Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Így teljesít a Xiaomi 15S Próban a márka saját fejlesztésű processzora
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
zadir1
tag
Nekem az A53 már lassú volt, akadozott és az akksija is gyenge volt. Lecseréltem nemrég egy S23FE-re. Érezhető az S széria ereje
-
sosmocsok
csendes tag
[kép] [kép] Itt a nagyfaterja, ebben még 'vót anyag
Még gyári akksi van benne, szegény úgy belassult, a bekapcsolás is felér egy érvágással, kb 17-20 üzemórát még bír, ha nem piszkálod. Tartalék telefonnak még tökéletes (A50)
A55-öt akartam venni utódnak tavasszal, de amikor megláttam mennyiért vesztegetik, kisebb agyérgörcsöt kaptam. Rá kellett döbbennem, hogy a Samsungok bizony nagyon túl vannak árazva, dehát persze minden annyit ér, amennyit adnak érte. Red magic 9 lett helyette, top deal, nagyon pöpec teló. -
-
-
elfelejtette
veterán
BiP És Loik:
A banán gate miatt is félek kicsit az S22/23-tól, mivel mindkettőnél olvastam a hibáról.
Throttling nálam nem tudom mennyire jelentkezne, abszolút nem játszok telefonon, videózni nem igénylem a 4K-t, mivel nincs is olyan tv-m, amin visszanézhetném, meg tárhelyben se vagyok eleresztve túlságosan. -
válasz
Predatorr #36 üzenetére
Oké. Drukkolok, hogy az utód ne okozzon neked ennyi fejfájást.
elfelejtette Nálam az S22 kb. 2 hét után ment a levesbe, nagyon leszerepelt az Exynos 2200 miatt (extrém gyors merülés, throttling). Viszont az S22 Ultrámnál már nem tapasztaltam ilyeneket, talán 2 év alatt a sima S22-t is gatyába rázta a Samsung.
-
BiP
nagyúr
Lehet csípni? Hát, ha nagyon ügyes az ember.
Én 2 hete vettem S22-t, pedig S23 is a célkeresztben volt. (pont a SD miatt) 150-ért még vettem is volna, de azok 5perc alatt elkeltek mindig.
De mivel S22-t már fél éve használtam magam is, semmi baj nem volt vele. (bár a kamera néha homályos, asszem ez volt a banana probléma), megelégedtem azzal.Persze lehet, hogy az elmúlt 2 hétben olcsóbb lettek annyival a telefonok, hogy a 150e-eseket nem kapkodják el azonnal, hanem van idő lecsapni rá.
#40 Loik: Én, amikor vettem, akkor nézegettem teszeteket.
Erős használatnál melegszik, és jobban merül, mint az S21 vagy az S23. De átlag használatnál nincs vele gond.
Mivel én nem játszom vele, youtube, netezés, ügyintézés megy csak rajta, be mertem vállalni. És hozza is az 1 napot. (igaz, néha én is érzem, hogy többet is bírhatna, azért a folyamatos netezés (FB + fórumozás) tényleg le bírja szívni) -
elfelejtette
veterán
válasz
GoodSpeed #35 üzenetére
Persze az ember általában jobban örül egy újnak, mint egy használtnak.
De csóró vagyok, már megszoktam, hogy használt cuccokat veszek.
Gyerekkoromban is gyakran a bátyám kinőtt cuccaiban jártam.
Egyébként a most kinézett Moto Edge 50 Neo is közel van méretben a Samu S22/23-hoz, és a Telekomtól megkapnám havi 6600-ért, ami baráti.
Ez maradt, mióta a Samu kivezette a kis méretű A4x szériát. Ezek a 77/78 mm széles Samu A3x és A5x szériák nekem rettentően szélesek. -
BiP
nagyúr
+ #31 elfelejtette : Én idén márciusban vettem S22-t 120eért, meg 2 hete asszonynak egy másikat 95-ért, lecserélni az S9-et.
Gondolkodtam az Ultrán a kamera miatt, de a tepsi méret nem jön be
S23 (~160e) meg S24 (~220e) még túl drága lett volna arányaiban, így lett S22. -
Predatorr
őstag
A Samsungnál panaszkodj észrevételeim miatt, de őket meg nem érdekli a spórolósabb, kevésbé pénzes ,vagy csak a csúcskategória "szolgáltatásaira" nem vágyó vásárlóréteg (ezért hanyagoltam az S szériát), szóval neked még annyira sem kellene foglalkoznod vele.
Ultrán persze, hogy fut az, ami a sz.ros kis középkategórián nem, vagy random elakad, hiába a 6GB RAM (4,1GB fölé sosem ment). Szóval nem a One UI jó, hanem a hardvered erős. Android 14-et meg már nem optimalizálták S osztálytól lefelé, vegyen a user drágábbat, de mondjuk ugyanolyan gyenge kamera-felhozatallal (meg gyökér bixbyvel és fizetős, adattolvaj AI-jal). Egyébként az S8-am is csak annyival volt jobb, hogy 1 android verzióval később kezdték avultatni. Aztán persze 7 év support...
Már kitárgyaltuk, hogy csak másik sz.rra (hiszen még az A56 is kb. ugyanott van) vagy számomra a tudásához képest drágára tudnám cserélni. Azért ne aggódj, akcióban kinéztem már pár felső kategóriás telót, amelyekből nem hagytak ki semmit, mert most kell lépnem, ha meg akarom úszni az AI-t és az azzal járó adatlopást és lehúzásokat (előfizetések, ugye, mert pár hónap után egyik gyártónál sem működik másképp), aztán azzal elleszek, amíg működik.GoodSpeed: Ne dőlj be a támogatási marketingnek.
Persze, megkapod, csak lehet, nem lesz benne köszönet. Elég, ha csak nem törődnek már a régebbi/olcsóbb készülékekre optimalizálással, a lá Samsung.
kutga: Sajna a régebbihez, még ha felújítottat veszel is, nem kapod meg a több éves támogatást. Az viszont biztos, hogy az A széria "optimalizálása" nem támasztja alá reményeidet. -
válasz
elfelejtette #31 üzenetére
Nekem használt telefon nem kellene. Inkább olcsóbb, de új. Meg ugye az új tovább is van támogatva általában.
-
kutga
félisten
válasz
elfelejtette #33 üzenetére
Erre gondoltam, igen, 150 ezer forintért már ki lehet fogni a 23-ast. Hozzátenném, nekem volt 22-es rövid ideig, nagy gondom nem volt vele, az azóta eltelt időben meg lehet optimalizáltak már rajta annyit, hogy megérje.
-
kutga
félisten
válasz
elfelejtette #31 üzenetére
Kicsivel többért inkább 23-as szériát vennék a 22 helyett.
-
válasz
Luck Dragon #25 üzenetére
Igen
, közben néztem az F6 PRO-t, de az már majdnem 200 rugó, viszont van benne WiFi 7 és 90 wattos töltés, de sem IP67, sem eSIM, szóval akkor X6 PRO.
Jaja ez a Xiaomi / Samsung duó mánia ez olyan kapucineres életérzés. Most persze lehetne azt mondani, hogy A54 és X6 PRO árából egy S osztály, de a lényeg, hogy legyen tartalék telefon.Meg ez a 12 GB/512GB és UFS4.0
-
csernak75
senior tag
válasz
scyllarus #27 üzenetére
Nem tudom az elmúlt 4 évben egy Galaxy A51-em volt 1 éve már nem jött rá frissítés illetve az akku is már csak 70%-os volt benne, meg kicsit már tényleg akadozott. De mivel 4 évet kibírt nálam ezért 2 hete vettem egy A55-öt. Hát mit ne mondjak sima mint a vaj, minden pöc röff
-
-
-
Nem azt árultad el,hanem azt, hogy fogalmad sincs a valós helyzetről. A cseh cég hivatalos forgalmazója azoknak a modelleknek melyek idehaza is kaphatóak gyártói szervizháttérrel és hivatalos piaci jelenléttel. A Xiaomi Magyarországon nem dobta ezt a modellt piacra, és ha meghibásodott akkor nem tudod RMA keretén belül elküldeni közvetlenül futárral ingyenesen a TMX-nek, hanem majd a cseheknek jelzed, ők küldenek érte futárt, és majd Csehországban fogják szervizelni. Annyi az előnye a többi AK-s magyarországi szürke gsm-hez viszonyítva a dolognak, hogy a cseh mamut valószínűleg nem szűnik meg garanciális ügyintézés ideje alatt, de ennek van egy 40 000 Ft-os felára.
Ami az erőforrást illeti: azért kell erős SoC, mert 3 Android verzióval később is legyen annyira erős hogy ne döcögjön.
-
Predatorr
őstag
Tovább reszelik az A52S-t...
aztán 1-2 év, és ez is random szaggató huladékká válik.
Loik: Optimalizált One UI...
-
válasz
GoodSpeed #14 üzenetére
Elárulom, hogy az Alza a Xiaomi Magyarország hivatalos viszonteladó partnere.
Szinte biztos voltam, hogy stressztesztekkel fogsz előhozakodni, de akárhogy nézem, sehol nem találok arról infót, hogy a RAM zabáló Hyper OS van-e olyan jól optimalizálva, mint a One UI.
Te amúgy mire használod a telefonodat, hogy szükséged legyen ilyen erőre? Mert AnTuTu-n az enyém is gurít 1,5 milliót, de a rendszer sehogy sem használja ki.
-
BiP
nagyúr
Oké, megnyugodtam, hogy akkor nem a reggeli kávé hiánya okozza értetlenségemet
De elkönyveltem úgy, hogy elírás, Egy-> Egyre akart lenni, és úgy lenne értelme.
De az alcímmel nem boldogultam, hogy ez mi is akar lenni.Mármint értem a mondanivalót, a szóhasználat lep meg, és azt nem bírom összerakni.
A házában várt Exynos 1580
Mi az, hogy a házában várt? Alsóház, középkategória, így értendő a ház?
Én vagyok túl öreg a mai szlenghez vagy ez valami suta, magyarban nem használt angolból fordítás, vagy egyszerűbb a dolog, és én nézek be valamit? -
-
Azt mondtam, hogy az A54 középkategória alja (csak szemléltetésül a 2021-es Xiaomi 11 Lite 5G NE-m leverte Snapdragon 778G-vel), Az 34, A35 belépőszintet képvisel. Az Exynos 1380 már az A35-ben dobog. A Samsung Galaxy A52S 5G verte az A53-at és az A54-et is, Snapdragon 778G volt benne!
Ezen felül azt állítom, hogy az A55 is a középkategória alja (azt is veri a Mediatek Dimensity 8300 ultra Kenyáig meg vissza) minden téren, pl UFS4.0, 67W-os töltés, a csomagban töltő, tok és felhelyezett fólia. Ezen felül azt is állítom, hogy a kiszivárgott specifikaciók is azt sugallják hogy az A56 is gyenge lesz a középkategóriában. -
pusszycat
nagyúr
A cím sajtóhibás, vagy nem tudom.
-
Az A54-et nagy megelégedéssel használom, és az A55 is nagyon tetszik, így várom az új modellt.
Kíváncsi vagyok arra, hogy lesz-e előrelépés a vékonyabb kávák irányába.
Az is érdekel, hogy vajon ugyanazt a három kamerát fogják-e használni, mint az A54 és A55 esetében, mert ez esetben nagyon csalódott lennék.
Végül remélem, hogy legalább 45 wattos gyorstöltést sikerül elérniük, hiszen ez már igazán időszerű lenne.
-
-
válasz
Krolockgrof #1 üzenetére
Sajnos középkategória alja. 😢
ARMv8 mikor 120K-ért POCO X6 Pro ARMv9.
Nálam úgy néz ki, hogy tartalék telefonnak az A54 mellé az jön. SAMSUNG Vonalon meg majd akkor váltok amikor az A54 szoftveres támogatottsága vége felé jár. Addig nem éri meg A5x-re váltani nekem.
Módosult a doktrina. 😆 -
Krolockgrof
csendes tag
Egy jó nyitóárral jó kis vétel lesz ez a telefon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honda topik
- Mazda topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HP nyomtatók
- World of Tanks - MMO
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- IPhone 16 Pro 256GB gyári független 2025.03.20.Apple jótállás
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 100% hibátlan 2025.09.30. Apple jótállás
- Gyűjtői állapotú Samsung Galaxy S10e 6/128GB kék
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- SzoftverPremium.hu
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest