Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoltán
őstag
válasz
wassermann
üzenetére
Köszi!
-
wassermann
addikt
Ha a BIOS-od nem tud ilyesmit akkor íme két lehetőség az alalapod
becsapására:
1. a proci alá dugott a megfelelő lyukakat összekötő , kis U-alakú
hajszálvékony drótocskákkal vagy
2. a procin végzett festegetéssel
Magyarul már nem találtam, angolul Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Illetve arról is jó lenne egy magyar nyelvű infó, hogy feszt emelést hogyan kell elérhetővé tenni.
-
Zoltán
őstag
Le tudná írni valaki, hogy 1.6 GHz-es Duron Applebread szorzózárját hogyan lehet feloldani? Mert 266 FSB helyett szeretném 333-on járatni, de változatlan szorzón kevés ahhoz a feszültség, amit sajnos nem tudok növelni. Ha csökkentem a szorzót, akkor talán összejön.
Köszi! -
Allien
veterán
Most jut eszembe, hogy azt olvastam, hogy az én procim más, mint a Tied, valszeg, és ezért az enyimet nem lehet grafitozni, és a lézervágáson átkötni, mert levezet a vágásnál.

-
Allien
veterán
A ramok is nagyon fontossak. Megkötik a tuningot nálad. Ha lesz pezetád, cseréld le őket, minimum 400-sra. Vannak olyan helyek, ahol beszámítják, vagy próbáld eladni akár itt a PH!-n is (asszinkron sajna nem jó hajtani amd-nél). Elvileg a grafitozást NEM szeretik ezek az újabb duronok, mert az amd cselezett egyet. A lényeg a többrétegü nyákban van. Lézerrel megvágták, és ha vezető anyag kerül bele, leföldeli, tehát akár károsíthatja is a procit. Erre találták ki, hogy először tömitik a likat, és utánna ezüst lakkal huzzák össze a két pontot. A másik lehetősség, ha a proci lábait kötöd össze, vagy, ha a proci goglalatba egy nagyon vékony réz drótot dugsz ''U'' alakban, a két foglalatot ezzel zárva rövidre. Csak ugye ehez tudni kell, melyiket a sok közül.

-
tuke
csendes tag
ja csak az a baj hogy 266-os ramok vannak a gepben. ja igen megprobaltam aktivalni az l2 cache-t B-s ceruzaval.elindult, de egybolo kikapcsolt. nem jo az L2 cache szerintetek vagy elbasztam vlmit? ha rossz az l2 akkor el sem szabadna indulnia??? az a baj nem tom mit ir ki a procira mert csak a vidkartya neve jon be.
-
Allien
veterán
Persze! SŐT! Ha tudtad állítani a szorzót, akkor az kircsi! Csak nem felfele kell állítani, hanem lefele! Ugyanis, a rendszer sebessége számít, az pedig az FSB. Tehát, sokkal jobb eredményt érhetsz el, ha a szorzót veszed lejebb, és az fsb-t növeled, mintha a szorzót emeled, és az fsb-t is próbálod. Alapban 12-s a szorzó, de vedd 10-sre, és úgy emeld fel az fsb-t.

-
tuke
csendes tag
nekem is egy 1.6os applebredes duronom van egy assrock k7s8xe+ alaplapban es a minden gond nelkul feltudtam venni az orajelet 2ghz-re, csak a feszt kellet +5%ra allitanom a biosban. igy betonstabil a rendszer, de ha mar fentem veszem az orajelet akkor el sem indul a gep. az fsb 266 es 15X-os a szorzo. alapbol pedig 12X-es szorzoval ment. szerintetek kitudok meg hozni vlmit ebbol a procibol????
-
tuke
csendes tag
nekem is egy 1.6os applebredes duronom van egy assrock k7s8xe+ alaplapban es a minden gond nelkul feltudtam venni az orajelet 2ghz-re, csak a feszt kellet +5%ra allitanom a biosban. igy betonstabil a rendszer, de ha mar fentem veszem az orajelet akkor el sem indul a gep. az fsb 266 es 15X-os a szorzo. alapbol pedig 12X-es szorzoval ment. szerintetek kitudok meg hozni vlmit ebbol a procibol????
-
Allien
veterán
Azt nem tudom, mikor csinálom meg, de tutira bele vágok, a Wishkit nem szeressem, (majdnem) antialkoholista vagyok. Azért majdnem, mert pl. most megyek a borfesztiválra, a Budai várba. Persze, kóstolgatok majd, de én inkább ilyen művelethez nem használok segédeszközt! Lehet, utánnanézek, hogy nem lehet-e patkolással megoldani a dolgot, mint a fesz emelést, és szorzó állítást, mert a grafitozás is jó, elvileg, mert palo duronokon asszem azt alkalmazták, gond nélkül, de nekem az egyszerübben hangzana.

-
nofene
aktív tag
Most indulok mindjárt FalconRock 2ért
Megnézzük mi a vége! Mellesleg az én procim 0307 azaz 7ik heti szóval még eredetileg is lockmentes volt!
Tehát akkor én így csináltam:
Az L5-ös hídcsoportban 3 híd van átvágva ezek közül a középsőt kell rövidre zárni és akkor ismeri fel a gép mobilként a procit! Nos akkor én szereztem egy nagy jó rotring ceruzát és bele 0.5-ös 2B-s (az oldalak szerint ha grafitozni akarunk akkor ez vezeti legjobban az áramot és nekem is 2B-sel sikerült!) fogtam egy papírlapot oldalára fektettem a ceruzát (nem teljesen csakhogy a hegye nagyjából ráfeküdjön a lapra) majd elkezdtem vele satírozni közben pedig forgattam a rotringot így gyakorlatilag kihegyeztem (szóval baromi pici de télleg hegyes lett még a 0.5-ös rotring is!) Ezután alkohol letisztítottam az L5-ös hídcsoportot majd a mgfelelő hd egyik pontjához érintettem a ceruza hegyét és ott forgatni kezdtem aztán a másik ponttal eljátszottam ugyanezt! (Az érintkezési pontok picit mélyebben vannak nem a tokozás síkjában és ezzel a ''forgatással'' feltöltöd grafittal a kis lyukat.) Majd a két pontot összekötöttem némi satírozással! Ennyi volt nem nagy dolog de kortól függően (szóval ha 15 vagy akkor még ne) de én ledobtam egy feles whiskyt előtte és így nem remegett a kezem!
Sok sikert érdemes belevágni szvsz!
Én viszont nemsoká leezüstözöm mert valahogy nem tűnik tartósnak ez a grafit dolog.
Egyvalamire fel kell hívnom a figyelmet!!! Az L6-os hídcsoport beállításai miatt a szorzó sajnos max 11x-esre állítható! Ez persze nforce2 mellett mind1 (FSB tuning) de KT600-nál nem! Mindenesetre ma én is felküldöm 210körüli FSB-re kt600 mellett.
Ja és még a fesz _nem_ állítható Win alól ehhez még némi kötözgetés kell ha azzal is kész vagyok beszámolok na bye sok sikert mindenkinek!
Greenface: Esmein Duronja is superlockos volt és működött a mobile mod! -
Allien
veterán
Bakker, ez jó! Mobil Duron, szép! Nekem 0340 utáni van, pontossan 42. heti, de még nem ezüstözgettem. Fesz emeléssel most 2088-n megy, gond nélkül AN7-ben Spire Wishp 4-l. Ha sikerülne mobillá változtattni, az fényes lenne. Külömben, szvsz, azért kaptál jobb eredményt, mert a zorzót tudtad állítani, és az jobb, mintha csak az fsb-t tologatod felfele. A kettő együtt a nyerő.
Mi lenne, ha jobb hűtőd lenne?
(semmiképpen sem Zalmanra gondoltam, mert anti zalmanos vagyok, bocsi) -
nofene
aktív tag
válasz
greenface
üzenetére
Na ja nem mondtam, hogy forradalmi viszont jól esett, hogy sikerült és működik + kényelmesebb win alól állítani a dolgokat. (Viszont azt nem értem, hogy hogy válhatott jobban tuningolhatóvá? Nem értem hisz nem cseréltem ki tranzisztorokat! Nem értem! Van 5letetek?)
Superlockkal is megy a mobillá alakítás+nézd meg ezt: Bővebben: link Ha minden igaz itt egy superlockos procit unlockoltak! Mod: Hülyeséget írtam nem unlockolja csak meghatározott szorzókat állít be! (11x, 12.5x) De megy a mobillá alakítás superlock mellett is de az L2-t nem lehet feloldani superlockkal!
[Szerkesztve] -
nofene
aktív tag
Ez állati! Működik a PowerNow! asztali gépen is!!!
CrystalCPUID a progi neve ezzel lehet változtatni a szorzót és feszt Windows alól!
Bővebben: link
Tök jó járatom mondjuk 5.0x200-on ha csak netezem és mellé mondjuk 1.3V-on ha meg játszom felküldöm 11.0x200-ra és 1.55V-ra! Baromi jó!
Szóval még ebben a topikban valamikor kérdeztem, hogy van-e előnye ha mobil-á változtatom a CPU-t! Van! Egyértelműen engem meggyőzött! -
nofene
aktív tag
Nah sziasztok!
Mivel úgy döntöttem, hogy a napom úgyis ezzel töltöm tovább vacakoltam a procival. Ennek eredményeképpen sikerült aktiválni az L2 cache maradék részét csakhogy az sajnos nem jó
De kezdem az elején:
Szóval a proci steppingje MIXIB és 2003. 7. heti gyártmány a számok tanulsága szerint.
Miután a procit kiszedtem a gépből alaposan megvizsgáltam és bizonyám, hogy a fontos hidakat (L2 ami cache-ért felelős, illetve L5 ami a multiprocessinget és mobil módot befolyásolja) leragasztották a boltban holmi garanciacímkével! (Micsoda barbárok
) Ezt ügyesen eltávolítottam, majd alkoholba mártott fültisztítóval eltávolítottam a ragasztómaradékot. Ezután némi kézremegéssel ügyetlenkedtem de mint először írtam nem jártam sikerrel. Elolvastam a neten egy pár leírást ami szerint a 2B-s ceruza a legjobb és, hogy nagyon hegyesre kell alakítani majd a híd 2 pontjához hozzáérinteni ott forgatni(!) és végül összekötni a 2 pontot. Nos gondoltam valami egyszerűbbel próbálkozom így mobillá tettem a procit. Ez működött!
Gondoltam itt az ideje nagyobb cselekedeteknek szabadítsuk fel a maradék L2 cachet! Ezt meg is csináltam csakhogy a gép nem indult szívzakatolás adrenalin ezerrel, majd rápillantottam a D-Bracketre (MSI laphoz kaptam diagnosztizáló LED sor) és kiolvastam, hogy a memmel van baj. Mi? Eddig tök jól ment a ki DDR400-as Samsungom mi tette volna tönkre? Aztán eszembe jutott vmi és a pótprocival (750-es Duron, hiába na duron fan vagyok
) elindítottam majd BIOSban letiltottam az L1-2 cachet vissza az 1600-as duron láss csodát megy! Szóval hibás az L2 cache többi része. Gondoltam mind1 akkoris mobilon hagyom megnézem változott-e valami! Miazhogy! A proci előző gazdája szerint 2250MHz-et megy 1,75V-al! Csakhogy a mobil-mód azzal jár együtt, hogy a szorzó 11-re változik és nem mozdul onnan (csak szoftverrel állítható, ez az amit nemsoká kipróbálok és tesztelek!) feltettem az FSB-t 200MHz-re tehát 11x200-on tökéletesen fut mindössze 1.55V-al!!! Ehhez az akcióhoz legutóbb 1.65V-ot kért! Na akkor most ez, hogy is van? Egyszerűbben mintha jobban húzhatóvá vált volna! 11x200 2200MHz mindössze 1.55V-on! Szuper! (Prime95-öt 2 órán át teszteltem és semmi hiba nem mutatkozott!)
Köv. projekt: normális KT880-as lap beszerzése majd 1.65V-n 220-as FSB-t kipróbálom azaz 11x220 2420MHz remélem sikerül majd arról is beszámolok!
Ui.: Jah és hab a tortán a hűtőm egy régi szar 2800+-ig verifikált Spire vacak ehelyett FalconRock II (azért nem zalman csoda mert kispénzű egyetemista vagyok
) lesz még holnap! És így 2 óra prime után 57C fokig ment fel!
A gépem konfigja tehát most a következő
MSI KT6V-LSR
AMD Duron 1600(12x133) @ Mobile 11x200 @ 1.55V
512Mb DDR400 Samsung @ 2,5-3-2-6/1T @ 2.55V (na ha majd egyszer megint sok időm lesz az időzítéseken még finomítok egy kicsit!)
Szóval velük értem el ezt a szerintem egészen jó tuningértéket!
Hasznos linkek (ahonnan én merítettem az ötleteket, trükköket!):
Jó böngészést olvasgassátok és sok sikert Nektek is a modokhoz tuninghoz! -
nofene
aktív tag
Sajnos nem sikerült!
Viszont nem adom fel mert ennek oka egyértelműen az eszközeim hiányosságában keresendő! Ugyanis egyszerű rotringgal próbálkoztam és így hiába kötöttem össze (amúgy szvsz tök szépen) a hidat nem érzékeli! Olyan mintha össze sem kötöttem volna! Ezért az a kérdésem, hogy mi az amivel normálisan össze lehet kötni? Olvastam valami ezüstös vacakról de nekem légyszi konkrétan mondjátok meg, hogy mi a neve és hol tudom megvenni! Mivel holnap megyek be Pestre szóval meg tudom venni! -
nofene
aktív tag
Na elhatároztam magam! Most eltűnök egy kis időre ugyanis megpróbálom TBred-é tenni a procim! Majd meglátjuk, hogy megy! Szóval kívánjatok sok szerencsét majd jelentkezem!
-
nofene
aktív tag
Na sikerült egy ilyen kis procit beszereznem (nagyon-nagyon pici rész hiányzik a magból, lesarkazásnak nem hívnám annyira pici, de LOCKMENTES). Most tesztelgetem, alapfeszen viszi a 10x200-at!!! Fantasztikusan jó a teljesítménye (korábbban volt Bartonom is, hát nem sokkal marad el tőle 10x200-on).
Kérdés: L12 modot tuti nem csinálok rajta mivel KT600-as alaplapom van (hajrá VIA!) tehát 200FSB fölé nem mennék, de annak van-e értelme vagy gyakorlati haszna ha mobil procivá varázsolom? -
-
Allien
veterán
Egy kis help kellene. A Duron 1600-somat akarom tuningolni. Mekkora a max fesz, ami még adható? Alapban 1,5 V, és azt halottam, hogy kb. 10%-ot lehet neki adni, ami ugye 1,65V lenne. Adtam neki 1,58 Voltot. Most felhúztam 181-s fsb-re, de játékokból kidobál. A memoria időzitésekkel ,még tudok játszani, mert azt már gyengébbre vettem, de elvileg azok bírják, mivel 400-sok, és CL2,5-t kellene vinniük papíron ezen a frekin. Tapasztalat?

-
tomika
aktív tag
Nektek mennyire melegszik az Applebred? Nekem 53 fok terhelten. Ez korrekt?
-
Esmein
nagyúr
Mindegy, sokkal följebb úgysem jutsz, amilyen korcs vagyok én kitekerném a belét is a procinak, de neked nem ajánlom az 1.85V-os feszt

-
wassermann
addikt
Esmein-nek igaza van, ha ez tényleg 1400MHz-es akkor jobb lenne neki egy
magasabb szorzó, de biztos vagyok benne, hogy plusz feszt is kellene még adni
neki.
1,5V-os alapfeszen az enyém sem akart 1850MHz-nél feljebb menni. -
törölt tag
Már 180-as FSB-n megy 2-3 hónpja!
Far Cry; Nascar; FIFA 2001; Sacred, ezeket mind bírja.
Akkor hagyjam így?? -
törölt tag
Most megy 180-as FSB-vel, PC2100-as DDR-RAMMAL.
Ha jól tudom (sztem nem) akkor ezek 166MHz-es ramok.
Ha bírja a 180-as FSB-t akkor hagyjam a szórzókat alapon? -
Esmein
nagyúr
válasz
wassermann
üzenetére
Én megkötöztem a proci lábát, tartós.
-
-
wassermann
addikt
Ahogy nézem, szorzót tényleg nem kell állítanod. Csak meg kell küldened
a 180-as FSB-vel. Persze a memóriáknak is bírniuk kell, illetve kell még
mondjuk az 1,65V-os Vcore. -
Allien
veterán
válasz
üzenetére
Szvsz, alapból 12-s a szorzó, ha ezt beszorzod 180-l 2160, amivel már lehet, nem indul, tehát szorzót ebben az esetben nem kell állítanod, csak fsb-t. Ez, kb. a teljesítményük határa közelében van, léghűtéssel. Akkor lenne értelme a szorzót piszkálni, ha feljebb is tudnád nyomni az fsb-t, pl 220-ra, és akkor 10-s szorzóval ott lennél, mint most, de ez mégis jobb elvileg.

-
törölt tag
Sajna a drótoláshoz még nem vagyok elég erős.
jobb szeretem a BIOS-os dolgokat, de ha megjön a bátorságom, reszkess Applebred!!!

-
Esmein
nagyúr
válasz
wassermann
üzenetére
Igazán jó móka 1.6-os duronnal a 10*220. De ecs lapban is nagyon szépen tud muzsikálni. Dróttal feszt is lehet emelni ha nagyon muszály. Én csináltam már

-
Esmein
nagyúr
Itt nézz szét, innen csináltam a modokat én is. Tessék szépen olvasgatni. -
Esmein
nagyúr
válasz
üzenetére
Ha ráérsz 3-4 órát úgy begyakorolhatod a lábdrótozást, hogy csukott szemmel megcsinálod a szorzóállítást. Szétszedett fejhallgató kábeléből 1 szál, vagy floppy idekábelből kihúzol 1 szálat és azzal. Kell hozzá egy kis türelem egy biztos kéz, meg egy apró körömvágó olló.
-
Esmein
nagyúr
válasz
üzenetére
A lényeg az óvatosság. Nagyon sokáig volt amd-m és akkor kezdtem unni a hűtő le föl pakolást mikor zsinórban 5x kellett leszedni a zalman 7000-est. Egy clip-es megoldást nem hiszem hogy olyan bonyi lenne cserélgetni. Tavaly december reményeket ébreszthet, szedd csak le. Ha meg nem jó akkor nem jó.
-
törölt tag
B0-s a steppingje, ha ez segít...
-
Esmein
nagyúr
válasz
üzenetére
Ez az úgynevezett organikus tokozás. Milyen hűtőd van hogy ennyire parázol a leszedésétől ? Ha a procira 0342 előtti dátum van írva akkor unlockolható, amúgy nem. Mikor vetted ? Mostanában a mistralban ? Mert ha igen, akkor nem hiszem hogy van esély, ott elég új szokott lenni a készlet.
-
törölt tag
Ez az:
Érdemes leszedni a hűtőt?? -
törölt tag
Az Aida ezt írja:
CPU tulajdonságai
CPU típusa AMD Duron XP, 1889 MHz (5.25 x 360)
CPU alias Applebred
CPU stepping B0
L1 kód gyorsítótár 64 KB
L1 adat gyorsítótár 64 KB
L2 gyorsítótár 64 KB (On-Die, Full-Speed)
CPU fizikai információk
Tokozás típusa 453 Pin PGA
Tokozás mérete 4.95 cm x 4.95 cm
Gyártási technológia 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu
Processzormag feszültsége 1.5 V
Processzor I/O feszültség 1.6 V
Tipikus teljesítmény felvétel 45.5 - 53.0 W (órajeltől függően)
Maximális teljesítmény felvétel 57.0 W (órajeltől függően)
Itt elég a grafitozás, vagy a ragasztós dolog is kell?
Ha ilymódon feloldom a szórzózárat, akkor egy ECS-KT600A lapban tudom piszkállni BIOSból?? -
Allien
veterán
No, ChipoBios beugrott!
Müxik, bár a próbák még csak most jönnek, de zökkenő nélkül indult. Most 150/150-n ''fut'' a rendszer.
Kérdés, meddig? Szuper hűtésemet egy ''márkás'' Aerocool biztosítja jelenleg. 
-
Esmein
nagyúr
Közben kiderült hogy még vagy ezer dologban, sőt, két 1600-as is és két mixib 1600-as közt is egetverő különbségek vannak. Nagyon meg kell nézni még hanyadik heti.
-
Esmein
nagyúr
Megy benne hát. 133-as fsbvel pistike processzora is megy benne ami támogatja a lábkiosztást meg az fsbt. Rakja bele nyugodtan.
-
tower
csendes tag
Az egyik haver a közeljövöben akar ilyen a topikban szereplö procit.
Tudja valaki esetleg hogy elmegy e egy asus A7V8X-X/L alaplapban?
Leírás szerint támogatja a duron processzorokat de azért biztos ami biztos megkérdezem.
A válaszokat előre is köszönöm.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
No, ezt is beszívtam:-) Az enyém is 42. heti!!! Érdemes bepróbálni egyáltalán???
-
Esmein
nagyúr
Új 3dmark pontszám született
9833 pont személyében.
Impressziv ha arra gondolok esetleg még kitelik a rendszertől egy 10k. -
Allien
veterán
Bocsi, de honnan tudom, hogy hanyadik hetes a drágassszágom?:-) Rá van karistolva, vagy ''benne'' van, és pl. az aida kiköpi?:-)
-
S0LaRiaN
csendes tag
namarmost itt azvan hogy esmel atnyalaztuk a szitut
a 39-40. het utan gyartott procik mind szorzo illetve cache superlockosak ... hiaba kotod be az l2 hidat nem fog menni lassan keszul az az article ahol kifejtik hogyis lehet azt megcsinalni ... illetve 40. het utani procik kozott vannak ELSZORVA szorzo unlockos procik ( en pont egy ijet fogtam ki, enyem 45. heti ) attol fuggetlenul egy baromi jo proci baromi olcson. ;)
jaes a szorzo is superlockos ;)
[Szerkesztve] -
S0LaRiaN
csendes tag
jaja ;(((
de nekem 45. heti es nf7-s ben siman nem szorzolockoskent viselkedik.... -
Esmein
nagyúr
39-40 het utanit ne vegyetek mert nem lehet benne bekötni a cachet : Lehetetlen. Szorzólockosak is ráadásul mondjuk állitolag nf chipset feloldja.
-
S0LaRiaN
csendes tag
egyenlore meg nekem se jott ossze bekotni a kesst, tovabbra is cerkaval probalkozok... vettem egy uj 6b-st minnyar kimerem mekkora az ellenallasa

-
Esmein
nagyúr
9581 pont.
http://service.futuremark.com/compare?2k1=7351863
A következő cél a 10 k de az csak akkor fog menni ha kiütöm a szorzólockot a proccon. -
S0LaRiaN
csendes tag
na igen az en vagyok ;)
220*10 (esmnek vmiert szorzolockos) nekemis MIXIB stepping es egy nf7-s ben tudok ijet elerni... singel channel meg dual channel mennyit szamit kb?
btw 3dmark2001ben nemtudok merni mer tragya vidkartyam van(gef2pro) ;( -
Esmein
nagyúr
Super Pi 2M: 2:02, havernak nf7-ben single channellel 1:47.
-
Esmein
nagyúr
Na megvannak az első eredmények:
MIXIB 1600@2225(183*12) mhz 1.875V.
Abit kv7 2*256 samsung @ 2,5-3-3-6/1T
Abit gef3ti200 175/400@255/475
9413 pont
összehasonlitásképpen ez egy elsőre nekiszaladok eredmény és csupán kerek 1000 ponttal kevesebb mint a 2000+-os tbredB-m üveghangja. Szerintem lehet még alakitani a ramok időzitésén vagy vmi, meg a házventiket szolgálatba állitani.
Szerintem 11500 ft-ért nagyon megéri ilyen procit venni, most láttam m...rálban 2000+tbred-et 20,5k hufért. -
Allien
veterán
No, ha valaki tudja pontossan, mit kellene tennem, azt kérem jelezze.:-) Jelenleg azért áthidaltam a dolgot, 4 gigás üres vincsire felment a 98, utánna az xp, kicsit trükközve, de fent van.:-)))
-
Allien
veterán
Ja, a vinyó, az 2db, egy 66-os, 4,3 gigás, és egy 100-s 80 gigás, több particiós. De, ezekkel nem valoszinü, hogy gáz lenne. Legalábbis, hardverileg, az más kérdés, hogy windózilag már attól lehet problem rajtuk. Eredetileg a 80 G-on volt az op-rendszer, de a kicsit formáztam is, és arra próbáltam, de U.A. hibaüzi.:-(
-
Allien
veterán
Akkor mi a megoldás? Próbáljam win 98-al, hátha? Lehet, hogy ez valami olyan, hogy NeTwork Lan DRiver? Eredetileg volt a régi lapon egy PCI-s hálokari, de azt kiszedtem, és nem zavarta a rendszart. Ha visszarakom, akkor megoldódhat a problem? Sajna, csak csütörtökön tudok megint próbálkozni, talán.:-)))
-
sequator
senior tag
ez pedig windóz hiba üzenet, nem találja a boothoz szükséges cuccát (mintha a dos nem találna IO.sys-t)
vinyó/mem/fájlrendszerhiba lehet
Sautia -
Allien
veterán
Sajna, nem nyert! Többször is újratelepítettem, formázott wincsire is, u.a. üzenet!:-)))
-
Allien
veterán
No, ez nem gyütt össze!:-( Bootolásnál azt köpi, hogy:
Hiányzó NTLDR
Mi a rák ez??? Valami hardveres dologra tippelek, de a ''szervízbe'' azt mondták, hogy ez memoria kompatibiltási probléma, vagy az oprendszerrel is lehet valami. Pedig, látja a ramokat, számolja is, próbáltam egyessével őket, az sem segített. Most akkor mi lehet? HELP !!!:-))) -
Esmein
nagyúr
Dehát, megizé, ezáemdééosztlefogégnimegsokatzabálmeginstabilosztmégszarisjuujjj !!!

Ugyanmár, nem tudsz eltojni semmit
-
Allien
veterán
Tele a gatyám!:-) Vettem egy duron 1,6-st, és egy ecs k7s5a pro-t. Ez lesz az első gépem igazából, amit én rakok össze.:-))) Az elözö egy compaq P II 400-s. Remélem, nem tojok el semmit.:-)))
-
JulWCZar
senior tag
'' What's also important to note is that a score of a 10.0 here is about the performance level of a 1GHz Pentium III, which should help you put the Celeron's performance in perspective.''
http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1927&p=4 -
JulWCZar
senior tag
Hmmmm....
http://www.anandtech.com -
anulu
félisten
Gondolkozom egy ilyen + NF7 beszerzésén jóanyám gépébe... Sokakkal ellentétben nekem mé csak pozitív élményeim vannak NF7-ről, pedig nem 1, nem 2 gépet pakoltam össze ilyen alapokra...

-
Esmein
nagyúr
megvettem egy 1600-ast mixib steppingest. Ha jó lesz az alaplapom akkor majd meghajtom.
-
Esmein
nagyúr
1400/1600 duron, különbség is van közte ?
-
HiperG
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ne szidd már abitot...nekem is olyan van is tök kúúl
-
Esmein
nagyúr
Ha meg nem lesz szerencsém a tbreddé alakitással akkor buktam 5% teljesitményt rossz esetben. Na bumm, viszont maradt 6 ezer forintom, amit félre birok rakni vizhűtésre, és mivel a duron is tbred B magon nyomul(nemtom mi alapján dől el) 2200-2300 mhzig stabilnak kellene lennie.
-
Esmein
nagyúr
Még nem vettem meg, de van egy vevőm a proci+lap-ra 27-ért. 21.5-ben meglenne az abit meg 11700-ban az 1.6-os durci és akkor alig kell ráfizetnem. Ha minden igaz az ujfajta duronok huzhatóak mint az állat, a procihűtőm meg 1.9 voltig birja a strapát.
-
Drizzt
nagyúr
Haverommal akarok vetetni új gépet, s a következőket ajánlanám neki:
- Vegyen egy durci 1600/1800-at, + tuning + XP alakítás(erre mennyi esély van?!?)
- Olcsó alaplap(K7VTA3, L7VXX(nem jut eszembe a kt400-as ecs lap neve..., esetleg Mercury kob kt400)
- Memória, kb.: 512 ddr333
Sdram ha van neki 256, akkor mennyit kell fizetnie?
Meg szar ház, max. 7. -
HiperG
addikt
Ha szerencséd van átalakíthatod TbredB-vé...
Bár tuningra inkább *IUHB szériás 1900+ t javasolnék, ugyanis az az utolsó modell ami kapható 1,5V-os vcore feszültséggel. -
Esmein
nagyúr
Érdekes módon, 1,6Ghzn az athlon xp és az 1,6ghz-s durci között a sebességkülönbség 1.9% 3dmark2001se alatt, 2 ghzen 4.6%.
Az áruk között épp csak 47% különbség van. Lehet veszek egy ilyet és kihajtom a belét nf7-ben. -
Esmein
nagyúr
Megnézegettem a kereső által kiadott néhány találatot, és úgy látom, jó kis proci ez. 1,5 volton megy tuningolhato, teljesitménye meg 5%-al marad el az azonos xptől max(madshrimps szerint). Tuningolható is mint állat, viszont kiváncsi lennék ez a proci hogy áll a steppingek kérdésében. Melyik a jó stepping, honnan látszik ezen hogy a vagy b mag esetleg valami alapján kiderül még kipróbálás előtt, hogy jó e a maradék cache?
Új hozzászólás Aktív témák
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)..

Kérdés, meddig? Szuper hűtésemet egy ''márkás'' Aerocool biztosítja jelenleg.
Mi lett a Gigával?