- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
El Joe
tag
válasz
vandor01 #8564 üzenetére
Ma beszéltem velül harmadjára, (nagylevegő) február 2-a óta. A telefonos hölgy segítőkész volt, azt mondta itt áll mellette a drónos kolléganője, most rögtön átadja neki, és ha holnap 10.00 óráig nem kapom meg, név szerint keressem. Nevettem egy keserédeset, majd elmondtam neki, hogy ezt már kétszer hallottam (a mellette lévő női hang folyamatosan kántálta: "Mond neki, hogy negyon le vagyunk terheve és kevesen vagyunk.")
Tényleg nem változott itt semmi '72 óta.... Azért ezt a határidős zseton le fogom húzni tőlük
-
meke
csendes tag
válasz
vandor01 #8487 üzenetére
Én benyeltem, nem szeretem ha baszakodnak velem, nincs türelmem a hatósággal vívódni, vagy valami túlbuzgó, rendőr, szomszéd aggályait hallgatni.
Megvan mindenem, egyelőre nem érzek késztetést egy városi repkedéshez. Ahol én használom, ott elég a MDS app, így nyugodt vagyok, nem ekll szaladnom ha villog a rendör.
Azokat sajnlom, akik munkához használják, na, azok nagyot szívnak most -
meke
csendes tag
válasz
vandor01 #8472 üzenetére
Igen, sajnos itt nálunk nagyon-nagyon keservesen megy minden. Nem csodalom, hogy vannak, akiknek nincsen türelmük kivárni, vagy egyáltalán elkezdeni. A folyamat ábra (én csináltam 😊 ) eléggé jól szemlélteti, hogy mi is a valóság. Erre rá tesznek egy lapáttal a hatóságok. A regisztrációs folyamat egy agyrém, a mydronespace, nem mondom, hogy használhatatlan, de hogy nem felhasználóbarát és tele hibákkal, az biztos. A biztosítás, vicc, hogy egy autó KFB-val vetekszik a díja, és akkor még csak a szántás fölött repülhetsz vele. És akkor még ott a légtér, különböző kis repterek, környezetvédelmi hatóság… Nem sorolom, mindenki ismeri. ☹
-
meke
csendes tag
válasz
vandor01 #8442 üzenetére
A díjak március 8-tól az alábbiak:
Pilóta nélküli légijármű-rendszer, valamint a pilóta nélküli légijármű-rendszer üzembentartó nyilvántartásba vétele: 2000 HUF
Változás a pilóta nélküli légijármű-rendszer tulajdonosának adataiban vagy a légijármű-rendszer üzembentartói nyilvántartás adataiban: 2000 HUF
Törlés a nyilvántartásból 1000 HUF
Könnyű pilóta nélküli légijármű üzemben tartási tanúsítvány (LUC) kiadása: 230020 HUF
Műveleti engedélyek: 95570 HUF
Igazolás kiállítása nyilvántartásba vételről: 4090 HUF
Az összegekről szóló határozatot a Magyar Közlöny február 5-i, 18. számában jelent meg. -
bacus
őstag
válasz
vandor01 #8327 üzenetére
Ki fog derülni. Én kivárok, mert egyrészt még nincs itt a motoros-túrázos szezon sem, amiért vettem a drónt, másrészt mert elment az egésztől a kedvem
.
Én reménykedem, hogy majd szépen lecseng ez is, lesz egy két kiemelt ügy, mert mindig van hülye, aki a parlamentet akarja lefilmezni engedély nélkül.., másrészt mert a sok reptetés nem lesz ellenőrizhető, ezért aki nem kiemelt helyen drónozik, le fogják szarni.
Majd kialakul. Ennél nagyobb üzlet lenne a gyorshajtók szigorúbb ellenőrzése, nagyobb büntetésekkel, de ezt sem csinálják..., pedig elég lenne azt a türelmi határt eltörölni, hogy az 50-es táblánál 64 km/h- ig gyakorlatilag eltűrt a sebesség túl lépése..
-
-
bacus
őstag
válasz
vandor01 #8268 üzenetére
"VISZONT!
ha JOGOSULATLAN nyilvanosagra hozzast kell BUNTETNI!"Ezzel is egyet értek, de én úgy látom, hogy alapjaiban kellene újra átvizsgálni a személyiséghez fűződő jogokat.
Ez egy nem normális világ.
- pl nem lehet kiírni a bűnöző nevét és nem láthatjuk az arcát !, mert szemétládának is vannak jogai. Persze vannak esetek mikor ez így nem állja meg a helyét, mert nem bizonyított, lehet tévedés is, de amikor ott a kezében a véresen csöpögő kés, 4 szemtanú van, akkor ez egy baromság!
- amit az utcán láthatok (vagy bárki), azt nem fényképezhetem le. Pl a cigány asszony a nagy szoknyájában leguggol és odaszarik a járdára, de erről nem készíthetek képet, pláne nem hozhatom nyilvánosságra..
- számtalan egyéb példa állhatna még itt..Hülye egy világ ez.., de talán majd egyszer változik ez is. Ez az egész ugyanis nem a "normális" embereket védi.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
vandor01 #8242 üzenetére
"semmi koze a szabalykovetesnek ahhoz hogy ki mennyibol es hogyan dronozik!
mert lehet vki milliomos es szivesen jatszik egy 80grammos whooppal is es van aki meg megveszi az utolso fillerebol a legutolsi DJI termeket is"
Persze, én is megveszem a ferrarit és csövesként élek, csak közel sem életszerű, mivel már az olajcserét sem tudnám fizetni.Itt mindenki a hibát és a kiskaput keresi. Tényleg nem tökéletes a rendszer és még rengeteget kell rajta csiszolni, hogy jó legyen, de itt a hazai szabályozók anyázásán kívül nem túl sok építő kritikát olvastam. Ha az ember a másik oldalról nézi a dolgot, a szabályalkotóknak sincs könnyű dolga, és a drónszabályozásnak tényleg ideje volt.
-
Statikus
senior tag
válasz
vandor01 #8216 üzenetére
Erre a válaszom az, hogy bemész a számlavezető bankodhoz, elédbaxnak egy 28x átfaxolt és ferdén lefénymásolt nyomtatványt, hogy akkor töltsd ki.
Mintha nem tudnák az összes adatodat, nem lenne a gépben minden...
Biztos GDPR és egyéb baromságok miatt kell mindig mindent megadni, mert sokan azt hiszik, hogy ha nem mondja el az anyja nevét, akkor azt soha senki nem tudja meg és biztonságban van mindene.Teljesen nyilvános adatbázisokból, ha nem is mindenkiről, de a többségről bárki bármit össze tud szedni...
Bocs, elaszaladtam a témától.
-
bacus
őstag
válasz
vandor01 #8213 üzenetére
Az a baj, hogy a következő mondat viszont ez: "A pilóta nélküli légijármű kötelező hatósági nyilvántartásba vételéhez, a Mydronespace applikáció használatához és eseti légtér igényléséhez meg kell adni a kötelező felelősségbiztosítás kötvényszámát."
Tehát biztosítás nélkül se nyilvántartásba vétel, se app használat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest