- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rorschach666 #15221 üzenetére
Ismerősnek van, nagyon megvan vele elégedve.
Kérdezz nyugodtan, megkérdezem tőle. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Rorschach666 #15221 üzenetére
Quadcopter101 letesztelte.
-
mgy
senior tag
válasz
Rorschach666 #15219 üzenetére
Tőlem azt veszel, amit akarsz, sőt még azt is hiheted, hogy te vagy Ayrton Senna, leszarom.
Nem régen vagyok ebben a topikban, de ez a stílus azóta még nem került elő. Inkább segíteni szoktak a kérdezőknek. Már akinek lehet. -
mgy
senior tag
válasz
Rorschach666 #15217 üzenetére
Semmit. De nem vagyunk egyformák!
-
mgy
senior tag
válasz
Rorschach666 #15213 üzenetére
Ne csapjon be, hogy itt max a pilóta tudása a meggyőző, a gép olyan, mint egy lusta féltégla.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Rorschach666 #15159 üzenetére
Én tavaly vettem a Runner Advance-t, szerintem kezdésnek megfelel, csak meg kell erősíteni.
Most már 150k-ért kapsz gyári szemüveggel együtt, a maradékból meg kijön pár aksi (mert az is kell ám).
-
Jackal2
senior tag
válasz
Nah megnéztem még egyszer a gépet, ugye itt 170.000 Ft-ról beszélünk. A kérdés az, hogy mire akarod használni a gépet? Repkedni teljesen jó, de versenyezni nem, mert nehéz mint az állat és nagy is (350 mm a Phantom kb. ekkora, ehhez képest viszont 250-esnek hirdetik a címben
). Ahhoz meg hogy repkedj, kicsit drága és ugye erre még rájön a szemcsi ára. A kiépítés egyébként teljesen jónak tűnik, csak hát semmilyen értelmes adat nincs róla leírva, még a GYÁRTÓ honlapján sem. Pl. azt észre vetted, hogy a távirányító egy 3D modell? Nincs róla kép? És a gépről valós körülmények között?
A youtubeon egy videó van, amin egy hasonló gép iszonyatosan durván repül: ez az. Szóval nagyjából senki nem tudja, hogy ez a gép egyáltalán létezik, vagy sem.
A 18-25 perces repülési időt ne hidd el, 10 perc alatt lesz, ez egy racer, alapból lényegtelen mennyit tud repülni, csak menjen mint az állat. A kamera felbontást TVL-ben adják meg jellemzően, itt 1080p 30FPS van megadva, a gyártó oldalán nem találtam meg a belső felépítést, ezért a Conrad Ersatzteile részéből próbáltam következtetni rá:
- vezérlő Naze 32?
- ESC: flyduino 180A? Nem hinném hogy 30A-s van benne
- motor: Cobra 2204-2206, azok igen jóféle motorok, remélem a 2206-os van benne, mert az ütős.
- akksi: 2500mAh??? Ez elég sok egy racerbe, C értéket nem találtam, de ha az a videó valós 60C körül kell lennie
- táv elég jó, 8 csati kb. elég, van rajta kétállású kapcsoló, már ha létezikSzóval mindent kezelj fenntartásokkal, mert kevés az adat.
Mindenesetre ha megvetted, akkor mindenképpen kérnénk beszámolót és videót, illetve ha jársz MO.-n egy élő bemutatót is megnéznénk
Találtam egy CES videót még, na ezen már DYS motorok vannak és más a tokozása a gépnek, akkor most mi is van?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Rorschach666 #15167 üzenetére
Kuldtem privatot. Amugy Banggood / Gearbest / HobbyKing triumviratust preferalom.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Rorschach666 #15164 üzenetére
Szettben, de vam + afa nelkul. Gondolom svajcban elsz, nem tudom ott hogy megy ez. K-europaban kb. 1:10 az esely h elkapjak.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Kb. ennyi kell a Quanumhoz. Esetleg egy FPV kamera, ha nem akarod lehuzogatni a fejedrol a sisakot, hogy megnezd mi van elotted. Arra van a piros kapcsolo a kitben.
550 dolcsiert kb. Walkera Furious van mar. De egy ilyen gepen sajnalnek gyakorolni.
Walkera Runner Advance-ban is van mar GPS, csak nem tudom mennyire erositettek meg a vazat a simahoz kepest. Az 350 dolcsi. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Rorschach666 #15153 üzenetére
Es a Quanum V2-t miert nem a HobbyKing.com-rol veszed majdnem felaron, mint masok?
Nekem egy het alatt kihozta a futar, valahol hollandiaban van a raktaruk.
Szukseged lesz meg egy tunerre, pl. Boscam RC832 + egy 3S XT60 akkura. Megha nem akarsz sok kabelt egy 2.5 -3.5 mm 4 eres jack atalakitora.
Ez igy kijon 80 dolcsibol. Meg 8-10-ert vegyel gomba antennat a Boscam-re, ha sok dolog van ami visszaverheti a jelet. Polarizacio legyen u.a. mint az adoe. -
Jackal2
senior tag
válasz
Rorschach666 #15144 üzenetére
Miért ezt a típust nézted ki? Csak mert a Conrad híresen drága, a típus meg nem túl ismert. Nézz utána pl. van-e hozzá alkatrész, nehogy meglepi érjen
A szemüvegek elég drágán, a csúcs a Fatshark, olyan 100.000 körül van, de itt a fórumon több embernek van Quanum V2-je meg Ironman szemüvege
Az Eachinet kerüld el, pocsék a felbontása.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Rorschach666 #15144 üzenetére
Najo, akkor en is belekotty.
Nem lehet tudni, hogy a gep milyen vezerlot hasznal - CC3D, Naze32?
Milyen frekin ad az FPV - van 5 frevenciasav mind kulon frekvenciakiosztassal. En pl. megvettem a NightHawkot, de pont nem tamogatja a monitorom, evvan.
Karbon helyett custom muanyaglabak - elvezet lesz cserelni
Meg 550 euro, ennyibol kijon egy walkera F210 vagy egy megerositett 250 Runner meg egy szemuveg.
Esetleg a szog egyszeru, de epp ezert agyonverhetetlen Emax NightHawk 250/280 pro. Ez kb. 260 dolcsi. Persze nincs GPS meg magassagtartas. De Racereknel az autolevel is luxus, de nekunk kezdoknek jo ha van. -
mgy
senior tag
válasz
Rorschach666 #15137 üzenetére
Ha elfogadsz egy tanácsot... Ne vegyél elsőre nagyon erős gépet!
Másrészt ez rengeteg pénz, ráadásul a gép, hát, nem tom. 75 deka, 2000+-os 3s akksi, nem lesz túl fürge. Szerintem vegyél egy rendes távot, egy picike gépet tanulni, aztán meg valami erőset. Lehet még marad is zsé a végén. -
Jackal2
senior tag
válasz
Ezt hányadik gépnek akarod venni?
Attól függ, hogy az FPV adó milyen teljesítménnyel ad, van-e zavaró körülmény és hogy tiszta-e a terep. 600mW-vel akár kilométereket is mehetsz egy üres placcon. 20mW kb. 30-40 méter. 200mW a kettő között.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Dik, a FlySky i6-om, csak bal oldalt 3 allasu kapcsoloval.
Te, dobnal majd egy fenykepet, ha szetkaptad a tavot, hogy van bekotve? -
Jackal2
senior tag
válasz
Rorschach666 #15134 üzenetére
Szia, kevered a két fogalmat:
- RTF: ready to fly, minden a dobozban van, kiveszed, repül. Alverziók: ARF vagy ARTF almost ready o fly, általában akku, vevő adó nincs benne, PNP: Plug and play vagy PNB plug and bind csak táv és akksi kell bele (ez ritka kiszerelés)
- FPV: first person view, vagyis élőképes gép, van benne FPV adó és kamera. Vagyis lehet egy gép RTF FPV is egyszerre, vagy ARF FPV stb.A két dolognak nincs köze egymáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest