- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz GypsFulvus2 #650 üzenetére
Browse-szal kell megnyitni a PC-ről, és az Upload-dal feltölteni. Tényleg szépen megcsinálja.
Egyenesen doc-ból készíti, ne formázd rtf-re, remekül működik.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #645 üzenetére
az 'e-book technologia'-nak semmi koze ahhoz, hogy te microsoft word formatumu doksikat akarsz olvasgatni...
ebook formatumokat problema nelkul olvashatsz -
GypsFulvus2
őstag
Értem. Az tehát "természetes", hogy nincs olyan konvertáló program, amely a legelterjedtebb operációs rendszer által kezelt, legelterjedtebb dokumentum formátumot hibátlanul képes lenne ebook olvasók által is kezelt formátumba átalakítani. Amúgy pedig nem; nem olvashatok probléma nélül ebook formátumokat sem. Állandó a betűméret/karakterkészlet/tördelés hiba az azóta beszerzett ebook formátumú szövegek esetében is.
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
doc
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #654 üzenetére
az ne legyen mar a konvertalo program hibaja, hogy egy adott gyarto sajat (binaris, zart) formatumat nem kezeli tokeletesen (probald kiexportalni pl. word-bol a SAJAT .doc file-jat HTML-be, es borzadj el! )
a calibre egy e-book kezelo program, ennyi
a problema nem a 'ebook olvasók által is kezelt formátumba' torteno alakitas, hanem a .doc olvasasaÁllandó a betűméret/karakterkészlet/tördelés hiba az azóta beszerzett ebook formátumú szövegek esetében is
ha ugyanezek a problemak elojonnek mas olvason is, akkor reklamalj az e-book ertekesitojenel, ha csak a tieden, akkor a reader gyartojanal, illetve nezz utana hogy nincs-e FW upgrade, stb (gondolom az olvason probaltad a 'publisher defaults'-ot tiltani)
nekem meg SOHA nem volt ilyen jellegu problemam egyik e-bookkal sem, sem a gyari olvasoprogramot, sem kulso appot hasznalva sem[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
Akkor vagy neked van szerencséd, vagy nekem pechem. Mindegy mostmár, egy tapasztalásnak jó volt. Végül is használható, csak nem kényelmes. Elleszek vele addig, míg a technológia kiforrja magát, kissé felhasználó-barátabbá válik, kevesebb problémával és csapdával, s remélhetőleg kevesebb zárt formátummal (tudom, bilibe lóg a kezem).
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
doc
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #656 üzenetére
meg mindig nem erted...
az e-bookok kozott NINCS zart formatum
az altalad hasznalt .doc az, ami zart, azzal meg ne az e-book iparnal, hanem a microsoftnal panaszkodj! -
doc
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #658 üzenetére
az OO kozel sem kepes hibatlanul kezelni (sajnos) a .doc-ot
de mivel azt rengeteg fejleszto rengeteg energiabefektetessel csinalja, ezert eleg szep eredmenyeket tudtak elernia calibre azt tudja, amit a fejleszto(i) megcsinal(nak) onerobol, ingyen
tobbfele input formatumot is elfogad, docbol csinalj nyilt rtf-et, es menni fogamennyire tudom a mobi nyilt formatum (de legalabbis a calibre kepes siman konvertalni epubot es mobit oda-vissza)
-
Dhampir
félisten
-
engine88
aktív tag
LED lámpás tokot 4.11-ért megnyertem ebayen Sony PRS-T1-hez, meg is jött ingyen postával.
Remek minőségű, eredeti bőr, hatalmas fényerejű a lámpája.[ Szerkesztve ]
-
Mike76
tag
válasz GypsFulvus2 #654 üzenetére
Ha epubot akarsz készíteni érdemes kipróbálni az Atlantis Word Processort. Doc, docx, rtf, odt, txt, wri formátumú állományokat képes beolvasni, és ezekből néhány kattintással (Save special/Save as ebook) tud epubot készíteni. A használt karakterkészleteket be tudja ágyazni a kész könyvbe (embed fonts), így a karakter/ékezet problémák jó eséllyel kiküszöbölhetőek. A letölthető változat egy 30-napos próbaverzió, a regisztráció kb. 8000 Ft, de tulajdonképpen annyira praktikus és jól használható program, hogy szerintem megéri az árát.
[ Szerkesztve ]
-
Nara19
aktív tag
Tegyél fel a gépedre egy CoolReadert, azt nincs több probléma.
-
KGellért
Műholdas
Sziasztok!
Tudtok valami jó, de olcsóbb Kindle alternatívát mondani? Nem kell se billentyűzet, se érintőképernyő. Csak E-Ink legyen és támogassa a .mobi kiterjesztést. Sajnos nem vagyok jártas a témában, ezért is nem bízom meg a sok kínai cuccban, amit eddig találtam. De ha valakinek van valami tapasztalata ilyenekkel, azt szívesen fogadom. Vagy ha nincs olcsóbban, akkor inkább érdemes Kindle-t, Nook-ot, Sony féle olvasót vagy valami mást venni? -
Dhampir
félisten
válasz KGellért #668 üzenetére
Ránézhetsz a PocketBookokra is, vagy a Koobekra.
A lényeg, hogy az újabb, Pearl kijelző legyen az olvasóban, és előnyös, ha Android alapú a készülék, mert arra rootolás után sokféle programot, egyéb olvasóprogramokat is telepíthetsz.
Mindamellett egy sima, nem Androidos reader is szépen olvassa a különféle formátumokat, ha nem akarsz beletúrni a készülékbe, persze egy Android alapúban sem kötelező turkálni.
-
lorcsi
veterán
-
lorcsi
veterán
nook simple-hez miylen tokot javasoltok
esetleg helyet is tudtok ?doc: ez jónak tűnik, és olcsó is
500-ból itt vanmár csak nook-ot kell szereznem
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Dhampir
félisten
válasz leslieke #674 üzenetére
Bocs, hogy helyette válaszolok. nook Simple Touchot használ.
[ Szerkesztve ]
-
Pantok
aktív tag
Van egy ilyenem feketében, ez elég dögös, puha de nem túl puha, kifordítva fogva nem csúszik, elég príma.
Viszont az utobbi 4-5 hónapban csak ezt használom.
Fogása nyilván kényelmetlenebb mert ez kemény tok, de a kitámasztót nagyon szeretem, elég biztos fogást ad, bár nem olyan tetszetős nyitott állapotban, mégis nem vagyok kénytelen olyan kényesen bánni folyton a készülékkel, bevágom a táskába ha akarom akár kulcs mellé és a gép a mai napig a legkissebb hiba nélkül van. (ellenben a tok tele van karcolásokkal meg kopásokkal )
Az igazi pozitívum amiért vettem az az hogy így alig foglal nagyobb helyet mintha tok nélkül vinném, így belefér a legtöbb zsebembe, míg a feljebb levő tokkal majdnem megduplázódik a mérete. -
lorcsi
veterán
Megvan végre a drága kis Nookom
és lenne pár kérdésem vele kapcsolatban...az alvás módban megjelenő képernyőt hogyan lehet változtatni ?
(pl, saját fényképeket szeretnék)calibret kapásból feltettem
és sajna pdf-ben van meg egy nagy adag könyvem, ha jól vettem eddig észre, akkor ePub-ba a legjobb ezeket átalakíttatni, jól tudom ?a gyári NOok képes neten bongészni?
vagy csak root után van erre lehetőség ?[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Dhampir
félisten
egyszerűen a nST-re USB háttértár módban fel kell másolni a kedvenc képeink 600x800 felbontású változatát, a NOOK\screensavers\ mappán belül egy általunk létrehozott mappába, és a [nook gomb] / Settings / Screen / Screensaver menüpontban kiválasztani az általunk elnevezett mappát. Ha a mappába több képet teszünk, akkor minden lezárásnál másikat fog közülük mutatni.
ForrásEPUB-be érdemes átalakítani.
Tudtommal képes. Böngészőt tartalmaz.
-
defter
csendes tag
böngésző: nézd meg milyen firmwared van. eddig egy frissítés volt, az blokkolta a böngészőt.
ha az alap firmware van akkor a keresésbe webcímet írva nyithatod meg. újabb fw esetén is van egy trükk amivel behozhatod. de ez bénább
menü gomb ->settings->social->link to ... ->
Google: Link your account
itt kattints a can't acces your account feliratra
majd a lap alján a google home-ra. -
doc
nagyúr
igy van
amugy siman erdemes rootolni, az eredeti funkcionalitas megmarad (tehat ez nem olyan, mint mikor uj ROMot raksz egy telefonra, es buktal minden gyarit), es melle meg kb. azt csinalsz vele amit akarsz
PDF-nel nagyon erosen fugg az eredmeny attol, ahogy ossze lett rakva. a gusztustalan, lefenykepezett oldalakat egy pdf-ben osszehanyva tartalmazo borzalmakkal nem erdemes erolkodni. a normalisan megcsinaltakat, foleg ha nagyreszt folyo szoveg, nagyon szepen tordeli mar a gyari olvasoprogram is, de PDF-re en az EZPDF-et imadom fekvo modban, teljes oldalszelessegben nagyon kenyelmesen hasznalhato -
doc
nagyúr
-
Viviennen76
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyra készülök venni egy Sony PRS-T1 ebook olvasót. Láttam, hogy 1-2 embernek ilyen olvasója van, és szeretném megkérdezni, hogy teljesít a mindennapokban.
Itthon sehol sem lehet, kapni csak webáruházban? ( Ti honnan rendeltétek? )Előre is köszi!
-
lorcsi
veterán
hétvégén megnézem ezt a root dolgot..a telómat is rootoltam elég hamar
azon gondolkozom , hogy oylan tok kellene amire világítást tudok tenni, lévén elég hamar sttéedik már és este ülök le főleg olvasgatni.
az iylen tartóra erősíthető lámpával van tapasztata valakinek ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Ebook olvasót szeretnék venni szüleimnek.
Semmi extra igény nincs, talán csak annyi, hogy ne terhelje meg túlságosan a szűkös büdzsémet, illetve azért legyen kényelmesen használható.
Nagyon nem vagyok képben a témában, régebben szemezgettem pár egész jóra értékelt noname ipad klónról. (írom ezt azért, mert ~25ezer erősen gyengülő magyar forintért lehet külföldről rendelni és ezek mégsem "csak" ebook olvasók).Tudnátok ajánlani pár olcsóbb megoldást?
-
Dhampir
félisten
válasz Viviennen76 #690 üzenetére
Webáruházakban lehet kapni, én az enyémet a Fókusz Fotónál vettem, de már eladtam, mert nekem még szokatlan ez a fajta olvasási forma, és nem tudtam vele igazán megbarátkozni, emiatt fölöslegesnek éreztem.
A meglévő könyvtáram nagy részét szerettem volna kiváltani vele, mert már szinte belerokkantam a könyvek állandó pakolgatásába, jelenleg 98%-ban kartondobozokban tárolom őket és a jelenlegi életkörülményeim miatt ez igen nagy nehézségeket jelent.
Itt írtam Rlaci fórumtársról, akinek ilyen készüléke van, de GypsFulvus2 is Sonyt használ, megkérdezheted a véleményüket.
-
doc
nagyúr
válasz r6man123 #692 üzenetére
a tablet NEM e-book olvaso!
ezt mar sokszor leirtuk, kicsit olvass vissza a topicban, nehanyszor eleg reszletesen kifejtettuk az okokattobbiek:
nincs kedve es energiaja valakinek egy mutatos kis osszefoglalot rittyenteni?
aki eloszor jon a topicba, mint pl. r6man123 nyilvan nem fog tobbszaz, szamara erdektelen hsz-t visszaolvasni, jol jonne ha be tudnank tenni az 1. hozzaszolasba egy informativ kis tajekoztatot, mint sok mas topicnal (pl. milyen kijelzotipusok vannak, miert teljesen mas az eInk mint a TFT, e-book formatumok, PDF es e-book olvasok, testreszabhatosag, elterjedtebb tipusok, stb) -
A-l-i-e-N
aktív tag
Üdv
Van egy Kindle 4-em.
Hogyan tudnék átkonvertálni egy PDF-et doc,mobi,epubra?Próbáltam a calibrevel, nem jó. Próbáltam ABBY PDF, nem jó.
A problémám az, hogy átkonvertálja, DE szétb..a az egészet. Nincs meg rendesen az oldal forma, nem egybefüggő a szöveg stb..PDF-el az a baj, hogy nem lehet betűméretet úgy állítani mint egy docnál, és nekem úgy kéne. MOBI ill EPUB formátumnál is lehet úgy állítani, szal az is jó akár.
Erre valakinek valami ötlete, javaslata???
Kösziii
u.i.: Mielőtt jönnétek, hogy olvassak vissza, sajna nincs rá igazán időm. Az is jó, ha mondjátok h. a 22222 hszben van a megoldás... Ti mégis benne vagytok, hamar meglesz a megoldás remélem, gondolom nem én vagyok az első.
-
Degeczi
nagyúr
válasz A-l-i-e-N #697 üzenetére
ha DOC-ban már teljesen jó, akkor jó nyomon vagy: pl. Word-del megnyitod, és elmented RTF-ként (már ha az Abby tényleg nem tud RTF kimenetet, amit pedig illene - de nem ismerem), amit a Calibre már kezel
egyébként a Calibre-ben is lehet játszani olyan opcióval, h milyen hosszúságú sorokat forrasszon egybe
(mert a PDF-el az a baj, azért nem e-book formátum, mivel már készre tördelt: mondjuk külön bekezdésként szerepel minden sor, ami csak addig nem gond, amíg eredeti méretben jeleníted meg - ami viszont többnyire nem megy a kis kijelzős e-book olvasókon) -
A-l-i-e-N
aktív tag
De tud RTF-et is az ABBY, de arra is azt írja, hogy ismeretlen formátum!
Nem tudom, hogy miért :/Most ezt az online EPUB convertert próbálom, de eddig nem sok sikerrel. Megcsináltam EPUB-ra, feltettem Kindle-re, de nem mutatja, hogy fenn van.
Honnan lehetne letölteni normális könyveket? Hirtelen ami kéne faternak: Havas, Lőrinc L László, Vivían Fable
Esetleg nincs meg valakinek ezek? Amíg megoldom, jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Interactive Brokers társalgó
- BestBuy topik
- Napelem
- TCL LCD és LED TV-k
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest