Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
35km-re lakom Kabhegytől elvileg rálátással. Padlástérben sima HAMA FM/UHF/VHF erősítős szobaantennával 3/4-re tekert erősítéssel jó a vétel (80-90% körül és felette).
Ez az antenna nem DVB-T-re lett tervezve, de ha hasonló paraméterekkel rendelkező helyen laksz, vagy közelebb, akkor szvsz bármelyik erősítős szobaantenna megfelelhet.
Ha nagyon közel laksz, akkor lehet erősítő nélküli is venné. -
szacsee
nagyúr
Kb így látom én is.
Jelenleg Full HD monitorra van kötve a set top boxom és a legszebb képe az M1-2 HD-nek van 1080i-s jellel. Többi ha jól emlékszem 576 p/i-ben nyomhatja talán.
Anno még Coulthard idejében vettem az LCD tv-t mert már kivolt a púpom, hogy a régi videotonnal csak rizsát és hangyákat láttam annyira öreg volt. Igaz a helyzet nem változott azóta analóg adást nézve LCD-n és öcsi Digi TV-s előfizetését nézve sem. (SCART csatlakozós cucc), viszont ha ránéz tesóm a monitoromra, ha tv-zek mindig elfogja az irigység. -
szacsee
nagyúr
válasz
wassermann #9199 üzenetére
Ez jó ötlet, viszont lehet először valami homemade cuccot nézek meg. Nem szeretnék lyukra vetődni, hogy 10K-t kiadok egy antennáért, utána meg sovány a 3 tv-nek....
-
szacsee
nagyúr
Max akkor tenném ki a tetőre, ha kis méretű erősítő nélküli antennával el tudnám látni a 3 készüléket. 2-3000Ft-ot fizethetek kb eon-nak amit az erősítős antenna fogyaszt, mivel közvetlen 220V-ra van kötve. Ha viszont ne adj Isten egy nagyobb antennát feltennék és belevágna a villám a házba például, akkor a kár lehet 2-30 ezer ft-tól akár fél millió forint is, vagy több... abból pedig pár évig tudtam volna fizetni az antenna által fogyasztott áramot.
-
szacsee
nagyúr
Urak megvolt a teszt!
Semmit nem piszkáltam az antennán, kapásból rákötöttem a set top boxot a legtávolabbi kanóc végére és minden adó tökéletesen vehető. A szobaantenna egy régebbi Hama UHF/VHF/URH erősítős ami a padlástérben van a tetőszerkezet alatt. Nem sok reményt fűztem hozzá, mert ahol próbáltam 10m kábel van még megtoldva 3-4 méterrel és egy passzív 2-way splitterbe (2 felé osztó) megy bele. Az antenna dolgát a bramac cserép gondolom nem könnyíti meg nagyban. A kabhegyi adók zöme 90-92%-os jelerősséggel és minőséggel jön. -
szacsee
nagyúr
Itt sincs semmi védelem. 20 éve lett a tetőtér beépítve és a villanyszerelő akkor még alukábellel húzta be a villanyt. Nemrég lett átfűzve rézzel, hogy a nagyobb terhelést elbírja, ha úgy adódik. Az átfűzést már én csináltam, de villámvédelmi rendszer nuku.
Villanyóra előtti dobozig fűztem vissza, majd a szakikat megkértem, hogy biztosítékcsere keretében húzzuk be a rezet az óráig.
Villanyóraszekrényben se fi-relé, se hasonlók....
Az majd a következő kör lesz. -
-
szacsee
nagyúr
"A méret villámvédelem szempontjából nem számít, az árbóc jelenti a "vonzerőt" a villám számára."
Gyakorlatilag egy fali tartóval lenne a kéményre erősítve. Elvileg így kisebb az esélye, hogy belevágjon a menkű nem?
Kábelek a padlástérben ha jól emlékszem jó minőségűek, viszont az alsó szinten régi gagyi coax van. Kösz az eddigi infót mindenkinek, ha itt lesz a vevő kiderül minden. -
szacsee
nagyúr
válasz
wassermann #9182 üzenetére
Köszi!
Marad a próba... -
szacsee
nagyúr
Üdv!
Szeretném idővel a lakást DVB-T képessé tenni ami az antennát és a hálózatot jelenti.
Három szobában van a coax kábel lehúzva. Jelenleg egy Hama szobaantenna van a tetőtér feletti padláson elhelyezve és ez csipegeti az éterből a hasznos jeleket.
Kérdésem az lenne, hogy ráköthetem-e egy az egyben egy set-top boxra, hogy megnézzem vesz-e valami DVB-T jelet?
Nem hinném, hogy találna, de majd elválna. Az antenna egy régebbi hama típusú FM/UHF/VHF antenna 36db-es erősítéssel.
Ha cserélni kellene (sanszosnak tartom), akkor milyen antennát ajánlatok, ami a padlástérben is esetleg megállja a helyét, vagy ha kitenném a tetőre nem túl nagy ahhoz, hogy egy kósza villámnak vonzó legyen.
Erről vinném be a padlástérbe a kábelt, majd ott 2-3 felé osztanám.
Ha lehet erősítő nélkül oldanám meg, nem tudom mennyire van erre esély.
Itt vannak a legközelebbi adótornyok és távolságuk:
KabhegyVálaszaitok előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Új, makulkátlan Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER!
- IPhone 16 Plus 128GB One függő 2025.12.17. Apple jótállás
- IPhone 12 64GB gyári független szép új akku!!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest