- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tékozló
tag
válasz
syler123 #60630 üzenetére
Ahhoz képest, hogy az MJX Bugs 3 Prora azt mondod semmi értelme erre a célra, a sima Bugs 3-mal is tudtam jó felvételeket készíteni (hobbi célra elég), csak profi nem lesz soha, és itt még az elemekkel is küzdeni kell közben (szél, nincs magasságtartás és ha jelvesztés van annyi). A gimbalra nem áldoznék, ha már van SJ8, akkor azt lenne jó használni. Nem akarok távolról vezérelhető kamerás felvételt és kameraforgatást stabilizálással, csak ha a drón annyival jobb és még ezek a képességek is járnak mellé.
Ezek után melyik az ajánlottabb, ill. tudom-e alapból az SJ8-at a Bugs 3 Prora rögzíteni? Valamint van még ami számításba jöhet az említett drónokon kívül ilyen árkategóriákban (50e és 150e között mondjuk)? -
Geller72
veterán
válasz
syler123 #60352 üzenetére
Engem visszatart (és ahogy korábban írtam is, szvsz. én befejeztem) az, hogy mindegyik verziót, amit kiadnak, eleve rakás hibával adják ki, ahelyett, hogy kitesztel(tet)nék. Szinte akármelyik verziót nézed meg, mindegyikkel van gond, pedig tanulhattak volna az előző hibákból. Persze ez nem csak erre a termékre vonatkozik, Kínában ez divat. :/. Pedig ha valaki egyszer megégette magát egy cég termékével, utána már nagyon nehéz visszaszerezni a bizalmat. (lsd: Eachine).
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #60176 üzenetére
A Dynamic filtert NE kapcsold ki, mert kikapcsolták mindkét Notch filtert, így leégetheted a motort. Elméletileg kisebb delay mellett jobb szűrést csinál a Dynamic filter.
Én kipróbáltam Notch filter + Dynamic filter kombót - ekkor delayt már rég nem láttam.
Tehát hagyj mindent úgy, ahogy van.PID-et is hagyd békén, mert más az értékek súlyozása. A régi PID-ek már nem jók.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #59929 üzenetére
Csak az elemek fajtája miatt max, de én pl. egyre jobban nem bánom, hogy a Dominator HD3-hoz nem a gyári akkut adták, hanem csak a tokot a 18650-hez, mert azóta kb nem kell tölteni.
. 2 db valóban 3000-es akku van benne, szemben a gyári (asszem) 1db 2000mAh-s akkujával. A 18500 sem fog neked gyakran lemerülni.
. Persze az ilyen 11 ezer mAh-s kamukat el kell felejteni. A méret itt is lényeg, az xlite-ba 44x18mm-es jó. Ha már 2x2000-es akku lesz benne, egy időre elfelejtheted.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #59927 üzenetére
Abból is lesz majd V2 plus V2 verzió.
. Ha én összeadom a flysky vevőimet, akkor ott vagyok, hogy megéri az Xlite-hoz multi modult vennem, mert ha le kellene cserélnem mindet, az legalább annyi lenne, mind maga a modul.
Onnantól meg kb már mindegy, milyen vevőm lesz.
.
Nem mellesleg a walkera devo 7-hez is van ilyen modul és aztán onnan mindent visz, mint a piros hetes.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
syler123 #59885 üzenetére
Nekem kb ugyanannyira megy a Jumperrel az e011, a Snapper, a BoldClash, a BeeCore lite és a BetaFPV lite fc is. Kis különbség van, abban a sorrendben ahogy írtam (legtávolabb - legközelebb).
Mi az a jitter?
Nekem 2s/2200mah/8c van benne.
Én meg azt vettem észre, mitha régebben messzebbre tudtam volna repülni.(#59888) Gh0sT: Köszi, de csak magára a vázra gondoltam.
(#59895) csmat: BG-on 23k szokott lenni, de ki lehet fogni akcióban. Nemrég 11k-ért vettem. Alin meg 100$ fölött van az ára.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #59892 üzenetére
Akkor xlite és plusz modul, vagy taranis szintén, az meg is van kb 250 euróból, xlite meg 160 körül, modullal. Bár jó lenne hozzá még a 900-as LR modul is, ha már..
. Minden be tud szarni, sajnos ebben az árkategóriában ez van. Nem véletlen, hogy az irange is csak 51 euró most. Xlite lesz nekem is, elegem van a szarakodásból. A Flysky FS-i6X-nek olyan szinten gagyi a gimballja, hogy ha nem lett volna olyan jó áron, nem vettem volna meg. Majd vmi géppel eladom ezt is. Az ideafly távja gyakorlatilag ugyanaz, mégis ég és föld a különbség. Az irange multi távja is egy fos. Elég volt. Írhatnának az Xlite tulajok, milyen a cucc. Többeknek van itt, kértem anno hogy ha vannak tapasztalatok, jöhetnének a topicba.
.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #59885 üzenetére
Nem azt feszegettük, ha jól rémlik, hanem, azt, hogy a Jumper fasza e?
. De hiába lesz jó valóban az, ha a vevőd meg szar. De én alapvetően erre írtam, amit.
.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #59844 üzenetére
A Jumper is állítható, mint nekem az Irange. Teréz azt mondta, hogy a Flysky i6 tud kb 50-et. A Jumper meg az Irange 150mw-ot tudnak elviekben. És gyakorlatban sem rosszak. Az S7-el azért nem tudok neked tesztelni range-t, mert a snapper vtx-e miatt sokkal előbb eldobja a képet, mint ahogy a táv megtérdelne. Viszont ha hazamentem, csinálok egy LOS tesztet majd, ott kiderül hogy meddig bírja egyik és meddig a másik. Ugyanazzal a géppel.
-
DAni198
csendes tag
válasz
syler123 #59829 üzenetére
Pont a nézegetést szeretném elhagyni, most is így csinálom.
A csatlakozókártya kérdést a töltő kiválasztása utánra hagyom, akár építeni is tudok egyet.Többféle állapotú akkum van, a soros és párhuzamos kötést majd ki kell sakkoznom ha többet akarok egyszerre tölteni. Itt jön képbe a rugalmas balancer képesség.
-
fape
senior tag
válasz
syler123 #59760 üzenetére
Ha jól emlékszem virtuális soros portos. Én is azt tervezem, hogy ellövőm mind a 3 uartot: fport, gps és smart audio. Talán a gps-hez kapott csati még jó is. Max a kábeleket kell felcserélni a végében.
(#59756) Teréz Atya: Köszi
, kicsit régen olvastam már az inav GPS and Compass setup-t. Tényleg tudja automatikusan sőt már a Galileohoz sem kell u-center.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #59683 üzenetére
Ahogy látszik is, egyáltalán nem tudja mindenki. Sőt, aki nem "belső körös" az egyáltalán nem tudja. És mivel a belső körösök meg nem fogják ide kiírni, így marad ez. :/. És ez is több a semminél.
. Amúgy én sem tudom. És facsém sincs.
. Van viszont használható kuponkódom, amit ki is lehet írni.
. És nem fenekel el rendi érte, ha kiírom.
-
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #59449 üzenetére
Az nrf24l01 modul 3,3V-on működik. A kérdés az, hogy a távirányító a PPM jelet milyen feszültség szinten használja. A korábban linkelt YouTube videó alapján szerintem 3,3V-on megy az is. Ami azért jó, mert akkor nem kell megváltoztatni a jel méretét.
Közben megkerestem még egyszer a videót 1-1-ben rákötötte a figura a belső PPM-re.
Szerintem csak az arduino-t kell összekötni az nrf24l01-gyel, betáp 3,3V plusz a PPM 3,3V és kész. Lehet, hogy a csatornasorrendet babrálni kell. -
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #59445 üzenetére
Az egyik megoldás az amit Gh0sT is említ. Ki lehet kommentelni, de jobb ha kapcsolóra teszed. Disarm és arm után kikapcsol, addig amíg nem emeled a gázt egy bizonyos szint fölé.
A másik dolog, ami segített a pattogáson, az a motor curve 8k, viszont így valamennyi erő elveszik vagy inkább más lesz a gép karakterisztikája.Goebish modult építettem. [link]
Ezt a programot kell az arduino-ra feltölteni. Az nrf24l01 ino fájl tartalmazza az összekötéseket is.Azt mindenképpen ki kell találni, hogy a belső ppm jel mekkora feszültség mellett működik.
Szerintem is a 3,3V kell neked.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #59382 üzenetére
A motorok nem azért hullanak, mert lekerültek a motorvédők, hanem mert felment a betaflight, helyre raktam a PID-et és most már fél méteres lyukakba küldöm a gépet. BTW pont motorvédővel is nyiffant meg motorom.
A csapágyak 2204 / 2205 mociknál 99% 3X8X4mm-esek, kétoldali fémvédelemmel. - > 693ZZ
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #59336 üzenetére
Ahogy Teréz Atya is mondja van ott minden, ami kell.
Mondjuk csak PPM kell neki az meg jön ki a trainer porton. Esetleg PPM és V+GND.
A sima antenna nélküli elvileg 250m-t tud, ehhez képest az antennás 1000m-t. Ha ebből indulunk ki, akkor 4-szer akkora távra lesz jó, mint amit most bír neked.
Nem mentem még sose olyan messzire, hogy jelet veszítsen, így nem tudom mi a határa.
Google maps szerint 66m az az egyenes ahol reptetni szoktam, ott nem veszett még sose.szerk.: Azt nem tudom, hogy kell-e logic level switch a flysky-hoz.
szerk.: Csatornasorrend állítható? TAER-re?
-
-Ronnie-
csendes tag
válasz
syler123 #59321 üzenetére
de kell még az usb-s flashelő kütyü, az is 3dodó és még mindig kétes működik-e (ha jól láttam ebből is volt több fajta). Nekem megéri ha nem kell vacakolni vele, csak összedugom aztán hajrá.
...már ha megy a i6x távval. Mert ha nem, akkor ez volt a legdrágább megoldás.
-
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #59208 üzenetére
2:30as repido mellett szobában kb 3.4 v ig merül mindkét féle és 3.7-3.8 ra szedik össze magukat. Akku gyilkos üzemmódban (mentem amíg már alig vagy nem is emelkedett) 2.8 ig mentek le és 3.4 re jöttek vissza. Ezt az üzemmódot egyik gnb 3:30 ig bírta charson 4p ig,de az tán melegebb vt. Ezt a módot többet nem tesztelem, mert baromság, akku sem köszöni meg. Mivel van 15db akkum sztem 4.2 re töltöm majd mind és 2:30 at repülök az tök elég repidő és akkuk is meghálálják majd
-
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #59208 üzenetére
Gnb ket használtan vettem de elvileg 5 start van bennük. De sajnos feltoltve voltak tárolva. Egyik most töltés közben meg is puffadt, pedofília töltő 4.33 körül állt meg, szal nem töltő hiba.
Amúgy ez az olcsó gagyi 6 csatis töltő, egyelőre úgy fest csak a ch3 tölt túl az 4.37 nél áll meg. Többi csati inkább 4.33 körül áll le ami nem baj -
Geller72
veterán
válasz
syler123 #59177 üzenetére
Nekem ugye i8X-em van, ami szoftveresen ugyan az. Előre szólok, hogy szokni kell, viszont ha megszoktad azt mondod, hogy eddig miért nem ezt használtad. Szerintem. Magyar nyelvű menü, hogy csak az alapokat említsem.
. A bindelés tök egyszerű, nem kell ki/be kapcsolgatni, sokkal jobban kézre szabható. Gondolkodom én is rajta. Ha nem vettem volna meg ezt, most tuti hogy vennék egy ilyet, mint amit te akarsz. De mivel erősen hajlok az Xlite fele, lehet, hogy váltani fogok arra, a multi ott is adott lenne a long range mellett. De nagyon gondolkoztam rajta, hogy megveszem a Jumpert.
.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
syler123 #59100 üzenetére
Erre gondoltsz?
Lehet akkor az ugyanaz a szoftver, mint nekem.
NFE-t nem próbáltad? -
Jackal2
senior tag
válasz
syler123 #59077 üzenetére
Olvasd el róla a tesztet itt.
Más:
Végre kölcsönkaptam egy Hubsan H501S- és hiánypótló jelleggel megírtam róla az elemzést.
Más 2:
- láttátok hogy a Helifar árul 4 cellás 1300 mAh 100S racsing akksit? -
Geller72
veterán
-
fape
senior tag
válasz
syler123 #59022 üzenetére
Azért BG-n is a $11ből még lejön 20%nyi ponttal és már is csak $8,8 ahhoz képest már annyira nem kevés a $6,5.Plusz az alis értékelések is jók hozz. Ennyiért már megéri megvenni még ha csak összehasonlítás véget is. Sztem rá is próbálok. Ha meg hamisítvány/nem működik akkor vissza lehet kérni a zsét
-
fape
senior tag
válasz
syler123 #58978 üzenetére
Én végül a BN-220 mellett döntöttem. Ár ugyan az, M8N benne volt a nevében (180-nál nem láttam), több volt a review, Teréz Atyának is az van. Bár a BN-180 van megemlítve az inav wikiben még a BN-880 mellett.
Nagyon merem remélni, hogy valamikor az táv-vevő kommunikáció elején történik meg a failsafe infó csere, vagy esetleg periodikusan. És nem akkor amikor már nincs kapcsolat
-
kriszbon
őstag
válasz
syler123 #58943 üzenetére
Nekem is van Racerstar BR2205 motor az egyik gépen([GEPRC KX5]) csak az 2600KV , úgy 2000 körül volt darabja, és nem olyan rosszak.
Igaz én még sokat nem repültem velük, de nem vettem észre hogy nagyon rázná a gépet.
Ja amúgy talán te mutattad a múltkor(vagy nem tom ki) GB oldalán azt az olcsó motorokat (1800/2db), én vettem belőlük kíváncsiságból, de még nem lett beépítve, csak szervo teszter-el pörgettem meg, és elég jól pörögnek, majd kiderül hogy mit tud a valóságban. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
syler123 #58881 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Én semmit nem raktam alá, de nem is tudnék. Max egy papírlapot, annyira felül a kamera az fc-re. Parázok is eléggé, hogy zárlat lesz, kell tennem oda valamit.
Valszeg ebből a szempontból is az lenne a jó, ha teljesen kitolnám a kamerát. De akkor nincs védve, így meg nincs értelme a canopynak. -
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #58792 üzenetére
Beware!
Ne feledd, hogy ha átállítod a lapot SBUS-ra, akkor legközelebb, amikor az akkut csatlakoztatod csak az első 2 másodpercben tudod flashelni a lapot (törölni).
szerk.:
Nem szívatás. Sajnos nincs több felhasználható kimenet, így muszáj erre az egyik programozó pin-t használni. De nem gáz a dolog. Rádugod az akku-t és egyből rányomsz a törlésre és készen is vagy. -
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #58789 üzenetére
NFE után mondom, még nem megy az ibus. Egyébként benne lenne, hogy bekerüljön a támogatás a szoftverbe.
Sajnálom, hogy nem jön össze a dolog. Nekem a Turnigy 9X-szel és a Taranis-szal is szépen működik a saját gyártású multimodullal.
(#58790) Teréz Atya:
Az frankó. -
Geller72
veterán
válasz
syler123 #58354 üzenetére
Abból a kamból nekem is van pár, a gb-ről akciósan vettem még akkor, és nem is bántam meg.
. Ahogy a töltőt sem, még a telefonom is arról töltődik.
. Az XT 60 input miatt kint is faszán használható.(Ultrafire, a sky rc gyári tápjával, amit a B6 minihez is használok
)
-
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #58354 üzenetére
most már lesz minden a "pro" cucchoz, most nem veszek mellé még ilyen diy cuccokat is...főleg hogy így is sok gépem van/lesz.
stlink et lassan bevetem, mert fs vevő még buta, kell neki vmi faja fw
viszont lst kamera ma csalódást okozott...hozzá teszem csak a kamera része, mert adó része odalett, az egy másik kam adója. de a lényeg, hogy ma verőfényes napsütésben nagyon kaki volt, nemtudom miért
-
Peaceliker
addikt
-
AMDaZERG_1
senior tag
-
molnigee
aktív tag
válasz
syler123 #58107 üzenetére
Az új toysho, a toyho, de ez is csak 7%
A toysho is megy amúgy, de már csak új reghez, és ott 11%-ot ad
És van affiliate6 még, ami nem csak RC hanem bármi except ami nem
Ja meg az EUTOYS8, ha eu raktáras rc cuccot rendelsz, 8%.Ha kell valami kupon, szóljatok
Ja, és drónarénán pont ma raktam ki GB-s kuponokat...
-
kriszbon
őstag
válasz
syler123 #58072 üzenetére
Nekem a nevesebb gyártó antennája (Aomway) sem szerepelt jobban mint a másik(sőt...).
A piros meg azért olyan színű, mert másfajta, nem áll ki tüske belőle, tehát nézd meg neked melyik kell.Amúgy nálam a [Skyzone] antenna jobban szerepelt mint a másik 2-ő típus, de hogy miért ne kérdezd.
-
ezoltan
tag
válasz
syler123 #58010 üzenetére
Igen,szerintem is így lehet.
Könnyű megszokni azt a minimum fél kilométeres játékteret amiben az ember a legnagyobb természetességgel szárnyal önfeledten.Mindettől függetlenül biztosan remek dolog ez a kategória,számomra élmény olvasni mikor megy ez a whoop-téma.Viszont a hozzá elengedhetetlen tudás illetve egyáltalán,az érdeklődés hiányában nálam biztosan kimarad.
-
Gh0sT
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged