Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Vince1
üzenetére
Az összefoglalóból néhány modell összeszedve 7" méretben:
Kindle Paperwhite 6 (2024) - 7", vízálló
Kobo Libra Colour 7", fizikai gombok
Kobo Sage 8", fizikai gombok
Onyx BOOX Go 7 7", Androidos; gyárilag választható magyar nyelv az olvasón
Pocketbook: gyárilag választható magyar nyelv az olvasón
Era 7" fizikai gombok, vízálló
Inkpad 4 7,8" fizikai gombok, vízállóA pdf pedig nem igazán e-könyv formátum.
-
Dr.NX
Topikgazda
Aha, értem, a morális részét is.
Bár akkor értem azt is, hogy az Amazon miért nem szeretné, hogy régi Kindle-t használva le tudd szedni a DRM-et, noha úgy sejtem lesz még jó pár köztes modell, amik ugyanúgy nem frissülnek, tehát nem tudnak rá új DRM-kódolást küldeni.
Ugyanakkor 14 éves modellek, ami a tech világban rengeteg idő, gondolom a legtöbb eszköz akksija már halódhat.
Azt meg tudod tenni, hogy megveszed a könyvet ÉS letöltöd torrentről, vagy alternatív úton támogatod a szerzőt.
-
Dr.NX
Topikgazda
Bocs, én nem teljesen értem a problémádat.
A felhasználók továbbra is elolvashatják a készülékeikre már letöltött könyveket, és a Kindle mobilalkalmazáson, a Kindle for Web szolgáltatáson, valamint az újabb készülékeken keresztül hozzáférhetnek fiókjukhoz és Kindle-vásárlásaikhoz.
Mi változik?
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Arolotifar
üzenetére
Ajjaj, akkor jól benézte!
-
-
Dr.NX
Topikgazda
Jó az IPA, különösen a hidegkomlós!
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Šolaire
üzenetére
Send to Kindle
Az Amazon a Kindle felhasználók részére kialakított egy ingyenes konvertáló szolgáltatást.
Webről:
https://www.amazon.com/sendtokindle
Továbbá létezik app Androidra, iOS-re, Windowsra, Mac-re, extension Chrome-hoz.
Minden Kindle felhasználó rendelkezik egy Kindle email címmel (ezt a home screen-ből a Menu --> Settings és annak második oldalán, a device e-mail menüpont alatt tudjuk megnézni, és így fog kinézni: valami@kindle.com).
A Kindle email cím szerkesztéseKüldjünk egy emailt erre a Kindle címünkre, csatolva hozzá a konvertálni kívánt könyvet.
A támogatott formátumok:
EPUB, PDF, DOC, DOCX, TXT, RTF, HTM, HTML, PNG, GIF, JPG, JPEG, BMPÉs a Kindle-n pár perc múlva ott is a könyv, lehet olvasni.
Nem kell semmi Calibre meg kábel. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
errorcode06
üzenetére
A 2022-es Kindle Scribe szokott lenni akcióban 100 ezer Ft körül is.
Jó cucc. -
Dr.NX
Topikgazda
Vagy ez:
PocketBook 700 Era Stardust Silver
82 690 FtHa le tud mondani a magyar nyelvű menüről, akkor akcióban szokott lenni Kindle Paperwhite 50 ezer Ft körül.
A menüben azért nem kell felsőfokú szinten tudni angolul, kb. Brightness, Settings, ezeket kell tudni, de észre fogja venni, ha a brightness csúszkát eltolja és fényesebb lesz a kijelző. Amúgy sem kell sokat turkálni a menüben, olvasni kell rajta. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Kékszakáll
üzenetére
Ezt kb. egyedül Japánban forgalmazzák, szóval hacsak nincs valakinek innen, akkor az egyetlen opciód, hogy megveszed (valahogy, valakivel hazahozatod).
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Valószínűleg nincs ilyen. Kinek érné ez meg?
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
deliceN
üzenetére
Ezeket nézegesd meg:
Kindle 11 (2024) - 6"
Kindle Paperwhite 6 (2024) - 7", vízálló
Kobo Clara BW 6", vízálló
Onyx BOOX Go 7 7" supports BOOX InSense Stylus
Pocketbook Verse Pro 6" vízálló
Pocketbook Era 7" fizikai gombok, vízálló -
Dr.NX
Topikgazda
Sziasztok, összedobtam egy frissített topik összefoglalót.
Ha van valami észrevétel, javaslat; bármi hasznos amit szívesen látnátok még benne, írjatok! -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
hockeyapu
üzenetére
Kérdezd meg azt, aki állítja hogy létezik.
Githubon 2.4.1 az utolsó. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
eagleberg
üzenetére
Van benne világítás, csak a termékoldalt kellett volna megnézned:
https://www.amazon.de/kindle-2024/dp/B0CP32JG8B -
Dr.NX
Topikgazda
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Narxis
üzenetére
Ez nem megolvadás vagy folyadék ráfolyása, ez bizonyos műanyagok (TPE, Thermoplastic elastomer) kémiai bomlása.
Nekem a fényképezőgépem markolata lett ilyen, de pl. egy pár hónapos gamer egér is pedig csak a szekrényben állt. Mindkettőt ledörzsöltem műanyagig és azóta úgy használom megelégedéssel.
Rá kell keresni, meg lehet próbálni házi praktikát bevetni ellene, benzin, alkohol, hintőpor, sütőpor, mindenféle vegyszerek, oldószerek, etc. de a legtutibb a ledörzsölés a kopogós műanyagig. -
Dr.NX
Topikgazda
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
TheHornet
üzenetére
Vám értelemszerűen nincs, Németországból a szállítás 49 EUR felett ingyenes, ilyenkor csak a két ország áfakülönbözetét kell fizetni pluszban (19% vs 27%).
További infók a Kindle topik összefoglalójában. -
Dr.NX
Topikgazda
Jön új 2025-ös Kindle Scribe 11" méretben, ráadásul háromféle kiadásban:
sima, színes és világítás nélküli -
Dr.NX
Topikgazda
Circular economy: New law on more sustainable, circular and safe batteries enters into force
Starting in 2027, consumers will be able to remove and replace the portable batteries in their electronic products at any time of the life cycle. This will extend the life of these products before their final disposal, will encourage re-use and will contribute to the reduction of post-consumer waste.
Erről eddig én sem olvastam, kíváncsi leszek hogy fog ez megvalósulni, mert azért ez nincs túl messze, de eddig egy ilyen eszközt (tablet, e-book olvasó) nem láttam még cikkben sem, telefonból is csak a Fairphone-t.
Azt hogy a világ többi részén mi lesz, nehéz megtippelni, bár pl. iPhone-ból sem csináltak külön lightning portosat.
A kínai gyártók, ahol nem az EU az elsődleges piac, vélhetően nem fogják összetörni magukat a környezettudatosság miatt. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Kindle Paperwhite 5 6,8"
A lányod kiváló érzékkel várta meg az Amazon nyári akcióját, ami tegnap ért véget. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
hajraolaj1
üzenetére
Könyvolvasót vegyél neki, sima fekete-fehéret.
Videót amúgy sem fogsz nézni semmilyen könyvolvasón, se színesen, se fekete-fehéren.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- iPhone topik
- Programozás topic
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Crimson Desert
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- További aktív témák...
- iPad Pro 12.9" M1 256GB 2021 - touchpad keyboard, pencil 2 - full, garancia (116)
- Lenovo Idea Tab Pro tablet + Tab Pen Plus eladó
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite LTE (2020) Oxford Grey 64GB
- Apple iPad Mini 6 64GB Wifi + Cellular eladó! 98% Akku, Patika, garis
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest