Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
-
Mobilarena
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kibega
csendes tag
Szia!
Ha már felajánlottad, hogy kérdezzünk, akkor élnék vele. Egy HP EliteBook 2760p-m van. Cuki kis gép, i5, 8GB RAMM, viszont a HD 3000 csak OpenGL 3.1-et tud, a Luminar 3 meg több RAW feldolgozó program is 3.3-at kér. A megoldás külső videókártya lenne nekem is. Van otthon elfekvőben egy GT610-em, ami 4.2-es OpenGL támogatással bír, ráadásul lopw profile kialakítása, alacsony tápigénnyel. Ehhez szerintem a PCI-express bővítésen kívül valamilyen kisebb tápegység elég lehetne? És ha igen milyen? Többször is hordozom és nem szeretnék egy normál számítógép tápot cipelni.
Válaszodat előre is köszönöm! Természetesen mások válaszát is köszönettel fogadom! -
Bandolino
csendes tag
forrasztópákám van, szívókám van, tehát be lehet forrasztani fixre. Rosszabb nem lesz
Még egy tápcserét megpróbáltak, valamint másik molex kábelt. Ha nem megy, akkor rendelek szerintem egy PE4C v3 adaptert... Látok fényt az alagút végén és nemszívesen adnám el a notim, hogy asztali gépet vegyek, mivel filmet is nézek rajta az ágyból, és cipelem is sok helyre... -
-
"Csere az nem sut"?

Nem akarom haszonnal eladni, kaptam egy elég erős céges laptopot (amin persze nincs EC), nekem már csak az egpu lenne a lényeg. Ha nem lennék túl nagy bukóba, már meg lennék elégedve.(#1992) Doink
Ja értem. Van phoenixhez is, csak a dell-nél nem találtam rom fájlt. A bios úgy megy, hogy egy windows-os exe-t futtatsz (minden verzióhoz más exe van), ott egy csík szalad egyet, majd restart után bios screenen megy a frissítés. DX nem úgy van hogy utasítás készletek vannak, és a régi játék régi utasítás készlet, új játék pedig új? Értem én hogy optimalizálás meg minden, de azért csak van felülről kompatibilitás.
-
Az a baj, hogy P&P, de kell a DSDT override és az azzal járó szuttyogás.

Nem felejtettem el amit mondtál, de nem olyan egyszerű egy 130k-s vásárlást sutba dobni, lehetett volna a PE4L is hibás, a kártya is, úgy gondolom érdemes minden harcot megvívnom.(#1989) Doink
Sajnos a Dell bios ultra puritán. Nuku benne semmi ilyesmire vonatkozó beállítás. Azt hiszem Phoenix biosra alapulnak. A sleep/wake mit jelent? Úgy érted a komplett gépet tegyem alvóba majd fel?
Directx12 van. -
Na annyit értem el, hogy kis olvasgatás után most már az induló képernyőnél dugom be az adaptert, nem a Windows betöltés előtt. Íme a változás.
Most a Furmark 71 FPS-sel nyomja az FHD burn in tesztet (ami majdnem 3x sebesség növekedés), viszont a CPU-Z szerint továbbra is 1.1-van...
-
-
Köszi mindenkinek a véleményt!
Az ára nem igazán számít (céges cucc lesz), eddig szívtam az egpu konfigommal, külföldi oldalakra is írtam, azt javasolták hogy cseréljek VGA-t (a kártya asztali PC-ben frankón működik), mert elvileg mennie kellene. Ráadásul minden megy plug'n'play. Most veszek egy fasza VGA-t, ha nem fog menni lecserélem az adaptert.
-
katsi
tag
Köszi a választ!
Megy tökéletesen úgy látom! Szerencsére.
Beállítva csak a TV-t kijelzőnek, beállítva 1920x1080-at és a maximális grafikát, 60 FPS-en van kiakadva a képfrissítés miatt a játék. Ezt kizárt, hogy a HD3000 kinyomja magából, különben az intelnél tudnak valamit
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=533295107Juhú, öröm van, végre Skyrimezhetek, Deus Exezhetek a notimmal!

Annyi módosult, hogy a VGA-nak a tápot nem a BEAST-ről vezettem ki, hanem a tápból adtam neki oda. Meg Win 8. Kipróbálom ugyanígy Win 10-zel is és ha úgy is megy, akkor szuper a dolog.

-
ADAM1337
nagyúr
Valahol láttam nevesincs márkából anno, hogy noti táp volt hozzá és belül a házban meg egy nyákról volt leosztva a többi 6+2 pin, nem kell ekkora kártya pluszba, elég egy középkategóriás is kisebb nyákos vga.
Mo-n melyiket tudom megvenni, vagy ebay-ről egy pontos típust kérhetek ?
Köszönöm előre is.Max valahogy a dokkolóhoz erősítem a tp-jéhez, a kis vga házat az is jó megoldás, úgy elfér még normálisan.
-
tbalazs14
csendes tag
Tenken: Ez így nem teljesen igaz, mert például nekem Lenovo X220 + PE4C + GTX 560 mellett rendszerrel együtt indítva is tökéletesen működik.
Kirrr: Error 12 megoldás
-
Biztos hogy használja, mert a cpu vga-jával a tesztek egy része el sem indul.
(#1529) kzsolt00
15,6"-os laptop kell, mert nem akarok a játékra egy külön eszközt cipelni, tehát átköltöznék a T510-es lenovo-ról. A sok retek excel és ERP tábla miatt pedig kell a nagyobb monitor, mert kiugrik a szemem.
Nem tudom mi a baja, valami majd csak szülődik vele, lehet odaadom Tenkennek ha bevállalja hogy szórakozik vele. -
kzsolt00
tag
Ez igaz, de Gen 1 et sem bírja az exp gdc? :S Az oké, hogy a gen 2 höz kell a stabilabb jel, de hogy a gen1 nél is problémák legyenek a forrasztás hiánya miatt, azt már sajnos nem akarom elhinni!
És a tesztek bizonyítják is.Én nemrégen egy Dell E6420 on próbálkoztam, ugyanugy gigabyte GTX 960 al ( G1 Gaming ) és ugyan ezek a problémák. Ha netán működött is, akkor bármilyen kis megterhelésre fagyás lett. Amugy meg error 12, amit ugyanezen javíthatatlan error miatt nem tudtam megoldani. A megoldás az lett, hogy hagytam a 960 at a fenébe, és egy GTX 760 al próbáltam meg, és viola , minden ment bármiféle varázslat nélkül.
Én, ha a saját tapasztalatomra kellene hivatkoznom azt mondanám, hogy a GTX 960 ugyan olyan kényes, mint a GTX 650 volt anno. Az is a határozottan ellenzett kártyák közé volt sorolva anno, szerintem a 960 at is oda tehetjük.
Tehát nem tudok más megoldási javaslatot adni, mint próbálj ki egy GTX 760 ast. Azt pedig tapasztalatból tudom, hogy a gyakorlatban nagyon nagyon minimális a teljesítmény beli különbség a 760 és 960 között.
Remélem segítettem!
-
Hecskó_Ákos
csendes tag
Köszi a válaszod!
"Ok nélkül teker" ezt mire érted? GPU-Zn belül ami van, amit írtam, hogy kihajtotta a gpu-t 99%-ra az egy tesztelő, ami megnézi, hogy működik-e egyáltalán a kártya. Ezért gondoltam, hogy valami software-esen hibázik a windows alatt...
Valakinek esetleg, aki exp-vel szórakozott volt hasonló problémája? A gdc-n található kapcsolókkal még esetleg próbálkozhatok, azokhoz még nem nyúltam nagyon..
-
kzsolt00
tag
Igen, azt tudom hogy nincs olyan hogy gen 1, meg gen 2 express card, vagyis inkább hogy nem azt kellene annak hívni. Viszont így könnyebb leírni, és elmagyarázni , hogy mire gondoltam. És akkor értem. Kíváncsiságból be fogok szerezni, egy PE4L v2.1 et újra, és majd letesztelem, ha meglesz addig a gépem.
-
∂яσнυη
senior tag
Attól még, hogy jobban értesz az informatikához, nem kell másokat hülyének nézni. Én nem dicsekedni jöttem ide egyszerűen örültem. Az, hogy még mindig a topic teleszemetelésen rugózunk, azt nem értem. ÚJONC vagyok, akire ugyanúgy érvényesek a szabályok, de sajnos néha történnek olyan dolgok, amiket nem úgy kellett volna kivitelezni. De megtanultam, megértettem. Máskor nem fordul elő. Moderálták+bocsánatot kértem, úgyhogy nem értem mi a problémád. De korábbi hozzászólásaid alapján egyszerűen csak ilyen a jellemed.
Legközelebb megpróbállak majd kivonni a képletből és akkor remélem nem lesz gond.

Ha írok ide esetleg valamit, akkor azt te is nyugodtan ignoráld. Akár már ezt is! -
Retro11
senior tag
Olyan jól sikerült az egész, hogy kilőttem a built-in Wifi-t, viszont az eGPU továbbra sem megy.
Van valaki, aki elvállalná a gép összepárosítását a Quadro K2000D-vel? Inkább fizetek, minthogy ezzel a DSDT-vel, meg a setup 1.X-el kilőjjem a gép további részeit is.

Bp, Debrecen vonzáskörzetében valaki?
-
Yiggdrasil
aktív tag
Helló, köszi az infót!

A 2570p is jó választás is lehet, vagy maradjak inkább a 2560p-nél? Nézegetek most használt üzletiket, és a 2560p ~100, a 2570p ~140, a Thinkpad X230 is ~140 körül mozog, ezeket a típusokat néztem elsősorban a méret miatt. Persze kérdés, hogy a 3. generációs gépek egyáltalán kompatibilisek-e az eGPU-s megoldásokkal, illetve hogy megérik vajon azt a 40ezer plusz költséget? Az i7-es CPU mennyibe került, ha szabad kérdezni?
-
∂яσнυη
senior tag
Így már érthető.

Utánanéztem, hogy mik a gondok, remélem te is erre gondoltál: melegedés, SWEX-et nem tudnám használni(gondolom ki be kapcsolás, időzítésre van), kevés benne a kraft (220 helyett csak 165-170W-ot tud, amit pl egy GTX 680 elérne). Ok ez világos.
De szeretném, ha a hordozhatóságát meg tudnám tartani az egész rendszernek! Van egy 17-es notitáskám, amibe belefér 2db 15,6-os gép tápokkal egérrel mindennel együtt! Ebbe szeretném beletuszkolni néhanapján, ha lan partyra megyek
.Ha a Dell da-2 nem jó, akkor tudnál javasolni egy megfelelő tápot, ami inkább hosszukás és nem túl magas(Bár ezt én is tudok keresgélni)?
Milyen teljesítményű legyen minimum? Tudom kártyafüggő, de gondolva a jövőre valami olyat szeretnék ami kártyacsere esetén is maradhat. Ez azt jelenti, hogy GTX 680 esetén min. 195W ténylegesen leadott.Tehát gondolom egy 300W-os tápnak elégnek kell lennie.
-
kisza25
félisten
ja de én nem vagyok az a fajta, hogy csupaszon odarakjam az asztalra

igen egy táp +VGA + adapter kényelmesen elférne abban a kuckóban ( raijintek), ráadásul atx-es táp
de szerintem a meglévő vasat fogom bele átpakolni, de szinte biztos, hogy kell szereznem egy moduláris tápot
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
Hi!
Nem sikerült megoldani, Ázsiában voltam, tegnap jöttem haza. A következő lépés a Setup 1.x lesz, de tartok tőle hogy utána is maradhat a laggolás (meg nagyjából azt sem tudom mit kell vele kezdeni
). Közben már vadászom a következő üzleti laptopom, jó lenne valami olyat lőni, amivel végre stabilan menne a CS:GO. Az nem lehet hogy gyenge hozzá a GTX660?Üdv: WG.
-
GeryGreyhoun
tag
-
DrGery85
csendes tag
Sziasztok!

Először is elnézést, hogy nem olvasok vissza, eleve túl kevés a tapasztalatom / tudásom mindezt a random infót feldolgozni.
Elakadtam egy eGpu setuppal, a segitségeteket szeretném kérni:
- Thinkpad X230T (ezért nincs hosszú "i"
), i7 3520m, 8gb ddr3, samsung ssd, legal Win7, maga az oprendszer és a gép tökéletesen működik.- Vettem hozzá egy ilyen házat:
http://hardverapro.hu/apro/egpu_szett_haz_alaplaptap
(csak a fotók kedvéért)
- amiben van egy ilyen adapter:
http://www.bplustech.com/adapter/PE4H%20V3.2.html
- és mivel nagyon jó vétel volt, vettem hozzá egy ilyen video kártyát:
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=2044&lid=1
__________________________________________________________Amit eddig tudok:
- A gép / oprendszer jól karbantartott / hibátlanul üzemel.
- A gép látja a PCI-e kártyát
- A gép látja a PCI-e kábel végén az adaptert
- A gép látja az adapterbe dugott pendrive-ot (szerncsére van rajta egy usb aljzat, igy nem kellett mindezen fentieket tesztelnem)
- Az adapter weboldalán az összekötésnél irják, hogy a vidkarin a felső táp csatikat ne használjuk, csak a lentieket.
Ennek nem tudom, mi a jelentőssége, minden esetre a szóban forgó vidkarin nincs csak fenti táp csati.
Gondolván, hogy lehet, a tápellátás a probléma, vettem hozzá szintén jó dealbe egy ilyen tápot:
http://www.lepausa.com/maxbron.php
Ezen van két külön "GPU" aljzat, és a szupertuti kedvéért mindkettőt felhasználtam: Az egyikről a 8, a másikról a 6 pines táp csatit hoztam le a vidkariba.
___________________________________________________Eredmény: semmi.
Annyi adalékot tennék még hozzá, hogy a ház kovácsa szerint nVidiával érdemes használni, AMD-t ez az adapter nem szereti.
Erről annyit találtam, hogy a majdnem pont ilyen adapterrel megy mindkettő so far:
Habár az R9 290 már megint egy új gen. chip, lényeg h teszteket sehol sem találtam ehhez az összeállitáshoz.
Am baromi jól néz ki
, nagyon pöpec lenne, ha működésre tudnám birni, onnantól minden igényem ki lenne elégitve laptop / vs asztali power téren.
____________________________________________________1, Mit javasolnátok, mivel folytassam?
2, Erről a progiról tapasztalatok / vélemények?
http://forum.techinferno.com/diy-e-gpu-projects/2123-diy-egpu-setup-1-30-a.html
3, Próbáltam "felismertetni" a windows-al a hardvert (mindenféle boot kombinációban ki-be kapcsolgatással / dugdosással), semmi.
4, A BIOS-ban is körülnéztem, teszteket is futtattam, semmi hasznos.
5, A lock PCI funkció ki-be kapcsolgatása a boot konfigban szintén nem hozott eredményt.
Előre is _NAGYON_ köszönök minden épitő jellegű hozzászólást!

-
Hecskó_Ákos
csendes tag
Mérnök ismerősöm mesélte, hogy az ő 3-4 éves quadroja (amit szerintem használt piacon 15000ért megboltolhatnék) a 2-300 alkatrészes szereléseket sokkal könnyebben forgatja, mint a munkatársa által vásárolt GTX xy kártya... Neten is azt írták, hogy inkább quadron játszani, mint gtx-en tervezni.. (persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy quadron fogok játszani, hanem hogy lenne két kártya a gép mellett, amit a helyzettől függően váltogatnék...
És igen, azt is hallottam hogy régebben azt csinálták, és itt a hangsúly a régebbenen van. Bocsi.
-
"Inkább szabadulj meg tőle amíg tudsz
Joci kolléga fent szerintem épp tudna valami megfelelőt ajánlani neked.
"Így kell zseniálisan mocsoknak lenni.

(#1236) akom
Olvass a sorok mögött! Ne vegyél üzleti gamert, hanem add el amid van, vegyél az árából egy jó üzleti laptopot, amire tudsz eGPU rendszert építeni. Így kb. annyiból, vagy olcsóbban 4x akkora teljesítményt érhetsz el. -
Tim82
félisten
Oké, ha túlreagáltam volna, elnézést.

Nekem a dokkoló fontos, de főleg kényelem miatt. Viszont ez az egy Advanced Dock az, ami tud hasonló dolgot, mint az eGPU megoldások (azért is merült fel - HP és Dell vonalon tudtommal nincs PCI-e sínes dokkoló), de azt rosszabbul: méret- és TDP korlátok vannak a kis hely és a beépített táp miatt, valamint nem univerzálisan használható, hanem csak Thinkpad-vonalon (2006-2009 közötti T, W, R és Z szériás Thinkpad-ekkel - utóbbi nem azonos a Z szériás IdeaPad-ekkel). Ráadásul zajos (a dokkolónak van a PCI-express sínnél egy nem túl könnyen hozzáférhető és cserélhető 4 cm-es ventije, ami terhelés alatt süvít) és melegszik is rendesen.
Én anno HD5450-et próbáltam benne, nem voltam elégedett, főleg a zaj miatt (régebbi Nvidia kártyákról azt olvastam, hogy a dokkolóval driver-gondok miatt nem mennek, azóta olvastam GT610-zel sikeres kísérletről). Sávszélességre ez is csak x1-es foglalat amúgy.
-
Tim82
félisten
Ha te egy darab USB 2.0 portra szeretnél kötni egyszerre
- SATA vinyót,
- kártyaolvasót
- soros portot
- digitális és analóg hangkimenetet
akkor hajrá.Valamint ha (videokártya nélkül) rá tudsz kötni a fentiek mellett DVI-vel és D-Sub-bal rákötni két külső monitort ugyanezzel az egy darab USB csatlakozóval a laptopra, akkor valóban, teljesen kiváltja. Nyilván mindezek mellett van is olyan kényelmes az egy szál USB port, mint egy dokkoló.
Nem látom át amúgy, hogy kötekedésen kívül mit is szeretnél, nyilvánvalóan utána tudnál olvasni egy dokkoló használhatóságának, nem érzem úgy, hogy az én dolgom lenne ezt neked megspórolni.

-
Tim82
félisten
A linken fel van sorolva, miben több/jobb, nyugodtan rá lehet kattintani és elolvasni. (Nem csak egy szál USB 2.0 portban.) Külső videokártyára szerintem pont a dedikált eGPU-s megoldás sokkal jobb, ráadásul a dokkoló csak bizonyos Thinkpad-ekkel működik a Core 2 Duo-s generációkból, úgyhogy lehet, hogy Williamgrant kollégának szántad a kérdést, ha már felhozta a témát.

-
Szerintem nem érdemes egymást b.....atnotok.

Zsolt, azért megjegyeznék a bejegyzésedhez valamit. Ezt írtam neked privát üzenetben (a csillagozott részek a domain nevek, de azokat töröltem):
----------------------------------
Ha gondolod, kaphatsz egy aldomain nevet (pl.: egpu.***.hu), ahol a valami-t értelemszerűen te választod.
Domainek:
***.hu
***.hu
***.hu
***.hu
***.hu
***.hu
***.hu
***.hu
Persze ha meglesz a végső tárhelyed, domained oda átköltöztetheted.
Tárhely, SQL, aldomian, ftp, mail stb. van. cPanel szerű rendszerben automatikusan magad tudsz mindent állítani.
Üdv: WG.
----------------------------------Tehát felajánlottam január 13-án neked INGYEN tárhelyet (nem 1 GB-ot
), mailt, aldomaint, ftp-t, sql-t, cPanellel (az SSD tárhely paraméter kissé vicces egy tárhely szolgáltatótól, de mindegy.
). Ha jól számolom, így csak a domain regisztrációs költségek terhelnének téged (vagy további támogatóidat). A 18.000 Ft-os enfold témára nem merem a véleményem leírni, de megjegyzem hogy a wordpress ingyenes, és fényévekkel szebb és összetettebb témák vannak rá szintén ingyen (és még tonnányi cms van ingyen).
Ezt a felajánlást továbbra is tartom, amennyiben ebből nem pénzt akarsz kivenni. Tehát regisztráld be nyugodtan az általad választott domaint - ami az eGPU tartalommal kapcsolatos - én adok mögé frontendet. Ezt mindaddig kapod, amíg nem változik a dolog biznisz vonalúvá (értelemszerűen a DONATE button és hasonló dolgok nem számítanak annak).Ha ez a felállás sem szimpatikus, javaslom a kickstartert.
PH! fórumon saját bizniszhez támogatókat toborozni nem illdomos.WordPeace!

-
kzsolt00
tag
Szimplán nincs igazad. Olyan tényeket soroltál fel, amik nem állnak helyt. És semmi nem volt félrevezető, főleg nem ilyen szinten, ahogy elő van adva.
De lényegtelen, sokaknak hasznosak voltak az infók amiket "összetrolkodtam", remélem lesz aki segít, ha nem akkor is megvalósítom, nem fogod elvenni a kedvem, hogy megcsináljam, csak lassabban, mert egyedül nehezebb összeszedni a pénzt.
-
kzsolt00
tag
A táppal hülyeséget nem mondtam. A Te eredményed is az lett , hogy éppen ajánlott, csak nem 200W ig, hanem kevesebbig. A tényen nem változtat, hogy működhet. A Te számolásod is csak elméleti! Nem is lehetne több, mert csak az olvasottakból számoltál. Az egész ott leírt táblázat lehet, hogy semmit sem ér.. Minden csak elméleti, de én megszavaztam az eladónak a bizalmam, és az ott olvasott adatok alapján ( még ha nem is annyira mélyen vagyok benne ebben a témában ) annyit én is meg tudtam állapítani, hogy egy próbát megér.
Az, hogy ellenséges vagy velem, mióta a fórumon vagyok, arra nem kívánok válaszolni, stílusbeli kérdés, az már más kérdés, hogy még csak nem is értem miért.
Nem, nem volt itt ebben a fórum témában olyan, aki hasonlót kezdeményezett volna, akár hogy olvastam számtalanszor végig ezt a topicot.
A dolgod sokkal egyszerűbb lett volna. Ha nem kívánsz támogatni, ne tedd, ne kommentáld, de a népet ne buzdítsd ellenem. Senkinek nem ártottam, nem is szeretnék a továbbiakban sem. Nem magam szórakoztatásából ölöm az időmet az egészbe.
Igen, fősulisként minden pénzszerzés olyan egyszerű, és a munkából szerzett pénznek nincs is más helye. Anyu-Apu-t legyünk szívesek kihagyni a dologból.
-
∂яσнυη
senior tag
Köszönöm. Erre a válaszra vártam csak nem akartam hülyeséget kérdezni.
Írtam is, hogy az eGPU túlhajtására gondolok. A mostani i szériás procikat tudtommal nem is nagyon lehet túlhajtani laptopokban, csak ha a biosban van rá lehetőség(lásd alienware,clevo,sager stb.)Tehát ha ésszerű keretek között túlhajtom a kártyát, az azt eredményezné, hogy a kártya asztali teljesítményének akár a 90-95%-a is megközelíthető(optimális esetben-gondolok itt egy sandy, ivy i5-i7 proci társaságában)?
-
kzsolt00
tag
Tenken-nek:
Hehe, ez tetszett!fardavid-nek1:
Persze, hogy fut. Csak azt hagytad le, hogy 50-60% os hatásfokon.
Azt kérdezték, hogy mit ajánlunk. A GTX 760, 50 ezer körüli árával határozottan nem ajánlott kártya főleg úgy, hogy nem tudja leadni az igazi erejét egy maximum x2 es csatolón egy régebbi i5-ös procival. Sajnos jómagam nem teszteltem, és csak az olvasottak alapján javasoltam, hogy a GTX 660, az ő 30k körüli árával szerintem egy 80% ot tudna teljesíteni. Jobb döntés a logikám alapján.TigerCat-nek:
A nem ér meg dologgal háborút indithatnál ki itt a fórumon, tekintettel arra hogy Imacről van szó, ami önmagában irreálisan drága a tudásához képest. De pont, lezártam, nem is ez a lényeg. Az ilyen márkájú termékekhez BÁRMIT ha akarsz venni, az ugyan úgy nem lesz olcsó, mint maga a termék. A Thunderbolt az Intel / Apple szabvány, már csak a név miatt is drága. Amúgy az eszköz 80.000 forint, és a külföldi teszteken, amit mindjárt linkelek is, világosan eGPU rendszert építettek ki vele, úgyhogy a leírás valószínűleg hazudik.Szóval a link a külföldi eGPU-s fórumhoz: [link]
Nyílván Nando kommentjei a legfontosabbak.
100.000 alatt nem fogsz kiépíteni Apple termékhez eGPU rendszert TB porton keresztül. Viszont cserébe ez lesz a legjobb legstabilabb, és LEGGYORSABB egpu rendszer, az összes fajta közül.
Bizonyíték: [link]Krecs23-nak:
Még jó, hogy meg voltál vele elégedve. Az i7 2630qm is már egy állati ördög proci volt, az általad említett meg egy hangyányit mégjobb. Mai napig képes kihajtani akár a legerősebb VGA kat is. ( na jó, majdnem )
Az "u"-s i3-as amit említettél, az nem csak, hogy "u"-s, de i3-as is.
Nem ajánlott, nem éri meg pénzt fektetni bele, mert nem érnél el megfelelő teljesítmény növekedést. -
maajsz
senior tag
Sajnálatos.. pl én most egy 6430-at nyúzok, ami majd egy éve van nálam. A gép mid 2012, i7-el szerelt, jelenleg 8g rammal meg egy nvs5200m-el. Ez 2éve persze hyper volt, most is egy erős konfig, de még egy pár év múlva is elég lesz ARRA amire eddig is elég volt. A kari ugye game-re sosem volt túlzottan alkamas, így ha nem játszik vele az ember, az irodai stb alkalmazásokra még sok évig jó, így a kari kimondottan nem a használhatóságot hosszabbítaná inkább a kihasználhatóságot bővítené.. persze ilyenkor jön, hogy alienware. Én már 14"nél nagyobb lapost nem vennék, sokat is hurcolom, így előnyös ha könnyebb a gép, így pl az egpu-s dokkoló dupla win lenne, mert mobilis maradna a cucc, meg a hűtése is meglenne a külön álló karinak. Persze a júzer szempontjából.. de hát ahogy mondották volt, szar a kapitalizmus de még senki nem talált ki jobbat

-
ezsolti
tag
Értem! Erre a leírásra gondoltál: http://prohardver.hu/tema/egpu/hsz_362-362.html
"Kicsit lehet még tuningolni a sávkihasználáson, ha az nv driver extra funkcióit nem telepíted, úgy mint hangzás, 3d-s megjelenítés stb. Csak az alap driver kerül fel. Control Centerben pedig átállítod, hogy a physix-et ne a gpu, hanem a cpu számolja. Kb ennyit szoktak ajánlani az optimális működéshez."
-
ezsolti
tag
Az EVGA GTX760 a PE4C-EC100C V2.0-val 6447 pontot hozott 3DMark11-ben ugyan azokkal a beállításokkal mint az ASUS.
Ami a gond lehet, hogy a GPU-Z a bus interface-re ezt írja: PCI-E 2.0x16@x1 2.0
A 2.0 az ok de nem tudom miért csak 1x a sáv. A PE4C-EC100C V2.0-nál és a PE4H-EC060A V3.2-nél is ezt írja GPU-Z. Ezért kapom ezt a 6200-6500 közötti pontszámot. -
ezsolti
tag
A GPU-Z szerint átvált 2.0-ra az EVGA kártyám, ennek teszteléséhez elég volt az egyébként gyenge dell tápom is. Az ASUS-t eladtam azzal már nem tudom tesztelni. Ráadásul a táp is csak kölcsön volt kérve az ASUS-hoz a 3DMark erejéig. Most az EVGA-t sem tudom csak holnap.Holnap mindenképpen veszek egy jó tápot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Motorola Edge 40 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Enterprise PM893 1,92TB/ SATA 2,5" SSD- 6db/ számla-garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Dell Precision 7560,15.6" FHD,i7-11850H,32GB DDR4,512GB SSD,RTX A3000 6GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

thx

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)