Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
ISZOLE
senior tag
Mindent megcsinál a Studio és még a DVD-t is meg lehet vele írni. Neked szerintem nem a progival van gondod hanem az íróddal, azt kéne először helyre rakni. Első lépésként a Studioban válaszd a DVD készítésnél azt az opciót amikor csak a vincsire csinálja meg a DVD-t. Ha az megy akkor lényegében készen vagy, a lemezt már akármivel megírhatod.
-
gege71.hu
addikt
A megvágott anyagot exportáld/konvertáld (vagy mittomén minek hívja a pinnacle) át mpeg2-be majd az így kapott anyagot pl. Sony DVD Architect 3.0-val szerkeszd(behúzod az mpeg-et, menüt , fejezeteket csiricsáré kutyafa**át raksz hozzá és azzal írd dvd-re.)
Ha ez nem ok ill ha a pinnacle mpeg2 exportálója/konvertálója tetű lassú lenne akkor a vágott anyagot simán nyers dv-be mentsd le vhova és azt Canopus ProCoder-rel konvertáld mpeg2-vé és akkor azt az anyagot etesd meg a Sony DVD architect szerkesztővel amivel aztán piríthatod is.
A Sony megeszi a nyers dv cuccot is viszont fényévekkel lassabban alakítja át dvd video anyaggá ezért érdemesebb előtte a procoder-rel konvertálni.
Nekem a legjobban és leggyorsabban eddig a következő szoftverekkel sikerült legigényesebben DVD végterméket összehoznom:
Kamera-----
capture(Canopus EZDV kártyával a Canopus EZVideo-val)----
nyers DV.avi(k) a vinyón----
szerkesztés/vágás effektezés/zene stb Canopus Let's Edit 2-vel és/vagy Canopus Edius 3.01-val----
majd ---- ugyanúgy nyers_vágott_dv.avi-ba kiexportálom a vágott anyagot---
a vágott.avi-t Canopus ProCoder-rel mpeg2-be konvetrtálom (ez kb a valós idő kb 3/4-ével konvertál egy 'tlagosan effektezett v'gott DV.avi-t).
A kész mpeg2-t behúzom a Sony dvd architect-be, menüt kap, fejezeteket állítok be stb majd legyárttatom.---dvd-re írom.
Ennyi
A nero egy kalap szar videos cuccokhoz...szvsz ill svcd-hez szoktam néha használni, ahhoz egész jó.
[Szerkesztve] -
DzsinnT
csendes tag
Sziasztok,
Van egy kis problémám a dvd írással.
Vinyóra fel a dv, majd szerkeztem pinnacle studioval.
Eddig minden OK.
Create Disc dvd-re. És lefagy minden.
Uj LG DVD-íróm van, -R-es lemezre próbálok írni.
Ha ugyanezt NEROVAL próbálom lagalább van hibaüzenet. Valami hasonló: A lemez nem támogatja ezt a formátumot.
Van valakinek valami ötlete?
Elöre is köszi. -
gerinc
csendes tag
Először is köszönöm a tanácsokat!
''Ha MPEG2-őt szeretnél miért nem DVD formátumba kódolsz?''
Na ezaz. Lehet, hogy MPEG2-t szeretnék, nem tudom. Azt tudom, hogy egy dvd-re kell, hogy ráférjen az anyag. DVD formátumba kb. a fél lemezt foglalta volna el, ezért gondoltam én laikus fejjel, hogy majd jój feltornászom a Mbit-ek számát másodpercenként addíg, míg ki nem tölti a DVD-t, azt akkor jobb minőségű lesz.
De ezt most így elolvasva elég hülyeségnek hangzik (olvasódik), nem?
Szerencsére Pinacle-höz találtam magyar nyelvű leírást, majd bleásom magam.
üdv minenkinek
gerinc -
ISZOLE
senior tag
Ha a Studiot akarod használni akkor nagy türelemmel kell rendelkezned.
Én a 8-ast nyűvöm, de talán hasznosak lehetnek a tapasztalataim neked is.
A sok szerkesztgetést próbáld meg elkerülni mert igen hamar megtibolodik tőle a program. Találd ki mit akarsz aztán szépen sorban csináld meg. Elöször a video részt rakd össze (snittek, átmenetek, feliratok stb.) és amikor egy rész készen van csak akkor tedd alá a zenét meg egyéb plusz hangokat. Ments gyakran.
Amennyiben a lekódolt anyag valahol nem az ami a szerkesztőben látszik nézd meg a hiba helyét és próbálj valamit változtani. Néha egyszerűen kitörölve egy elemet majd újra visszatéve meggyógyul.
Néha amikor hülyeséget csinál a program érdemes a szerkesztvényt ellenőrizni a listás nézetben, kiderülhet a hiba oka.
Ha MPEG2-őt szeretnél miért nem DVD formátumba kódolsz? -
gerinc
csendes tag
Hali!
Kezdő vagyok a témában most, próbáltam először digitalizálni.
Szal a kamera Canon MV750i. FireWire-ön keresztül feltöltöttem a gépre a videót Pinacle Studio 9 Plus-szal, kb egy óra anyag, kb 18 Gigabyte. Jól össze-vissza szerkesztettem. Utána mpeg2 formátumba tömörítettem, ha jól emlékszem : 9750 Mbit/sec, a hang meg 192 Kbit/sec Stereo. Lett belőle egy kb. 4Gigás fájl. Elkezdem lejátszani, 15 percig oké (mindíg 15-ig), de aztán elkezd szaggatni az egész egy percig (hang is kép is), és onnantól kezdve csúszik a hang. Ha beletekerek a múviba általában ugyanaz a helyzet, de néha jó lesz a hang pár mp erejéig, aztán megint sz@r, hogy ba#&@Đ[{}][{đ@ -
Kiskutya
veterán
Hali! Digitalaizálás terén meg nagyon kezdő vagyok,segitsetek légyszi! Az eddig ok,hogy firewire-n keresztül leszedem movie makerel, de utana milyen progival tudom ugy átalakitan ,hogy géprol dvdre kitudjam irni! Nem feltétlenül a legszebb , inkább a legegyszerübb megoldás érdekelne! Köszi!
-
gege71.hu
addikt
Sony (régebben Sonic Foundry) Sound Forge 8.x Bővebben: link
Vagy ami nekem mindíg is jobban tetszett az a Steinberg WaveLab: -Bővebben: link
Persze mindkettőhöz szükséges némi hangmérnöki/audioeditálási ismeret. -
Maki73
tag
Köszönöm a válaszokat!
-
peni
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy picit más jellegű kérdésem lenne:
a légnyeg az ,hogy van egy zenekar és házilag szeretnénk megoldani a studiózást...
a kérdésem pedig az lenne ,hogy ismertek-e valamilyen programot amivel faszán lehetne digitalizálni illetve felvenni a bemenő jeleket?
akinek van némi tapasztalat illetve ismer e fajta programot , az légyszi írjon.
előre is köszi
Peni -
corlagon
senior tag
1. Ha nincs Firewire csatlakozod az alaplapon integralva vagy pl. a hangkartyan, akkor be kell.
2. Igen.
3. Barmilyen formatumban ki tudod, vcd-tol svcd-n at divx/xvid-ig.
4. A digitalisan rogzitett anyag minoseget a felvetel hatarozza meg, az attolteskor nem valtozik, a feldolgozas es tomorites alatt romolhat (meret csokkentes -> rosszabb minoseg). -
neduddki
nagyúr
HI!
1. kell a fire firewire kartja
2. kell egy progi hozza ami a alap moviemaker is megteszi... de ban sok mas Pinnacle Studi9, Canppus let's edit2, Ulead movie factory 8 Adobe Premiere etc.
3 progitol fugg de ha ugyes vagy barmibe ki tudo irni... dvd vcd s-vcd divx etc...
4 ugya ojjan mint szlagon... itt emlitenem meg hogy a pana mx500-nal oleg sokat szamitott a kazettamijjensege a sony 3000-3500 Ft-s darabaj tunt a legkorektebbnek egertlmuen verti a 600-1000 Ft korosztajjt...
udv
neduddki -
Maki73
tag
Sziasztok én most vásároltam egy Panasonic Mini DV-kamerát,és azt szeretném,hogy a szallagról amire elkészítettem a felvételt át tudjam tölteni számítógépre és utánna ki szeretném irni cd-re.Kérdés 1:Valóban be kell építeni egy Fire Wire kártyát a számítógépbe?2:Ha ez megvan simán át tudom tölteni egy kábel segítségével a sz-gépbe?3:Tényleg csak VC-d formátumban tudom kiírni?4:Milyen lesz a minősége az áttöltött anyagnag?Elöre is köszönöm a válaszokat és ismétlem egy teljesen kezdő kérdései voltak ezek,aki most ismerkedik a Kamerával és a sz-géppel is.Üdv!További szép napot mindenkinek.

-
törölt tag
A probléma megoldódott, azért köszi mindenkinek. Mindenesetre ezt elég durva dolognak tartom hogy a firewire tönkreteheti a rákötött eszközt. Ezt a verziót még mindig nehezen tudom befogadni.
-
törölt tag
Mindkét csatlakozón minden rendben van, nem lógnak ki a lábak nincsenek eltörve. Egyébként zsírúj kábel.
-
törölt tag
Akkor most mi a helyzet? A kábelt megnéztem megint. Átlátszó műanyag alatta fémsodronybevonat szerűség. 6 és 4 tűs csatik.
A gép egy asztali pc volt egy nf7-s lap firewire beszerelhető panellel amibe először belée lett dugva.
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
6 tűs:
![[kép] [kép]](http://www.ramelectronics.net/assets/images/1394/6-pin.jpg)
4 tűs:![[kép] [kép]](http://www.ramelectronics.net/assets/images/ieee-1394_4-pin.jpg)
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
törölt tag
Van egy kis fejlemény, de ezt én egyszerűen nem akarom elhinni. Létezik az, hogy a firewire port tönkreteszi a kamerát? Márminthogy működik, csak egyszeri alkalommal való rádugás estén tönkreteszi a firewire portot, vagy a kamerában a csatlakozót, mást nem?
-
törölt tag
Szisztok!
Adott egy Sony DCR-HC17e kamera. Firewire porton keresztül összedugva, bekapcsolva, play-re állítva nem csinál semmit. 4 gépen próbálkoztunk. Mindegyik gépen engedélyezve van a firewire port. Alaplapi és kártyás próba is volt. win2k, win xp sp1, és sp2-es teszt is volt. Kábelcserével is próbálkoztunk. Semmi. Kamera csere. Helyzet az újjal ugyanaz. 1 különbség, hogy egy MAC-en a második kamera már működött.
Ha van valami tippetek amit, esetleg beállítási hiányosság akármi akkor megköszönném a segítséget.
Üdv.
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
válasz
gege71.hu
üzenetére
HI!
itt a magyarazat :- ))) Bővebben: link
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
3Dm@rk itt a totyik!!!
Gege vedd mar a szarnyaid ala /meg nemi nyugatot is!!!/:- )))
udv
neduddki -
-
eduardo
csendes tag
SZIASZTOK!
PROBLÉMÁM VAN.
KICSIT BONYOLULT ,DE MINTHA MÁR MÁSNAK IS EZ LETT VOLNA A PROBLÉMÁJA CSAK NEKEM EGY APRÓ KIEGÉSZÍTÉSSEL..
VAN EGY VADI UJ VIDEO KAMERÁM JVC MINI DV
VAN EGY SZÁMÍTÓGÉPEM, AMIN WIN XP OP RENDSZER FUT
VAN EGY ÉS MOST JÖN AZ EGYIK FONTOS DOLOG, EGY SOUND BLASTER AUDIGY 2 HANG KÁRTYÁM, AMIN VAN IEE1394 FIREWIRE PORT.
A HANGKÁRTYA TELEPÍTÉSEKOR JELZI A GÉP HOGY IDE ERRE A PORTRA LEHET DUGNI A VIDEO KAMERÁT.
A LÉNYEG,.HOGY ÖSSZEDUGOM ÉS NEM CSINÁL SEMMIT A GÉP.
MÁR A HARMADIK KÁBELT TESZTELEM,DE EGYIKKEL SEM CSINÁL SEMMIT.
VAN FENNT TÖBB FAJT A SZOFTVEREM AMI KEZELNÉ DE EGYIK SEM ISMERI FEL.
MI LEHET A GOND?
VAN ADOBE PREMIEREM IS ÉS OTT SEM JELEZ SEMMIT.
SEM A GYÁRI KAMERA SZOFTVER SEM.
MINTHA NEM LENNE ÖSSZEDUGVA,DE ÖSSZEVAN.
S A HANGKÁRTYÁM SZOFTVERÉNÉL MEG NEM TALÁLOM, HOGY HOL TUDNÁM MEGNÉZNI A FELVETT ANYAGOT, HOL TUDNÁM ÁTSZEDNI.
A WIN XPBEN A HÁLOZATOKNÁL JELZI ,HOGY VAN EGY IEEE1394 FIREWIRE ADAPTEREM AMI HIBÁTLAN ÉS MÜKÖDIK.
MELLETTE MÉG JELEZ EGY 3G COM NEVÜ HÁLOZATI VALAMI AMI NEM ÜZEMEL,MERT AZT IRJA ,HOGY NINCS KÁBEL BEDUGVA.
NEM TUDOM ,HOGY EZ MI ÉS AZT SEM MI LEHET A GONDOM ,HOGY HA DV N KERESZTUL SZERETNÉM ÁTKÜLDENI A JELET AKKOR NEM ÉRZÉKEL SEMMIT !!!!
SEGÍTSETEK KÉRLEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SÜRGŐS !!!!!!!!!!!!!!! -
gege71.hu
addikt
#755 pl.
na meg ha vennéd a fáradtságot, hogy visszaolvasol a topikban, esetleg használnád a keresőt...Nem kell itt rögtön lesavazni a fórumtársakat. Ez egy rétegtopik, nincs akkora közönsége mint mondjuk egy radeon vga topiknak, tehát a z idelátogastók száma is kisebb, türelem...
Canopus ProCoder-rel tudsz konvertálgatni oda-vissza...szinte minden formátumból minden formátumra.
Az, hogy a minőség és fileméret hogy alakuljon neked kell kikísérletezni a finombeállításokkal. ProCodernél egész ügyesen lehet finomhangolni.
Érdemes a behúzott anyagból egy kb 20-30 másodperces rövid szakaszt kivágni és azzal külön szórakozni a konvertálással, hogy lásd milyen a minőség és tömörítéssel mennyit nyersz a méret terén.
Kezdőként a Canopus Let's Edit 2.0-t ajánom vágáshoz, effektezéshez.
Sógoromnak kb 2 hete mutattam/adtam oda, aki full kezdő és egész jó kis DVD-t hozott össze minidv kameráról áttöltés után, áttűnésekkel, effektekkel...stb.
Let'S Edit-ben pl arra is mód van, hogy a timeline-on összevágott effektezett, fejezetekkel ellátott anyagot 1/1 DVD-re írd. -
wells
csendes tag
HI!
Gondolom TI is voltatok kezdők egy témában, azt hittem sokkal segítőkészebbek vagytok!?
Egy kis kezdő lökés kellett volna a DV-ről átvett film tovább feldolgozásához!
Hát mit is mondjak, NAGYON KÖSZÖNÖM a pozítív hozzászolásokat!
Azt hittem ezen a forumon tényleg segítenek egy ''kezdó'' bajain is!?
thx mégegyszer?

-
wells
csendes tag
Helloztok!
Megvan a CAPTURE, de most a Vdubbal é a DivX 6-tal szeretnék konvertálni!
Hogyan kellene a DivX 6 kodeket ''jól'' belöni, hogy jó minőségben tudjam kiírni DVD-re a felvételeket?
thx

-
wells
csendes tag
Szisztok!
Keresem azt a progit ill. a nevét amiről ''lower'' írt a (#446) hozzászolásában:
én pár kb.os puremotion capture progiját használom!
Régi mert 1999-es progi!
Tud alapból DV2-be rögzíteni
Kiírja az aktuálisan capturelt file hosszát
: időben, méretben, frameben... és a szabad lemezterületet
is látom, a progi ki is számolja percben sec-ben mennyit is jelent!
Nem áll le a progi, ha a háttérben futtatom, és mág nem
tudtam vele elérni Framedropot, akármit is csináltam mellette
Aktuális adatforgalmat is jelzi mb/s-ban
Tudom nézni direcben a videót a kaziról full felbontásban+ hanggal
Beállítható a time limiten kívül hossz limit stb.
A progi gyorsan üzemkész, nem tölti halálra magát indításkor...
egy vmit hiányolok: date&time stampet, de segédprogim van hozzá
THX

-
gege71.hu
addikt
válasz
szatiboy
üzenetére
Canopus Let's Edit 2, Canopus Edius, Sony Vegas(régebben Sonic Foundry-Vegas volt csak a Sony megvette), Pinnacle Liquid 6, hirtelen ennyi, de mint írtam a VirtualDub-bal is lehet capture-ölni.
Az előbbiek mind editálószoftverek persze capture lehetőséggel együtt.
Kezdőknek a legbarátságosabb kezelői felületet a Canopus Let's Edit 2 biztosít.
[Szerkesztve] -
szatiboy
csendes tag
Nem hiszem hogy hardvergond...(legalabbis remelem

Milyen mas progit tudnal ajanlani, amivel hasonloan faszintosan lehet capture-zni? -
szatiboy
csendes tag
Hali all!
Van egy ki problemam, nemtom, hatha ti tudnatok segiteni, hogy mi lehet a gond.
Adobe Premiere-el elkezdem rogziteni a felvetelt a Samsung digit kamerarol firewire-on keresztul es egy kis ido utan (1-2min) ecceruen ujraindul a szamitogep, es nemtom mi a fakkert! :S
Mar minden drivert (videokari, hangkari, alaplapi) sot a vindozet is ujrapakoltam es meg igyis ugyanaz a problema!
HELP pls!
Audigy2 ZS-en levo firewire portot hasznalom. -
futrinka
csendes tag
A transcoding dolog ''aggaszt'' mert normál esetben a capture egy egyszerű másolási művelet. Akkor szokott baj lenni, ha a setup-ban valami spec opció az újban be van kapcsolva. Ha nem találod meg, akkor javaslom, hogy más programmal szedd be az anyagot, s csak a szerkesztést bízd a Ulead-ra.
Hasonló (memória) buffermegtelést csinált pl. a scenalyzer 4 beta, amit 2 nap után javították is, de ehhez meg nincs olyan ... ''izé''. -
Zofren
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Panasonic NV-GS11 cam és adott egy firewire kártya. A gond a camről a gépre átjátszásnál van. Egy ideig tölti (kb 1 perc) aztán felugrik egy ablak vmi buffer üzenettel és ott is csinál vmi (kb 30mpig). Ezt eddig nem csinálta. Ötlet, javaslat?
Huuu, de értelmes mondat. látszik hogy még nem keltem fel. -
bodbal
csendes tag
És mivel rakod vissza a hangot a képhez?
[Szerkesztve] -
zetecR
addikt
Lenne egy gagyi kérdésem.
A PC-n lévő (mondjuk) szerkesztett avi-t hogy lehet vissza írni a kamerában lévő miniDV szalagra?
A kamera tudná, csak én nem.
-
achon
aktív tag
Köszönöm az infót.

Jó éjszakát mindenkinek. -
gege71.hu
addikt
-
achon
aktív tag
Lenne egy kérdésem, ami ide is tartozik meg nem is.

Mekkora procit javasoltok kamerás felvétel PC-re átjátszásához? -
pinnacle
nagyúr
VHS kazettából ''csináltam'' DVD-t,számítógépen lejátszásnál semmi gond viszont asztali DVD-n a kép jó,a hang mély és lassú.Vajon miért?

-
bitfarkas
őstag
-
buci_
tag
-
buci_
tag
válasz
gege71.hu
üzenetére
az oprendszerem xp professional, nincs semmi sp felrakva
es eddig csak vegassal probalkoztam (5.0) de ott mindig csak azt mondta hogy: camcorder not found.. vagy vmi ilyesmit
a kamerahoz kapott szoftverrel (pinnacle studio 7) meg még nem neztem meg mert a progi nincs meg, a kamerat meg most elvittek, de nemtudom az megoldas lenne.
-
ovadi
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudtok valami jó progit, amiben szerkeszthetem a nyers DV AVI-mat.
Virtual Dub-ban vágok. De még szeretnék zenét alá tenni stb.
Még egy kérdés. Ha a nyers videót kettészedem ugye hangra meg videóra, és utána átalakítom DVD formátumra, akkor ezután a video deinterlacelt lesz?
Milyen programokat tudtok ajánlani ezen tevékenységek elvégzéséhez?
Köszi: Peti -
bpz
csendes tag
sziasztok
Mondjatok már egy nagyon egyszerű és gyors DV capture és tömörítő programot.
A gépem viszonylag lassú 950 athlon.
üdv -
Tangerine
senior tag
x
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Ha olyasmire gondolsz mint az usb eszközök winXP általi csiricsáré felismerése akkor el kell keserítselek. Az oprendszer nem mint ''meghajtót'' kezeli a dv kamerát ill annak dv szalag részét. Azt vmely video capture/editáló stb progival fogod csak lekezelni/vezérelni. Az USb-n kerestül csak a memory sticken tárolt cuccokat tudod áttölteni a gépre.
-
buci_
tag
sziasztok,
nekem is ugyanaz a ''sablon'' problemam lenne, amit elottem mar ''paran'' leirtak:
adott egy Sony DCR-TRV340E tipusu kamera
egy sima 3 portos firewire kartya
meg ket regebbi kabel
a kartyat a gep felismeri azzal nincs gond, a kamerat viszont nagyon nem akarja, max. USB-n keresztul, de azzal csak a kepeket tudnam leszedni..
otletem mar abszolut nincs, mi lehet a problema
-
gege71.hu
addikt
bocs az off...
jobbra fel... -
Otana
csendes tag
FIGYELEM!!! MEGÉRKEZETT AZ ÚJ KÁBEL!!! MEGY MINDEN, MINT A KARIKACSAPÁS!!! Bocs a nagybetűkért, de nagyon happy vagyok.

-
Krix
őstag
válasz
tigerleslie
üzenetére
Hát akkor nem tudom. A kockásodás tipikus olvasási hiba, amit nem tudott javítani az olvasó.
-
Krix
őstag
válasz
tigerleslie
üzenetére
Rossz lett az írás, rossz a lemez v. csak rosszul olvassa a lejátszó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cisco AIR-AP2802I-E-K9 - Access point - Több db - 5,2Gbps
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer (807964-001), 2x Frame Link Module (807963-001), 2
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én is belefutottam egybe.
ehhhe

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)