Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KilgoreTrout

senior tag

válasz Paulie86 #256 üzenetére

Mintha Photoshopban, v imagereadyben lenne beépített slice, ami csinál neked html-t a képből, végülis az se rossz megoldás, de azért arra számíts, hogy nem bizos, hogy ugyanúgy fog majd kinézni böngészőben, mint ahogy megálmodtad.
    Szerintem indulási alapnak nem rosszak a dreamweaver beépített sablonjai, amik lényegében csak elrendezések. Ez eleve css-es, és ha megvannak a méretek, szerintem egyszerűbb ahhoz megcsinálni a grafikát, ráadásul akkor tényleg nem érnek majd nagy meglepetések.
    Ha az oldal hátterét változtatod, akkor css-ben tudsz html tag-eket formázni, tehát pl a háttérnél a body-t célszerű, és akkor minden a htlmben a body-n belül van(tehát az összes látható dolog, arra érvényes az ott beállított dolog, amig felül nem írja vmi alstílus. Ugyanígy szöveghez az alap p tag-nek adj meg formázást, és így automatikusan minden amit sima szövegként (paragraph) írsz, az ott beállítottak szerint jelenik meg, és nem kell bekezdésenként állítani a style-t.

• KilgoreTrout

senior tag

válasz Paulie86 #254 üzenetére

valószínüleg nem a page properties ablakot láttad ott.
    CSS-sel tudsz sokkal több mindent állítani (többek között a div-ek helyzetét, háttér ismétlődését, igazítását). Ehhel kell csatolnod a html oldaladhoz ez css fájt, és azon belül tudod megadni a formázásra vonatkozó dolgokat.
    Van egy CSS-panel, keresd meg, és annak az alján van egy "kis fehér lap plusz jellel az oldalán" ikon. ha kijelölöd a formázni kívánt elemet, és rákattintasz, akkor feljön egy ablak, ahol beállíthatsz neki nevet(ez lesz a stílus neve), megadhatod, hogy külön css-be kerüljön, vagy írja a html kód elejére, stb, és utána megjelenik a stílusok között, ahol jobbgombbal tudod szerkeszteni a page propertieshez hasonló felületen.
    Nemtudom mennyire követhető, amit írtam, de a kulcsszó:css, keress rá neten, olvass tutorialokat, van jópár.

Új hozzászólás Aktív témák