Hirdetés

Aktív témák

• Zsiba

senior tag

Nos az elmúlt négy napban elvégeztem a Microsoft Wireless Desktop Optical cucc (billentyűzet és egér) intenzív tesztjét. Igaz már egy hónapja használom, de most kifejezetten figyeltem a viselkedésére. Mondjuk problémám nem volt eddig vele...

Előbb röviden magáról a hardverről:
    A csomag tartalma a billentyűzet, az egér, - mely két gombos, görgős, ahol a görgő gombként is használható - , a vevő egység - mely PS/2 és USB-re egyaránt csatlakoztatható - , 4 db Energizer elem, egy rövid leírás és a driver CD.

Még a herdverről és a telepítésről (oprendszer XP):
    Előtte Logitech optikai, de zsinóros egerem és egy noname billetyűzetem volt. Simán lehúztam őket és a gépre csatlakoztattam a microsoft cuccot. A Logiutech drivere azonnal jelezte, hogy új egere van és feldobta a saját beállítási ablakát, ahol simán be tudtam állítani a Microsoft egér gombjait, mintha Logitech egér lenne :)) is használja, úgyhogy ő követelte. Végül is mióta először lusta voltam levenni, azóta megszoktam és azt kell mondjam tényleg jó.
    A billentyűzet felső részén található jópár új funkció (parancs) billentyű (Hot keys). My Documents, My Music, My Pictures, médialejátszó billenytűk (lejátszás, gyorsítás, hangerő, stb...), valamint Mail, Web, és Messenger. Külön öröm volt számomra, hogy volt külön Calculator billenytűzet. Korábban mindig utáltam előkeresni, arra meg persze lusta voltam, hogy egy parancsikont kirakjak.... Ezenkívül még egy Log Off és egy Sleep gomb van elhelyezve, melynek nevében van, hogy mi célt szolgál. Természetesen minden ''Hot Key''-t, át lehet programozni tetszőleges módon. A szokáso funkció billenytűknek is van másodlagos feladata, ami nagyon hasznosan alkalmazható a különböző programokban (Open, Close, Print, Save, Undo, Redo, stb...). Külön billenytűvel lehet váltani a normál F(unkció) beállításra. Maga a billentyűzet nagyon kellemes, a gombok ''lágyak'' nem kopognak leütéskor, talán csak a space billenytű ''hangos'' egy kicsit. Ugyanez elmondható az egérről is. A jobb-bal gombok hallkan kattannak, míg a görgő szinte teljesen hangtalanul forgatható.

Működés:
    Az első apró meglepetés a bekapcsolás után éri az embert. A Windows alapértelmezésként a ''virtuális asztal'' közepére helyezi a kurzort. Nos az egér első megmozdításakor a kurzor a start menü környékére, a képernyő bal alsó részére ''ugrik''. Ez azért tűnt fel különösebben mert ilyet más egérnél nem tapasztaltam.
    Onnan kezdve azonban tökéletesen, hibátlanul követi a mozdulatainkat.

FPS teszt: UT2003 és Quake3-at használtam melyeknél fontos a gyors és pontos célzás. Azt kell mondjam nem tapasztaltam különbséget a hagyományos golyós és optikai egerekhez képest. Pontosan és gyorsan lehetett ''mozgatni'' a célkeresztet. Hibátlanul működött az egér és a billentyűzet is. Azt hiszem az FPS fanatikusoknak ez a legfontosabb, de több, másfajta játékprorammal is teszteltem a cuccot, ahol nem annyira a gyorsaság számít. (Morrowind, StarCraft, Baldur's Gate2, F12002 - hogy más kategóriák is képviselve legyenek.)

Egy programnál tapasztaltam hibát. Ez a Rally Championship 2000 volt. Ahol a billentyűzetet képtelen volt megemészteni a program. Már a menüben. Egy billentyű leütést időnként 4-5 leütésnek vett, így szinte képtelenség volt navigálni a menüpontok között. Ugyanez játék közben a billentyűről való irányításnál is jelentkezett. Volt eset, mikor egy leütést követően végrehajtotta az utasítást, majd kb 0.5 másodperc múlva még háromszor egymás után... A vezetéshez kormány használata javallott. :))
    Ha kérdés van lökjétek!

Aktív témák