Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Nemváltás: Nyilván befolyásolja a románcokat illetve a csapattársaid hozzád való viszonyát.
Leliana például nem nagyon szívleli, ha gonoszkodsz, Morrigan annál inkább. Viszont nőként Morrigannel azt hiszem nem tudsz összejönni, ellenben Lelianaval igen.A többi dolog viszont nem annyira jó-gonosz döntés, hanem csak két oldal közül kell választani. Mágusok vagy templarok, elfek vagy vérfarkasok.
Maga a játék nagy vonalakban ugyanaz lesz, max a szövetségeseid fognak különbözni.
Persze az általad említetteken kívül ott van még a különböző eredetsztori is, ami még rádob egy lapáttal az egészre. Ott azért már vannak eltérések a játék során.
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Jajj! Ahogy elkalandoztam ott kicsit a related videók közt, hajtásnak indult bennem az újrajátszás csírája. Ha nem épp ma kezdtem volna el az ME2-t a renegát nő karakteremmel, már indítanék is egy második karaktert DAO-ban.
Ha most egy férfi nemesember voltam, aki elsősorban a saját hosszútávú érdekeit tartotta szem előtt, de azon túl igyekezett olyan döntést hozni, ami a többieknek is a lehető legjobb, akkor mit javasoltok másodiknak?
* A fenti leírás egyébként gyakorlatilag tökéletesen a saját személyiségem. A valóságban is ténylegesen arisztokrata család sarja vagyok, és nem titkolom senki előtt, hogy elsősorban a saját érdekeimet nézem, de ha nem ütközik a saját érdekeimmel, akkor szívesen segítek előrébb lendíteni mások ügyeit... Ebben a játékvilágban igen sikeresen lehetett így érvényesülni, a befejezés majdnem tökéletes lett (csak pár apróságről derült ki a végén, hogy hosszútávon kevésbé volt jó, de nem ismerem az alternatívát, lehet, hogy az még rosszabb lett volna...). Kivéve persze az öreg varázslót, mert nekem fontosabb volt, hogy igyak a sárkány véréből. -> Aztán felbaszta az agyam, hogy nem küldött mágusokat. Barátság ide vagy oda, hát veszedelem volt, vagy mifene, nem az én szórakoztatásomra kellettek volna a palotába. Le kéne fejeztetni!
Mennyiben változtat az eseményeken, ha szándékosan gonosz nő leszek?
ME-ben nem sokat változtat a renegát/paragon, ezért dobtam be a nemváltást is... -
janos666
nagyúr
Díjnyertes DAO videó!

Úgy tűnik, kicsit alulértékeltem Leliana képességeit, lehet hurcolásznom kellett volna magammal húsdarálónak, illetve lehet, hogy inkább meg kellett volna "sátraztatni" is, nem Morrigan-t nyomatni minden este. Csak gyűlöltem a hangját, és idegesítőnek tartottam a világnézeteit, Alistar meg beszólt, hogy neki bejön, és hát jó vagyok az embereimhez, ha tehetem.

A "csodaszarvasok" pedig tényleg érdekes állatok. Csak azért toltam fel azt a skillemet, hogy megnyugtathassam az elf néni szarvasát.

(Aztán az Awakeningben hűlt helye sem maradt annak a skillnek! És ha már itt járunk, az alapjátékban mindig megtaláltam a csapdákat, az Awakening-ben soha, úgyhogy azzal is volt valami gáz importáláskor.
) -
thomboy
tag
Megtaláltam a "legszebb" lényt a Dragon Age-ben, egyszerűen gyönyörű :
KÉPOlyan kis küldetésen találtam meg ami benne se volt a Stratégiai Útmutatóban (vagy elnéztem).
-
leviske
veterán
válasz
mar1boroman
üzenetére
Egyszerre mindig egy szellemet üssetek. Ha valaki kezd halál közelében lenni, az fogjon meg egy líriumtélert (vagy mit), a világító üllőket pedig érintsétek meg, mert csak az sebzi a középen lévő kőbigyót.
Soha ne hagyd, hogy a társaid leragadjanak azon, hogy a középső micsodát próbálják ütlegelni, mert az úgysem használ.
Ha sikerült lerendezni, akkor a következő csata folyamán mindenképp igyekezz eloroztatni valamelyik csapattaggal a líriumtélereket, mert másképp halott vagy.

MÁS: Megnyitottam a 2. rész topikját, aki arról akar beszélni, az majd fáradjon inkább oda át.

-
mar1boroman
tag
Kösz a választ.
A semmi üllőjét nem tudom megcsinálni, jönnek a szellemek sorban. Help! -
leviske
veterán
válasz
mar1boroman
üzenetére
Wynne legyen arra állítva, hogy folyamatosan healelje a csapatot, Morrigan pedig folyamatosan nyomjon rá valami terület varázslatot, plusz folyton igyekezzen lefagyasztani.
Alistair üsse teljes erőből
, a szerencsevadászod pedig bombázzon és kenje össze a kardjait és lehetőleg próbáljon oldalról támadni, miután arra kap bónuszt.Az utolsón tiszta Gordon.
Kíváncsi vagyok, hogy a grafikai stílus mennyire fog hasonlítani az utolsón látható emberkére, csak mert ez inkább tűnik eltolódni a TOR féle stílus felé (persze jóval részletesebb formában), mint maradni a DAO eddig használt stílusánál... de ez kifejezetten tetszik!szerk: Nekem a képek alapján is valamiért az jön le, hogy a Tevinter csap nagyon oda Orléziának.
És, és... ezek a koncepciórajzok nekem nagyon hozzák azt a feelinget, ami miatt anno a Spell Force-ot megkedveltem. Lehetséges volna, hogy a második rész keményebb/nehezebb és misztikusabb lesz? Ohh, ÓHH! 
-
mar1boroman
tag
SPOILER
Help!
Nem bírom legyűrni Broodmothert, vmi ötlet?
14-es elf vagyok szerencsevadász, velem van alistair, wynne, morrigan.
Kösz. -
Cyrusv10
tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Háát, de zavar
Reménykedek azért valami Fallout3 féle GOTY-ban a MA2-höz mert herótom van, hogy úgy kell összevadásznom a tartalmakat. -
janos666
nagyúr
Tudom, sőt, az 1.02 már egészen hamar (pár hónapon belül) követte az angolt. Az 1.01-en viszont legalább fél évet ültek, pedig a BDTS DLC előkövetelménye volt az 1.01-es patch. Szóval nem csak a térhangzással szenvedtem, de a DLC-re is várnom kellett. A második végigjátszáskor 1.01-el már jobb volt, gyorsabban töltött, nem vesztek el a hangcsatornák, és az ini fileokban is kevesebbet kellett tweakelni (de azért még itt is kézzel kellett bekapcsolni a 3D EAX hangokat, és a képminőséget is lehetett polírozni a shadowmap beállításokkal -> még jó, hogy UE3 engine, és kézileg agyon lehet paraméterezni...).
-
Cyrusv10
tag
Kár, akkor nem veszem meg ezt sem
Őszintén szólva már sajnálom hogy 7k-t kiadtam az awakening-ért, várnom kellett volna valami akciót.Az ME2-t is majd akkor veszem meg ha valami akciós gold edition vagy hasonlóval találkozok. Addig még az első résszel meg a dragon age-l elleszek szépen.
más
Úgy érzem hogy a nagy 2 kezessel hadonászók mint Sten v Oghren nem annyira hatékony mint Alistair pajzsal és karddal vagy egy assasin. Ráadásul nem nehezebb az assasint életben tartani mint Stenéket.
-
válasz
janos666
üzenetére
Pedig az ME1-hez még 1.02 patch is jelent meg magyarul.
1.01 patch és Bring Down the Sky (magyar)
1.02 patch (magyar) -
janos666
nagyúr
válasz
MrTwister
üzenetére
Valami gáz lehet a BioWare és a leszerződtetett magyar fordítóik közt.
Az ME2-ben iszonyat a magyar fordítás, még arra is lusták voltak, hogy beleolvassanak az első rész szövegeibe, és ugyan azokat a szavakat használják a mindkét részben egyaránt gyakran emlegett kifejezésekre. Az 1.01-es patch changelogjában olvastam, hogy a cseh fordítást javították, de a magyarral érdekes módon már nem tették meg ugyan ezt. (Vagy csak többet kellett volna anyázni a Bioware fórumon a magyaroknak?
)Mondjuk nálam az első rész magyar verziója is kitett az idegek ellen. A CDProjekt iszonyatosan nem tartotta fontosnak az 1.01-es patch magyar kiadáshoz telepíthető verzióját.
Pedig komoly gondjaim voltak az 1.0-ás verzióval. Alapból nem akarta használni a Creative kártyám EAX képességeit, amit nem toleráltam. Ha viszont megbütyköltem, akkor pár óránként újra kellett indítani a játékot, mert néha gondolt egyet, és elnémult a hangcsatornák fele (a beszédhangok pl. kötelező jelleggel eltűntek, de más is, inkább csak a környezeti zajok maradtak). -
leviske
veterán
Kár érte, de valahogy sejtettem. 1200pont alatt szerintem nemigen érdemes olyan DLC-t várni tőlük, ami ennél hosszabb. De Pala/Shale saját küldetése is csak ~3 óra lehetett, tehát... Bár legalább plusz segítség a játék során.

Eddig egyetlen DLC-t sem sikerült úgy kiadniuk, hogy hosszát tekintve ne okozott volna csalódást a játékosoknak, szóval én már nem várok csodát.

-
Lenry
félisten
Leliana's Song
nem mondom, hogy nem érte meg a 7 dolcsit, mert egy aranyos kis sztori, de sajnos a hangsúly a kis szócskán van, ugyanis kérem ez pofátlanul, mocskosmód és felháborítóan rövid. HL2 EP2 után akadtam így ki, amikor 2 év várakozás után együltő helyemben alig 4 óra alatt végigtoltam. ez nem tartott talán 2 órát se...

(#2869) leviske ezt nem tudtam

-
leviske
veterán
válasz
Cyrusv10
üzenetére
SPOILER VESZÉLY!
Anora-t nem végezheted ki. Morrigan-en kívül Ő az egyetlen fix pont a játékban. Ha Alistairt is választod királynak, akkor is valószínűleg a második részben Ali úgy hagyja el Fereldent, hogy Anora-nak átadja az uralkodás jogát.
Amúgy egy Alistair/Sten/Leliana trióval még szerencsevadászként sincs szükséged varázslóra, de tény, hogy akkor bőven be kell tankolni gyógyitallal.
Bár, ha vannak gólemjeid, akkor még arra sem lesz szükséged.(#2868) Lenry: De Őt kinyírta.

-
Cyrusv10
tag
válasz
leviske
üzenetére
SPOILER
Nem állt szándékomban ennyire másként alakítani, épp csak arra ügyeltem, hogy amit lehet és belefér azt "kissé" másképp csináljam mint az 1. végigjátszásom alatt. Allistair-t királynak szánom, 1.-nél elhagyott most ő marad, Morrigan így is úgyis lelép ha jól tudom, megkapja a démonbébit(így kinyírhatom az archlordot anélkül hogy belepusztulnék (legalábbis remélem Morrigan nem vág át
), a teyrt és lányát( bizonyos szempontból jobban irritál mint Loghain) nyilvánosan kivégeztetem ha tehetem.Ha Morrigan lelép az útsó fight előtt akkor bajban leszek mert nem marad varázslóm (assasin vagyok).
3. végigjátszásom (íjjász vagy 2. mage) mindenképp lesz, mert akkor már 2 végigjátszás alapján kiszámolok egy lehető legjóságosabb befejezést.
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Helyesbítek: Lehet hogy mégis inkább az ME1-et tolom végig újra, és utána 50-50%, hogy a DAO-t, vagy az ME2-t.

Gondoltam ha már így eszembe jutott, fel is rakom az ME2-t. Aztán olvasom az 1.02-es patch readme-jében, hogy:
Reduced the amount mining time required to acquire all upgrades.
És beugrott, hogy megfogadtam játék közben, hogy soha többet nem akarok a bolygó-scannerrel játszani, és csak akkor lesz 2. végigjátszásom, ha megvalósítják azt a javaslatot, hogy az AI elő-szkenneli a bolygót, hogy merre érdemes kattintgatni.
Rosszabb, mint egy monoton fél órás agyabugyálás DAO-ban. Rengeteg szondát ki kell lőni, ha maximalista az ember, mert nem csak nyersanyag kell, de némely sidequest is így van elrejtve.
Hogy felejthettem ezt el? Csak annyi rémlett, hogy rövidebb volt a történet, mint az első részben, de az homályba burkolózott, hogy azért, mert a játékban töltött órák legalább harmadát bolygó-scaneléssel töltöttem, mint egy félkegyelmű rabszolga.
Amúgy némely felsorolt bugfixen (főleg az 1.01 readme-ből) legalább olyan jót nevettem, mint ha valami poénlapot olvasgatnék. Már az is vicces, hogy ezeket bele merték írni, ahelyett, hogy suttyomban javították volna, és csak "various bugfixes" cím alatt említik.

-
janos666
nagyúr
válasz
leviske
üzenetére
Másodjára még korai...

Én nagyon szerettem ezt a játékot is, de 50-50%, hogy végig fogom-e játszani másodjára.
Az ME1-et 3x is végigtoltam, az többször már nincs tervben (talán ha már a 3. is kint lesz, akkorra már régi lesz az emlék), csak az ME2-t akarom még nyáron másodjára. És ha utána unatkoznék, akkor talán előveszem a DAO-t másodjára... -
leviske
veterán
válasz
Cyrusv10
üzenetére
Nagy hiba volt másodjára ennyire másként megcsinálni. Ezek után már unalmasabb lesz, ha újra végig akarod játszani. Először érdemes kiélvezni a karakterek nyújtotta plusz történetvezetést.
Egyébként én is így fejeztem be utoljára (vagyis a 2. részig biztos) Javaslom, hogy Ali-t nyirasd ki, ne fogadd el Morrigant ajánlatát, Loghain-el pedig ölesd meg a sárkányt. Így majdnem sikerül az összes szereplőt likvidálni.

Zevrant megölted? Lelianat elhajtottad?
(#2862) RexpecT: Még a végén kénytelen leszek beruházni egy ME2-re.

-
janos666
nagyúr
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Ez egyáltalán nem hangzik rosszul.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
RexpecT
addikt
A tesóban 4k lesz a DA és a Mass Effect2
. -
Hiftu
senior tag
Ha varázsló vagy, akkor meg a végén 2000-es magic-kel az egész kontinenre ráküldhetsz egy jégvihart. Aztán teleportálod magad egy másik bolygóra...
-
Cyrusv10
tag
Egyáltalán nem éreztem bugosnak (ME1 1000x inkább az lett). Durva a játékot akadályozó hibát csak a felrakott modok okoztak nálam, 1 hibás küldetésem van, a back alley justice, minden mást az ésszerű megfelelő időben meg tudtam csinálni. Esetleg Leliana-val kapcsolatos lehetőségek beállításait találom elcseszettnek. Awakeninnél csak kutyafuttában kipörgettem a főszálat mellékküldetéseket nem próbáltam.
SPOILER
érdekesen alakítom a 2. végigjátszásom, keményen hullanak a népek. Wynne a mágusokkal együtt a toronyban bedarálva, elfek felkoncolva, connor kinyírva, köcsög behlen-t emeltem a trónra, a golemeknél nem gondolkodtam és Shale ment a levesbe, kíváncsi vagyok mennyire véresre hozom ki a landsmeet-t
Ha valaki megveszi a leliana-s új DLC-t írjon már be legyen szíves egy gyors véleményt, mert akkor én is rászánom a pénzt ha jó híre lesz.
-
GypsFulvus2
őstag
Hmmm, nekem csak Shale meg a Red Dragon Armor van meg (mivel ezek ingyér benne voltak az alapcsomagban), és semmi komolyabb bug-ba nem ütköztem két végigjáttszás alatt. Néha kifagy, de azt sem túl sűrűn.
Nem is áll szándékomban DLC-ket venni; sok vicik-vacak drága pénzért, és nem alkotnak egy egységes egészet. Lassan szétesik tőlük az eredeti történet. Ha egyszer kiadják GOTY-ban, majd megveszem, ha nem, akkor tőlem nem látnak további pénzt. -
válasz
leviske
üzenetére
Teljesen mindegy, hogy mitől bugos a DAO, meg mennyi munkájuk van. Ha az, akkor javítsák ki bármibe is kerül, mert erősen a játszhatóság rovására megy. Nálam már elérték azt, hogy ne vegyem meg a második részt, sőt, az első részt is abbahagytam félúton.
Egy szavam sem lenne, ha a játékot valami kis, indy cég fejlesztette volna. De az egyik legnagyobb presztízsű fejlesztőcégről beszélünk.
-
leviske
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Nagy hiba. Jókat lehet derülni a beszólásain, főképp mikor a Strázsás látogatása alkalmával elkezdi erőltetni az unoka témát.

Amúgy a különböző befejezés szerintem amiatt lehet, mert az Awakening-el már a 2. részt akarták felvezetni (szerintem sikertelenül), és jó esély van rá, hogy jó pár év lesz az első és második rész kezdete közt (ugye az Origins is vagy 2 évet fed le. Meg mondjuk az, hogy lelépsz Orléziába, még nem jelenti azt, hogy elválsz Anora-tól, irányítani az országot meg úgyis Ő irányítja.

Persze az is esélyes, hogy egyszerűen nem érdekelte Őket, hogy ellentmond egymásnak a két befejezés, végül is a Strázsa fővalakije is folyton 1 kamarásról beszél Fereldenben, akkor is, mikor Loghaint életben hagyom és Alistair is csak egy denerimi kocsmában köt ki...
Orléziától én egyébként csak azért félek, mert Leliana sokkal szebnek írta le, mint Fereldent és nem tudom mennyire sikerül majd átugraniuk a saját maguk által állított lécet.
Esetleg egy Tevinter által lerohant Orlézia megmentheti a dolgot.Andraste-t pedig nem úgy értettem főhősként, hogy szerepel majd a játékban
, hanem hogy egy hasonló szerepben fogunk mi is díszelegni a 2. résztől, azaz a mi dolgunk lesz a földbe döngölni a Tevintert. (Másképp nem verték volna ennyire a fejünkbe a történetét, szvsz.)Egyébként az alap játékhoz plusz időt adó DLC csak egy jött December óta, az pedig a RTO. Akik megvették, nem voltak tőle elájulva. (Azért én kíváncsi lennék, hogy ad-e plusz beszélgetési szálakat a denerimi templárusokkal és Anorával, de jó esély van rá, hogy ilyenekbe nem mentek bele...)
(#2855) ollie: Nagyon sok bug a plusz DLC-kkel került a játékba, szerintem. Vagyis nekem, akinek se Ostagar, se WK nincs meg, nem éreztem annyira bugosnak a játékot. A viccesebb hibák (a karakter összeseik, stb) is csak Pala/Shale kapcsán jöttek elő.
Ettől függetlenül maximálisan jogos volna elvárni, hogy javítsák ezeket, csak kérdés, hogy a sok DLC, a 2. rész, a ME3 és TOR fejlesztése mellett mennyi erőforrást tudnak erre fordítani. De ha jól tudom, akkor már nincs sok hátra a 1.04-ig.

-
janos666
nagyúr
válasz
leviske
üzenetére
A sógor nem élte meg ezt a napot, de a varázsló igen, vele beszéltem is (ilyen "hét te fasz, kérnék egy szívességet" stílusban. Élveztem volna azt a választ, hogy "te is ígértél egyet, amit nem tartottál be" -> ott ki lehetett nyírni?
)
Az első rész végéről az rémlett, hogy 'hosszú távon jó uralkodópáros vált belőlünk'. Itt pedig azt mondják, hogy eltűntem, mielőtt bármi értelmeset kezdtem volna magammal a környéken.
Az nekem is feltűnt, hogy orléziát nyomatják orrba-szája. Arra úgy is kíváncsi voltam, de Andraste-t nem szeretném főhősnek. Viszont ha ez marad, léphetne egyet a ranglétrán, mert már uncsi, hogy a ME1-2-ben is ugyan olyan hangleejtéssel mondják minden sarkon, hogy "komendör!"
A patch-et tényleg én néztem el, azt hittem az 1.3 már az Awakening után jött ki.
Az alapjátékhoz jött amúgy ki pár értelmes DLC tavaly december óta, ami netán feldobhatna egy második végigjátszást?
-
leviske
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Abban maximálisan egyetértek, hogy nem nagy eresztés, főképp ha abból indulunk ki, hogy valójában minek is harangozták be.
Bugokkal én nem nagyon találkoztam a feltelepítés után, kivéve a Blood Dragon Armor esetét... igazán megoldhatták volna, hogy működjön, úgyis lecserélte volna mindenki a játék során, mert vannak sokkal jobb szerelések.
Am. az 1.3 az Awakening megjelenése előtt jött ki (amint feltelepítettem, várhattam is az Awakeningre, mert játszhatatlanná vált az alapjáték, mert kilépegetett), vagy kijött azóta egy új?
Na igen, az meg a másik, hogy tényleg hülyén lett megoldva a végső csata. Vagy az elf csajt, vagy a törpét nem tudod kamarássá itatni, bár ahogy észrevettem, nincs is kihatással a történetre.
Viszont a jövőbetekintés nem tudom, hogy miért zavart meg.
Ha az alapjátékban élve hagytad Wynne-t, akkor találkoztál vele Amaranthine-ban, ahol elmondja, hogy a Tevinter már nem annyira _szunnyadó_ fenevad, mint ahogy eddig tudtuk, szóval valószínűleg a franchise valós főellensége nem a darkspawn-ok, hanem a Tevinteri vérmágusok és elég esélyes, hogy a második résztől átvesszük Andraste szerepét.És ha e mellé még az apósodat is életben hagytad az alap játékban, akkor ugye meglátogat a Strázsában a játék során és közli, hogy kiküldik Orléziába, amit ha összeteszel az alap játék befejezéseivel, akkor tisztán kijön, hogy Orlézia lesz a 2. játék helyszíne. Szóval azért fejezték így be, mert ezzel tisztázták, hogy az Awakening után már nem lesz olyan rész, vagy kiegészítő, ami Fereldenben játszódna.
-
janos666
nagyúr
Elhiszem, de ott össz-vissz nem futottam bele annyiba, mint itt ezalatt a töredéknyi idő alatt.
Ott egyetlen sidequestem maradt megoldatlan, a DLC-s harcosbércen (így hívták?). De az is lehet, hogy részben az én hibám volt (és a küldetés alatt kellett volna megtalálni a lerakatot, míg a toronyban mászkéltam ; utána már nem tudtam oda visszamenni keresgélni -> pedig szinte mindig benéztem minden sarokba...)Itt maradt egy rakás megoldatlan (és szerintem, legalább is nálam megoldhatatlan) mellékküldetés.
És még ezen sem veregetném ennyire a mellem, ha nem csak most játszottam volna végig, mkor már patch is jött ki az Awakening megjelenése óta, és elég idő telt el, hogy ha akarták, kijavíthatták volna ezeket.
-
janos666
nagyúr
Rossz azért nem volt, de ez az Awakening tényleg nem nagy eresztés az alapjátékhoz képest.
Közepes SPOILER veszély
- Egyrészt tele van bugokkal: Hiába próbáltam megcsinálni mindet, egy rakás sidequestet képtelen voltam teljesíteni. Főleg a csapattagok szociális problémáit volt lehetetlen orvorsolni. De volt, hogy valamiből 8 darabot kellett keresni, 7-et találtam, kézileg utánaszámoltam, és meg volt mind a 8, csak valamelyiket nem számolta, vagy nem működött rajta a kurzor (utólag már nem tudhatom). Aztán az utolsó jelenetet 3x játszotta le nekem, a végén már épp ki akartam nyomni, mire továblépett a felakadt lemez. (És a kedvenc kardomat se húzta ki a hullából falidísznek, hanem otthagyták.
)
- Hülyén volt megoldva a csendőrös ügy, én lazán beleszaladtam a rossz döntésbe, amire csak később jöttem rá, miről van szó. (Ha a csendőr rögtön elmondja mit akar, nem visszahív későbbre, akkor másképp történt volna a dolog.)
- Kicsit rövid és tömör volt: Igyekeztem alapos lenni, mégsem volt időm mindenre a ház körül, mielőtt nekiindultunk az utolsó küldetésnek. (Pl. Wade cuccait sem szedtem össze az új csodapáncélhoz. De elsikkadt az utolsó két társam beavatási ceremóniája is, mert már rögtön az utolsó küldetésről tudtam csak társalogni.)
- A jövőbetekintés kicsit megkavarta (felülírta?) az alapjáték gyönyörűen megkomponált meséjét. (Pl. ott még azt mondták, hogy jó uralkodópáros lettünk a királynővel, itt meg azt, hogy mához két évre eltűntem a környékről. Akkor most melyik? Vagy még rá egy év múlva visszajövök egy DLC-ben?
)És így, hogy az alapjáték után fél évvel vettem elő, kb. a 2/3-ánál sikerült visszazökkenni olyasmi hangulatba, amire az első részből emlékeztem. Csak hasonlóba, mert az nekem sokkal jobban tetszett...
Többet ért volna másodjára végigjátszani az alapjátékot.

-
leviske
veterán
Nem próbáltam. blazsey2 írta, hogy 2 óra, el is ment rögtön a kedvem, bár nem is nagyon volt tervben.

Ettől a DLC-től is félek, mert nem tudom, hogy megtudják-e ugrani azt a szintet, amit Leliana elbeszéléseivel felállítottak.
-
leviske
veterán
(#2843) janos666: Nincs kihatással rá, hogy hogy fejezeted be. Előzmény lesz.
(Leliana beszélt arról, hogy milyen szenvedések árán szabadult Orléziából, ezt kapjuk meg játszható formában.)(#2845) Thrawn:

-
nkAAA
aktív tag
A szegedi 576-ban akciósan 3999-ért láttam ma a gammát, szóval még nem késő beszerezni ilyen áron a CD Galaxis akciója után

-
leviske
veterán
Újratelepítettem a rendszert és most a EADM-el raktam fel a az originst és az awakeninget. Mindenkinek ajánlom, mert tényleg nem kell ez esetben a lemezt használni.

-
janos666
nagyúr
Jujj! Nézzétek mi történt, mikor lekaszaboltam valamit tenyérnyi apróságot: [link], úgy tűnik volt vér a pucájában.

-
janos666
nagyúr
Alapvetően az anisotropic filtering hiánya miatt kukkantottam be a settings.ini-ben (driverből erőltetve képhibát okozott), de találtam még egy érdekes, és babrálni való dolgot:
Gamma=0.50
Nem tudja valaki, hogy ez most úgy működik, ahogy én gondolom, vagyis elméletileg inkább 0.45-ön kéne állnia a 2.2-es gammával kalibrált monitorok esetén? (Amitől egy picit sötétebb lesz a kép.)
Vagy ez csak ilyen megtévesztő dolog, és százalékos értelemben mozog 0 és 1 közt, ahol az 0.5 az alapérték a szokásos 2.2-es gammához tartozik? -
leviske
veterán
-
janos666
nagyúr
Huha! A dokumentumok mappában lévő BioWare mappámat nem bántottam, de a játékot uninstaláltam a végigjátszás után.
Most újra feltettem az Awakening-el és az 1.3-as patch-el együtt, lerántottam a legújabb DLC-ket is.
Nyomtam a folytatásra, de ledobott a tárba a végigjátszás utánra, ahol már semmi dolgom. De itt még minden rendben volt, a régi arc nézett vissza a MassEffect promós páncélból (vérsárkány dlc...)
Aztán ráböktem, hogy további életutak, és itt meg is találtam az Awakening-et.Indításkor mondtam neki, hogy importálom a karakteremet. Felkínált több mentést is, párra rákattintottam, de mindegyiken alsógatyában volt. Nem gondoltam, hogy ez hiba lenne, mert úgy rélik, hogy a legelején is így ácsorgott, mikor karaktert építettem. -> Vagy nem, de akkor játék közben láttam így, szóval nem volt teljesen meglepő...
Aztán lepergett a bevezető videó, és lerakott engem harcolni alsóneműben.

Első tippre az lehet a gond, hogy már 1.1-es verziójú a Blood Dragon Armor DLC, de én még az 1.0-ásat öltöttem magamra az alapjáték végigjátszása során.
De ez sem tűnik teljesen logikusnak, mert mikor először a régi mentést töltöttem be, akkor ott volt rajta a páncélja.Mi lehet erre a megoldás?
-
leviske
veterán
Nah, azt hiszem utoljára vittem végig az Origins-t a 2. rész megérkezése előtt. Hihetetlen, hogy mennyiféleképpen be lehet fejezni.

Most például úgy zártam, hogy Stennel és Zevrannal mentem együtt Par Vollen-be.

Fúh, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogy fogják ezt folytatni. Remélem nem csapják össze az 1.-2. részt összekötő történetszálakat.
-
-
nkAAA
aktív tag
Gondoltam szólok, hogy a CD Galaxisban június 30-ig csak 3990,- a gamma

-
leviske
veterán
válasz
mar1boroman
üzenetére
Nincs olyan, hogy csak Őt engedi.
Gondolom rossz emberrel keztél el beszélgetni. No sebaj, ha Bhelen szimpatikusabb, még mindig támogathatod a koronázás előtt. 
A Mélyutakban meddig jutottál? BroodMother megvolt már? Esetleg Cardin/Branka?
-
leviske
veterán
válasz
mar1boroman
üzenetére
Hol akadtál el pontosan? Amúgy Harowmont-nak, vagy Bhelen-nek (Te döntesz, hogy kivel is szimpatizálsz) kell feladatokat teljesítened. Utána, ha ez megvan, Branka után küldenek a Mélyutakra. Ez talán a játék leglehangolóbb, legnyomasztóbb része (szerintem).
MINDENKI: Gamepod-on már volt a Leliana's Song trailere? Nagy félek ettől a DLC-től... Orléziát Leliana nagyon szépnek írta le, de úgy látom, hogy ebből a BioWare nem igazán csinált nagy dolgot. Az öltözködése sem lesz valami extra... hát.
Jobb lett volna ebbe nem belenyúlniuk. Esetleg megkaphattuk volna visszaemlékezésként a 2. részben, video formájában, ha Orléziában játszódik.Na mind1. Megvárom a visszajelzéseket, lehet, hogy ez lesz az első DLC, amire beruházok.
-
mar1boroman
tag
Hali!
Már beszerveztem az elfeket és a mágusokat, most a törpöknél vagyok, nem tudom hogy hogy kell őket beszervezni? (pagonyelf vagyok) -
TazLeacher
nagyúr
válasz
feketemedve
üzenetére
A tekercseket a kereskedőtől tudod. (A táborban lévő is árul 1-2 félét, de a történetben előrehaladva a különböző kereskedőknél lesznek). Igen. Zevran-tól tudod megtanulni a bérgyilkosságot, ha jól rémlik. Ehhez barátok kell, hogy legyetek, és meg kell kérni rá. Ami fontos:
- Akkor is meg tudod tanulni, ha nem a Te kasztodhoz való, így tudod a többieknek a specializációját beállítani (pl. Alistair-tól megtanulod a Templárius-t, így pl. Sten lehet Temlárius), csak ilyenkor úgy kell megkérni.
- Ha egyszer megtanultad, vagy megvetted onnantól az megmarad. Nem a Karakternél, hanem az account-odban. Tehát ha az első karakterrel megszerezted az összeset, a második karakternél már nem kell ezzel fogalalkozni, mert meg lesz az összes.
Ennek kapcsán van egy kiskapu is. Mielőtt megvásárolod a tekercset, ments egyet. Vedd meg a tekercset, és töltsd vissza a játékot, és akkor is meglesz, mert az account-odba "beírja", hogy megvan. Így spórolhatsz pénzt.
-
feketemedve
csendes tag
Köszi a választ!
Azt a tekercset azt hol lehet megvenni? És hogyan lehet a társunktól megtanulni mert van egy társam ,Zevran aki szintén bérgyilkos? -
TazLeacher
nagyúr
válasz
feketemedve
üzenetére
Vagy meg kell venned hozzá a tekercset, vagy meg kell tanulnod valamelyik társadtól. Utána - amik már megvannak - azokból választhatsz egyet 7., egyet pedig 14. szinten.
-
feketemedve
csendes tag
Üdvözlet!
Azt szeretném kérdezni , hogy ugye vannak ezek a "specialzációspontok" ,na nekem van már egy de nem engedi hogy kiválasszam a négy közül valamelyiket. Bérgyilkost szeretném választani. Kérlek segítsetek.
-
Cyrusv10
tag
SPOILER
Na első végigjátszás, végig a greater good módban futottam, Aliastair, Wynne és Leliana voltak állandó társaim. Anora királynő lett,életben hagytam loghain-t, övé lett a végső döfés, sajna így Alistair otthagyott. Elf varázslóm pedig Ferelden hőseként gyorsan végigverte az awakeninget is, ami nem lett egy hosszú kieg a főszálát tekintve, kiváncsi vagyok ha nem csak arra koncentrálok tovább tart-e. De ezt majd az emberi nemes származású kissé önző és pénzhajhász assasinom fogja kideríteni.
A végén a dumák nagyon tetszettek, kerek lett a történet! Most a másik oldalt támogatom majd pár helyen, kiváncsi vagyok úgy a befejezésre, majd pedig csinálok egy totál happy endet a törpe warriorral vagy elf íjásszal még nem döntöttem el
. -
leviske
veterán
válasz
3.Aragorn
üzenetére
Tudom, rendszeresen át is állítgattam, de kezdetben már az is nagy segítség, ha az alapokat beállítja rendesen.
(#2810) Lenry:
Részben sajnáltam részben nem. Lázadások törtek volna ki, ha nem nyíratom ki. Úgyse vittem HN-ként szinte sose magammal, tehát még azt se mondhatom, hogy annyira sokat segített.
Amúgy ja, ha Logain-t nem öleted meg, akkor Alistair elkezd pattogni és asszem ebben az esetben neked kell szóban megvédened Alistairt Anoraval szemben (vagy ugye kiállhatsz Anora javaslata mellett).Én azt hiszem, hogy a többi végigjátszás során elégszer emeltem Őt a trónra, egyszer már kijárt neki, hogy a közelébe se kerüljön.
Na jó, ez gonosz volt... -
jolti05
őstag
válasz
3.Aragorn
üzenetére
Meglátjuk, mi fog még megnyilíni, júni 24-e után, amikor végre tudom folytatni a játékot, addig vizsgadrukk
Jó néhány DLC-t feltettem, eddig ebből maximum hármat tapasztaltam, úgyhogy bízom abban, hogy valóban meg fognak nyílni. Csak Denerimet nem jártam még be, és a...gondolom valami final battle lesz a végén.Úgyhogy kíváncsi vagyok, mi fog még megnyílni a vége előtt 
Természetesen nem akartam vitatkozni, lényegében teljeses mindegy minek nevezzük, lényeg, hogy vannak a játéknak hibái, hiányosságai. Attól eltekintve, hogy fusztrál, hogy mondjuk a Champion specializációt csak Denerim után tudom megszerezni(ezt hagytam utolsónak, és a "bajnok"ra gyúrok"), jó érzéssel tölt el, hogy tennem kell érte valamit, és még a játék végéhez közeledve is történnel új dolgok

Én minden petákot összekuporgattam idáig a játék során, és mint írtam, nem lehet már túl sok hátra, így sikerült nagyjából 150 aranyat összeszedni, amiből persze már vásárolgattam is. Amióta feltettem valamit, szinte minden szörnynél van egy csomó ezüst, úgyhogy jóval egyszerűbb lett a pénzszezés, nomeg a partikempes láda is sokat dob.
A nyelvvel nekem mázlim volt, nem tudtam, hogy lehet magyarul felrakni, csak a kiegészítőnél tűnt fel, merre lehet nyelvet választani

-
leviske
veterán
válasz
nepszter1
üzenetére
Az egyik kapott embered mindenképpen íjjász. Az van nála, vagy kard? Ha kard, akkor sürgősen cseréld le.
Alistair legyen agresszív és védelmező módban (asszem ebben a módban csapkod pajzsal), az íjjász legyen ugye íjjász és távolságtartó módban. Neked a fagyasztáson kívül mid van? Vagy eddig csak arra gyúrtál?
(#2805) Lenry: Én meg human nobleként kinyírattam Alistairt és együtt ültem a trónra Anorával.
Furcsállottam is, hogy Eamon nem jött gratulálni. 
-
nepszter1
addikt
válasz
leviske
üzenetére
Igenpontosan ezt csinálom a mágusal fagyasztok de baszhatom mert egyszerüen van amikor le se fagy itt szevedek 2 órája de sehogyse sikerül. A társaim meg mellé ütnek vagy nagyon kicsiket ütnek belé . A fegyverekel mostmár semmit se tudok csinálni . Mert ugye a városba van bolt csak.
-
Lenry
félisten
válasz
leviske
üzenetére
én női elf karakterrel játszok, úgyhogy nem vehetem el Anorát, és királynő sem lehetnék, Loghain megölését pedig át nem adtam volna senkinek, nagyon b*szta már az agyamat az az ürge.
machinimiát jó, hogy mondod, el is felejtkeztek róla a Gamepodos hír óta, de most bepótolom
(#2802) 3.Aragorn hiába hülyén hangzik, akkor is így van írva a magyar változatban, és ez még a könnyedebb verzió. éjfattyú, csorlák, Orlézia, stb... (bár nekem az Orlézia pont tetszik)
-
leviske
veterán
Nem mind1, hogy ki lép a trónra, vagyis inkább mondjuk úgy, hogy annyi lehetőséget vázolnak fel a képeslapokkal, hogy nagyon valószínűsíthető, hogy Ferelden-be nem térünk vissza. (Pl.: Ha egészben hagytad az üllőt és emellett Harrowmont-nak adtad a koronát, akkor Orzammar és Ferelden közt háború tört ki idővel, amit ha jól emlékszem, Anora jobban kezelt.)
De az maximálisan igaz, hogy a játékmenetet nem befolyásolja. Esetleg a 2. részben jöhet elő, mint beszédtéma. Anora meg igazándiból a saját életét védte. Arl Eamon is csak hagyománytiszteletből akarja Alistairt a trónra, nem azért, mert rossz embernek tartja Anora-t. És ha nem Alistair öli meg az apját, akkor szó nélkül hozzámegy. Megjegyzem Loghain is jó fej, ha a veje vagy.

Amúgy más is nézi a Machinima sorozatát? Kíváncsi volnék, hogy mennyire BioWare közeli a sztori, bár tök mind1, mert nekem akkor is tetszik. Főképp, hogy a 4. részen látszik, hogy kezdenek belelendülni.
(#2799) nepszter1: Gyengék bizony. Ha harcos vagy, akkor kéne egy nagyon durva páncélzat, ha szerencsevadász vagy, akkor kéne jó pár bomba (és emellett támadj ez esetben hátulról), ha pedig mágus, akkor kéne egy bénító varázslat, vagy esetleg a fagyasztás.
A taktikákat már állítgattad? Mert az sem rossz, ha mindenki ki tudja használni maximálisan a képességeit.
-
3.Aragorn
addikt
Ogár...
Még a magyar szinkronos Shrek-ben is ogrénak hívják őket azt hiszem. Na nem mintha azt olyan hiteles forrásnak tartanám, de akkor is.
Ogár... ilyen baromságot még életemben nem hallottam. Milyen elcseszett fordítás ez?
(még ha nem is a játék fordítói követték el)
Vannak szavak, melyek mesterséges magyarosítása egyszerűen megerőszakolja ezt a szép nyelvet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Egyre kevesebb döntést hagy az AI az ember kezében
- Assetto Corsa EVO
- Gaming notebook topik
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 64GB Black Használt, megkímélt állapot 88% akkumulátor
- 27% - ASUS ROG Swift PG27AQDM OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms /
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14 M1 16GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Nem hinném, hogy van összesítés erről. Nekem pl a hallák a kedvenceim...

Őszintén szólva már sajnálom hogy 7k-t kiadtam az awakening-ért, várnom kellett volna valami akciót.

)

(még ha nem is a játék fordítói követték el)