Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz totyak #12921 üzenetére

Kábelminőséggel kapcsolatban, az érdekesség kedvéért, van itt két kábel. Egyik sem egy komoly minőség, illetve vastagság, mégis működnek.

Fényképezőgép tartozéka, 2,5-es jack, monó hang:

A jack csúcsához vezet egyébként a videójel, mint az szokás általában.

Régi videokártya tartozéka, 2 méteres, vékony kábel. Erre szokás mondani, hogy "vékony tyúkbél" kategória, ami csoda, hogy használható egyáltalán valamire. De azért alkalmi próbákra jó volt néha, funkcionálisan működött, ha nem is mindig zavartalanul:

• Kernel

nagyúr

válasz totyak #12921 üzenetére

Pedig azt általában be szokták tartani, hogy a sárga a videojel, mondjuk én ilyen esetben kimérném ellenállásmérővel is, hogy mi, hová vezet, nincs-e szakadás vagy zárlat.

Vegyük figyelembe azt is, hogy itt két készülékről volt szó:

Első körben összedugtunk a TV-vel egy hordozható dvd lejátszót, aminek van AV kimenete (a TV-nek meg ugye AV bemenete). Egy sima jack-jack dugóval gyönyörűen átment a kép és a hang is a lejátszóról a TV-re. Itt kezdtem kicsit örülni.

Aztán kipróbáltunk egy olyan kábelt, aminek az egyik fele jack, a másik meg rca (lehet nem így hívják, arról a piros, fehér, sárga dugós kábelről beszélek). A jack rész ment a TV-be, a másik 3 meg egy asztali dvd lejátszóba. Rettenetes képminőség és recsegős hang lett az eredménye.

Lehet gond a jelforrásnál is, valami beállítással, vagy nem a kompozit-kimenetre dugtad esetleg.

Próbáltuk ugyanezt úgy, hogy az rca-t még bedugtuk egy scart átalakítóba és a scart rész ment a dvd lejátszóba. Így se kép, se hang.

Pedig kellene, megfelelő kapcsolóállásnál, de ilyenkor célszerű ellenpróbákat is végezni, valamilyen más készülékkel is ellenőrizni a kimenőjelet, hogy van-e.

Mindamellett ismét ide kanyarodnék vissza:

Egy sima jack-jack dugóval gyönyörűen átment a kép és a hang is a lejátszóról a TV-re. Itt kezdtem kicsit örülni.

Az a kábel is audio célra készült gondolom, mégis átvitte a videót. Nekem is van egy ilyen, lapos, szimmetrikus kábel (két ér egyforma). Amit direkt videóhoz gyártanak, annál az egyik ér vastagabb szokott lenni.

Új hozzászólás Aktív témák