- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrystall
senior tag
válasz
pyrodarker #2207 üzenetére
A hőmérsékletek rendben vannak, sőt, most még jobbak mint az előző processzorral. A ventillátorkábelt néztem, nincs elszakadva.
Azt az útmutatót amit linkeltél köszönöm, viszont ez annyira most nem probléma, mert a másik processzorral ment az eGPU, csak azért tettem megjegyzést róla, hogy most nem megy, mert úgy tűnik a hardvercsere megbolygatnatja ennek a dolognak a működését, valami okból kifolyólag, szóval ha valaki ilyet csinál számítson rá.
-
Chrystall
senior tag
válasz
pyrodarker #2194 üzenetére
Hát, pedig az új processzornak a TDP-je ugyanannyi, de mégis mióta a gépben van maxon pörög a ventillátor. Iszonyat hangos, gondolkozom is inkább kiveszem, mert olyan mint az ipari szellőztető. A pasztázás is olyan ahogy a nagykönyvben meg van írva.
-
Fixer98
csendes tag
válasz
pyrodarker #2194 üzenetére
Szia, a pcie 3.0-as sin 75w leadasara kepes viszont azt(beast eseteben) nem a laptoprol szedi, hanem vagy a 12v-os taprol, vagy a nagy 220w( vagy xboxos taprol). Szoval kulso tap nelkul el se fog indulni. Legalabbis en igy tudom, legyszi javitsatok ki ha hulyeseget irtam es bocsesz
Ui: bocsi az ekezetekert, csak telorol vagyok.
-
davidian
csendes tag
válasz
pyrodarker #2186 üzenetére
Hi,
nekem t420-om van 1.46-os bios-sal, 8Gb RAM-mal (de probaltam 12-vel is), és nem volt semmi probléma, plug-n-play ment nvidia 460, 680 es 970 gtx-el. 970 gtx-et 203w xbox tappal hajtom, és az is eleg volt neki (bf4 + battlefront). A proci 2720qm. -
válasz
pyrodarker #2192 üzenetére
"Biztos van egy rendszerezett egységes keretfeltétel amik teljesülése esetén működik a dolog."
Eddig olvastam, félre ne érts. Sok sikert az EGPU rendszered építéséhez!
-
Chrystall
senior tag
válasz
pyrodarker #2188 üzenetére
Sajnos nekem arról nem sok fogalmam van, hogy tápellátási dolgokat szoftveresen hogyan befolyásol bios vagy oprendszer, de hogy mostmár 2 gépre is rákötöttem az eGPU-mat, a tapasztalatokból nekem az az érzésem (és nem szakmai meggyőződésem) mintha energiaellátási limitek is határt szabnának az ilyen projekt sikerének. Főleg azután ami a HP 620-szal volt, hogy ment vele az eGPU, de miután beleraktam egy olyan processzort a gépbe amit a gyártó nem is ajánl, olyat ami szériájában a legbikább egy olyan chipset mellé ami meg belépő szintű, és utána nem ment az eGPU, ráadásul ha rákötöm a gépre elmegy az egér is. Lehet hülyeséget beszélek, mert semmi rálátásom nincs hogy a számítógép áramköre hogy mint van kialakítva, de lehet sokszor szimplán azon múlik a siker, hogy egy laptop alaktrészei az energiaellátásához képest hogyan vannak belőve. Ha nagyon a határt súrolja az energiaigény, lehet hiába próbálkozik a delikvens, de ha pont olyan darab a gép, amiben van még fölösleg a limitig, azt ha tweakelve is, de beveszi. Ha ezt előre lehetne mérni, lehet jobban meg lehetne jósolni egy projekt sikerét.
-
válasz
pyrodarker #2188 üzenetére
Nem fogod megérteni amíg nem csinálod.
Egy DSDT lehet hogy egy perces guglizás, lehet több napos szívás és a vége lehet siker és kudarc egyaránt.
Ez a témakör nem szabványos módszert használ, nincsen rá egyértelmű hibalista és megoldás lista sem.
Itt a rendszerbe bejátszik a laptop gyártó egyedi tervezése, a beépített vezérlő minősége, a BIOS gyártó rugalmassága és még a csatlakozó minősége is. Túl sok szereplős történet ahhoz hogy karosszékből fel tudj rá készülni. Max arra, hogy minden a legrosszabbul sikerül és nem fog menni. Én egy hónapja foglalkoztam utoljára a dologgal, van kétféle adapterem, három videókáryám, nyüstölöm a második laptopot. Csak időm nincs azt a szívás cunamit végigcsinálni, amivel az előzőnél találkoztam. -
kzsolt00
tag
válasz
pyrodarker #2186 üzenetére
Szia!
Csatlakoznék william-hez, és én is leírnám a hasonló szövegemet, melyszerint öröm visszaolvasni, hogy néha nem hiába írkál ide az ember..
Örülök a pozitív visszajelzésednek, köszönöm.
Most pedig válaszok:
A TOLUD-ba nem megyek bele, nem érzem magam mai napig elég információval rendelkezőnek ahhoz, hogy válaszolni merjek a kérdésedre.
Az viszont logikus lépésnek tűnik, hogy Bios-t frissíts a leírt infóid szerint.A "OSDT"-n viszont elmosolyodtam, feltéve ha én nem tudok valamit, és ez nem csak egy elírás, és valójában DSDT akart lenni. És a továbbiakat olvasva valószínüleg téves infóid vannak róla.
A DSDT nem egy program, hanem egy művelet. Illetve még pontosabban a DSDT override a művelet, melyben azt végzed el, hogy manuálisan megnöveled (felülírod) az eGPU rendszered számára biztosított címtered méretét. Mer' hogy ugye gyárilag sokszor kicsi, ezért kapnak az emberek "Error 12"-es hibakódot.
Tehát, az Error 12 kód "legyőzésére" alkalmazzuk a DSDT override-t.
Talán gondolhattál még a Setup 1.x nevű programra, melyet már most leszögezek, hogy ne egy windows alatt futtatható alkalmazásra gondolj. Egy windows előtt betöltődő karakteres felületű szoftverre gondolj, amelyben igencsak hardverközeli változtatásokat lehet eszközölni. Ebben személyes tapasztalatom nincs, de ezen belül is van valami TOLUD kezelési opció, de ebben segítsen ki a fórum, ha tévednék. A programban való beállítások elvégzése után pedig bootol a windows, az ott beállított dolgokat "felhasználván" pedig működni fog az, ami azelőtt hibakódot dobott.
Alap jótanácsok nemrégről:
--Ha valami nem megy próbálj meg új tápot. Ha kicserélted és továbbra se megy, nehogy azt hidd hogy kizártad hogy a táp okozta. Hozz egy harmadikat, és azzal is nézd meg. Sokan panaszkodtak erre..
--Windows 7 és 10. Ha az egyiken nem megy csak egy év szenvedéssel, rakd fel a másikat, lehet plug'n'play lesz. Szintén nemrég nyilatkoztak erről.
--Sokszor olvastam a memória mennyiségének csökkentését is.
--Jómagam tapasztaltam, hogy a VGA csere is célravezető. Nekem egy GTX 960 al sokat kellett szenvedni, és a GTX 760 meg plug n playSok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest