Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
válasz
zhagyma
üzenetére
"Ahogy korábban is írták bármelyik digitális tuner képes HD-ben felvenni. Egyszerűen rögzíteni kell a HD stream-t."
Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de van olyan kártya, ami nem képes h264 hd (és sd) vételre. Ilyen pl. a Skystar 1 és a Hauppauge WinTV Nexus-S.
Nekem az utóbbi volt és akkor vettem, amikor Európában még nem volt HD adás. A lényege, hogy hardveres mpeg2 dekóder van benne és full TS mentésre sem volt alkalmas a kártya, mert a jelfeldolgozás egy részét mindenképpen ő végezte. A kártya megvétel után pár évvel elindult az első HD adás, az Euro1080, ami eleinte még mpeg2-ben ment. Azt tudta venni, igaz szoftveresen. Egy-két év múlva indult be a h264 hd kezdetben még sima dvb-s szabvány (azaz nem dvb-s2) szerint. Ezeket az ismertebb dvb progik (AltDVB, ProgDVB...) újabb verziói támogatták már, azonban a kártya csak a régebbi verziókkal ment együtt. Azt AltDVB első h264 vételi lehetőséget is biztosító verziójában írták is, hogy ettől a verziótól megszűnt a Skystar 1 és WinTV Nexus-S kártyák támogatása.
Összefoglalva én WinTV Nexus-S kártyával semmilyen módon nem tudtam h264 HD adást nézni és lementeni. Amikor lecseréltem egy Technotrend S2-3200 kártyára, akkor gond nélkül ment a h264 hd.
Úgy tudom, hogy hasonló, de dvb-c szabvány szerinti kártya a TechnoTrend Premium C-2300 ([link]). Ebben is hardveres mpeg2 dekóder van. Azt nem tudom, hogy itt is ugyanaz a helyzet, mint a műholdas WinTV Nexus-S esetében, azaz sehogy sem lehet rávenni h264 (mpeg4) vételre. Ami még érdekes, hogy a kártyának nincs BDA drivere: [link] [link]
Ugyan ez volt a gondom a Nexussal is, nem volt BDA driver.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS MAXIMUS IX Fordmula és 7700K Eladó!
- Dell Inspiron 3593 15,6 Fullhd i7 16Gb SSD256Gb HDD1TB Win11pro
- Újszerű bivaly Lenovo Thinkpad T16 gen3 (13.gen Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR 30 hó GARI!
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 30 hónap gyártói garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3410 - i3-10110U I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Navee S40 elektromos roller // Számla // Garancia //
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Vadiúj AM 4 procik! Raktáron! Kamatmentes rèszletre is! ÈRDEKLŐDJ!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818, 100% Akksi
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest