Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fixer98
csendes tag
válasz
pyrodarker
üzenetére
Szia, a pcie 3.0-as sin 75w leadasara kepes viszont azt(beast eseteben) nem a laptoprol szedi, hanem vagy a 12v-os taprol, vagy a nagy 220w( vagy xboxos taprol). Szoval kulso tap nelkul el se fog indulni. Legalabbis en igy tudom, legyszi javitsatok ki ha hulyeseget irtam es bocsesz

Ui: bocsi az ekezetekert, csak telorol vagyok.
-
davidian
csendes tag
válasz
pyrodarker
üzenetére
Hi,
nekem t420-om van 1.46-os bios-sal, 8Gb RAM-mal (de probaltam 12-vel is), és nem volt semmi probléma, plug-n-play ment nvidia 460, 680 es 970 gtx-el. 970 gtx-et 203w xbox tappal hajtom, és az is eleg volt neki (bf4 + battlefront). A proci 2720qm. -
pyrodarker
csendes tag
válasz
Chrystall
üzenetére
Willamgrant az igazság mondója:
A laptopod maximum akkora teljesitményel tud gazdálkodni amenyi a kimenő maximális teljesitménye az adapterének "értsd. töltő".
Ha nagyobbra cserélted a procit és ezzel folyamatosan jár a ventilátor akkor:
-vagy nem használtál pasztát (nem hiszem)
-vagy nagyobb a CPU TDP-je ami "többet fogyaszt"Cseréld le egy nagyobb teljesitményű adapterre és jó lesz.
Amit addig tehetsz:
Az EGPU tápellátásának háza táján is érdemes lenne körülnézned!
A benne lévő kártya a slot-ból is kap tápot (ha jól emlékszem 75W) ha ezt a laptopból próbálja kitermelni (vagy legalábbis egy részét) egy kontakthiba vagy egy rá nem dugott tápkábel vagy alulméretezett tápegység miatt az is biztosan megfekteti a rendszert. (és lehet elbirta a plusz terhelést amég be nem tetted a nagyobb fogyasztású CPU-t) -
válasz
pyrodarker
üzenetére
"Biztos van egy rendszerezett egységes keretfeltétel amik teljesülése esetén működik a dolog."
Eddig olvastam, félre ne érts
. Sok sikert az EGPU rendszered építéséhez! -
pyrodarker
csendes tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Értem mire gondolsz de mindez szabványos eszközöket foglal magában.
Biztos van egy rendszerezett egységes keretfeltétel amik teljesülése esetén működik a dolog.
Az más kérdés hogy ennek feltárása lehet mérnökinformatikai tudást igényel.
Ha ez nem így lenne akkor sokkal korlátozottabb esetekben lehetne kialakítani a működőképes rendszert.
(pl egy gyártó 1 bizonyos szériájára korlátozódna)A csatlakozó minősége ami a legnagyobb probléma lehetőség ebben.
De az is csak akkor ha nem felel meg a szabványnak.
Arról nem is beszélve ha esetleg ne adj isten selejtes adaptert vesz az ember.
De hát az olcsóságnak ára van.(pl minőségbiztosítási rendszer hiánya...)
Röviden tömören kár a szabványosságáról beszélgetni, ha nem lenne az akkor ez a forum sem lenne...
Mert akkor max azt hallanánk tech-hírként hogy egy laborban pár kutató megcsinálta...
Itt mégis többen is konkrét tapasztalattal rendelkeztek a dologról, mert működik!
Ráadásul különböző laptopokkal, különböző adapterrel, különböző kártyákkal,stb.Félre ne érts nem blamálni akarok, hanem infókat szerezni, és megérteni!
Ha sikerül lesz egy biztos recept a megoldásokra. Ha nem sikerül legalább megpróbáltam...
-
Chrystall
senior tag
válasz
pyrodarker
üzenetére
Sajnos nekem arról nem sok fogalmam van, hogy tápellátási dolgokat szoftveresen hogyan befolyásol bios vagy oprendszer, de hogy mostmár 2 gépre is rákötöttem az eGPU-mat, a tapasztalatokból nekem az az érzésem (és nem szakmai meggyőződésem) mintha energiaellátási limitek is határt szabnának az ilyen projekt sikerének. Főleg azután ami a HP 620-szal volt, hogy ment vele az eGPU, de miután beleraktam egy olyan processzort a gépbe amit a gyártó nem is ajánl, olyat ami szériájában a legbikább egy olyan chipset mellé ami meg belépő szintű, és utána nem ment az eGPU, ráadásul ha rákötöm a gépre elmegy az egér is. Lehet hülyeséget beszélek, mert semmi rálátásom nincs hogy a számítógép áramköre hogy mint van kialakítva, de lehet sokszor szimplán azon múlik a siker, hogy egy laptop alaktrészei az energiaellátásához képest hogyan vannak belőve. Ha nagyon a határt súrolja az energiaigény, lehet hiába próbálkozik a delikvens, de ha pont olyan darab a gép, amiben van még fölösleg a limitig, azt ha tweakelve is, de beveszi. Ha ezt előre lehetne mérni, lehet jobban meg lehetne jósolni egy projekt sikerét.
-
válasz
pyrodarker
üzenetére
Nem fogod megérteni amíg nem csinálod.
Egy DSDT lehet hogy egy perces guglizás, lehet több napos szívás és a vége lehet siker és kudarc egyaránt.
Ez a témakör nem szabványos módszert használ, nincsen rá egyértelmű hibalista és megoldás lista sem.
Itt a rendszerbe bejátszik a laptop gyártó egyedi tervezése, a beépített vezérlő minősége, a BIOS gyártó rugalmassága és még a csatlakozó minősége is. Túl sok szereplős történet ahhoz hogy karosszékből fel tudj rá készülni. Max arra, hogy minden a legrosszabbul sikerül és nem fog menni. Én egy hónapja foglalkoztam utoljára a dologgal, van kétféle adapterem, három videókáryám, nyüstölöm a második laptopot. Csak időm nincs azt a szívás cunamit végigcsinálni, amivel az előzőnél találkoztam.
-
pyrodarker
csendes tag
válasz
kzsolt00
üzenetére
Szia!
Akkor látom elírtam a felhasználó neved... elnézést érte. (Címed lenne?
)OSDT - DSDT igen elírás, vizuális típus vagyok

Az error 12 erőforráshiányt jelent. Legjobb tudomásom szerint ez pont a TOLUD.
Ha jól értelmeztem a Techinferno-n olvasottakat akkor címzési rendszer a TOLUD, amibe minden más kártyát is bele kell számolni a gépen nem csak az EGPU-t (pl wifi), bár nem 100%-ra értem...
Az ottani leírásban is DSDT az egyik megoldás rá. Bár eddig konkrét programnak hittem
A setup1.xx is ajánlott opció a TOLUD hiba esetén.
De mint írtam már nagyon kezdek belegabalyodni az ottani fórumba.
És igen a TOLUD-ra nem gugliztam rá. azért itt kérdezek mert ha valamit nem értenék vissza tudok kérdezni...
A rendszer még nincs építés alatt egyébként. Még csak ott tart a dolog hogy meg próbálok minél több infót magamba gyűjteni mielőtt belevágnék. Tudom hogy kialakítható a rendszer, tudom hogy sokaknál "szeszélyes", sokaknál meg P'N'P...
Arra próbálok rájönni mitől is lehet ez...
Tudom nem egyszerű a kérdés és a legtöbben azt mondanák hogy próbáljam ki és meglátom de én megérteni szeretném. 
A ram kiszedése nem opció mert munkámmal kapcsolatosan kell használnom egy programot ami konkrétan ram zabáló... gondolom nem túl jól optimalizált de ebbe ne menjünk bele mert ipari titok...

Robot-technológusként van viszont rálátásom, sok érintőleges információm a kérdésre de ez az EC csatolón keresztül PCIE átalakítás lehetőleg veszteség mentesen---- kérdéskőr azért kívül esik ismereteimen...

A GTX960-at messziről elkerülöm. Több embertől olvastam hogy nem tudta életre kelteni mint amennyitől az ellenkezőjét.
Viszont tipikusan ajánlott összeállításról még nem hallottam. Tudom mindenkinek határt szab -a pénztárcája... -és az igényei... kető között kell keresni a kompromisszumot és tadam olyan kártyát kell venni...
De mégis lenne amit kifejezetten tudnátok ajánlani?Adapter ugyan csak.
PE4l-PE4H-PEAC-Beast stb...
Lehetőségek vannak, és tudom ez is részben amolyan ki mire esküdik kérdés pedig igazából sokkal exaptabb dolog ez mint amilyennek a fórumot olvasva tűnik...
Természetesen erről is jó lenne egy kis gyűjtemény ahol össze írnánk hogy mégis melyik kinek ajánlható, mellőzve a marketinget, kifejezetten specifikációk alapján. (proceszor, (ram), alaplapi chip, driverek, bios, kártya)
Mert csupán gép márka és típus alapján csak közvetetten tartalmaz információkat azoknak akiknek nem listás a gépük konfigurációja. Pedig ezeken múlik a dolog.Én sem tudom kisilabizálni melyik adapter lenne számomra jó. Beast mondjuk árában kedvezőnek tűnik de itt pont nem ennek kellene a fő szempontnak lenni.
Tudom úgy hangozhat mintha fenhangon beszélnék de nem ez a célom... sőt... egyszerűen csak információkat amiket össze gyűjtögettetek kibogozni...
U.I.: bocsi hogy hosszasan írok de tombol a tudásszomj

-
kzsolt00
tag
válasz
pyrodarker
üzenetére
Szia!
Csatlakoznék william-hez, és én is leírnám a hasonló szövegemet, melyszerint öröm visszaolvasni, hogy néha nem hiába írkál ide az ember..
Örülök a pozitív visszajelzésednek, köszönöm.Most pedig válaszok:
A TOLUD-ba nem megyek bele, nem érzem magam mai napig elég információval rendelkezőnek ahhoz, hogy válaszolni merjek a kérdésedre.
Az viszont logikus lépésnek tűnik, hogy Bios-t frissíts a leírt infóid szerint.A "OSDT"-n viszont elmosolyodtam, feltéve ha én nem tudok valamit, és ez nem csak egy elírás, és valójában DSDT akart lenni. És a továbbiakat olvasva valószínüleg téves infóid vannak róla.
A DSDT nem egy program, hanem egy művelet. Illetve még pontosabban a DSDT override a művelet, melyben azt végzed el, hogy manuálisan megnöveled (felülírod) az eGPU rendszered számára biztosított címtered méretét. Mer' hogy ugye gyárilag sokszor kicsi, ezért kapnak az emberek "Error 12"-es hibakódot.
Tehát, az Error 12 kód "legyőzésére" alkalmazzuk a DSDT override-t.
Talán gondolhattál még a Setup 1.x nevű programra, melyet már most leszögezek, hogy ne egy windows alatt futtatható alkalmazásra gondolj. Egy windows előtt betöltődő karakteres felületű szoftverre gondolj, amelyben igencsak hardverközeli változtatásokat lehet eszközölni. Ebben személyes tapasztalatom nincs, de ezen belül is van valami TOLUD kezelési opció, de ebben segítsen ki a fórum, ha tévednék. A programban való beállítások elvégzése után pedig bootol a windows, az ott beállított dolgokat "felhasználván" pedig működni fog az, ami azelőtt hibakódot dobott.
Alap jótanácsok nemrégről:
--Ha valami nem megy próbálj meg új tápot. Ha kicserélted és továbbra se megy, nehogy azt hidd hogy kizártad hogy a táp okozta. Hozz egy harmadikat, és azzal is nézd meg. Sokan panaszkodtak erre..
--Windows 7 és 10. Ha az egyiken nem megy csak egy év szenvedéssel, rakd fel a másikat, lehet plug'n'play lesz. Szintén nemrég nyilatkoztak erről.
--Sokszor olvastam a memória mennyiségének csökkentését is.
--Jómagam tapasztaltam, hogy a VGA csere is célravezető. Nekem egy GTX 960 al sokat kellett szenvedni, és a GTX 760 meg plug n playSok sikert!
-
pyrodarker
csendes tag
Sziasztok!
OFF:
Előre szeretnék szólni hogy sok kezdő szintű kérdésre lehet tőlem számítani.
El kezdtem a legelejéről elolvasni a fórumot, pár napig csináltam is de még mindig évekkel régebbi hozzászólásoknál jártam ezért feladtam. Angol nyelvtudásommal nem volt eddig gondom soha de a nagyfokúm feladta a leckét sokszor, és bele is gabalyodtam rendesen.
És itt szeretném jelezni azt is hogy jó lenne valami össze foglaló.Továbbá szeretném megköszönni kzsolt444-nek (remélem jól írom) a diploma munkáját... Nélküle nem ismertem volna meg ezt a technológiát... És látom ő is itt van a fórumon.

ON:
Van egy Lenovo T420-am amit munkámmal kapcsolatosan is használnék ezért ki bővítem a ramját 16 gigáig.
Olvastam hogy sokaknak volt gondja lenovo laposokkal ha egpu-t építettek volna TOLUD miatt.
És azt is tudom hogy van valami összefüggés a RAM menyisége\mérete és az egpu-val való tolud hiba között.
Viszont az összefüggés pontos mibenlétét nem ismerem, pedig érdekelne...
Ezek alapján ha jól gondolom borítékolható hogy én is TOLUD hibába fogok ütközni.
Mit lehet ezzel pontosan kezdeni?
Elvileg a Lenovo honlapján volt egy "petíció" hogy növeljék a TOLUD-ot amit meg is tettek...
Friss biosszal 3 helyett 3,5 GB lett, de ez elegendő e nekem??
OSDT-ről is hallotam már amivel elvileg orvosolható ez de konkrétan mit is csinál ez a program?
Azt tudom hogy ajánlott listán rajta van a gépem de ezek "nem hétköznapi" paraméterek lennének, vajon így is használható egpu-val a rendszer? -
Chrystall
senior tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Elképzelhető, mert azóta a ventillátor is sokkal nagyobb fokozatokon pörög. Szerintem az a kis többlet amin elcsordogált eddig az eGPU most elmegy a processzorra. Vissza fogom majd úgyis cserélni a régit mert túl nagy falat ennek a gépnek ez ami most benne van, kíváncsi vagyok akkor megint beveszi-e.
De most jut eszembe hogy az egér is megszűnik működni ha bedugom az eGPU-t. Szóval lehet tényleg híján van benne a kraft.
-
Chrystall
senior tag
Egyébként most hogy sikerült belőni a dolgot a probook-on, gondoltam visszatérek a HP620-ra, kipróbálni pár játék azon elfut-e az eGPU-val. A multkor ment vele, igaz csak felébresztés után. Most viszont meglepve tapasztaltam, hogy nem megy, szeintem azért mert kicseréltem a CPU-t egy nagyobb teljesítményűre. Azon kívül más semmi nem változott a gépben. Ezek szerint akkor erre is allergiás lehet ez a cucc. Folyamatosan error code 43 van.
-
Chrystall
senior tag
Egy sikeres Plug & Play setup: HP Probook 6570b EVGA Geforce GTX460 V2.0 kártyával.
Eleinte nem akart menni, mert error code 12 volt, de rájöttem a Windows 10 ludas. Kíváncsiságból felraktam egy Windows 7 Ultimate x64-et, csont nélkül viszi. El se akartam hinni a sok kínlódás után. Csak rádugja az ember az Express Card-ot a gépre, mindkét jumpert ráteszi a 2. állásra az adapteren, utána Windows betölt, driverek fel, és kész, lehet játszani. Megy belső kijelzővel is, ha nincs bedugva monitorkábel, ha meg van egyből küldi arra a jelet.
Úgyhogy ha valakinek error 12-van ezek szerint érdemes megpróbálni más operációs rendszerrel, mert lehet hosszú órákat spórol meg. Gondoltam erről említést teszek, mert újonnan idetévedteknek ez hasznos infó lehet.
Különben Windows 10 alatt is sikerült nagynehezen működésre bírni, de már bánom, hogy előbb nem szedtem le azt a vackot, csak azért volt fenn, hogy az eGPU menjen. Error 12 volt azon, felraktam a Setup 1.x-et, 36bit compactionnal azon ment is, de nem tökéletesen. Belső LCD-vel ment, de ha külsőre kötöttem, akkor az egyik monitor nem ismerte fel a jelet, nem ment vele, egy másik monitorral igen. Az előbbinél miközben próbálgattam, ha kihúztam a HDMI kábelt a kijelzőből, hirtelen leakapcsolt a laptop. Egyébként meg ha bedugva volt a HDMI kábel, akkor ment a kép belső LCD-n vagy 5 percig, aztán kernel hibát jelzett a Win 10 és leállt. Win 7 alatt viszont azzal a monitorral is fut rendesen ami Win 10 alatt nem ment. És érdekes, de ki-be dugdoshatom a HDMI kábelt, semmi gondja vele, váltogat külső és belső kijelzés közt ahogy kell.
Nos ennyi. Ide leírom a configot ha valakit érdekelne:
HP Probook 6570b
EVGA Geforce GTX460 V2.0 kártya
PE4C v3.0 adapter express card csatlakozóvéggel
Win7 Ultimate x64 OS-en ez így tehát megy, semmit nem kell buherálni, csak feltelepíteni a drivereket. -
kzsolt00
tag
válasz
Fixer98
üzenetére
Valószínüleg menne bármi bármilyen géppel, csak némelyik esetben a működés eléréséhez irgalmatlanul sokat kellene tenni. Ha annak idején valaki képes volt AMD kártya használatával belső kijelzős meghajtást elérni, akkor bármi lehetséges, más kérdés, hogy mennyire éri meg.
Nekem egy 960 G1 gamingem van, és egy 6320 al nem sikerült összehoznom, mert a DSDT override során olyan hibaüzenetet kaptam, melyre pár óra keresés után nem kaptam megoldást, így hagytam. Úgy véltem, ha egy hibaüzenetre órákat kell googlezni, és még csak egy "talán ez jó lesz" megoldást sem találtam, akkor nem éri meg nekem.
Így cseréltem, és egy 760 al plug n play lett.
Van akinek meg kapásból ment a 960 is.
A kérdésedre a válasz, igen, csak egyes típusokra allergiás. Az enyémre pont az volt. De ezt csak teszt után tudod meg sajnos.
Hardveraprón tuti találsz egy jó GTX 760 at amugy.
-
Fixer98
csendes tag
Sziasztok, vegignyalaztam az egesz topikot, es egy olyan kerdesem lenne, hogy a 960 semmilyen geppel nem megy, vagy csak egyes tipusokra alergias? illetve nincs valakinek egy elado 760-a?

-
Doink
aktív tag
válasz
sotetlovag97
üzenetére
Ares és Beasthez(v7-v8) nem kell kapcsoló. Amikor bekapcsolod a gépet akkor fog bekapcsolni a vga is a táppal.
Adapteren kívül jár hozzá 2 kábel egyiket a legvégébe tudod dugni amivel táplálható a vga(ez a kábel tök felesleges ha van elég pcie delej kábel a tápodon)
http://img.banggood.com/thumb/water/oaupload/banggood/images/C6/97/f0619e7f-62bd-4e88-9895-03d29abb213c.jpgMásikat a másikba ami 2 fele ágazik és bele tudod dugni az atx 20pin(csak a zöld indító vezetéket használja belőle) és a cpu kábelt. A 8pines cpu egyik felét bele tudod dugnia képen látható 4pinbe, a 24pines atx meg megbontható 20pinessé, szóval régebbi tápokkal is megy.
Szóval a CPU 8-pint még csak véletlen se próbáld beledugni a beasten levő ajzatba, azt az átalakító egyik felébe kell dugni.
-
sotetlovag97
tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Üdv!
Sajnos a fent említett 700w-os tápból nem lesz semmi, mivel a csávókám ugyan győrben is hirdeti hogy át lehet venni, de majd csak húsvét után jön errefelé...

De egy nagyon kedves győri topiktagnak lenne egy ilyen tápja.
Nem moduláris ez sem és "csak" 400w-os, de még garis és akitől venném nagyon segítőkész és hozzáértő ember.Annyi lenne a kérdésem, hogy azon filózunk, hogy ehhez kellene-e valami átalakítás, mivel lenne egy 8tűs 12v-os cpu ága. Esetleg, ha ezt rádugnám a beast-en lévő 8 pinre az megfelelő lenne neki tápellátás szempontjából?
Vagy csak átalakításokkal lenne jó?Mert aki eladja a tápot, mondta, hogy ha atx-ről akarom működtetni, akkor kell egy moddingolt 6 pines tápcsati, ami elé be van építve egy kapcsoló, hogy mikor működjön, illetve mikor ne, mivel a szerkezet nem biztos, hogy érzékeli, hogy én be akarom kapcsolni a beast-et.
Vagy ha rákötöm kapcsoló nélkül a 8 pines 12v-ost akkor működni fog alapból?Ennyi lenen, amivel zargatni szeretnélek titeket.

-
válasz
sotetlovag97
üzenetére
A beastnek nem kell sok energia. Később jön jól, ha másik táppal tornázol.
-
válasz
sotetlovag97
üzenetére
Egen. Ha elmondják mit kell csinálni, mindig könnyebb.

Azért jobb amit linkeltem, mert az a típus kap még betápot a 4 pines tápdugóról is. De ez is megteszi a beasthez. -
sotetlovag97
tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Na, akkor azért nem lesz annyira bonyolult talán.

Akkor ha jól értem egy ilyen átalakítót javasolsz hozzá.
-
válasz
sotetlovag97
üzenetére
A "sima" gainward gtx 970-es 2x6 pines. A kiszemelt tápon ha jól látom két 6-osra bontható P8-as van, azt dugod majd a VGA kártyába, és vásárolsz egy HDD-to-P8 átalakítót (valahogy így nézhet ki, de vehetsz sima 4 pinről üzemelőt is, a beast nem zabál annyi tápot), amit a beast-be tolsz. Ennyi.

-
sotetlovag97
tag
Amúgy majd, ha meg lesz a kiszemelt Straight Power BQT E6 700W-os táp(igen tudom, hogy miért ekkorát stb.., de ez van a közelemben és jó áron), akkor majd lehet kérek egy "kis" segítséget, hogy mit hová kössek.

-
sotetlovag97
tag
-
válasz
sotetlovag97
üzenetére
Komolyabb tápot nézzél a 970-hez és arra ügyelj hogy ha 8+6 pines, akkor vagy a táp legyen már eleve ilyen csatival ellátott, vagy pedig az átalakítót egy külön kábelkorbácson lévő din4-hez csatlakoztasd.
Alapvetően nem árt ha van egy tartalék (akár noname hulladék) táp a fő cucc mellett, mert nekem a márkás táppal error volt, végül kínomban az olcsó codegennel is próbáltam és azzal ment.
-
válasz
sotetlovag97
üzenetére
Miért kellene. Ha van egy stabilizált profi orvosi vagy labor tápegységed, azt is használhatod, abban pedig főképp réztekercsek lesznek. Sőt, talán egy torroid transzformátorról is lehetne végső esetben kis munkával eGPU rendszert hajtani.

A moduláris tápegység azért szerencsés választás, mert így nem egy kábel dzsungel van előtted, hanem csak a szükséges csatlakozókat pattintod fel. Ennyi.
-
sotetlovag97
tag
Üdv!
Tudom elég amatőr kérdés de mindenképpen modulárusnak kell lennie a tápnak egy rendszerhez?
-
válasz
mrmegtette
üzenetére
Köszi a konfigot, remélem mások is rászoknak!

-
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Elég markáns változás... :-)
-
mrmegtette
tag
Még annyit kérdeznék, hogy érdemes esetleg ennél a 680nál erősebb kártyát beszerezni? Vagy úgysem lenne lényegi teljesítmény növekedés a jelenlegi proci mellett?
-
mrmegtette
tag
Köszi!
Picit állítgattam DIY Setupban, kibővítettem a korábbi startupot. Nem vagyok benne biztos, hogy minden parancs szükséges (call iport init 2) amit állítottam, de így most még gen2-ben is megy, sőt már a PhysX opciót is látom GPUZben és a driverben is, amit eddig nem láttam. A reset szerintem nálam a megoldás kulcsa.
call iport dGPU off
call iport gen2 2
call vidwait 60
call vidinit -d %eGPU%
call iport reset 2
call iport init 2
call pci
:end
call chainload mbr -
Kirrr
aktív tag
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Minden eGPU fórumtéma azzal kezdődik, hogy külső monitoron jobb a teljesítmény...

-
-=Sziszi=-
aktív tag
3DMark Vantage(Performance)
Belső kijelző: 14468 GPU: 18620 CPU: 8668
Külső kijelző: 16212 GPU: 23013 CPU: 85943DMark 11(Performance)
Belső kijelző: 6044 GPU: 8005 Physics:3414 Combined: 3596
Külső kijelző: 6228 GPU: 8536 Physics:3363 Combined: 3562A legnagyobb probléma, hogy 1920-ban max 50 fps volt, az megszűnt a külső kijelzőn, és még gyorsabb is lett a rendszer.
-
Doink
aktív tag
válasz
mrmegtette
üzenetére
Igen, megy vele.
-
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Akkor TUFA

-
-
mrmegtette
tag
Nekem úgy néz ki az adapter a rossz. Ahogy eddig működött most már úgy sem. Nem értem. Visszaadom és beszerzek egy másik adaptert. Melyiket érdemesebb? Exp GDC v8at tudok most olcsón vagy picit drágábban a Bplus v3. A Bplusos megy egyébként a Dell táppal?
-
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Pontosan, az egpu esetén nem csak a gpu, hanem a proci is beszáll a buliba. Gen2 i5 szerintem egyszerűen sovány a 960-hoz.
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Minden játékban ez van. Max 50 fps, annál több sehogy nincs FHD-ban. i5 2410M procim van. Kicsi, de BF2 biztos nem kéne, hogy megfogja, pláne, hogy integrálttal megy 50 fps fölé, ahogy írtam is korábban. Vagy az egpu leterheli a cpu-t az integrált meg nem
? Természetesen az Nvidia GPU van kiválasztva. -
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Pl arra hogy a 3D alkalmazások melyik GPU-t használják. Amúgy egy másik játékkal is megnézhetnéd mi újság. Plusz végre leírhatnád hogy milyen procid van...
-
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Olyan mintha a CPU lenne sovány, de én csak ugatom a témát, várjunk egy profi véleményt.
Gondolom a Nvidia panel beállításait megcsináltad. -
-=Sziszi=-
aktív tag
T520-gtx960-pe4l v2.1b
Az normális, hogy FHD-ban max 50 fps van bármilyen játékban, bármilyen részletesség mellett? Gen 2 megvan GPU-z szerint. 3D mark pontok normálisak. Mark11-ben Graphics score 8005, ami meg is felel a kb -20%-nak asztali rendszerhez képest, de BF2-ben sem megy 50 fölé, pedig még integrálttal is olykor 70 megvan. Felbontás csökkentésével ugrik 20 fps-t. Ennyire lenne elég a sávszél?
Üdv Szisz
-
Kacsakcs
csendes tag
Üdv!
Egy picit off, de az egpu témába vág. Van egy Bplusos PE4C v2.1-es adapterem amit egy Dell 220W-as táp hajt meg, de kezdem megunni, hogy ki-be kell dugdosnom, ha használni akarom. Szeretném egy kapcsolóval felszerelni, sőt tovább megyek, az lenne a legjobb ha laptoppal együtt kapcsolna be. Xbox táppal láttunk már ilyen megoldást, de amire én gondoltam azt kivitelezte már valaki?
Köszönöm előre is!
-
Doink
aktív tag
válasz
mrmegtette
üzenetére
A dgpu-t nyugodtan kilőheted, semmi értelme még physx számolásra se éri meg ha nvidia párosod van.
Miután egyszer végigzongoráztál a menün utána nyomhatod az "automated startup via startup.bat" opciót aztán egyből windows.
Azért kell mindig mert nem biztos hogy mindig rákötöd az egput a gépedre amikor használni akarod. Ahol vásároltad a programot ott egy kicsit lejjebb görgetsz és van egy "How to do an uninterrupted Setup 1.30" szekció ezzel kapcsolatban. -
mrmegtette
tag
Most ott tartok hogy gen2-ről levettem gen1-re. Megyba gép de ma már nem indítom újra!

Eddig ezt egyszer sem állítottam át ezt amit a gpuz is alátámaszt. Tesztekben picit lassabb. Legalábbis Heavenben. 3DMark06 ugyanannyit ment közel. Másik teazteket korábban nem csináltam.Pavilion DV7 6103EG
Intel Core i7-2630QM
HD3000 + ATI 6770M
8GB RAM
ADATA SSD S599 64GB64-bit Windows 10
EXP GDC Beast v7
DEll DA-2 220W
Palit GTX680 4GB - PCI-E 1.1 x16 @ x1 1.1DIY Setup 1.3
NVIDIA Set to Gen1
PCI Compaction > igp+dgpu+egpu > Chainload3DMark06 18740
3DMark11 P7048
Heaven 2454
Firestrike 5357 -
mrmegtette
tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Áh. Az idegeimre megy a rendszer. Miután írtad, dobjak fel valami teszteredményt, gondoltam nyomok előtte egy restartot. Az újraindítás után már nem ment a rendszer. Tehát lenne pár kérdésem.
Minden újraindítás után meg kell csinálnom ezeket a lépéseket a diy setupban?
A chainloader miért csak Test runként funkcionál? Hol lehet az értékeket véglegesíteni, hogy ne kelljen mindig mindent beállítanom?
Miért van az, hogy eddig 3x működött a rendszer, de nem mindíg és ugyanazok a beállítások sem működnek minden esetben.
Ennél még az is jobb lenne egyáltalán nem menne. Tudom, hogy képes rá a rendszer és nem, valamiért nem mindíg megy.
-
válasz
mrmegtette
üzenetére
3DMark vagy hasonló számokat dobj már fel majd, egy pontos konfig leírással együtt, segítsük a rollertologató utódokat.

-
válasz
mrmegtette
üzenetére
Természetesen!

-
Megjött az új EGPU alapnak szánt laptopom... Utolsó nekifutás. De most tényleg.

Lenovo W530 (i7-3720QM, 32 GB CL9 corsair, 256 GB EVO Pro, FHD, Quadro K1000M 2GB) - Eddig elég jól megy rajta az excel...

A BIOS-ban állítható diszkrét/intel/optimus. Ha lesz egy kis időm összeszedem magam és mind a EXP GDC v8-cal és a PE4L 2.1b-vel is tesztelni fogom GTX660 és GTX970 alatt is. Ha ezzel se megy, még a kedvencek közül is kitörlöm az egpu topikot.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
mrmegtette
üzenetére
Most segített éppen.

-
Doink
aktív tag
válasz
mrmegtette
üzenetére
setup1x->pci compaction->igp+egpu->chainload
Ha kiírja (de nem fogja) hogy no solution found, akkor állítsd lejjebb a toludot ha tudod biosban vagy dsdt override és az egput a 36bites spacere tedd az igp-t pedig force-old a 32bitre. -
mrmegtette
tag
Na szóval megjött a 680. Be is üzemeltem egyenlőre a dell táppal. Sajnos er12 volt dduval megtisztitás, a dgpu windowsban való letiltása és a legfrisebb nvidia driver telepítése után is. Állítgattam a biosban ezt-azt de semmi változás. Egyik módosítás után nem volt hajlandó a gép elindulni. Elem ki. Cmos clear. Most semmit sem állítottam a biosban. Windows indul, semmi változás. Reboot bios. Bioson belül default settings. Save. Windows bootol. Majd egyszer csak bekapcsol a külső monitor és ott is van kép. És innentől mint a mesében. Kiterjesztett módban. Vagy csak a külső megjelenítőn. Kártya tökéletesen látszik. Tesztek lefutnak. Mortal Kombat X 60fps. PCI-E 2.0 x16 @ x1 2.0 tesztben. Heaven score 2600 fps 103.
Gondoltam meglesem mi van ha átállítom a DMI Gen 2t enabledre és onnantól ujra er12.
Most ott tartok, hogy hiába kezdem az elejéről és törlök cmost vagy töltök default biost semmi változás. Oké el#!@tam hogy át akartam állítani, de miért nem tudom újra életre kelteni?

-
Chrystall
senior tag
És tegyük fel sikerül működésre bírnom a Probook-on, ha Sony Vegasban lassúnak találom, merre vizsgálódjak, hogy sikerüljön a teljesítményét feljebb tornászni? Jó lenne, ha az eGPU-val a hardveres gyorsítás az integrált legalább 6x-osa lenne, mert egyéb esetben jobban megéri, ha veszek egy Elitbook-ot AMD fire pro-val használtan. A banchmarkok szerint ennyivel jobb a GTX460 mint a HD4000.
-
Chrystall
senior tag
Mik itt a sarkalatos pontok amin lassítja? Mert megmondom őszintén a Probook-ot pont azért vettem, hogy azon majd ez jobban fut, de ha azon se sokkal jobban, akkor nem görcsölök vele mert nagy falat nekem az Override-ot megcsinálni. Inkább akkor építek egy asztali konfigurációt. A Proobokban i5-3210M proci van meg HM76 chipset. A Bus-okról benne nem sok infóm van.
De egyébként azért lep ez meg, mert a Youtube-on van egy beast-es videó, amin valami őskövület Dell-re kötötte rá a manus 1.4Ghz-s procival, és dícsérte mennyivel jobb lett.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Azt nem tudom kegnézni, mert a CPU-Z nem látja, hibát jelez, valami openCL hibát, és csak az Intel Mobile Express VGA-t látja.
De egyébként megy minden HP620-on, mert próbáltam Xilisoft Converterrel, nem volt elérhető a CUDA, de felraktam a kártya 337.88-as számú driverét, és egyből lett az is.
A teljesítmény viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményket. Xilisoftban ha megy a CUDA, 2:40 alatt konvertál egy adott videót, ha az Intel VGA-t használom 2:00 alatt, Sony Vegasban GPU hardveres gyorsítást beállítva ugyan ez. Ráadásul a Probook ugyanezt a videót 1 percen belül konvertálja az Intel HD4000-et használva, pedig az 400 körüli benchmarkot kapott az egyik oldalon neten, az EVGA kártya megy 2200-at. Nem tudom ez hogy lehet, nekem pont arra kellett volna, hogy megdobja a konvertálási sebességet a GPU, lehet pont arra nem jó. Esetleg visszafoga a HP620 chipsete vagy a T4500 processzor?
-
Chrystall
senior tag
válasz
Retro11
üzenetére
Na, ez a Win+P jó tipp volt. Megy HP620-on a dolog, Optimussal is saját kijelzőn, vagy simán a külső kijelzőn. FullHD-ban meg azért homályos mert a külső monitor csak HD, most néztem meg. Mivel tudom ezt benchmarkolni, hogy ne égjen szét a cucc? A processzor nagyon gyenge ebben.
A Probook projectet egyenlőre jegelem, vettem a HP620-ba egy jóval erősebb processzort, ha azzal javul a Sony Vegasban a teljesítmény, akkor a Probook-ot eladom, nem görcsölök vele, ha nem akkor nekiveselkedek. De ez vicc, hogy a gyengébb gépen megy, azon meg nem, úgy hogy a HP620-ban ráadásul a szériából a leggyengébb chipset van.
-
Retro11
senior tag
válasz
Chrystall
üzenetére
Csak ismételni tudok másokat és önmagam. Pakold meg annyi rammal a gépet, amennyivel tudod, majd DSDT override, próbálkozz vele, vagyunk itt már páran, akiknek sikerült, többféle variációban is. Kezdd el, lássuk meddig jutsz és onnan majd keressük a megoldást. A "mi lesz ha" és társai nem vezetnek előrébb.
-
Retro11
senior tag
válasz
mrmegtette
üzenetére
Nem fogja elbírni. Nekem már a GTX970-et és a 8800Ultrát sem bírta el a Dell.. 3DMark06 épp lefut, de komoly terhelésnél vége. (Pont Metroval teszteltem) Egyébként van egy PE4C V3.0 és egy félig működőképes EXP GDC Beast V7.0 express card csatlakozóval, ha valaki esetleg ilyet keres.
(#2105) Chrystall: Win+P gomb? Egyébként pedig a leírás adott, zongorázd végig. (DSDT és vagy setup)
-
mrmegtette
tag
Úgy néz ki beruházok egy GTX 680 -ra, elég jó árban találtam 4GBos modellt. Nézegettem, hogy 195W-ot ir rá max geforce.com de metro tesztben közel 350W-ot kajál, ha nem tévedek. Ez hogy lehet? El fogja bírni a Dell táp? Ha nem, tudnátok adni egy linket, milyen átalakítót kell vegyek normál asztali táphoz? Azt olvastam, azt nem szabad direktben rákötni.

Most elég bizakodó vagyok. Tegnap sikerült sokat olvasgatni infernon és láttam hasonló cpu+igp+dgpu konfigokat win10 alapon és szinte plug&play működött több felhasználónál.
Valamint ez a setux téma is érdekelne, látom, mindenhol csak privátban megy róla értekezés. Valakire dobhatnék egy üzenetet?
Köszi
-
Chrystall
senior tag
Na emberek, pozitív fejlemény van, meghökkentő csavarral. A Probook-on továbbra is error code 12, de HP620-on 2-2 pozicióba állított jumpernél elindul a boot, és fel lehet telepíteni a GPu-t, bár kellett párszor próbálkozni, mert el-el akad az installer. De csak feleröltettem a drivereket, ám utána error code 43 van. DE!!! Ha betöltés után elaltatom a Windows-t majd felébresztem, akkor megy!!! Átvált külső LCD-re, és megy az Nvidia vezérlőpult meg minden.
De azt nem tudom mennyire jól. Mert próbáltam a Sony Vegas-t, és a preview ugyanúgy szaggat benne, mintha az Intel Express chip hajtaná. Pedig látja a Geforce videókártyát. Bár lehet a teljesítményt a gépben levő T4500 proci fogja vissza.
Egyéb érdekességek:
-a külső kijelző mellett a Laptopon is megmarad a kép, és a nyíllal át lehet rá menni a külső monitorból, de ott nem lehet csinálni semmit, mert csak a háttérkép látszik, semmi menü meg ikonok. Ez hogy lehet?
-az Nvidia control panel megy, de ha felveszem a felbontást fullHD-re, honályos a kép, ez hogyhogy? Nehogy már ezt ne bírja a GTX.
-a GPU ID-Z nem látja a kártyát és openCL bugot jelez, a Geeks viszont látja.
Most egyáltalán funkcionál a gyorsabb hardver a kártyán, vagy csak bizonyos dolgok, mert gyanús a Sony Vegas meg a homályos FullHD felbontás után?
-
Chrystall
senior tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Ezt nem értem én sem igazából, mert a találtam leírást techinferno-n, abban pont azt taglalja, hogy 4GB és afölött 12-es hibakódra számítsak a laptopom esetén. Nade ha 2GB ram-mal is már ez a hibakód van, akkor az tényleg fura, mármint nekem laikusnak, főleg abból a szempontból, hogy piszok időigényes az Override-ot megcsinálni, és jó lenne úgy belevágni, hogy tudom, valóban a 32bit-es keret szűk a rendszernek, nem pedig más probléma van, csak épp ezt a hibát jelzi. Ezért próbáltam ki 2GB-tal egyáltalán megy-e.
Az egyébként nem lehet, hogy a PE4C jumperei vannak rosszul belőve? Teljesen randomra kapcsoltam át őket, mert leírást sehol nem találok hozzájuk. Van ez, hogy SW1 meg SW2, lövésem nincs mit állít, mert sehol egy útmutató a neten. Ti tudtok valahol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- GIGABYTE RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 EAGLE OC Eladó!
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT - PCROLL Webáruház
- ASRock RX 9070 XT 16GB GDDR6 TAICHI OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASUS GeForce RTX 3070 STRIX OC 8GB GDDR6 eladó akár beszámítással is
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 VENTUS 3X OC Eladó!
- Baofeng UV-5R Mini kézi amatőr rádió
- AKCIÓ! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya!
- 244 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Sok sikert az EGPU rendszered építéséhez!

? Természetesen az Nvidia GPU van kiválasztva.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)