleg egy ilyen???[link]
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
egyelőre nem.
-
FatalEror
addikt
akkor dremel se kell????????
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
napersze. ha bedöglene, nem visszavinném gariba, hanem szétszedem, hátha van egy trükkös csavar...
de ha melegszik, rögtön pihentetem, és amúgy sem nyom neki, tárcsatörésig, úgy pedig nem fogja vissaz a motort.
jó lesz ez. vágtam párat...
-
FatalEror
addikt
Az már egy kicsit macerásabb......
De ha esetleg elfüstölne ez a kütyü akkor légyszíves szedd szét és tedd fel a belsejét egy kép formájában a totyikba.....HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
jaja...
már gyorsabban megy. el is fogyott egy tárcsa, szakadás nélkül...
valami fura volt. aztán nézem, hogy már majdnem az alátéttel vágok....
-
FatalEror
addikt
Azt nem tudom,hogy homogén-e,vagy sem de aminek sérült a széle azt dob ki!!!!,mert nem lesz egyenletes,nekiáll rázkódni,tönkre teszi a gép csapágyazását,és a rázkódás következtében szétrepül a korong ami akár beléd is állhat,nekem a flex tárcsa repült szét de az acélbetét megfogta....
Amit az ALDI-ba vesz az ember az szerintem jó nekem aksis kompresszor,matrac pumpa(elektromos),és forrasztó páka készletem is van tőlük és szerintem otthonra tökéletesek,és az áruk sem vészes,a csiszoló papírjuk szerintem kifejezetten jó és szinte ingyen adják,persze van jobb is de szerintem az árérték arányuk több mint fantasztikus....
JA és azért fontos,hogy függőlegesen tartsd a vágókorongot,mert ha megdöntöd megfeszülhet az anyagba,leég a motor,vagy eltörik a korong.....
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
megvolt az 1. vágás.
3*100mm hosszan, és 0.6-os acéállemez.óvatosan csináltam, mert először van ilyen a kezemben. nagyon vigyáztam, hogy merőelgesen tartsam a korongot.
kb. fele vágás, gép pihentetés. ford poti kb. az út 1/3-án. az kényellms, és ott talán nem melegszik annyira a gép.a felxtárcsa homogén anyag? vagy van valami a felületén, ami lekopik?
mert ha homogén, akkor csak pusztán aza alakját kell nézni, hogy van-e sérülés. nem úgy, mint a csiszolkorongnál.tudom, hülye kérdés. de ha szépen, szögben vág az ember, akkor egy tárcsa mennyit bír ki max? (km-ben...)
egy nagy flexhez képest elég pepecs, de ezzel lakásban is lehet ügyködni. szomszédot is megkérdeztem, azt mondta, hgy egyáltalán nem hallja. (ezt kétlem, valszeg jó fej akart elnni, mert ezt az emberek ezt meg sem szokták kérdezni.) de ha nagyon áthallatszana, azért a 6 hetes gyerek mellől biztos szól volna...
úgy hogy egyelőre tetszik. most jönnek a fekvő ház olalai. ablakot kell vágnom, hogy apaszív táp levegőt tudjon kapni. de ez már ide off.
felxitoldót nem használom. úgy gondolom, az egy + dolog, ami esetleg kopik, surlódik, majd terhelve égeti a motort. azt csak végszükségre...
aldiban voltam vasárnap. nem tudom, tart-e még az eksön:
digitaális tolómérő, 0.00 pontos, 2 elemmel, 3k.
satu szett. 2 tök egyforma. vagy csavaros, asztali, agy vákumos. 5k/szett. jobbb lett volna vegyesen, de vettem 2 csavarosat. nem túl olcsó, de gömbcsuklós. minden irányban elforog, jó volt vele tegnap szintbereszelni egy zsák hűtőborda talpat..[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
Ha akkor nem fog elfüstőlni akkor már egy jó épről beszélhetünk.....
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
ok. thx.
próbálgattam, holnap folytatom.
volt egy zsák bontott hűtőbordám. jópár olyan köztük, aminek mindenféle perem a talpukon. azon kísérltezgettem. reszelő könnyebben viszi, de a bordák szélét is, ha megbillen a síkból...
ott a csiszolókoronk jól jött. közepes fordulaton.holnap már vágok vele.
csináltam magamnak 2 szabadnapot, mert elég sok probléma ért melóban, privátban.
úgyhogy 2 napig mindenki backup 6 ja...arra kíváncsi vagyok, hogy egy 1-es acéllemezen hogyan vágok rajta ablakot.
(tudom, másoknak már sikerült, de azért szép lesz...)
flex-et ezzel kiváltani elég érdekes.
de azért megnézem.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
DiceBlade
aktív tag
vágásnál max fordulatot ajánlok, köszörülésnél olyan közepeset, de próbálgatással rájösz hogy Neked mi a megfelelő
(ez előtt nekem sem volt még a kezemben) -
FatalEror
addikt
A nyomaték itt nem változik mert nyomatékot mindig mechanikusan növelünk/csökkentünk,azaz egy fogaskerék rendszerrel le van áttételezve a motor,ezért vannak a mechanikus 2 sebességes hálózati/aksis fúrók,hogy legyen egy nagy fordulatú kis nyomatékú fokozat fúráshoz,és egy kis fordulatú,nagy nyomatékú fokozat csavarozáshoz.....
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
és csukott száj...
csak sima szemüveg van. (jobb a semminél.)
de erre nem gondoltam. jogos. néznem kell egyet....de nem jó. szemüveg nélkül, közelre nem látok jó. és a szemüveg tetejére egy körbeölelően lezáró nem nagyon megy fel. így valszeg marad a sima szemüveg....
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
A tengely az bírja, a kis (sima, nem az erősített) korong törhet.
Ja, és védőszemüveg használata kötelező!!![ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
szab.tam
nagyúr
2 próbafeladatom lesz.
1: 1mm vasatag ház lemezen (hulladék), vágok egy kis ablakot. kis felx korong.
2. alu hűtőborda talpán van kis perem. kb. 1mm széles, 2 mmm magas, borda telejs hosszában végigfut.
ezt egy henger alakú köszörőfejjel akarom lekapni.mik az ideális fordulatok? magas? vagy alacsony? az alacsonynál nagyobb lesz a nyomaték? vagy ezeknél a villanymotoroknál a nyomaték változás máskép működik?
vagy az aktuálisan ideális forulat előre nem meghatározható, magamtól rá fogok jönni kategória?
-
DiceBlade
aktív tag
ne anyarodj vele mert eltolörik a korong és az bizony fájhat, nekem szerencsém volt...
inkább csinálj sokszöget és utána a reszelőfejekkel szép ívet adhatsz neki -
szab.tam
nagyúr
még nem próbáltam ki, majd délután.
de azért fura, hogy ehhez a basetech80 kezelésiben 1 db. ábra sincs. nem túl bonyolult a képlet, de akkor is.
hogy az imbuszkulcs mire jó, még nem jöttem rá.
a sok bizbasz helyett, amit sosem fogunk használni, adhattak volna 2-3 +tengelyt. mert az néha törhet, ha kanyarban flexel vele az ember. (ha jól értettem feljebb a lada kalaptartós leírásból...)fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
M_o_g_y_i
őstag
A múltkori falfúrás óta csak mutatóba volt kint a dobozból, legközelebb pedig majd ismét pár polcnak való felfogatás helyét fogom vele fúrni. Esetleg ha valami bútort csinálok, de ez csak terv.
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
FatalEror
addikt
ÉN modding célra egy komoly dekopírban gondolkozom.....
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
én nem rendelgettem. úgy sejtettem, hogy lesz mindkettő raktáron. ez tipikus fogyócikk. bementem, és volt.
a 7k-sat vettem meg. használom, amíg megy. ha sokáig, jól jártam. ha nem, akkor jön a dremel. meg hát ott a gari....
megkérdeztema fickót, hogy a drágábbnál jobb-e a meghibásodási ráta.
semmivel nem rosszabb az olcsóbb ebből a szempontból.
direkt csak a relációt kérdeztem, mert ha azt megkérdezni hülység lett volna, hogy sokat hoznak-e vissza...de valamiért biztos vagyok benne, hogy ezek jobbak, mit a 3k-s ósanosok.
ott tojnak a garira, úgy sem nekik kell vele foglakozni.
itt viszont a conrad-ba viszed vissza. nem forgalmaznak eleve fos terméket. nem éri meg nekik a macera.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
DiceBlade
aktív tag
én nem csalódtam szerintem te sem fogsz
-
Klemens
őstag
Én több embertől is itt fórumon azt hallottam, hogy egész jó gépecske.
Az a baj, hogy a Dremel az már nekem drága."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
FatalEror
addikt
Ahogy látom egyre kapósabb ez a kis szerkezet,de neked is csak annyit kívánok,hogy soha ne álljon meg....
HardCore is my LifeStyle
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Ma megrendeltem ezt, remélem nem fogok benne csalódni.
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
FatalEror
addikt
ÉN inkább a kis bosch-ra lennék kíváncsi,hogy bírja strapát.....
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
értem.
ma bemegyek, hátha valamelyik van raktáron. (ezekből elképzelhető.)a felxit csak véghelyzetben használnám, mert szerintem lehet, hogy megterheli hosszú távon.
de majd kitalálom, köszi a tanácsot.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
DiceBlade
aktív tag
hello
a Bastech-re írta valaki hogy hamar tönkrement neki, ezért mentem inkább biztosra
egyébként 2 év garit adnak rá, kiegészítői nem csúcsminőségűek de használhatók
a flexi szár és az állvány jó szolgálatot tesz, egyszerűbb velük dolgozni mint a géppel -
rtam
csendes tag
nekem ugyanez van, megdolgozta már a magáét, hibátlanul megy
lehet ennél is van jobb, de ár- érték arányban nem hiszema tartozékokról meg annyit:
én kifejezetten drótkeféket, vágókorongokat(speedclic), csiszoló gyűrűket használtam eddig, az összes többit nem - sem flexi szárat, sem köszörűköveket és polírozó kütyüket sem, stb..- tehát szerintem érdemes meggondolni megéri-e kiadni azért többet, mert a dobozban jó sok minden van.végül is szerintem egy jó minőségű alapgépet érdemesebb venni, majd folyamatosan egészíteni ki a készletet, függően attól mi a következő feladat
persze csábító lehet egy fullosnak tűnő occsó gép, nem véletlen kínálják azokat így, mindenféle -esetenként használhatatlan- bizbasszal
a Dremelnek átlátható, jól felépített és elérhető tartozékkínálata is van, nem pedig "ez csak komplett van" című duma
szerk: itt nem elsősorban a conrados dolgokra értettem
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
Szívesen! Majd jönnek még az ajánlások/tapasztalatok, én a saját gépemmel (300-as Dremel van) kapcsolatban tudok "nyilatkozni". Tartozékok közül pedig úgyis veszel majd pár jobb korongot szerintem, ha fémre fogod használni.
-
szab.tam
nagyúr
köszi, de nem.
általában az új dolgoknál betartoma 2 lépcsőt.
1. egy legolcsóbb, de még nem szétesős cucc.
2. és ha bejön, akkor viszont egy felső középkategóriás.így jártam most a távcsővel.
nem a 20-25k-sat vettem meg, ami ugyanolyan rossz lett volna, mnt a megvett 11k-s.
így most 11 k-ból tanultam meg, hogy milyen kell madj legyen a végleges, és nem 20-ból...
de nem is 7-ért vettem, amit össze sem lehet rakni...gép:
a 7k-s lesz. van felxi szár, sok vágókorong alapból.még 1x köszi!
kicsit tisztább lett az öszkép is.[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
-
szab.tam
nagyúr
asszem én is meyek a conrad-ba, mnt DiceBlade kolléga.
ott kiegészítők is vannak.
baseth80 7k
mannesmann80 9k
kérdés, hogy az állvány megér-e nekem "2 k-t. és mintha a mannesmann-ben kevesebb korong lenne..
nah, köszi. asszem indentől elboldogulok. valamlyik lesz a 2 közül.
de asszem az olcsóságra megyek rá.[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
Mikro-gép, abból érti általában mindenki. A teljesítményt kell még figyelni, 100-125W azért legyen legalább. SKIL 1415AD Ilyenem is volt, működött.
Baumax, OBI, Praktiker is árul tartozékokat, lehet kapni "gagyi" készleteket is, de szerintem használhatóak azok is.[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
egyébként barkács szlengben mi ezeknek a nevük. mert a dremel kézi mikrogépnek hívja.
de jól tudom, hgoy ebből kiindulva a többi márkájú ilyen kis gépet is "ledremelezik".hogy kell rákeresni erre a géptípusra, ha más márka is jó?
(remélem, most már elhiszed, hogy q*-ra nem értek hozzá, ezért kéne a sok értehető input...)
-
M_o_g_y_i
őstag
A Dremel tartozékokat a jó minőség miatt említettem, gépet lehet olcsóbban is venni.
A fehér, az polír-korong. Van ún. Speed-click rendszer, és van a hagyományos tengely-alátét-korong-alátét-csavar rögzítési mód.
Hagyományos kő és üvegszál-erősítéssel. ill. gyémántporos is. És még egy-kettő, de fémen azok nem érdekesek.
Jó esetben egy métert egy üvegszálassal kb. végig tudsz vágni, max. egyszer cserélned kellhet. Amit én használtam, az kicsit jobban kopott, de nem is Dremel volt.
Különböző átmérőjű korongok vannak, a készletben a kis tégelyek alul ilyeneket tartalmaznak.[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
köszi a képet.
így látok egy összképet a tartozékokról.
de az idáig feltett kérdéseimre ettől még nem tudom az összes választ...valamin eleve rajta van a korong, valmelyiken külön van?
legalábbis ez látszik.a doboz emeletén vannak színes tárcsák. (köszörűk?)
de melyika vágótárcsa?
mert nekem leginkább az alsó fiók, jobb oldal, fehér kis korong tűnik annak.
mi lehet a mellette lévő műanyag hengerekben.de már tettem fel pár jobban érdeklő, konkrét kérdést. először inkább azokra....
tehát vágni lehet. ok.
alkatrészutánpótlás. ennek a hozzávetőleges ára csereszabatosság.próbálj meg úgy válaszoni légyszi, hogy totál hülye vagyok.
olyanokat kéne tudnom, ha 1 méter hosszan végigvágom azt az 1mm vastg lmnezt, akkor hány felet, tengelyt, tárcsát, akármit koptatok el? ha ügyes vagfyok 1-2-t? 10-et? 20at? az mennyibe kerül, hol kapom meg, stb.
(de hasonlókat már kérdeztem, nem írnám le 3x...)szerk:
de ezt magyaráztam, hogy nem fogk 40k-ért dremel-t venni,a mikor itt mutattak feljebb párral 10k-ért egyet.
innentől a dremel webshop pont nem érdekel.
valami alternatív, olcsóbb megoldás érdekel.
és a dremel webshop-ból még mindig nem fogom tudni a különböző márkák és alkatrészek közti kompatibilitás mibenlétét...szerk2.
a dremel webshop linkből legalább már látom, hogy milyen vastagon vág a tárcsa, és a felépítését is. majdnem, mint egy kis flexkorong.[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
Mutatok egy készletet, amiben nagyjából minden van, és jól látható is:
szerk.: Pontos árakat nem tudok
,de van Dremel-webshop, ott találsz friss árakat.
Megszűnt volna???Én már rég nem vettem hozzá korongot, akkor is ilyen "gagyikészletet", mer' óccó volt.
Van még a Proxxon, olyan korongom is van, de még nem kellett használnom.
Elvileg ez a kettő gyártó csinálja a legjobb gépeket/tartozékokat ebben a kategóriában, de erre a Hitachi készletre fáj a fogam.[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
mindez ok. de nálam a nulláról kell építkezni.
tehát van külön tengely és korong?
vagy a tengely a koronggal egy szerkezeti egység?
tönkremenni pedig úgy tud, hogy vagy törik a tengely, vagy ugye kopik a korong?
milyen ára van a legjobb minőségű korongnak? kb....úgy képzeljem el, mint egy fúrószálat, amit a tokmányba befogok?
és ha ügyes vagyok, akkor fogkövet is tudok leszedni vele?
lada kalaptartó.
2 is volt. '89-81 tájéka.
én csak azt nem tudom, hogy nem haltam meg az 1500s-sel. de meg sem törtem. utólagosan nézve a felfoghatalna kategória. csak csutka gázt ismertem.[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
Én a kis Dremellel vágtam már 1-1,2mm vastag lemezt, konkrétan Lada-kalaptartót.
Két ovál nyílás kellett hangszóróknak. Vitte f@xán, legjobb az üvegszál-erősítésű korong volt.
De a sima is jól vitte, csak hamar eltört a "fordulókban".
3,2mm-es a tengely (ha jól tudom) többnyire, bár én vettem mini-tokmányt a gépre.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
szab.tam
nagyúr
előbb ír, aztán olvas....
amilyen kívánalmakat leírtam, azokra ez a gép pl. jó?
10k?
beszerzés?
vágokorong ár, beszerzés?amit az előző hsz-ban linkeltem fekvő házat. ott van pl. a bal oldala. azon körbevágnék egy ablakot úgy, hogy csak egy keret maradna meg. durván 100x400-as téglalap.
azaz 1 méternyi vágás. ezzel lehet-e? kb. mennyi idő? mennyi kis vágókorong?a vágókorong gondolom kisebb, mint a gép vastagsága. ha egy nagy sík felületen vágsz egy ablakot, akkor mit csinálsz? mert ugye nem férsz a felülethez úgy, hogy merőleges legyen a tárcsa a síkra. ferdén vágsz bele? és utána egyenesbe reszeled az vágási élet? mondjuk itt a felxivel meg lehet oldani...
meg lehet oldani?stb, stb, stb....
remélem aránylag értelmesen kérdeztem. az életben nem volt még ilyen a kezemben, de még flex sem. és ez már kezd sokba kerülni, hogy az agyamban megszülető dolgokat mindig mással csináltatom jópénzért...
-
szab.tam
nagyúr
aldiban vettem pár dolgot. lehet, hogy pancser dolog, de ez van.
6. oldal...40db-os normál csiszolóvászon, 40-240-ig. 600,-
digitális tolómérő, dobozzal, + elemmmel 3k. (ez igen olcsónak tűnt a számomra.)2db egyforma satu, 5k/szett.
nem a vákumoat, hanem a kis asztalit vettem. gömbcsuklós. egész jó.
nem is hülyeség a 2 db. mert így hosszabb eszközt is tudok stabilan rögzíteni....más.
van ugye a htpc házam, amit már kicsit barmolgattam. van hozzá 2 méhsejt tetőm is. 1 szép, ey csúnyább festésű.
holnap kapok egy ugyanolyan házat. ezt megcsinálnám perfektre, és a rosszabbik méhsejt tetőt meglékelném, hogy magas procihűtőt is tudjak betenni. a tetőléken a hűtő kilógna, mint egy amcsi motorháztetőn a beömlő.feladatok:
1. a ház mindkét oldalát kivágnám, hogy a felső rácson távozó melegnek legyen alul/oldalt hideg beömlő utánpótlása. és apasszív táp is így oldalról megkapja a levegőt, mert most bezárva forrong, és ezért a gép belsejében egy ventit rá kellett állítanom. ez nem járja.
az oldalkivágásokra is méhsejt kerül majd.
2. már említett okból az egyik méshsejt tetőt is ki kell vágnom egy kb. mugen vagy ninja alapterületen. ahol ugye majd kiemelkedik.1 szerszámot tudok venni. (vagyis azt sem, de valahogy megoldom....)
de az most nem a flex lesz. az amúgyis olyan hangos, stb. hogy perpill nem itthonra való. valami halkabb, diszkrétebb, és finomabb cucc kéne.
amivel finomabb, kisebb léptékű kivágások is mennnek. (esetleg műanyag előlapon is kis lyuk, stb.)valami kis kézi mindenes, dremel szerű.
van-e olyan vágó ezekhez, ami úgy néz ki, mint egy kis vágókorong, és pont úgy tudok vele vágni, mint egy flex-szel? 1mm-es lemez házoldalt el lehet vele vágni? vagy leég?
mennyire kopnak a korongok?azaz:
felx-et nem akarok, és van-e megoldáa, amivel ki tudom váltani, több féle fej, cél. nem baj, ha lassú a vágás, de azért a linkelt ház oldalán egy teli ablakot, (csak egy keret maradna), kb. egy óra alatt kivágja azért?valami alsó középkategóriás, lehetőleg olcsó cucc kéne, amit alkalmilag használnék csak.
nem egy életre kell, csak beleízleni egyelőre.
nem tudom, hogy a hozzá való korongok, vágók, mittoménmik, szabvány méretűek, rögzítésűek-e? vagy minden gyártó megcsinálja sajátját, nehogy csereszabatos legyen.ebben kéne valami felhomályosítás...
konkrét típus, beszerzés.
ja, még egy:
gyakori fealdat. bontott bordákat kapok, amiknek nem sík az aljuk. néha vannak kis peremek. alu. 1x2mm, hosszanti csíkok. elég macera reszelgetni. jó lenne azokat nagy részét is tudni lekapni...[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
Tudod,hogy én mindig segítek.....
HardCore is my LifeStyle
-
M_o_g_y_i
őstag
Tudom ám!
(nagyjából, mert a faipari "bótban" láttam ilyen asztalt, ahol a bútorlapokat vágattam eddig)
Majd egyszer kiköltözök ebből ak.lakásból, és csinálok egy rendes műhelyt.
Addig nézelődök, okosodok a témában.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
FatalEror
addikt
Ez kedves barátom egy vezető sínes merülő fűrész,melynek lényege,hogy precíz,gyors,egyenes hossz vágásokat tudunk/tudnánk készíteni,a merülő fűrész lényege pedig,hogy egy anyag tábla középén tudsz vele vágásokat készíteni,mivel a fűrésztárcsát te/maga a felhasználó "nyomja" bele az anyagba....
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
M_o_g_y_i
őstag
Ez vagy valami, vagy megy valahová...
Nagyon jó az ára.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
AndrewTdi
addikt
ezt én is így gondolom
-
őstag
őstag
Én is remélem, hogy idetalálnak minél többen. Nem is gondoltam hogy itt a PH-n ilyen van xD. Grat. hozzá.
Bár lehet, hogy kevés itt a profi/fél-profi barkácsoló (én sem vagyok az), de szívesen olvasom. -
FatalEror
addikt
Ezt még érdemes megnézni:[link],ez ennyiért bagóért van,és az állapota is kifogástalan....
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
Igen ez tényleg így van,és a vicc az,hogy nekem einhell felső/falcmaróm és semmi baja,már 6 éve működik hibátlanul,és tényleg akkor még az einhell jó gépeket gyártott,de ugyan ez az asist,mert anno (6 évvel ezelőtt) vettem egy asist vastagoló gyalut 50-60k-ért és a mai napig semmi baja,teljesen jól működik,igaz ezek a gépek nem dewalt-ok,hogyha esik 10 métert túléli,de szakszerű használat esetén,nálam elég jó szolgálatot tesznek....
HardCore is my LifeStyle
-
M_o_g_y_i
őstag
Köszönjük! (a linket is!)
Nehezen indult a topic, egyelőre még szerintem kevesen is ismerik, de remélem hamarosan idetalál az összes barkácsoló/iparos kolléga, aki tud felvilágosítást adni.Manapság sajnos még inkább igaz, hogy kétszer vesz aki olcsón vesz.
Sok a x@r gép, pár hónap (jobb esetben egy év) és csere, vagy kuka ha nincs rá 1+ év gari.
Legutóbb egy kollégám "dícsérte" a hiper-szuper Asist fúróját, amiben csupán kétszer cserélt eddig csapágyakat (nyilván valami olcsó fajtát rakott bele, amit még megérte) és több helyen facsavarral van már összefogatva a háza, saját szememmel láttam.
Nyilván, ha gyorsan kell valami, és nincs rá sok pénz, kompromisszumot kell kötni.
De a gyártók erre még rá is tesznek, mint minden egyéb termék esetében a világon.
Ezért is kell/ajánlott már otthonra is ipari gépet venni, vagy nagyon körül kell járni a témát, melyik az ami többet bír.[ Szerkesztve ]
-
őstag
őstag
Sziasztok!
Most fedeztem fel a topikot. Tényleg remek kezdeményezés.Itt a második Festool video helyes linkje
Hát igen ez önmagáért beszél -
FatalEror
addikt
Igen,de otthon is szeretne az ember jó munkát végezni,és elméletileg az iparigépeknél,a strapabíróságon van a hangsúly,de sajnos nagyon egy-egy ilyen gép is nagyon rosszra sikeredett,mert nem lehet vele normális munkát végezni.......
HardCore is my LifeStyle
-
M_o_g_y_i
őstag
Láthattad, ha kicsit többet is kell adni érte, de inkább a jobbat veszem meg, inkább spórolok többet rá. Néha ez rossz döntés, mert kellene a cucc, de még nincs kézben.
"Szerencsére" még nem kell ilyen fűrészt vennem, és később lehet megtalálom az ideális ár/érték arányú eszközt. Mert ugye nekem csak otthonra kell.[ Szerkesztve ]
-
rtam
csendes tag
a tesóm ötvenezres bosch gst100bce szúrófűrésze, ami nagyjából tüzifát aprítani jó, na az drága
-
FatalEror
addikt
Meg az áruk is.......
HardCore is my LifeStyle
-
M_o_g_y_i
őstag
Nem, hhttp// -vel van több.
Qrva jók ezek a Festool fűrészek!
-
rtam
csendes tag
elnézést rossz a link egy h betűvel több van, mint kéne, sajna javítani nem tudom
-
DiceBlade
aktív tag
hát azt én is
-
FatalEror
addikt
Remélem soha nem fog elromlani.......
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
Megnéztem a DeWALT-ot,és alsó támasztású kúp görgőket használ,de esetleg még a HILTI????
HardCore is my LifeStyle
-
rtam
csendes tag
ez már a PSB300 utóda a Carvex, de ezeket a vágásokat a PSB300 is tudja.
igyekszem most már visszafognia a Festool ömlengéseimet
-
rtam
csendes tag
ezen a videón elég jól látszik a kipattogzásgátlót hogyan kell berakni
-
rtam
csendes tag
A Festool-nál a kis műanyag lapon nincs kialakítva a fűrészlap helye, te vágsz bele, hiszen a gép működik mikor rátolod a kis műanyag lapot, tehát a lap magának alakítja ki a szükséges vágatot, éppen csak annyit amennyit feltétlenül szükséges.
Egyéb gyártók is adnak ilyen kis müanyag izét, de azoknál gyárilag ki van alakítva a vágat, sosem lesz olyan pontos, mint a Festool, amivel valóban kipattogzásmentes vágást tudsz csinálni.
A többieknél bele kell pattintani, a Festool-nál rá kell tolni a működésben lévő lapra. (most telóról írok, ha gép közelbe kerülök próbálok valami szemléletes videót keríteni)
egy baj van a festool-lal, használtan sem nagyon lehet találni csak legfeljebb nagyon ős darabokat, nem nagyon lehet továbblépni, legfeljebb megint festool-t[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
Igen igen de ez a műanyag lap szinte az összes dekopírnál megjelenik,és még annyit,hogy a festool az egyetlen aminek 4 görgős fűrészlap megvezetése van,de a DeWALT se lehet egy rossz alternatíva mert ehhez 3db felszakadás gátló betétet adnak,négy fűrészlapot,és ezt 43k-ért tudja,de a GST140BCE-vel az a bajom,hogy 60k,és akkor már inkább rádobok még 10k és meg van a festool...
HardCore is my LifeStyle
-
rtam
csendes tag
- GST150BCE: fűrészlap megvezetése nem tűnik túl jónak, picit erősebb, mint a GST140BCE, viszont elhagyták a korrekt megvezetést biztosító kemény pofákat, nyilván olcsóbb is mint GST140BCE, az erő miatt inkább gyors, durvább vágásokhoz ajánlott.
Elvileg ácsoknak jó lehet.- GST140BCE: ez lehet egy jó alternatíva
- DeWalt: ezt abszolút nem ismerem, lehet ez a tuti a fűrészlap megvezetésétől tenném függővé a döntésem (ha Festool koppintás, akkor lehet jó)
- Metabo nekem nem bejövős dekopír terén, már csak megfogni sem szeretem (ergonómia)
- Festool: ha jó univerzális gép kell -puha és kemény fafajták, lamináltak- ez a tuti
ezzel nagyon elfogult vagyok, kis imbuszkulccsal kell beállítani a kemény pofákat adott fűrészlaphoz, így különböző vastagságú lapokat is pontosan vezet meg.
Kis műanyag lapot lehet beletolni, amibe bele kell vágni a lappal, így még kihajtogatott lapokkal is nagyon szép vágási felületet lehet elérni, fölül is természetesen - alul a többi is szépen vág, húzóvágásnál , persze ezeket a kis lapokat x méterenként cserélni kell
Az új PSB400 gépeknél már egy V alakú vágatba feszül bele a lap vágás közben, jól működik, mégis a régebbi megoldás nekem jobban bejön, mégha körülményesebb is beállítani
(láttam olyan gépet, aminek a gazdája nem is állította soha, így persze nem érte el a kívánt vágási minőséget, ez lehet hátránya a ma oly divatos webáruházas vásárlásnak, de lehet a kereskedő nem mondta el hogyan is kell beállítani)[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
Igen,egy dekopír-ra nekem is fáj a fogam,én még most is a bosch psta50-esemet nyúzom,de akkor bosch nem is szabd venni,de én a metabo steb135 plus-t néztem,DeWALT-ot illetve a bosch 150bce,és az új 145bce-t kettős aranyozott görgővel,de úgy is itt ez a topik ezt igazán megbeszélhetnénk,hogy mit is lenne érdemes venni....
És igen azért a fein,és a festool nekem is elég drága sajnos.....
de nekem meg egy orosz asztali körösöm van 3000W!!!!!van benne kraft de az hang amikor elindul ihaj csuhaj,néha még nekem is bórsózik tőle a hátam.....[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
rtam
csendes tag
Dehogy kell hanyagolni
Nekem van alap 1100W Skil körfűrészem, kb. 12 éves, amit az kapott az nem normális, asztalba applikálva tüzifa vágása, stb.. szénkefét és csapágyakat cseréltem benne egyszer, azóta is megy(nem a DeWalt-hoz akartam hasonlítani)
Valamint van egy B&D 500W körüli fúróm is, szintén tizenvalahány éves, még a fekete színű, szintén mai napig működik, pedig Padlopon és különböző habarcsok is lettek vele keverve, tavaly ősszel ez volt kéznél, nem a Bosch vagy Makita, tette a dolgát.
A Festool és Fein nekem nagyon távoli, az áruk miatt, meg az én hobbi szintű használatomhoz tényleg föölslegesek is.
Azért egy dekopírra nagyon fáj a fogam, kipattogzás mentesen -lényegében fóliázható minőségben- vágni bútorlapot más dekopírral nemigen lehet, öcsémnek Bosch GST100-a van, egy fabatkát sem ér, colos anyagot sem lehet derékszögben elvágni, ááááááááááá -
kzkz
őstag
Mégvalami: az állvány ugye nincs a képen? azt külön adták hozzá?
Csak azért kérdem, mert van a conrad-nál egy basetech kütyü is, ami szerintem ugyanez csak más néven. Viszont ott nem írják az állványt...
-
FatalEror
addikt
Megnéztem a videot hát ja,de ezt eddig is tudtam de én azért a DeWALT-ot se hanyagolnám el ha már strapabíróságról van szó,nekem a DC981KL-m esett le úgy tetőről,hogy a 12m-es szarufa hosszt végig bukfencezte,majd még esett 7m a betonra tokmánnyal lefelé,és a mai naig használom probléma mentesen....
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
ÉN még mindig egy 10 éves skill-t nyúzok......
HardCore is my LifeStyle
-
M_o_g_y_i
őstag
Ja-ja, ezt már ezelőtt is tudtam, de most mióta elkezdtem fúrót keresni eleve szóba sem jött.
-
FatalEror
addikt
A zöld bosch egy nagy sz@r,állandóan szétmegy a tokmánya,gariba álltalába 3X szokták cserélni.....
HardCore is my LifeStyle
-
M_o_g_y_i
őstag
Sógor azt mondta, hogy az Ő (már javított) zöld Bosch fúrójára elcserélhetem az enyémet, a kéket. Micsoda biznisz!
"Erősen gondolkoztam rajta" de végül mégsem cseréltünk.[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
Hát nekem nem kell bemutatni se festool-t se fein-t tudom,hogy ezek a gépek egyfalyta alapítógépek melyek a ma is használatos gépeket szülték meg......és a strapabíróságukat se...hidd el én is oldalak tudnék zengeni.......és bár nem írtam róla jól tudom,hogy mit ér,mit tud egy festool....,és igen azt is tudom,hogy mennyire szeretik a makitát mert építkezésen,vagy akármilyen más munkáknál szinte 90% hogy lesz makita.....de szerintem mi órákig tudnánk ezekről a gépekről beszélni....
HardCore is my LifeStyle
-
rtam
csendes tag
Sziasztok!
Mielőtt belekezdek fontosnak tartom kiemelni, senkit nem akarok megbántani hozzászólásommal, nem nagyképűsködni akarok, csak mivel több mint 10 éve értékesítek -és magam is használok- az itt tárgyalt gépekből, van némi tapasztalatom a témában.
Természetesen a helyszíni demók alatt, nagyon sok hasznos infót, tapasztalatot lehet megtudni az iparosoktól, felhasználóktól.Részben egyetértek az általad leírtakkal -legalábbis az általam ismert márkáknál- annyival egészíteném ki, hogy a piac azt mutatja a Makita még mai napig viszi az értékesítések döntő százalékát az építőipari gépekben.Ugyanúgy, mint bármelyik gyártónak, neki is felépített a kínálata, az alap gépektől a komolyabbakig.
Nincs olyan, hogy ez a márka mindenben jobb, mint a másik, legfeljebb adott gép a legjobb ár- érték arányú választás, adott időben.
Pl.: Metabo LT és LTX sorozatú akkus gépei kiválóak, de szúrófűrészt nem vennék tőlük.Számomra -szigorúan a saját véleményem - a fémipari gépekben a Fein, a faipari gépekben a Festool márka az akit mindenki más követ lényegében -elnézést, egy picit túlzás- de egy példát kiemelek.(Igaz ezek prémium kategóriák, így a piaci részesedésük relatíve kicsi.)
Festool merülőfűrészét 1964 óta gyártja: miután lejárt a 40év(nem tévedés) szabadalmi védettség, boldog-boldogtalan elkezdte gyártani a saját merülőfűrészét, és bizonygatják, hogy milyen jó a gépük (makita, metabo, nem tudom másnak van-e még).Pontosan azért is arcpirítóan drágák ezek a gépek, mert iszonyú pénzt ölnek fejlesztésbe.
A Festool már 2005 óta gyárt szénkefe nélküli akkus gépeket (kivéve a viszonylag új CXS sorozat).
Talán érdemes megnézni mit bír ki egy ilyen gép:
http://www.youtube.com/watch?v=-bZ4yrpTcjw
Persze ez nem életszerű ,de mégis azért valamit mutat.Befejezem, mert oldalakat tudnék írni a témában
Üdv: Tamás
-
FatalEror
addikt
De az a flexi szár nagyon biztatóan néz ki......
HardCore is my LifeStyle
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- DIGI Mobil
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest