- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
-
Mobilarena
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kacsakcs
csendes tag
Üdvözletem!
Előre is elnézést a közhelyes kérdésekért!
Pár hónapja áskálódóm az EGPU témában, de úgy ítélem meg, hogy nem tudok helyesen dönteni és nem akarok mellényúlni ezért a topic segítségét kérném.
Adott egy Dell Latitude E6410
- i5 M560
- 6GB RAM
- nVidia NVS 3100M
- Kingston 120GB SSDCélom a többmonitoros rendszer kialakítása, full HD filmek akadásmentes futtatása, Leauge of Legends élvezhetőbb játékmenet ( jelenleg very lowon 20-60 fps )
1) Ezen célok megvalósítására elég lenne egy GIGABYTE GeForce GTX 550 Ti 1GB 192bit GDDR5 ?
2) Milyen erőforrás lenne a legoptimálisabb?
3) PE4L elektronikát és a hozzá tartozó kiegészítőket honnan lenne érdemes beszerezni?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Kacsakcs
csendes tag
i5 > i7 upgrade ---> http://forum.notebookreview.com/threads/dell-latitude-e6410-i7-720qm-works.548126/
Erre gondoltál?
-
Kacsakcs
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy:
Dell E6430
- i5 3340M
- NVS 5200M 1GB
- 4GB RAM 1600Mhz
- 120GB 450/450 Kingston SSDMellé pedig egy:
Asus Gtx560Ti DirectCU II 1GB + PE4C 2.1 adapter
Laptopra felraktam a Win7-et, majd következtek a driverek. Igen még az NVS 5200M-et is felraktam!
eGPU beizzít, majd EC-t be a slotba. Felismerte VGA adapterként, ezután felraktam a gyári lemezes drivert hozzá. Reboot, majd az eszközkezelőben már Gtx 560 Ti-ként érzékelte. Leszedtem a legfrissebb drivert, expressben feltelepít. Reboot. Ezután gond nélkül üzemel TV-vel összekötve.
Nem kaptam akkora nagy boostot mint amekkorára számítottam. A laptop kijelzője az NVS5200M-et míg a TV pedig a Gtx 560Ti-t használja. Windows-élményindexet használtam, mint kéznél lévő mérési lehetőség, de nem változott semmit a pontszám. Viszont játékban érzékelem a különbséget ... Lehetséges még a rendszerből többet kinyerni? -
Kacsakcs
csendes tag
Mindjárt megpróbálom, csak elb@sztam valamit .....
Biosban kipipáltam az "enable optimust" majd ezután ez várt a kezelőben1) ASUS Kernel Mode Enhanced Driver
A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot, mert az illesztő egy korábbi példánya még mindig a memóriában van. (Kód: 38)
2) Gtx 560 Ti
A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot, mert az illesztő egy korábbi példánya még mindig a memóriában van. (Kód: 38)
3) NVS 5200M
A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja inicializálni az illesztőprogramot. (Kód: 37)
Közrejátszhatott a a BIOS update?
[ Szerkesztve ]
-
Kacsakcs
csendes tag
Közben rájöttem és kikapcsoltam ...
Viszont egy érdekesség ... Nem tudtam rájönni a hiba okára ezért újrahúztam a rendszert, mindent ugyan úgy csináltam mint ezelőtt. Annyi különbséggel, hogy a legutóbb Bios-t frissítettem. Minden jól működött mindaddig, amíg végül fel nem raktam a 560-hoz tartozó utilityket, azaz a SmartDoctor-t és GamerOSD-t ....
A GamerOSD zavart be .... Na mind1 a lényeg, hogy ismét áll a rendszer -
Kacsakcs
csendes tag
válasz Williamgrant #1906 üzenetére
Észrevettem ... Eszközkezelőben letiltottam az NVS5200 mielőtt lefuttattam volna a 3DMark-ot ... Mégis első számúként kezeli.
Ha jól gondolom akkor most a Setup 1.x -el való molyolás fog következni -
Kacsakcs
csendes tag
Köszönöm a segítséget! Megteszem a fentebb leírt lépéseket és bízom benne, hogy minden stabil lesz.
Most viszont egy oltári hülye kérdés következik
Ennyi volt a max amit kilehet hozni ebből a konfigból? Hogyan vagy miképpen növelhető a sávszélesség?
Úgy érzem mellé lőttem ... 6430 dGPU-ja közel azt a teljesítményt hozza mint Gtx 560Ti eGPU-ban. -
Kacsakcs
csendes tag
válasz ezsolti #1914 üzenetére
Nem találtam utalást arra a biosban arra, hogy letiltsam az NVS 5200M-t (dGPU)
Ha az optimus ki van kapcsolva és a gtx 560 ec-n csatlakozik a laposhoz, akkor az eszközkezelőben eltűnik a HD4000, csak az NVS és a GTX szerepel. Viszont ha az Optimus be van kapcsolva, akkor látom a kezelőben a HD4000-et és a többit, de akkor nem bírom működésre bírni a GTX-et ... -
Kacsakcs
csendes tag
Üdv ismét!
Összegezve az eddigi tapasztalatokat nem is olyan rossz eredményeket sikerült elérni. E6430 lapos 3DMark11-el Performance teszt futtatása után 1100 körüli érték, PE4C 2.1 + Gtx 560 Ti-vel pá pont híján 4000.
Köszönettel tartozom a fórumnak és mindazoknak, akik érdemi hozzászólásokkal vagy aktív segítséggel szolgáltak.
Most azon leszek, hogy ezt a 4000 pontot feljebb tornásszam, Először is egy CPU cserével ( i7 3740, 3840 qm-el ) + 4 GB Rammal, majd egy Gtx 6xx vagy 7xx kártyával. A lényeg, hogy továbbra is a Dell töltő szolgàlja ki a kártyát, minden gond nélkül. -
Kacsakcs
csendes tag
Üdv!
Egy picit off, de az egpu témába vág. Van egy Bplusos PE4C v2.1-es adapterem amit egy Dell 220W-as táp hajt meg, de kezdem megunni, hogy ki-be kell dugdosnom, ha használni akarom. Szeretném egy kapcsolóval felszerelni, sőt tovább megyek, az lenne a legjobb ha laptoppal együtt kapcsolna be. Xbox táppal láttunk már ilyen megoldást, de amire én gondoltam azt kivitelezte már valaki?
Köszönöm előre is!
-
Kacsakcs
csendes tag
Sziasztok!
Meguntam, hogy az asztalon éktelenkedik a táp és a vga, ezért egy régi fekvő házas pc-ből kreáltam egy egpu dobozkát. Némi alu lemez, popszegecs, fúrás, faragás, vágás .... majd festés és összerakás után ez lett végeredmény. Nem tökéletes, de a funkcióját ellátja Remélem inspirálok vele pár fórumtársat, akiknek szint úgy szemet szúr a "csupasz" látvány és szeret barkácsolni.
[ Szerkesztve ]
-
Kacsakcs
csendes tag
Sziasztok!
Először is Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!
Felmerült egy kisebb probléma, eddig tökéletesen működött a rendszerem, ( Hwtools PE4C v2.0 Exp.card + Asus Gtx560Ti ) de mióta szétszedtem a házépítés miatt ( lásd feljebb ) és újra dobtam a Windows-t azóta nem igazán működik a cucc. Ez alatt azt értem, hogy hol felismerte a laptop, hol nem, de már ott tartunk, hogy egyáltalán nem ismeri fel. Hiába a több féle indítási mód, az átmozgatás, ránézés a helyes illeszkedésre stb. Hol keressem a hibát?
Viszont egy tényező változott a rendszerben ... Miután a Windows-t újrahúztam, lustaságból eredendően most kivételesen a Dell Command Update-t használtam fel a driverezésre és a kis aranyos Bios-t is frissített. Ez lehet a gond? Tanácstalan vagyok ... -
Kacsakcs
csendes tag
Bios downgrade pipa ... változás semmi Annyit még meg említenek, hogy játék közben dobta el magát a rendszer ... Fekete képernyő, majd laptop fedél felhajtás után egy hiba üzenet, amiben valami ilyesmi állt. Gtx 560Ti működése leállt, ne távolítsa el az eszközt ...
Dell express card csatlakozója szerintem OK a kábelel együtt, már ha hiteles a hwtools-os foglalaton lévő apró kis visszajelző LED.
Délután kiprobálom cimbora Gtx 960-as kártyájával. Ha ez sem hozz változást akkor ismét tanácstalan leszek ... -
Kacsakcs
csendes tag
Nem az volt, azzal régebben találkoztam, mikor még a 2.0 hangfal egy dugaljban volt az egpuval. Hangfal bekapcs, monitor elsötétül pár másodpercre, majd visszajött a kép az általad írt hibaüzenettel, de a rendszer továbbra és működött. Érdekes anomália ...
Gen1-re? Setup 1.x-el? Melyik portot? Nem nagyon használtam még, mivel plug&play volt eddig a dolog ...[ Szerkesztve ]
-
Kacsakcs
csendes tag
Azt se értem, hogy másfél napig jó volt, majd fokozatosan megadta magát. Mitől? Lehet megpróbálkozom egy Win7 reinstallal ...
-
Kacsakcs
csendes tag
válasz Kacsakcs #3350 üzenetére
Többszöri próbálkozra sem jártam sikerrel
Próbáltam két féle biossal, fel driverezet és szűz windowsba egyaránt, de semmi érdemleges.
Szűz windowsba csatlakozás során felismerte ( szabványos vga adapter ) majd ekkor a wi-fi adapter leállt és internet híján meghiúsult a Windows által telepített driverezés ... ezután az istenért nem érzékelte többször ... Valami 5let? -
Kacsakcs
csendes tag
válasz Williamgrant #3357 üzenetére
Hogy jöttél rá, hogy az EC csati volt a ludas? Win10-nél kell valami hókuszpókusz beállítás? ( Bios, USB stick létrehozása, etc. )
-
Kacsakcs
csendes tag
Úgy néz ki a vga-val van gond. Kaptam ma egy Gt 610-et ... PnP 10 perc alatt állt a rendszer ....
Vadászhatok új vgra ... Amúgy is tervben volt egy Gtx 660, 670, 680 közül valamelyik. Nem ártana egy CPU upgrade is ... Egyébként ajánlottak egy r7 360-at. Mennyire jó párosítás az nvidia dGpu az amd eGpuval? -
Kacsakcs
csendes tag
Sziasztok!
Dell 6430
I5 3340M
8Gb
Hd 4000
Nvs 5200m
PE4C V2.0 exp.c.
Win7 64bitEmlítettem, hogy ajánlottak egy XFX R7 360-at, el is hoztam próbára. Driver letölt > laptop off > egpu on > laptop on >gond nélküli boot > eszközkezelőben felkiáltójeles videóvezerlő >driver felrak >újraindítás helyet altatás választottam > ébresztés majd a külső kijelzőn van kép. Eszközkezelőben R7 360, gyors 3DMark11 teszt score és stabilitás miatt. Se vibrálás, se hibaüzenet, semmi ... 5100 pont. Idáig szép és jó a történet. Most jön a DE!
Újraindítás után, Win bootnál ezt kapom: " This BIOS in this system is not fully APCI compliant. STOP: 0x000000A5 "
Laptop off > egpu off > laptop on > boot > egpu on > eszközkezelőben már AMD HD 8500M/8600M és driver problémákra hivatkozva nem indul, driver repair után sem
Setup 1.30-al végig zongoráztam jó pár beállítást, de mindig a 0x0000000A5 lyukadok ki.[ Szerkesztve ]
-
Kacsakcs
csendes tag
Akkor feladom, maradok az nvidia kártyáknál.
A BSOD-ra céloztam Drohun.[ Szerkesztve ]
-
Kacsakcs
csendes tag
válasz Williamgrant #3357 üzenetére
Igazad volt ... Meg van az Asus Gtx 760 mini. Kompaktibilis, viszont a táp nem bírja. Alapjáraton minden rendben, viszont ha elkezdem terhelni mondjuk, FHD videó, benchmark, játék, stb. akkor elkezd ciceregni, majd leáll. Milyen tápot ajánlanál? A kártya 175 TDP 1 x 8 pin.
[ Szerkesztve ]
-
Kacsakcs
csendes tag
Bugáztam egy Akyga 500W tápot ... Eddig csendben teszi a dolgát terhelés mellett is, szóval újra fut a rendszer. Köv projekt egy i7 3740qm és egy normális monitor, mert a tvtől egy idő után kifolyik a szemem.
Köszönöm a tippeket s tanácsokat!
-
Kacsakcs
csendes tag
Hardveraprón keresőbe "egpu" ... lesz egy pár találat
-
Kacsakcs
csendes tag
Nekem egy ugyan ilyen laptopom van, "sajnos" dGpu-vel szerelt. A vásárlást illetően szándékos volt ez a választás, mivel párom is használja, és hát jobban muzsikál az NVS5200M mint a HD4000 ...
Én speciel nem tudtam összehozni egy XFX R7 360-al ... Bàr azt tudni kell, hogy kissé laikusként mozgok a témában és 1.30-on túl kifing a tudásom. Eddig egy Asus DirectCU II Gtx 560Ti-vel használtam Hwtools PE4C 2.0-val, ami 3 hete adta meg magát, mármint a kártya. Itt felvetődik bennem egy kérdés amit eddig nem tettem fel. Létezik, hogy a kevés teljesítmény(W) nyírta volna ki a kártyát? Mert ha visszagondolok, akkor nagyon sokszor leállt terhelés alatt ( Az nvidia összeomlott de helyreállt ... üzenettel ) vagy csak tudja be annak, hogy eljárt felette az idő?
Vissza a kérdésedhez, nekem az 560-al és az újonnan beszerzett 760-al is plug and play a cucc. -
Kacsakcs
csendes tag
1) Laptop bekapcs
2) Driver display uninstaller-el leszedem az Nvidia drivert(NVS 5200)
3) Reboot
4) Bekapcsolom az egpu-t, megjelenik az eszközkezelőben mint VGA
5) Előzetesen leszedtem a drivert( sallang nélküli telepítés )amit telepítek gond nélkül, majd reboot
6) Már a külső kijelzőn kapom a képet reboot utánKb. ennyi volt nálam mind2 kártyával
Ui.: Biosban bekapcsolva hagytam az Optimust és Setup 1.3-al letiltottam a dGPU-t, így indult a start.bat, majd chainload mar, ilyenkor a belső kijelzőn a HD4000 dolgozik, külsőn pedig a Gtx 760, ha nem kell a belső akkor egyszerűen lehajtom a laptop fedelét ...
[ Szerkesztve ]
-
Kacsakcs
csendes tag
válasz AxBattler #3500 üzenetére
Ugyan ilyen laposom van. Jelenleg A18 Bios verzió. Elég korlátozott ... Nincs lehetőség a dGPU tiltására. Egyedül az optimus-t tudod ki-be kapcsolni. Be: iGpu+dGpu Ki: Csak dGpu
Setup 1.x-el könnyedén letiltod. Nálam a Gtx 760 driver-ével fut az Nvs5200, ergo nem kell két driver.Belinkeltem egy képet a bios-ról. Gondolom egyről beszélünk ...
[ Szerkesztve ]
-
Kacsakcs
csendes tag
Re!
Ismét furcsaságot tapasztalok ... Játék alatt, néha elsötétül a kép, vele együtt hallom a "leválasztott eszköz" hangját, majd pár másodperc múlva ismét van kép és megy minden tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 2060 Super 8G / 1 év garancia
- -57% DOBOZOS: NVIDIA RTX A2000 6GB GDDR6 (minden gyári tartozékkal) - videó szerkesztés, 3D tervezés
- EVGA RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 FTW3 ULTRA GAMING Eladó! 92.000.-
- ASUS ROG STRIX RTX 3090 24GB Dobozos 1-Év garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest