- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Olyan nem volt ami 39-et vagy 40-et mutatott? Mert az dBm -ben mutatja.
Aux Channel-nél a távban melyik csatornára teszed az SNR-t? Itt a videó, ha jól csinálod akkor működnie kell.
Milyen firmware van a távon, flyplus? Gyárilag szerintem nem is tudta az rssi-t...Amúgy ha jól olvastam és értelmeztem az i6X RSSI-nek alapból a Channel7-et használja.
Ilyen nincs, neked kell beállítani melyik legyen az SNR, vagyis RSSI, márha ennek a távnak bármi köze van a sima Flysky I6 hoz, olyanom volt. -
fape
senior tag
Lehet még az rssi_scale-lel kell játszani. Változik/csökken az 49% ha messzebb mész vagy pl berakod a távod a mikroba/egyéb szigetelő helyre?
-
Teljesen elvesztem... CrazyBee F3 FlySky FC-vel csak akkor van RSSI értékem ha a BF-ben az RSSI disable-re állítom. Egyéb csatorna esetében örök 49%.
A BetaFPV FC + RX2A Pro kombóval pedig vagy örök 0% (disable), vagy ugyan úgy 49%.
Amúgy ha jól olvastam és értelmeztem az i6X RSSI-nek alapból a Channel7-et használja. Ezrét nem tudom beállítani a channels menüben külön.
Ez egy bazi nagy rejtély...
-
Johnny_vT
senior tag
SNR vagy Error módba kell tenned az egyik csatornát és utána Betaflight-ban elvileg meg kéne jelennie annál a csatornánál egy 2000 körüli, kissé folyamatosan változó értéknek, ami maga az RSSI. Utána válaszd ki ezt a csatornát RSSI-nek BF-ben és állítsd be OSD-re a kijelzést. Ez a menete. Ha nem működik továbbra sem akkor talan rossz a firmware, talán nem tud RSSI-t a vevőd, vagy nem tudom.
Apropó milyen vevővel próbálod? A beépített saját vevő Trashcan-en nekem is fura volt, mert kb 10-20 közötti értékeket jelzett csak ki. Valahol (CLI-ben) lehet állítani a szélsőértékeket azt olvastam, de nem jártam még annyira utána, hogy meg is csináljam.
-
Johnny_vT
senior tag
Pedig mozgathatna
[link]
A videón látod hogy megy egy alap Sailfly 2S-en. Ez ugye kb 70 gramm (300mAh miatt), de 2,5" 2-ágú prop. 85 mm-re 1,5-es 4-ágúhoz igen sok lesz szerintem, nomeg ezek a motorok már jelentős súlynövekedést is okoznak annak a váznak.Minden esetre szerintem rendeld meg nyugodtan, ennyiért ajándék. Még csak nemrég jött meg az enyém, de majdnem vettem még egyet amilyen olcsón adjáj most
Ha meg ne tetszik a dolog könnyű lesz elpasszolni.
-
mrbig
csendes tag
Nekem tavasz óta van egy commander v1-em, alapvetően teszi a dolgát, de két dolog azóta is zavar:
- nagyon nehezen akar átváltani a diversity a két antenna között. Megvárja míg teljesen hangyafoci lesz a kép, majd vár még 1-2 másodpercet, hogy biztosan leessek majd ekkor átvált a hibátlan képre. Más is megerősítette ezt a jelenséget, de valahogy a tesztelők kihagyják, lehet nem érint minden verziót.
- az arcpárna szövet borítását állandóan elengedi a ragasztó. Cserébe kapásból kettőt adnak, de javaslom az utánrendelését, vagy egy jó szövetragasztó beszerzését.Amúgy a kép rendben van, viselni kényelmes, az én fejemre jól illeszkedik (M-es sisakot hordok), az ipd viszont lehetne szélesebb, nekem max álláson jó.
-
Johnny_vT
senior tag
Szar az idő, még nem tudtam élesben tesztelni. A dobozt vagy a linken látható módon teszem a szemüveg tetejére a pántba bujtatva, vagy a fejpánt hátsó vastag részére varrom rá. Egyelőre marad elöl fent, mert lusta vagyok varrogatni. Bőségesen elég a vezeték, direkt úgy vágtam. Mondjuk levéve a párnázott részt nem lehet túl messzire vinni, de ez benne volt a pakliban.
-
Johnny_vT
senior tag
Tegnap befejeztem mindkét szemüveg 18650 modját. A Tobyrich TR1 EV800D bele nekem is ugyanígy néz ki mint nálad a képen. Rámértem multiméterrel és bizony bizony csak 3.7V az akksi. Ergo szerintem ez két párhuzamosan bekötött 1200mAh cellát tartalmaz = 2400mAh. Átalakítottam a 18650 tárolódobozomat is párhuzamosra (hogy így 7000mAh legyen az összeg
) és zokszó nélkül ment vele a Tobyrich. Szóval rejtély megoldva!
[link]
-
vandor01
senior tag
az erosebb motor mint masik 1102 (pl DYS 1102/10000KV) nalam volt belole mert multevben vmi 1500ft ert szorta a BG van piros es vilagos kék szinben.... tulajdonsagai....
elégé ehes motor egy egy punchra jon a VOLT drop
a szoknyaja 1,5mm-el hosszabb mint a DYSnek... akkora a harang rajta mint a Full Speed nek a 1104nek a suly ertekek a kovetkezokDYS 1102 = 3,6g
Eachine 1102 = 5gramm
FS 1104 = 5,1gramm65grammos Elfet 2 collon hajtottam vele....
szoval az eachine egy 1104-as erossegevel bir csak a magas KV miatt jobban falatozik.... birni fogja az erosebb propot AVAN etc.... akar 3S-en is de gyorsan fog melegedni!
gyarilag 2S-ig ajalnjak......a jo ára miatt erdemes lehet megveni en inkabb a FS-t preferalom mert 3S-re is ajalnjak
-
Peaceliker
addikt
nekem drágább mocik is ilyenek, de jól repül...nemrég kicsit fura lett (ez a 75 ös gépem), most össze nyomkodom őket és megint jó lesz egy darabig
(#67379) vandor01
újabb 12a fc k elég vaskosak már
(#67380) Directors
nem volt még ilyen gépem
de ha 40mm akkor kingkong 1545, án azt 2 ágúra vágva használom bl gépen és faja -
vandor01
senior tag
sajnos ez ilyen hobby..... de valaki elvezi az épitést es keresni az adott géptipusbol a legjobb megoldast ami birja a gyurodest... hasznalhato összetevokbol legyen épitve ami nem mindig jelenti a draga kinai brandelt alketreszt....
de ez sokba kerulhet.....egy-egy géptipusbol joparszor neki kell futni mire osszeáll a hasznalhato konfig! akkora a kinalat es a kinai hazugsag meg ferdites na es a fizetett bloggerek ajnározása hogy nehez kipecazni a tutit.... mire meg van eltapsolhat az ember parszaz jurot ami a kukaban vegzi.....
aztan van olyan géptipus ahol a nagyon gyenge minoseg miatt sose lesz jo megoldas igy jartam a BAT100-as géppel.... mire meg lett a technikailak használhato konfig ra kellett jonnom hogy 1S-el repulni hááát? FOS..... a 2S meg elfustol.....
de azert erre a nyarra osszejott par konfig ahol csak propellert kellett cserélnem azt sem soxor mert a 2" es 2,5" AVAN propok igencsak strapabirok..... asszem talan csak 1 VTX-et cseréltem pedig a szezonban minden masnap reptetes.... beleugrott az aksikba a 70-100 ciklus igy mar se a szemcsi se a gépek aksijai sincsenek a topon!
Viszont
vazam se tort
motorom se esett szet pedig van meg multevrol 1104-es is jopar
tornyom se fustolt el
fara is csak 1x akasztottam de leesett
kukoricasba is 1x esett le de topik kollega segitett megkeresnidrama nélkul mult el a nyar......
nezem a fogpiszkakat..... fajentos konnyu gépek....
de megint egy gyengus koncepcio amit keszen lehet kapni azzal tuti lesz vmi gebasz.... gyorsan torik a vaz..... fustol el a papirvekony AIO FC...... szakad szet a konyitett a kb 3-4grammos motor......
ha épitenék belolle pl 2,5"-st akkor dupla carbon vaz..... erosebb motor..... acelcsavarok az FC-hez.... azt igy a kb 50grammos gép sitysuty annyi lesz mint vmi normal gép sulya 70gramm.... akkor ez már egy dagadt fogpiszka....ilyenem meg már van
de ertem én.... a fogpiszka konnyu es gyors legyen
de az sajna nem egyenlo azzal hogy strapabiro is! -
Peaceliker
addikt
Told vissza a tengelyt. Amúgy annyi a trükk hogy prop cserénél ki kell támasztani a tengelyt. Illetve majd cserélni motorokat ertelmesre.
Ebben a méretben 2 választás van. Vagy ez, hogy a tengely kicsúszik vagy hogy van felül rajta c clips ami miatt meg ott gyengébb és törni tud.
Ha ilyesmi mókákat (meg sűrűn hulló elektronikát ) nem csípi az ember akkor irány 5 col, ott ezeket már jobban kinőtte a hobby -
Johnny_vT
senior tag
Na ezért váltok 2x18650-re párhuzamosan bekötve :D 6000mAh 3,7V elég lesz egy darabig. Ha mégse, akkor a külső tokban 5 másodperc alatt cserélem és mehet tovább
Ja igen, még valami. Nektek is ugrik egy nagyot a kép a Toby-ban amikor egyik antennáról átvált a másikra? Engem ez szörnyen zavar, mert akár 1-1 másodpercnyi vakon repülést is eredményez. Eddig nem tudtam, hogy az orientáció, a manőver, a távolság vagy az antennák okozzák-e, de tegnap a Pro58 első tesztjénél (Pirx 2.0-val) asszem rájöttem, hogy ez bizony maga a szemüveg volt. Pro58-nál az antennák közti váltás olyan mint amikor a két képet átfedéssel egymásba mosod. Látod továbbra is élesen és zaj nélkül amit kell, de a háttérben enyhe szellemképpel egy pillanatra megjelenik az éppen leváltott antenna képe is.
Magával a modullal egyébként teljesen meg vagyok elégedve, kb 150 méternyi sűrű lombú facsoporton úgy átlebegtem, hogy a kép végig tükörtiszta maradt. Aztán belekanyarodtam egy faágba és lezuhantam :D -
Directors
senior tag
Köszönöm szépen mindenki segítségét és tanácsát ! Akkor a Boldclash b03 pro lesz. Ez ugyan olyan oldal mint a bangood ?
Kezdésnek szerintem jó lesz ez. Később majd lehet kicsit tovább lépek. Bár később sem szeretnék 50 ezernél többet az egészre költeni. (Mondjuk ezt lehet hogy csak most mondom, aztán kitudja.
)
-
Peaceliker
addikt
nekem ilyen van
szuper szerintem, ügyesen tölt, gyorsan és micro usbről is lehet etetni ami meg van mindenhol szal tápot nem is kell hozzá hordanomén sima lipo töltőt vettem így nem esem kísértésbe és nem töltöm HV ra az akkukat azt úgysem szeretik
-
DJGABI
addikt
[link] itt van készen 6S -> 6*1s
ez meg 2S-hez: [link]
de akkor viszont már én se totál nem értem, ezek mitől jobbak? most akkor a parallell boardok nem így vannak vezetékelve? szerk: ja hát persze nem, van amelyiken több darab 6S csati van, az nyilván nem viszi át 1db 6-os vezetéken mindegyiknek celláinak az infóit.
-
Peaceliker
addikt
-
Saccco
nagyúr
-
SpydeR3412
aktív tag
Jaja a hx100 egy nagyon fain kis gép. Mondjuk én 2s-en sztem ki sem próbáltam. A 65mm-essel meg tényleg jól meglódul, hát még a 2.5" Avannal (de szerintem azt meg már nem birja az fc hosszú távon). Bár vannak hibái.
Amit próbáltam 85x-et az szerintem még a sima volt, de nekem nagyon tetszett. A pro meg videók alapján tűnik jónak. Engem csak a 2s miatt tántorít el. De volt 85-ös vázban már elég sok fajta techikám, és azzal is lehet csapatni, meg védve is van a cucc.
3s igazából csak kintre indokolt, nagyobb területen. -
Peaceliker
addikt
hihetetlen jó a hatásfoka.
persze erősebb egy 1103, de kell-e?ha érdekel vágatlan, igénytelen, nem yt ra való dvr akkor küldök róla mit tud a 8500kv.
amúgy meg nem túl nagy kertben repültem sailfly al és marha jó...mondjuk fogy a prop és kényelmesebb turtleözni ur85el, de néha inkább azzal tolom mert éelem hogy nagyon megy
-
Peaceliker
addikt
ur85hd 3s en sztem füst, mint legtöbb 5A FC s cucc
75mm 1103 al kakesz, legalábbis nekem nem jött be
mondjuk 1102 vel raktam össze egyet, de az sajna csak 10kkv és 2s en nem volt túl harcos (szarul sem ment, de parkba kevés vt), de 2db szottyad 1s 550es akkuval hosszú-hosszú padló gázokkal 3p et repült
13500kv val még lehet adná isha legolcsóbb kell:
sailfly-x 66usd, ur85 váz meg egy tetszetős canopy (mobula pnp lenne pl), 2" avan prop és csókolom...80usd kb
szerk: vagy egy larva 88 ért oszt abból ordenáré cuccot lehet rittyenteni
-
Saccco
nagyúr
Shutterbug85 - Mondjuk ez alapvetően épített, de a BetaFPV Beta85 Pro 2 a bolti verziója, utóbbi tesztje a kitaláló csatornájáról.
Én is most erre megyek. Vettem egy UR85HD-t, a HD kamera helyett kap egy Foxeer Predator 4 Nano-t vagy Runcam Racer Nano-t és voilà.
Az SB85 kifejezetten 2S.
szerk.: Az UR85HD valamivel gyengébb, mint a Pro 2, de többet is megy egy töltéssel. (1102 @9.000kv vs 1103 @11.000kv)
szerk.2: UR85HD kuponnal ~$112.
A Beta meg ~gyorsan ideér (kevesebb mint 2 hét, futárral). -
Peaceliker
addikt
osd mit mutat olyankor, rendes feszt vagy be is esik a beállított érték alá?
1s géppel az hhető hogy pikk pakk 3.5 alatt vagy. Vedd le a riasztást 3.2 re. De ha azt is hamar eléri akkor kevés az akku oda.(#66942) Johnny_vT
meg kell szokni a gyors disarmot.
Nekem amúgy mindig aktív az air. Beltérben annyi zavaró, hogy amikor koccanok nagyon ideges lesz tőle(#66944) SpydeR3412
viszont a kk1545 az fogy rendesen
-
Johnny_vT
senior tag
Az air mode-dal csak óvatosan! Faágnak ütközve, bármibe beakadva, leszállásnál földet érve óriási ampereket tud rászabadítani az ESC-kre és motorokra, hiszen a korábbi irányban és állapotban akarja megtartani a gépet. Ergo ha gyengélkedik az akksid vagy bármely más komponensed, akkor soha ne repülj kizárólag air-ben, hanem mindig 3-állású kapcsolón legyen és egyből nyomd le ütközés / landolás idején.
-
fape
senior tag
Mennyire kell részletes magyarázat/okoskodás az airmódról (úgy is régen írtam már ide, ilyet)
tldr: airmódnál alacsony gáz értéknél is aktív a (pid) szabályozó, így nem zuhan a gép mint egy kő. Még airmód nélkül vagy leállnak a motorok (motor_stop) vagy ugyan olyan értékkel forognak (min_throttle): nincs semmi kontroll a zuhanáson.A legegyszerűbben úgy tudod kivédeni, hogy kapcsolóra rakod. Pl egy 3 állásúra.
1. állás disarm, 2. arm, 3. arm+air. esetleg 1, acro, 2 acro+air, 3 horizon/angle+air -
Szancsó
aktív tag
Nekem pl. adtak hozzá leszedőt, de ha azzal sem megy (nem egy világbajnok konstrukció), akkor egy kb. 1.5mm vastag és 8mm széles fémmel szoktam benyúlni a prop alá egészen a tengelyig, majd a lapot elforgatva az leemeli a tengelyről. ( Ezt nem túl szemléletesen írtam le, de remélem érthető. Lehet egy csavarhúzó is megteszi, konkrétan egy körömcsipesz kihajtható részét használom erre
)
-
SpydeR3412
aktív tag
Sehol nem fogják írni, hogy fontos a hv.
Mindenképpen hv-t érdemes, már csak azért is mert kb azonos árban mozognak. Ha van rá lehetőséged és kedved, akkor több energiát tudsz benne tárolni. De számomra az igaz lényeg a nagyobb c érték.
A Best buy aksit valószínűleg megvetted már. -
DJGABI
addikt
az érdekes, mert nálam tényleg baromi keveset bír... tegnapelőtt töltöttem, tegnap kivittem, 2 akku kirepülése után -1 csík... lehet valami halott akkuval kaptam
de ev800d akkunak tűnik [link]
csak tényleg lassan ha összeadom mennyit költöttem arra hogy olyan legyen mint az eredeti lassan kijön a 800d ára is (antennák, most akkor akku? inkább marad a powerbankos megoldás)
-
mrbig
csendes tag
Én a távon állítottam be magamnak egyedi gázgörbét.
Úgy csináltam, hogy megnéztem, milyen gázállásnál lebegek nagyjából, majd ezt felhúztam középre, és ott jól ellapítottam. A jobb szélen meg felmegy meredeken fullgázra, ha hirtelen erő kell.
Nekem ez nagyon sokat segített, hogy stabilabban tudjam tartani a magasságot.
Mondjuk én deviationt használok, de úgy látom, hogy i6x-en is lehet ilyet beállítani.
-
SpydeR3412
aktív tag
Én 2s-el ki sem próbáltam.
Minek csökkenteni? Kevesebb gázt adj neki. Vagy egy 450es aksival már lomhább. Vagy lehet vágni a proppokból. De úgy elvész az élvezet, számomra legalábbis. 3s 300/160c-s aksi, 65mm-es proppal, full gázon, talaj közelben már csőlátást eredményez.
Am esetleg fpv race store-on találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Stellar Blade
- Sweet.tv - internetes TV
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest