- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz
sketchifun #41095 üzenetére
Nem jó a logikád. Semmit nem fogsz nyerni vele ezen a szinten ha 2600KV-s motort veszel rá (lehet nem bírja az ESC, de ehhez tesztpad kellene). Én azt a szar akkut vágnám ki és ahelyett vennék egy olyat amit tovább tudnék vinni egy másik gépre. A 25C vicc, versenygépre 50 C alatt fel sem érdemes rakni, de legyen inkább 70.
Ebben az Eachine mindig is gyenge volt, de aztán a mikro gépeknél rájött, hogy folyamatosan potyognak le, nem véletlen hogy 80C akksival adják az Aurora modelleket (ami ugye Aurora RC valójában, de átbrandelik az Eachine-nek).
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
sketchifun #41095 üzenetére
Szerintem a motor / ESC cserét egyelőre hanyagold, mert akkor az akku lesz a szűk keresztmetszet. Nekem 2 számmal nagyobb a KGB project és bizony már a 70C grafénes Infinity is néha kevés, pedig az már 22 dolcsi.
Nekem iSDT SC-608-am van és PC táppal hajtom 12V-ról, gond nélkül.
-
Jackal2
senior tag
válasz
sketchifun #40999 üzenetére
Én is reagálok Terézatyás stílusban. Nekem kb. a 10. töltőm van éppen, mondom mi a tapasztalat:
- 2S gagyi töltők mind szarok, a B3 mini is. Akarok majd nagy gagyi töltő tesztet csinálni, tegnap pont töltöttem egy kört, hát volt ott mindenféle fesz érték, 8,23-8,50 között meg olyan cellaszórás hogy sírva fakadsz (4,25/4,15 meg hasonlók), szóval ezek kb. arra használhatóak, amire én is használom őket: FPV szemüvegbe és ennyi
- iMax B6- ne vegyél, nagyon kevés az 50W, kb. fél év alatt kinövöd, inkább a B6 mini, de szerintem az is kicsi
- iMay B6 másolatok: B6AC és B680W:
B6AC: az elsőnek valami elolvadt a NYÁK-ján, ugyanis ezek is gyakorlatilag 50W töltők, de a kínai ráírja a nagyobb számot oszt menjen, elektronika meg engedi, ettől rohadt hangos, ráadásul tönkre is megy
B680W: ez egy fokkal jobb, tényleg tudja a 80W-t csak melegszik, ebből kettő is van, az egyiknek megmakkant a tápegysége, de egyébként lehetne külső tápról üzemeltetni, csak a csati valami 2A-t bír, az meg azért eléggé kevés. A másik gond nélkül üzemel, tegnap is töltöttem vele 4.5 A-val, rendben lehoztaSzvsz. szerintem mindegyik kicsi, én valami duál kimenetes cuccost vennék, vagy ISDT termékeket (abból is van kettő, csak még nem vettem tápot hozzá), mert azok nagyon jók (cserébe drágák). Ami az ISDT 608 mellett szól, az hogy:
+ mér belső ellenállást is
+ tölt LIHV-t is
+ firmware upgradelhető és jönnek hozzá a frissítések is
+ terepen is használható, mert rakhatsz rá akksit, ami bemenetként funkcionál (alacsony C értékű nagy kapacitású 3S a legolcsóbb)
+ jó minőségű
- drága
- nincs benne tápegység és a bemenet is XT60, tehát át kell forrasztanodHa nem akarsz szarozni és sok a pénzed, akkor vehetsz olyan ISDT-t, amiben van belső táp és duál kimenetes 300W-os, illetve vannak quad kimenetes cuccok is. Ha spúr vagy, bohóckodhatsz PC táppal, csak ott az a gond, hogy az okosabbak, ha nincsen 5V, akkor letiltanak stb...
Vannak direkt külső tápok is töltőkhöz, amik sokkal olcsóbbak csak szerintem azok ótvarok
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
sketchifun #40999 üzenetére
Egy CW + CCW motort érdemes meg egy ESC-et és egy alsó lapot.
Elég sokan kérdezték privátban, így ezt bemásolom ide is:Töltőkkel kapcsolatos tapasztalataim:
1. Eredeti SkyRC B6 mini - tök sirály, de kell hozzá egy 15V-os táp
2. iSDT SC-608 - jó kis picur, írtam róla tesztet. - Ehhez is kell táp, volt róla eszmefuttatás valahol a FB falamon.
3. Eachine Gemini - ne, ne és NE! Erre is van tesztem.Akkuból 3S-nek elég valami 45C zop power. Max 1-2 esni-kelni, aztán egyértelműen 4S Infinity Graphene 1300-1500mAh.
Ha olcsóbban akarod megúszni, akkor Giant Power Dinogy vagy Giant Power RTF 1300-1600mAh.BTW, most találtam Infinity Race spec Lipo akkukat. Asszem berendelek egy 1500-as 4S 90C-set amint lesz raktáron.
Az akku ment is a FB falamra. -
válasz
sketchifun #40957 üzenetére
Az első RTF(Ready-to-Fly), kompletten kész. Ahhoz csak egy szemüveg kell. 2 fajta létezik igazából: Ami "szemüveg", általában FatShark és a sisak formájú. Én előbbit preferálom, persze ez drágább is. A sisakos legolcsóbb az Eachine VR D2(ez már mondjuk a Pro, sima már nincs), nekem volt ilyenem, de nem szerettem. Holnap valószínűleg megyünk, ha jó lesz az idő. PM-ben egyeztethetünk a helyről és pontosabb időről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest