- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
surami
tag
A vezérlést az MX2 oldja meg a teleszkóp fejnél is, csak egy megfelelő kábelt kell gyártani a kettő közé.
Egyébként tényleg nem olcsóak, viszont a pénzedért kapsz +2 tengelyen lévő mozgatást.
Szerk.: + az első 3 forrásnál nem csak a teleszkóp fejet kapod, hanem egy alternatív állványt is, ami akár vízszintes, akár döntött sín rögzítésre is használhatsz.Előbb egy tengely a cél. Lehet, hogy megvárom a 4 héten belüli európai szállítmányt és ledumálom valamelyik viszonteladóval a 4 hozandó cuccot (szíj, csavarok, leszorító, csigaszett). E hét csütörtökig még kutatok és ha nem jön össze valami értelmes forrás ezekre az elemekre, akkor megy a levél nekik, hogy akkor ki mennyiért dobna meg az előbb említettekkel.
-
surami
tag
Köszi, csekkolom hamarosan.
Közben teleszkópfej után kutatva ezeket találtam:
http://www.pulsar-optical.co.uk/prod/merlin/starter-scope/refractor/merlindeluxe.html
http://www.opticalvision.co.uk/astronomical_accessories/telescope_mountings/acuter_merlin_multi-function_mount_and_tripod
http://www.sherwoods-photo.com/acuter_spottingscope/acuter_merlin_mount_fs.htm
http://cgi.ebay.com/Celestron-Sky-Watcher-Backpacker-90MAK-MM-Telescope-/310308195681?_trksid=p4340.m263&_trkparms=algo%3DSIC%26its%3DI%252BC%26itu%3DMRU-625%252BUCI%252BIA%252BUA%252BFICS%252BUFI%26otn%3D10%26pmod%3D130495210295%26ps%3D63%26clkid%3D312211208889413787 -
surami
tag
Az ékszíjtárcsa valószínű rendben lesz, forrásaid vannak?
Ma írtam DP-nek, hogy a fentebb írt 4 cucc (szíj, csavarok, leszorító, csigaszett) mennyibe fájna szállítással és informáljanak arról, hogy az európai viszonteladóiknál fellehelhetőek-e ezek a kütyük. Egyiknél sincs kint hogy van, ők meg gondolom képben vannak, hogy küldtek-e vagy sem.
-
surami
tag
Eddig így áll:
- DollyShield DIY Kit + Arduino Duemilanove USB kábellel + szállítás: ~ 25000 Ft
- Igus WS-10-40-1600 + Igus WW-10-40-15 + szállítás: ~ 28000 Ft
- Motor + szállítás: ~ 17000 FtÉrdemes a cuccokat cég nevére venni, így az ÁFA-t vissza lehet igényelni (vagy egyáltalán nem kell fizetni, valami ilyesmi dolog létezik) + költségként elszámolható + reméljük a vámon átcsúsznak a dolgok.
A vámról amúgy kinek van infója? Valahol olvastam régebben, hogy adott értékhatár alatt vámmentes a behozatal, jó lenne tudni hogy mi a helyzet. Egyébként amit még szoktak csinálni, hogy ha a cég belemegy abba, hogy gift-ként (ajándékként) feladja, akkor a vámosok nem foglalkoznak vele, netán ha ez nem működik, akkor van egy olyan járható út is, hogy egy kint élő ismerős megrendeli magának és ő adja fel gift-ként.
Ami még nagyobb összeg ehhez majd hozzácsapódik, az a teleszkóp fej és valószínűnek tartom, hogy emiatt a 10-40-es sínnél masszívabbra lesz szükség (16-60-as), ebben még informálódni kell és úgy érdemes tervezni. Ha masszívabb kell, akkor a sín költség eléggé megnőhet ahogy néztem.
Ha azt nézed, hogy a Stage Zero Dolly teleszkóp fej nélkül szállítással együtt (650 Font a Dolly + 30 Font a szállítása) 200 ezer-ből van itt Angliából, akkor elég jól néz ki eddig szerintem...
-
surami
tag
Ennyire azért ne legyen DIY szerintem, hogy a PIC programozásra is embert kelljen keríteni és a sínt + sínkocsit is magunknak kelljen összekukáznunk + összeraknunk. Legalábbis én biztos nem foglalkozom ezzel, már van jól bevált elfogadható áron lévő igus sín és sínkocsi, ami precíz darab és időtálló. Az igus árlistát ma kaptam meg, még bogarásznom kell kicsit, scannelek majd nektek belőle ami lényeges és feltolom flickr-re (100 oldalas A5-ös füzet
). Xcm videóját megnézted amúgy, tetszik a cucc?
A programozás drága dolog egyébként, ha egyedileg akarsz valamilyen vezérlőhöz valamit leprogramoztatni, de ahogy gondolod. Ha valaki le is programozza, akkor még ott lesz az is, hogy a teleszkóp fej vezérlésével össze kell fésülni.
Gondolom lenne vele matek rendesen.
Amit tudok, hogy az MX2 gondoskodni tud a vezérlésről nyílt forráskódú szoftver működteti, a fenti listában találsz egy linket, hogy milyen típusú teleszkópfejeket tud vezérleni. A léptető motor vezérlés ha jól olvastam valahol ki van zárva az MX2 esetében.
Ma utána kérdeztem, hogy mi van akkor ha a 8.75 RPM-es (1A) motor helyett (max. 30"/percet tud, azaz kb. 76 cm-et percenként) egy 25 RPM-es (1.3A) motort (max. 90"/percet tud, azaz kb. 230 cm-et percenként) vezérelne az MX2. Áramerősség nem kever-e be, ha timelapse-ezni szeretnék, akkor nem túl gyors motor-e, stb.. Elvileg simán kalibrálni kell az új motort (a hogyan linkjei ott vannak a topikban) és működik, de azért rákérdeztem.
Aksi forrást köszi.
Keríteni kell egy forrást 5mm-7mm vastag aluminium lemez (vagy más anyag?) ügyben, Metalloglobus-nál gondolom van. Méretei függnek majd a sínkocsitól, erre lesz ráapplikálva a vezérlő, a motor, a hajtás, a teleszkóp (első körben mondjuk gömbfej), stb..
-
surami
tag
Ugyan, több agy többet gondol és abból fogjuk összehozni a legjobb megoldást.
Akkor még sem lesz tele linkekkel, csak 2 lesz egyenlőre, ja és "-HEZ" az első hozzászólásból.
Ez az MX2 vezérlő kis korlátok közé szorít azért minket. Itt az olvasható, hogy a vezérlő 2 db 1A-es DC motorra van méretezve. Features.
Ezt a motor használják egyébként a Stage Zero Dolly-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest