- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Javításnak indult, nem cserének - én is meglepődtem, hogy egy dobozos új drónváz volt benne (az akku és táv azonban a régi).
Ez volt a számlán:Remark
Warrantystatus:No warranty.Non-EUproduct. Assessment result: Physical damage; Aircraft frame broken;Gimbal &camera module broken.Reminder: After repair/replacement, faultyunit or parts will not be returned.
Aircraft frame 17.32
Gimbal&camera module 42.52
Repair Service Fee 47.64
ShippingCost 25.00
Discount 0.00
SubTotal Payment 132.48
VAT(at 27%) 35.77
GrandTotal Payment
(EUR)
168.25 -
twine
veterán
A DJI-hoz nagyon közelálló forrásból tudom, hogy a DJI nem tilt gépeket lopás miatt....ahhoz nagyon nagy dolognak kell történni és sok gépnek kell eltünni, (mint egyszer volt talán hogy mini2-ket
loptak el egy vagonnal/kamionnal) hogy a széria számok alapján tiltogassanak...
Hiába rendőrségi feljelentés stb...Amikor a saját mini3pro-mat vettem, fóliás dobozban újonnan elképesztően olcsón hirdetésből, akkor bennem is élt ez a para, és egy volt partnert hívtam fel akkor, hogy tudna e segíteni leinformálni a gépet, mert hát mi lesz ha nem tudom aktiválni mert lopott...
Ekkor mondta el azt, hogy ez sajnos nem így megy...#9663.mf
Szerintem megkapod 2héten belül...A care-ben leadott gépekkel mindig nagyon tartják a határidőt...baromi gyorsak voltak eddig mindíg -
.mf
veterán
De, kicsit para, hogy nincs róla szerződés. De ha írtunk is volna, szerintem kamu adatokat írt volna rá.
Megkérdeztem a DJI Supportot, utánanéztek a serial number alapján, nem mondták, hogy lopott lenne, csak azt, hogy ez először Amerikában volt aktiválva, és nem volt rá Care.
Feltételezem az ebayre feltett alkatrésznek szánt törött drónokat veszi meg és adja tovább.Timer: hogy nem hajtottak volna el... kitartó vagyok. Tegnap 2.5 órát várakoztam a helyi kapitányságon, ma még 2-t a X. ker-ben, ahova a helyszín tartozik - amikor egy óra múlva jött egy nyomozó kérdezni, hogy milyen ügyben, már azzal kezdte, hogy ez gazdasági, polgári peresnek hangzik, de én maradtam ott, vártam tovább...
-
Vyndree
őstag
Amennyiben valóban van drónjogsid, el is olvastad és tudnád értelmezni, akkor nem biztos hogy feltetted volna itt ezt a kérdést.
MTOM (vagy MTOW), azaz a maximális felszállótömeg a pilóta nélküli légijárműnek a gyártó vagy az összeszerelő által meghatározott maximális tömege, beleértve a hasznos teher és a tüzelőanyag tömegét is, amely mellett a pilóta nélküli légi jármű üzemeltethető. Ez a rész a jogban elég egyértelműen le van írva, nem olyan nehezen értelmezhető.Továbbá a pilóta nélküli légijárművekkel kapcsolatos alapfogalmakat és alapszabályokat a BIZOTTSÁG (EU) 2019/947. rendelete a pilóta nélküli légi járművekkel végzett műveletekre vonatkozó szabályokról és eljárásokról és a légiközlekedésről szóló 1995. évi XCVII. törvény tartalmazza.
Amennyiben ezeket a követelményeket együttesen betartod, rád a nyílt kategóriájú drónozási szabályok lesznek érvényesek. Részletesen a nyílt kategória szabályozásáról a 2019/947 Végrehajtási rendelet melléklet A részében olvashatsz. -
Vyndree
őstag
Első körben olvasd el az ide vonatkozó szabályozást, legyél tisztában az alapokkal, a jogosítványt pedig érdemes beszerezned. Ha ezt elolvasod, meg is érted és meglesz a jogsid, hidd el nem fogsz ilyen kérdéseket feltenni. Természetesen segítünk merre indulj el, de a tudást neked kell megtanulnod, elsajátítanod.
A kérdésedre a válasz: a 250g MTOM (maximális felszállótömeg) alatti légijárműre nem kell felelősség biztosítást kötnöd. link
A nyilvántartásba vételi és az üzemeltetői számot (mindkettőt!) tüntesd fel a légijárműveden!
-
A pilóta nélküli légijármű üzemetetéséhez 250 g maximális felszálló tömeg felett kell felelősségbiztosítással rendelkezni.
Szóval nem kell, csak javasolt.
Itt amúgy szerintem nem fog kinevetni senki, vagy legalábbis én biztos nem. 99%-ban egy mezőn repülök egy Mavic2-vel, de mivel szeretek nyugiba, így biztosítással, vizsgával, mydronspace-el...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest