Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kugyu21

    senior tag

    Még tavaly (dec . 30) én is vettem egy USB-s tunert (Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick).
    A programját installáltam a default beállításokkal (nem nagyon értek hozzá) és az eredménnyel nagyon nem vagyok elégedett.
    Az analóg csatornák képe szörnyű, a digitálisok pedig szaggatnak mint állat.
    A Széchenyi hegytől kb 10 km-re vagyok, rálátok a toronyra és a tetőn egy nagylepke van erősítő nélkül, de a tv ugyanerről az antennáról tökéletes, ezért nem értem az analóg miért ilyen rossz.
    A PC Intel P4 2.4 Ghz, 1 GB memória , a VGA ASUS A9550, a jelerősség 77-80%, a jelminőség 100%, a processzor foglaltság a Duna II esetén 50-80%, a többi csatornánál inkább 100%.
    A tuner dobozán a minimális rendszerkövetelménynek a gépem éppen megfelel de a beállításokban futtatható rendszerinformációja szerint viszont már:
    „-A rendszer teljes körűen alkalmas a(z) TVCenter Pro futtatására élő TV-adások nézéséhez
    -A TV-felvételhez és az időeltoláshoz használható legmagasabb minőségi beállítás: DVD
    -A rendszer valószínűleg nem alkalmas DVB H.264 adatfolyamok dekódolására. E funkció használatához 3 GHz-es kétmagos processzorra van szükség.
    -A rendszer képes a HD MPEG formátumú adatfolyamok visszafejtésére."
    Kérdésem:
    1. Valamit nem kapcsoltam be vagy ki a beállításokban, hogy ilyen rossz az analóg vétel?
    2. A digitális csatornák esetén tudok-e valamit állítani a gyorsabb jelfeldolgozásért, vagy a saját driver-e helyett másik programmal jobban fel tudom dolgozni a kapott jelet (ATI VGA kártyákkal kapcsolatban hallottam már ilyenről) vagy a gépem nem elég erős ehhez és vigyem vissza a tunert?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák