- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
Turmoil
senior tag
Attól, hogy a memória kétszeres sávszélességgel mehet, attól még a processzor busza nem változik, marad ugyanannyi. A dual-channelnek nem itt van jelentősége.
pl.:
- Rakhatsz bele olcsóbb, fele sebességű ramokat.
- Integrált grafikus chip esetén az AGP texturázás kihasználhatja a nagyobb sávszélességet. -
danzi
tag
Nekem A7N8X Deluxe van, de nem vettem észre különbséget 1 ill 2 memóriamodul használata esetén... valamit elbaszok?
:D
DanZi -
Aram
tag
Köszike!
Aram -
Aram
tag
Sziasztok!
ASUS A7V133 tulajdonos vagyok. Igazából nem terveztem alaplapom cseréjét, de a most kapható Athlon XP procik fagynak ebben a régebbi típusú alaplapban, ráadásul a DDR memória árak is barátiak lettek, szóval rászántam magam a cserére.
A kérdésem a következő. A Dual Channel DDR, hogyan működik. Addig világos, hogy megduplázza az elméleti memória sávszélességet, de mindezt hogy teszi? Ha 2 db 512-es modult rakok bele, a felhasználható rendszermemória 512 MB, vagy 1024 MB lesz. Az elv úgy tudom, hogy hasonló a RAID 0 megoldáshoz, ezért érdekelne.
Köszönettel:
Aram
Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Micro Four Thirds
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Asrock B360M Pro4 microATX
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest