-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
khron78 #80921 üzenetére
Ja erről van szó, amit itt írnak az lesz, már az USA oldal is írta és ott már a vevőknek számolják az az adott államban előírt Áfá-t.
Az Áfa felszámítása vevőknél a lényeg.
Mivel én nem Angliába importálok az a rész ugye nem vonatkozik rám, üzleti eladó sem vagyok és mondjuk úgy nincs adószámom és áfá-t nem is számolhatok fel így hirdetésnél 0% lesz feltüntetve.
Az hogy magyar vevőként az Angliából megvásároltakra az eBay szedi be az áfát vagy a Magyar Posta lényegében teljesen mindegy, legfeljebb a Posta eljárási díja nem merül fel, viszont mivel EU-n kívüli cég lesz és ezt hogy fogják megoldani az megint egy másik dolog. Az ő bajuk nem az enyém.
Magánvélemény: szerintem január 1-én ez lesz a legkisebb bajuk az angol eBay-nél hogy hirdetésnél fel van-e tüntetve az áfa vagy nincs.
Persze az angol állami vezetésnek is kell a bevétel, aztán arra is áfát raknak mint nálunk, amire nem illene, mondjuk használt termék esetében, mert ők sem adják vissza az eladónak azt az áfá-t amit eredetileg kifizetett az eladó a termék után és ugye kiexportálja Angliából.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest