- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
totyak #12921 üzenetére
Kábelminőséggel kapcsolatban, az érdekesség kedvéért, van itt két kábel. Egyik sem egy komoly minőség, illetve vastagság, mégis működnek.
Fényképezőgép tartozéka, 2,5-es jack, monó hang:
A jack csúcsához vezet egyébként a videójel, mint az szokás általában.
Régi videokártya tartozéka, 2 méteres, vékony kábel. Erre szokás mondani, hogy "vékony tyúkbél" kategória, ami csoda, hogy használható egyáltalán valamire. De azért alkalmi próbákra jó volt néha, funkcionálisan működött, ha nem is mindig zavartalanul:
-
Kernel
nagyúr
válasz
totyak #12921 üzenetére
Pedig azt általában be szokták tartani, hogy a sárga a videojel, mondjuk én ilyen esetben kimérném ellenállásmérővel is, hogy mi, hová vezet, nincs-e szakadás vagy zárlat.
Vegyük figyelembe azt is, hogy itt két készülékről volt szó:
Első körben összedugtunk a TV-vel egy hordozható dvd lejátszót, aminek van AV kimenete (a TV-nek meg ugye AV bemenete). Egy sima jack-jack dugóval gyönyörűen átment a kép és a hang is a lejátszóról a TV-re. Itt kezdtem kicsit örülni.
Aztán kipróbáltunk egy olyan kábelt, aminek az egyik fele jack, a másik meg rca (lehet nem így hívják, arról a piros, fehér, sárga dugós kábelről beszélek). A jack rész ment a TV-be, a másik 3 meg egy asztali dvd lejátszóba. Rettenetes képminőség és recsegős hang lett az eredménye.
Lehet gond a jelforrásnál is, valami beállítással, vagy nem a kompozit-kimenetre dugtad esetleg.
Próbáltuk ugyanezt úgy, hogy az rca-t még bedugtuk egy scart átalakítóba és a scart rész ment a dvd lejátszóba. Így se kép, se hang.
Pedig kellene, megfelelő kapcsolóállásnál, de ilyenkor célszerű ellenpróbákat is végezni, valamilyen más készülékkel is ellenőrizni a kimenőjelet, hogy van-e.
Mindamellett ismét ide kanyarodnék vissza:
Egy sima jack-jack dugóval gyönyörűen átment a kép és a hang is a lejátszóról a TV-re. Itt kezdtem kicsit örülni.
Az a kábel is audio célra készült gondolom, mégis átvitte a videót. Nekem is van egy ilyen, lapos, szimmetrikus kábel (két ér egyforma). Amit direkt videóhoz gyártanak, annál az egyik ér vastagabb szokott lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Update 06.13. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest