- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GBogyó
tag
válasz
szacsee #9196 üzenetére
Gratula, akkor már nincs más hátra, mint így hagyni mindent ;-)
Az erősítő, tanult kollégák szerint pont arra való, hogy a megfelelő jelet felerősíti, hogy az utána jövő kábelek, csatlakozók, splitterek által okozott veszteséget előre kompenzálják.
Valóban a cserép nincs jótékony hatással a vételre, de ez ugye még fokozható némi csapadék, de leginkább hó segítségével.
De ne aggódj, én hosszú évekig padláson használtam az antennámat, idén került ki először a cserép fölé. Azért eget verő különbség nincs. Más kérdés, ha pont vételhatáron vagy. -
válasz
szacsee #9188 üzenetére
Tévedés. Nem az árbóc vonza, hanem a fém(ill. azon belül is az ellentétes potenciál). Általában a ház legmagasabb pontja az antenna árbóc. Gyakorlatilag mint a villámhárító, azzal a különbséggel, hogy az árbóc nincs földelve. Ezért jó ötlet a padláson elhelyezni az antennát, mivel a ház villámháritó rendszere alatt van, így védve a közvetlen villámcsapástól. Ugyanakkor a másodlagos hatása (indukció) nagyon is érződni fog ha a közelbe csap le ...
GBogyó
Azért mert vagy csak úgy tudta volna feltenni, hogy leföldeli, ezzel a villámvédelmi rendszer része lenne, ill. ha belecsap a ménkü, a kémény első dolga az lenne, hogy felrobban, és jó eséllyel felgyújtja a tetőt is. + a szél belekapaszkodva nem a kéményt rántja le. Tippem szerint (ha sátortettős) akkor az oldalára tette, hogy az 1ik irányból legalább szélvédett legyen, ne tudjon belekapni a szél. -
GBogyó
tag
válasz
szacsee #9188 üzenetére
Nagyon nem értek a villámvédelemhez, de SZVSZ ezzel a megoldással nem növeled a villámcsapás kockázatát, mert a kémény marad.
Más problémát már felvethet, pontosan nem tudom miért, de nekem tetőfelújítás után az antennás emberem nem volt hajlandó a kéményre visszatenni a parabolát, állított neki külön árbócot. Más kérdés, hogy azzal nekem is voltak terveim, tehát nem bántam. -
GBogyó
tag
válasz
szacsee #9181 üzenetére
Most ezen az antennán keresztül látod el a 3 készüléket, és van is rajta jel? Ha elég jó a kép analógban, akkor jó esélyed lehet a digitálisra. Az antenna jó erősítése és beállítása nagyon fontos lehet, ezt próbálgatással tudod megtenni. Hagyd ott, ahol van, és próbáld ki, hogy jó-e. 35 km-ről jó esélyed van, ha nincs nagy takarás.
Az, hogy mekkora jeled van, és osztás után is mekkora marad, azt így nem lehet megbecsülni. Amit tudsz tenni, hogy először egy jó nyereségű, passzív antennával kezdesz, és ha nem elég, akkor beteszel egy erősítőt is.
Favoritok fórumtársak alapján: http://www.ostelsat.hu/uhf_televizio_antenna_dipol_37-21-69_tri_eco_digital_A2682.htm
http://www.ostelsat.hu/uhf_televizio_antenna_dipol_94-21-69_vena_A3380.htmA méret villámvédelem szempontjából nem számít, az árbóc jelenti a "vonzerőt" a villám számára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest