- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz
buci30 #64181 üzenetére
A gép bind módba rakása:
Tinyhawk manual, külön RTF rész nincs benne.
Lehet meg kell kérdezni Emax-éktól.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
buci30 #63706 üzenetére
Köszi! 😃
Ezen minőségen azért lehet javítani, sw túl sokat nem. Amúgy meg ahogy Peaceliker írta(#63707) syler123: A Trashcan vtx-e elég jó, hidd el ott és akkor az lst is elvérzett volna. Meg ha hozzá vesszük, hogy a fesz a béka segge alatt van, csoda hogy adott képet.
A kamera meg annyit kapott már, hogy tiszta ütődés az egész lencse, lassan cserélnem kéne.(#63713) Saccco: Az fc-re fektetett antenna, igen tudja zavarni a képet. És ugyanez igaz ar rx-re is, az irányítással. Ha meg a 2 együtt van közel akkor egymást is.
-
Peaceliker
addikt
válasz
buci30 #63706 üzenetére
viszont nincs (vagyis nagyon kevés) a delay
kameraplatform gépen jobb a kép, csak sokat késik így egy gyors gépen már falba/földbe tetted a gépet mire azt meglátnádde hidd el, egy tampós racer gépen nincs időd a pixeleket nézegetni, mert arra kell figyelni, hogy mit kalimpálsz a gimbalokkal
-
Saccco
nagyúr
válasz
buci30 #63691 üzenetére
Válaszoltam is.
Más:
Kipróbáltam az Uruav töltőt, szépen megy, viszont 4.30-ra tölt. -
Saccco
nagyúr
válasz
buci30 #63687 üzenetére
Ha mindkettő érdekel, akkor legalább két különböző gépre lesz szükséged.
A nagyon kicsi gépeken csak egy FPV kamera van, aminek a képe analóg módon kerül át a szemüvegbe. Ha nagyobb gépet veszel, ami már elbír egy GoPro szerű kamerát, akkor azzal tudsz jobb minőségű felvételeket készíteni, ám ezek nem olyanok lesznek, mint a kameraplatform gépeken.
A kameraplatform, gyakorlatilag most egyenlő a DJI cég gépeivel. Az itt fórumozók többségének unalmasak, jobbára munkára vagy a nyaralás megörökítésére valók. Mellőznek mindenféle szabadságot, ezzel védik meg a felhasználót. A reptetéshez méretük miatt engedélyre is szükség van. A rögzített videó stabilizált és jó minőségű.
Az viszont hiú ábránd, hogy szerelés nélkül megúszd ezeket. Egyszerűen nem olyanok.
(#63686) Geller72:
Na látod a Whoop lepattan. De koppantam már vele a fejemen. -
-
syler123
veterán
válasz
buci30 #63679 üzenetére
Fimi A3 vagy Tello? Nézted az árakat, nagyon nem egy ársávban vannak
Tello egy semmire nem való hulladék.
Ha repkedni akarsz nem nézelődni, akkor JJRC H67-el érdemes kezdeni. Megtanulni az irányítást. Nekem vannak 4-5 colos racereim, de szoktam repkedni a h67-el. Ma is pl azzal repültem az udvarban. -
-
válasz
buci30 #63675 üzenetére
Szerintem ha nem akarsz olyan mélyen belefolyni, mint a Fiúk itt, akkor kezdésnek elég a Tello. Nyilván nem olyan gyors, mint egy custom eszköz, de ha csak néha repülnél vele, annyi pénzt megér. Ismerősömnek ajánlottam alkalmi játékra, úgy tudom, elégedett vele. Plusz, gyakorlatilag mindent kapsz hozzá itthon is, ami kell. Nagyon szemeztem vele, de pont arra kellett volna drón, amit az nem tudott : egyszerű kezelhetőség mellett szép videókat és képeket készíteni. Ehhez vagy FIMI A3, vagy Spark a nyerő ebben az ársávban, bár utóbbi jóval drágább vas, és azért a tapasztalataim alapján ez sem tévedhetetlen megoldás.
Persze megértem az itteni hardcore kollégákat is, nyilván az Ő gépeikkel sokkal több megoldható repülési teljesítményben, ds ha jól érzékelem, Te sem bütykölni akarsz, csak használni valamit. Ha így van, a Tello azért eléggé best buy. Olvass utána kicsit, a fennmaradó kérdéseidet pedig a DJI topikban tedd fel!
-
Saccco
nagyúr
válasz
buci30 #63670 üzenetére
A telefonos FPV nem FPV, csak egy késleltetett valami.
Emax Tiny Hawk RTF - ez egy elég jó csomag.
BetaFPV starter kit ez is egy jó csomag.
A fenti advanced.
Esetleg egy Beta75X rendes távval.Belföldön nem nagyon fogsz ilyesmit kapni, esetleg használtat vagy mások által drágábban kínáltat.
-
Peaceliker
addikt
válasz
buci30 #63670 üzenetére
Bármelyik racer. Hogy most az whoop lesz vagy 5 colos már rajtad áll. Repidő dolgot engedd el 3p max sztem mind. De whoop hoz pár 100ft az akku és kb 30mp a csere. Nagyobb géphez már inkább 5-7e Ft /akku. Persze azok már 100-150 közötti tempóval mennek konfig függő. Whoop (szerintem) inkább beltér.
11xx konfig még amiből lightba én ki tudok repülni 4p et és ahhoz 2-3/akku. De egy racer megeszi az agyad, hidd el nem is vágynál 10p repidőre -
Geller72
veterán
válasz
buci30 #63665 üzenetére
Lehet nagyobb vázzal, nagyobb-kettes propokkal, 8520 alapokra, acro-képes fc-vel igen virgonc, olcsó, hosszabb repidejű képet összerakni tök olcsón és még forrasztgatni sem kell. A Xiomi MiTu és Telló is ezért repül relatíve sokáig, mert nagy, kettes propok vannak a kefés 8520-on. Ott ráadásul nagy az ön súly és mégis. ezt kevesebb súllyal simán meg lehet építeni. Van itt a fórumon olyan kolléga, aki tud nyomtatni neked bármilyen vázat, amibe pakolhatsz. Mivel a mocik csatisak, semmit nem kell forrasztanod. Kell egy táv és az alapján választott FC. 550-es akkuval simán 10 perc felett vagy és a Tellónál/MiTu-nál lesz egy sokkal jobb géped, ami esetleg acrót is tud, tehetsz rá kamerát és van egy olcsó FPV-tanulós géped is, nem kell az iszapból összemerned a kezdőnek feleslegesen megvett racert, csak mert nem a megfelelő szinten kezdtél..
-
Geller72
veterán
válasz
buci30 #63627 üzenetére
Akkor miért nem a megfelelő topikban kérdezősködsz? Ez egy általános topik, a Dji-nak van külön topikja. (Pont azért hoztam létre, hogy szeparált legyen.) Techikailag egy wifis Spark hoki egy épített, "analóg" racerhez képest, a kolléga erre tett utalást. De neked elég lesz az is, hiszen különösebb tudást nem igényel, lévén szinte minden self-level/hülyebiztos. Felszáll, ottmarad, lejön, ül, fekszik. Hobbira ebben az ársávban ok, én mégsem azt vennék. De ebben az árban igazad van, nincs jobb. Ami nem azt jelenti, hogy ez a legjobb gép, de ebben az árban ez van és kész. A konkurencia a partról nézi az evezősversenyt, már rég bele kellett volna ülniük abba a bizonyos csónakba, de úgy néz ki, hogy nem megy. Amik kint vannak a piacon, azok vagy nagyobbak és még így sem jobbak, többnyire szoftveresen véreznek el. A preorderes gépek még mindig peorderben vannak, ezek szerint valami megint/még mindig nagyon nem ok velük. A Hubsan Zino-t X8SE-t, és az A3-at is megnézném, de ebből jelen pillanatban az A3 egy romhalmaz, a másik kettő is még mindig preorder. A Dji wifis kategóriája meg hiába használná ugyanazt a platformot, kuka az én szememben az összes olyan, ami wifi alapú. Így a Spark/Air is. Rogyásig van a net tragikomédiákkal Spar-terén.
Az Air helyett tutira Pro-t vennék és még abból is inkább az első szériát, mint egy Air-t. (Ugyanabban az árban).
A M2 Zoom bevezető árban volt ~800 euró, ha valaki akkor annyiért vett egyet, az igen jól tette. Nagyon alap hobbinak a Spark elmegy, de nagyon ki kell ismerni a korlátait, mert elég sok van. Mind hatótávban, úgy szinte bármilyen téren kompromisszumos a cucc erősen. Gondolom, a méret miatt is vennéd. Vedd meg nyugodtan, kezdésnek ok lesz, aztán majd továbbléphetsz akár. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
buci30 #63627 üzenetére
Véleményem szerint is sokkal nagyobb élményt nyújt egy "versenygép".
Ok, nevetségesnek néz ki, de mégis azt irányítani szórakozás, és bizony igénybe veszi az embert (és a türelmet)
De komolyra fordítva, a DJI nagyon pöpec gép, de az leginkább arra jó, hogy videót készíts egy tájról, amiben nem sok élvezet van. Vagyis van, de az teljesen más fajta élvezet. Ez olyan, mint a sivatagi homokfutó, és egy krossz autó összehasonlítása. Míg a sivatag dög unalom, addig a krossz autó élvezet.
Persze csak szerintem... Vannak komolyabb gépek is az ajánlottnál, de kezdésnek tök jó tud lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HP notebook topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Baby design smart sportbabakocsi
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest