Új hozzászólás Aktív témák

• V/

Topikgazda

válasz khron78 #80921 üzenetére

Ja erről van szó, amit itt írnak az lesz, már az USA oldal is írta és ott már a vevőknek számolják az az adott államban előírt Áfá-t.
    Az Áfa felszámítása vevőknél a lényeg.
    Mivel én nem Angliába importálok az a rész ugye nem vonatkozik rám, üzleti eladó sem vagyok és mondjuk úgy nincs adószámom és áfá-t nem is számolhatok fel így hirdetésnél 0% lesz feltüntetve.
    Az hogy magyar vevőként az Angliából megvásároltakra az eBay szedi be az áfát vagy a Magyar Posta lényegében teljesen mindegy, legfeljebb a Posta eljárási díja nem merül fel, viszont mivel EU-n kívüli cég lesz és ezt hogy fogják megoldani az megint egy másik dolog. Az ő bajuk nem az enyém.
    Magánvélemény: szerintem január 1-én ez lesz a legkisebb bajuk az angol eBay-nél hogy hirdetésnél fel van-e tüntetve az áfa vagy nincs.
    Persze az angol állami vezetésnek is kell a bevétel, aztán arra is áfát raknak mint nálunk, amire nem illene, mondjuk használt termék esetében, mert ők sem adják vissza az eladónak azt az áfá-t amit eredetileg kifizetett az eladó a termék után és ugye kiexportálja Angliából.

Új hozzászólás Aktív témák