Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz Watt25 #11028 üzenetére

    " ... Mi az akadálya annak, hogy egy pc-s program fogja a kapott scrambled stream-et, odaadja a CAM-nek és a visszakapott descrambled stream-et mentse le a vinyóra? ..."

    A CI / CI+ úgy működik, hogy a CAM megkapja a teljes transport stream-t és visszaállítja a titkosított packet-k payload mezőinek bitsorrendjét (descrambling). A CAM-ból kijön a kikódolt csatornákat tartalmazó teljes transport stream.

    A gond ezzel ott van hogy a transport stream-ben a descrambling-hez szűkséges kódszó is jön x másodpercenként változtatva és egyes rendszereknél időkorláttal behatárolva. Azaz másnap nem minden rendszer esetén lesz "hajlandó" a CAM elvégezni a kikódolást, mert nem kap engedélyt az előfizetői kártyától.

    A CI+ "kimenetként" megjelenő transport stream HDCP kódoláson esik át a CAM-ban alapesetben. HDCP host nélkül meg a CAM nem is ad ki semmit ...

    Ui: Alapesetben a CAM automatikusan kikódol, mert a tunernek a szabvány szerint "kötelessége" átadni a stream-t a CAM-nak ha van a stream-ben titkosított tartalom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák