- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném megkérdezni, ha most az UK ból rendelek csomagot, van vám és egyéb?
Vagy amennyit kifizetek az ebay-en annyi a vége? -
válasz
Djatis #84448 üzenetére
A szolgáltatás ajánlat kérés fizetés ellenében tiltva van a topikban. Úgy jöhet a hsz-ed ha ez az utolsó mondat, mert egyébként törölnöm kell.
Tud valaki segíteni az eladásban, privát üzenetben megbeszéljük a részleteket.De nem szívesen szoktak, mert nehéz kimagyarázni a NAV-nak azt a jövedelmet amit mi szedtünk be és másnak továbbítunk, mert a mi bankszámlánkra fogják utalni.
-
válasz
kokokka #84446 üzenetére
Úgy értem hogy ne kézírással, hanem nyomtatva.
Minimum a CN22 vám-árúnyilatkozat csatolandó a küldeményhez.
USA esetén a tértivevény is kell, (ajánlott, elsőbbségi az alap) mert másképp az USPS nem igazoltatja le az átvételt.
Sajnos a Magyar Posta nem abban a vonalkód formában adja át az adatokat az USA postának, amivel ők tudnák az on-line nyomkövetést biztosítani (az MP miatt van ez) ezért szükséges ez mert nem lesz semmi bizonyítékod ha azt állítja a vevő hogy nem kapta meg és ezért kéri vissza a pénzét.
Muszáj nyomkövetéssel, mert csak az van biztosítva ha elveszne és kell nyomkövetési azonosító információ megadása az eBay-en, a sima elsőbbségi levélnek nincs ilyen.
Majd az eladásnál a nyomkövetési szám Add tracking number mellett az USPS-t add meg szolgáltatónak, lehet hogy kell neki 4-5 óra hogy frissítsen, de látnod kellene USA információkat, mert egyébként csak a Magyarországról történő kilépéssel áll meg a láthatósági történet. -
kokokka
addikt
Megvan a mail, csak kikukáztam véletlenül a többi hírlevéllel együtt
Szóval ez OK. A vevőnek már tegnap este írtam.
Adtam meg bankszámlaszámot, Revolut-ot, simán el is fogadta.
Ki van fizetve, fix áras volt és látom is (van egy On hold founds-om).
Feladás : azt látom, hogy a nyomtatás fizetős (lenne) de nem is tunék amúgy sem, mert ezt dobja be, ha ráklikkelek :Your send from address must be in the United Kingdom to purchase a label. Edit send from address
Ezt kifejtenéd?:
"Ezt lehetőleg ne kézzel írd rá a csomagra, az eBay-ről történő címke nyomtatás pénzes ezért megy a fapados mód."
A vevő címe megvan, tehát ezek szerint tudnám is küldeni, viszont a szállítási díjat nem nyomkövetésesnek adtam meg. Ilyenkor mi van? Muszáj úgy feladnom (nem tudom mennyivel lenne több) vagy mehet elsőbbségivel is amit én kiszámoltam? Mert ahhoz nem adnak számot ugye.Egyébként csomagolással együtt is 500g alatti a cucc és mindenképpen a Postával szeretném küldeni (2520Ft elvileg). Ismerős feladja nekem, ő ott dolgozik.
Szóval a lényeg, hogy akkor már csak meg kell címeznem a csomagot (akár kézzel is, de persze nyomtatni fogok hozzá) és fel is lehet adni? Elrontottam vagy csinálhattam volna jobban valamit fentiek függvényében?
Köszi újra!
-
válasz
kokokka #84444 üzenetére
Kezdem azzal hogy ellenőrizned kellene az e-mail fiókod spam mappáját és az értesítési beállításokat mert 2 db e-mailt küld az eBay eladás esetén.
Adtál-e meg bankszámlát és meg is lett erősítve amelyre majd kapod a vételárat és amiről fizeted (levonják) az eBay jutalékokat?
Mivel €-os az elszámolás, jó lenne €-os bankszámla, mert forintos esetén a bankod kérhet jóváírási díjat a devizában érkező utalás feldolgozásáért.
Amíg nem látod, nem kapsz értesítőt arról hogy, ki van fizetve (4 napja van a vevőnek rá) View payment details addig nem szabad feladni.
Ha fizetve ( a pénz még nem lesz a számládon csak később) akkor fel kell adnod.
A vásárlási értesítőben, a vásárlásnál View payment details látnod kell hogy kinek és milyen címre kell küldeni. Ezt lehetőleg ne kézzel írd rá a csomagra, az eBay-ről történő címke nyomtatás pénzes ezért megy a fapados mód.
A postázáshoz vannak ötletek az Összefoglalóban, 8b pont.
HA feladtad akkor meg kell adni a képen látható menüben a nyomkövetési számot Add tracking number és jelölni a szállítást Mark as shipped.
Érdemes felvenni a kapcsolatot a vevővel az elküldés előtt Contact buyer, megköszönni a vásárlást, rákérdezni hogy az a cím amit megkaptál pontos, olyan ahol át tudják venni és ha nem jelölted be hogy az eBay megadja a vevő telefonszámát akkor azt elkérni, esetleg még az e-mail címét mert a szállítók ezeket kérni szokták, te megadod nekik, mert akkor tudják értesíteni a kézbesítésről. -
kokokka
addikt
Sziasztok!
Próbaképp feltettem eladásra egy nem használt cuccot. Két nap múlva beléptem és látom, hogy meg is vették USA-ból. Érdekes, mert ebay-től még csak egy mailt sem kaptam róla. Elkezdtem intézni az eladást vagyis csak akartam, mert rögtön az elején meg is akadtam. Ugyanis a Seller HUB-bon (Orders) belül nem tudom mit kéne kiválasztanom, elcseszni meg nem akarom. Ezt látom ha lenyitom a fület :
Aki tudja mi a teendő segítsen legyen szíves, mert nem akarom leszívatni se magam se a vevőt. Ugyanis még sosem csináltam ilyet, ez az első eladásom. Remélem nem tanulópénz lesz belőle, bár erre is felkészültem az elején.
Köszi szépen!
-
mokus1
addikt
Rendeltem egy drágább terméket ebayről, februárban. Azóta nem érkezett meg, május 2ig van a szállítás rendben.
Az eladó viszont már nem tagja az ebaynek. Ha nem jön meg véd engem bármi? Visszatérít az ebay? -
bazsabayer
újonc
Köszönöm a választ!
Találtam ezt azt a neten,de értelmezni sem tudtam a dolgot.Nekem ezek kínaiul vannak.Megnézem amit linkeltél.
Köszönöm! -
válasz
bazsabayer #84439 üzenetére
Van egy ilyen kategória „adószámos magánszemély”. Ha azt akarod csinálni amit leírtál akkor igényelned kell a NAV-tól adószámot ( EU-s számot is) erre a tevékenységi körre: 479904 Üzleten kívüli kiskereskedelem. Itt a tartalma
Ha rákeresel erre az Interneten „adószámos magánszemély” adózás szempontjából akkor arról is lesz információd.
És nem kell könyvelő, te is könyvelheted a bevételed, csak használnod kell az e-számla rendszert vagy a NAV saját ingyenesét vagy ennek a célnak megfelel az ingyenes Billingo Free is -
bazsabayer
újonc
Sziasztok!
Olyan ember segítségére lenne szükségem,aki magánszemélyként "üzletszerűen "értékesít az ebayon.
Röviden a sztori: Megláttam a fantáziát a használt játékok kereskedelmében főleg a Német polgárok irányába.Megveszem itt-ott,piacon,facebook-on,vásárban és tolom fel az ebayre.
Két hónap alatt lett 1500 Eur forgalmam,ezért az ebay adott 4 hetet,hogy business accountra váltsak.Ha jól értelmeztem a levelet,10.000 EUR ig nem kell Áfa-t fizetnem,de akkor is kérnem kellene valami adószámot és bemutatni nekik,vagy nem értékesíthetek Német o.-ba.
Még annyi,hogy magánszemély vagyok és van rendes 8órás melóm is.
Ilyesmiben van valakinek tapasztalata?Köszi!
-
Beírva az Összefoglalóba.
Az eBay 125,24 £ értékig beszedi az áfát és eddig az értékig vámmentes is a beszerzés.(IOSS rendszer)
Az import charges ezt tartalmazza.
Magyarországon csak a kezelési díjat kell megfizetni a szállítónak, ha van. Ez a Magyar Posta esetén 399 Ft vagy 799 Ft attól függően hogy online vagy utánvétes fizetéssel van kiegyenlítve. Nem mindig MP a kézbesítő.
Viszont ha nem kapják meg vagy a programjuk nem találja meg az eBay IOSS azonosítóját akkor a Posta kérni fogja az áfát is a kezelési díjukon felül. Ekkor van az hogy kifizeted és majd az eBay.-től visszakéred a nekik már befizetett áfát. Annak ellenére hogy a Posta levonása a jogtalan, így kell lerendezni. -
teeem
aktív tag
Üdv!
Biztosan volt már ilyen kérdés százszor, de valahogy nem tudok kiigazodni a dolgon:
Ebayről rendelnék (Angliából), és a termék ára 99 font. A szállítás 16.30, és van egy Import Charge, ami 14.62. A teljes összeg átváltva így 155,41 eurónak felel meg. Ebben az esetben az import charge-on felül nekem még fizetni kell a 27%-os áfát és a vámot is? (Főleg az import chargeot nem értem a dologban, mármint akkor, ha azon felül még itthon is fizetnem kell.) Előre is köszi! -
Már nem, elnézést nem figyelmesen olvastam amit írtál hogy több hónapja volt az. Az eladást követő hónap 15-e után vonják a díjaikat, annak már kifizetettnek kell lenni, ha felszámolták, nem valószínű hogy ez a -0.39 Euro-s tétel lenne. Hogy lett akkor a vásárlás az eBay felé lezárva?
-
hito
nagyúr
Köszi, hogy szólsz! Volt egyébként egy nem fizetett eladásom közel 300eFt értékben még néhány hónapja. Ott megbeszéltük a vevővel a dolgot, de nem indítottam ilyen case-t. Fájdalmas lenne, ha az ebay azután leszámlázta volna a jutalékot. Megnéztem a Seller hub => Payments => Summary résznél és csak egy -0.39 Euro-s tételt látok. Akkor nem számlázta ki végül az ebay azután a tétel után a jutalékot, hiába nem nyitott nem fizetett vevő case-t? Ott kéne ennek is szerepelnie ha leszámlázták volna?
-
hito
nagyúr
válasz
cbmfan #84427 üzenetére
Ekkora hülyeséget
Nem is értem, hogy eladóként miért nem lehet negatívat adni, ha ennyire nyilvánvaló a helyzet. Akkor össze-vissza bidelek, semmit nem fizetek, következmények nélkül garázdálkodhatok "vásárló"ként? Ez nagyon nincs rendben szerintem. Mi annak az oka vajon, hogy eladóként csak pozitívat lehet adni?
-
hito
nagyúr
Sziasztok! 1-én eladtam egy terméket ebayen, de a vevő a mai napig nem fizetett. Olvastam az értékelései között, hogy volt már rá példa másnál is ("no pay" volt az értékelésénél), tehát notóriusról van szó. Ettől függetlenül 100% pozitív feedback-kel rendelkezik és még az is pozitívat adott, akinek nem fizetett. Kérdésem, hogy vajon miért? Lehet/tanácsos negatív értékelést adni ilyenkor, vagy tartva a viszont-negatívtól nem érdemes, el kell engedni? Mi ilyenkor a szokás? Én legszívesebben egy baromi nagy negatívat adnék, de félek attól, hogy ok nélkül bosszúból ő is negatívat ad.
-
válasz
rednifegnar #84424 üzenetére
A MP-nél is megtanulták a leckét, hazugság mindenfelett, mert egy magánszemély nincs abban a helyzetben hogy bizonyítsa az igazát, ők pedig megtagadják az állításuk bizonyítását, így mindig igaz amit mondanak, szerintük.
-
rednifegnar
senior tag
megjott a konyvem, tnt-vel hoztak.
azt mondta a futar hogy o meg eleteben ilyen jol megcimzett csomagot nem latott.
ezek utan meg jon a kiralyi posta hogy nem talalnak, meg biztos hibas volt a cimzes es hasonlok.. -
mexel
veterán
Drágább lett volna, mert nehéz cucc, és németországon belül is majdnem 20 euró volt. De nem szokott ezzel gond lenni, egy kérdést megér, volt aki mondta hogy persze semmi gond, és küldött másik számlát az emelt összeggel. ő is azt mondta nem gond, de szó nélkül törölte úgy, hogy mondtam hogy nekem jó a németországi cím is, csak írjon és fizetem az ottani áron. Szerintem kevesellte alicitált árat mert nem túl drágán ment el a termék.
Gondolom az ebay-nek kár írni hogy fals indokkal törölte. -
Igen, elállhat a vásárlástól. Vannak olyan helyzetek amikor kénytelen rá, mondjuk ellopják amit elakart adni, vagy megsemmisült, tönkrement. Vagy mondjuk többet akart érte kapni, vagy esetleg ami nálad is lehet, hogy macerás a szállítási dolog.
De nem igazán értelek, a Mailbox.de-vel olcsóbb lett volna, miért bonyolítottad azzal hogy direkt küldje ide? -
mexel
veterán
válasz
attiati #84418 üzenetére
Nem olvastad figyelmesen szerintem. Van német szállítási címem, oda küldheti. Ezt tudta is. De azért megkérdeztem hogy lehet-e magyarországra? ( volt már rá példa, küldenek egy másik számlát emelt szállítási díjjal)
Azt válaszolta lehet, és 30 euro a díj. Tehát megegyeztünk. Mondtam ha nem megoldható szóljon, akkor fizetek és megy az alapértelmezett németcímre.
De válasz helyett törölte az eladást. Ez szerintem bunkóság és nem is ír semmit. -
attiati
veterán
Nem segít a válaszban, de én előre meg szoktam kérdezni, hogy szállít e nemzetközileg?
Sok eladó nem vállalja.
Lehet realizálta, hogy ez neki nem lesz oké az országon kívüli szállítás (vagy megtudta, hogy melyik országba kéne szállítani). Ettől függetlenül írhatott volna, hogy sorry.
-
mexel
veterán
Az eladó megszüntetheti simán az eladást miután leütöttem a terméket? Vettem valamit, német ebay-en. gondoltam megkérdezem hogy el tudjae küldeni közvetlenül magyarországra, hogy ne a mailboxhotz menjen a csomag. Igaz hogy nagy késéssel válaszolt, de azt írta persze, meg is írta az árat. Kértem küldjön másik számlát az emelt összeggel és fizetem, és a címet is megírtam. Erre ma csak egy ebay üzenet fogadott hogy az eladó törölte az értékesítést. persze nem is válaszol azóta sem.
ilyen egyszerűen vissza lehet lépni egy eladástól? Azt hittem valami kötelezi legalább vaélamire, így még csak minősíteni sem tudom hogy milyen tróger -
válasz
attiati #84415 üzenetére
Ez LP001723084DE normál postai küldemény nyomkövetési szám, mint az RL999999999DE, vagy RL999999999HU csak épp nem ajánlott, miért ne ismerné fel?
Majd ha elindítják a németek (még nem történt meg) akkor lehet nézegetni a MP oldalán, de az nem mindig pontos, inkább itt nézd -
attiati
veterán
válasz
rednifegnar #84410 üzenetére
és az LP kezdetű nyomkövetési számot felismeri majd az MP oldala?
Vagy honnan fogom megtudni az MP-s azonosítót?
-
attiati
veterán
LP001723084DE a nyomkövetési szám
Ebből kiderül?Leginkább amiatt kérdem, hogy van e lehetőség majd újbóli kézbesítést kérnem?
Mert péntekig nem tartózkodom a címen. -
válasz
Matzel #84404 üzenetére
Valamit elszúrtak a FEDEX-nél mert max 1-2 nap szokott lenni a vámolás, amikor átveszik a küldőtől akkor eleve bekérik a vámoláshoz az információkat és mire ideér addigra már lényegében minden rendben van.
De én azt látom hogy Böhönyén kézbesítve lett, akkor nem te kaptad meg?
Az általános szöveg hogy majd küldik a fizetnivalóról a számlát az nem működik, hiszen semmit nem kell fizetned már, mert az eBay beszedte az áfát.
Ha te kaptad meg február 17-én akkor minden rendben van.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Horgász topik
- Ford topik
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Automata kávégépek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest